Şimdi Ara

Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
9
Favori
3.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not: 50'den fazla yorum geldiği için konuya bu edit notunu düşmek istedim: Konuyla direkt ve bağlantılı kaynaklar yorumlarda verilmiştir. Yorumlardaki kaynakları ve paylaşımları konu başlığına eklemedim. Daha sonra açacağım forum kulübünde kaynakları birleştireceğim. Bahsettiğim konu açıldığında da bu notu editleyeceğim.)


    Not 2: Liberal Demokrat Parti'nin resmi profili açılmış, forumda ana konu açılmış. O konudan istediğiniz soruları sorabilirsiniz:

    http://forum.donanimhaber.com/m_106404389/tm.htm




    Türkiye'de pabuç pahalı geldi!

    AB dışından ithal edilen ayakkabıya gelen ek vergi, perakendecileri 7 ayda isyan ettirdi. İngiliz Clarks’ın da aralarında olduğu dünyaca ünlü markalar derman bulmak için Ankara’ya gitti; yeni mağaza planları ise askıya alındı

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


    MENEKŞE ATASELİM/HT GAZETE

    Ağustos 2014 itibarıyla, Avrupa Birliği (AB) dışından ithal ettikleri ayakkabılara ek vergi ödemeye başlayan markalar 7 ayda eriyen kârlılık yüzünden isyan bayrağı açtı. Deri ayakkabıya yüzde 50, deri olmayana ise yüzde 30 ek vergi getiren düzenleme sonrası maliyeti karşılayabilmek için perakende satış fiyatları yüzde 30’a varan oranda artırıldı. Ancak bu durum da tüketicinin alım iştahını düşürdü. İndirim ve kampanyalarla satış yapmaya çalışan pek çok marka kârlılık düşünce yeni yatırımları da askıya aldı. Sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, AB dışından ithalat yapan çoğu ayakkabıcı, düşen verimlilik nedeniyle yatırım planlarını değiştirdi. Ek vergiye dolar kurundaki yukarı yönlü hareket de eklenince bu yıl için planlanan en az 50 yeni mağazanın açılışı suya düştü.

    ANKARA’YA ZİYARET

    Edinilen bilgilere göre, aralarında Nike, Adidas, Ecco, Clarks, Puma, Camper ile Deichmann’ın da bulunduğu markalar, ek vergi düzenlemesini yapan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı İthalat Genel Müdürlüğü ve ilgili bürokratlarla görüşmeler yapmak için belirli dönemlerde Ankara’ya gitti. Sektörün durumu anlatılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Markaların en büyük sıkıntısının vergi oranlarının yüksekliği ve süre belirsizliği olduğu kaydedildi. Ancak, marka temsilcileri, ek verginin ne kadar geçerli olacağı hakkında yetkililerden bilgi alamadı. İç piyasada üretimi desteklemek için getirilen ek verginin oranında indirime gidilmesine “Haziranda yapılacak seçimden önce imkânsız” gözüyle bakılırken, sonrasında gelebilecek indirime de piyasa koşullarına bağlı olarak karar verileceği görüşü hâkim. Yalnız yabancı markaların değil, üyelerinin çoğu yerli olan Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) de konuyla ilgili çalışma yaptığı belirtildi.

    SÖZ VERDİĞİ HARİÇ, YENİ MAĞAZA AÇMAYACAK

    ABD’li Nine West ve Kanadalı Aldo’nun Türkiye temsilcisi, Ortadoğulu perakende devi Landmark. Ek vergilerden sonra yüzde 20-30 zam yapıldığını ve bu durumun satışlara negatif yansıdığını belirten Landmark Türkiye Genel Müdürü Kemal Güven, büyüme hedefinin yarısında kaldıklarını söyledi. “Landmark birçok coğrafyada iş yapan 10 milyar dolarlık bir şirket ve ben bir anda verginin yüzde 5’ten yüzde 50’ye çıkmasını orada hiç kimseye anlatamadım. Kademeli olmalıydı” diyen Güven, “2 yılda 10 milyon dolar yatırım yapılmıştı. Bu tarz değişiklikler yabancı yatırımcının bakış açısını değiştiriyor. Türkiye’ye güvensizlik oldu. İçeride üretim için konuşuluyor ama böyle anlaşmalar 2 yıldan önce gerçekleşmez” diye konuştu.

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


    ‘ISF ETKİLENİR’

    Nine West’in yılda 1 milyon adet ithalat yaptığına dikkat çeken Güven şöyle devam etti: “47 Nine West, 10 Aldo mağazamız var. Bu yıl, söz verdiğimiz bir yer hariç hiç yeni mağaza açamayacağız. Hedef 10’ar yeni mağazaydı. Vergi fiyatı yükseltince turist de şaşırıyor. İstanbul Shopping Fest’e (ISF) gelen turiste aynı markayı ülkesinden yüzde 30 pahalı almasını nasıl söyleyeceğiz? ISF de etkilenecek.”

    TABANA GELEN % 10 VERGİ MALİYETİ ARTIRIYOR

    Ağustosta yalnız bitmiş ürünlerin ithalatına değil, Türkiye’de üretilen ayakkabılarda kullanılacak taban ve deri gibi parçalarının ithalatına da yüzde 10 ek vergi getirildi. Sektör kulislerinde bu durum da markaların Türkiye’de üretim yapmasını zorlaştıran bir unsur olarak öne sürülüyor. Vergiden sonra iç piyasaya talebin artmasıyla Türkiye’deki üreticinin de fiyatları yüzde 20-30 arası yükselttiği iddia edilirken, yerli kapasitenin büyük montanlı siparişe ve teknik donanım gerektiren spor ayakkabıların üretimine cevap veremediği belirtiliyor.

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


    "BİR GECEDE VERGİ DEĞİŞİYOR BURADA ÜRETİM YAPAMAYIZ"

    2013’te 12 yıllık Türkiye distribütörü Efa Ticaret’i satın alarak agresif büyüme planı yapan İngiliz ayakkabı markası Clarks da vergiden nasibini aldı. Edinilen bilgilere göre, cirosu 3 milyar doların üzerinde olan markanın İngiliz yöneticileri geçtiğimiz ay Ankara’ya geldi. Ek vergi uygulamasının geleceğine ilişkin bilgi almak isteyen İngilizlerin, yetkililerin “Türkiye’de üretim yapmayı düşünmüyor musunuz?” sorusu karşısında, vergi sisteminin değişkenliğine dikkat çektiği belirtildi. Ek verginin 1 gecede geldiğini öne süren İngilizlerin üretime yatırım yapılması halinde kurumlar vergisinin de değişebileceğini, dolar kurunun da yükselmesiyle orta vadede Türkiye’de üretim yapılamayacağını söylediği öğrenildi. Clarks’ın uzun vadeli Türkiye planı, ülkede bir lojistik merkezi kurup komşu ülkelere yükleme yapmaktı.

    ‘BU SENE HEDEFİN ALTINDA KALIP BELKİ DE HİÇ KÂR ETMEYECEĞİZ’

    Dünya çapında 2 bin 989 mağazası bulunan 1.2 milyar Euro cirolu Danimarkalı marka Ecco da Türkiye yatırımına başladığı yıl ek vergiye yakalandı. Ecco Türkiye Genel Müdürü Deniz Necati Erda, Ankara’ya yapılan ziyaretlerde amacın ek verginin getirdiği yükleri anlatmak olduğunu belirtti. Erda, “Yüzde 50’ye varan oranlar fiyatı artırıp uluslararası rekabet dengesini bozdu. Bu durum geçici diye düşünüp ani reaksiyon göstermiyoruz. Fakat 1 yıl daha böyle giderse uzun vadeli planlarımız etkilenir. 2015’te ciromuz hedeflerin altında kalacak, hatta belki sıfır kâr edeceğiz” dedi.

    YILLIK ÜRETİM 320 MİLYON ÇİFTİ BULUYOR

    Dünya ayakkabı ticaretinin büyüklüğü 117 milyar dolar. Küresel ayakkabı üretimi yıllık 21 milyar çift.

    Türkiye’de yıllık 7.9 milyar dolarlık ayakkabı üretimi yapılıyor. Yıllık kapasite 500 milyon çift; ancak üretim miktarı 320 milyon.

    İç piyasada üretimin kapasite kullanım oranı yüzde 65.

    Ayakkabı sanayiinde kayıtlı 18 bin 500 firma var.

    2014’te 719 milyon dolar ihracat yapan sektörün 2023 hedefi 2.5 milyar dolar.



    Kaynak:

    Türkiye'de pabuç pahalı geldi!




    Not: Bu haber sadece bir örnektir. Diğer sektörlerde de benzer değişimler mevcuttur. Örneğin bugün çıkan haberden de biliyoruz ki vergiler yüzünden inşaat sektöründe daralma görüldü:

    quote:

    "Sektör yüzde 20'ye varan vergi yüküyle çalışıyor" diyen Gökkaya, 2013'te yasalaşan arsa değerine göre vergilendirme düzenlemesinin sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.

    Daha önce 150 metrekare altındaki konutlarda Katma Değer Vergisi yüzde 1 iken, yapılan düzenlemeyle vergilendirmede arsa değeri esas alınmaya başlanmıştı.

    Gökkaya, bu düzenleme sonucunda 150 metrekare altındaki konutlarda dahi vergilerin yüzde 18'lere yükseldiğine işaret ederek, "Bu düzenleme konusunda geri adım atılması gerektiğine inanıyoruz" diyor.

    Alıntı yaptığım konu başlığı:

    http://forum.donanimhaber.com/m_104634132/tm.htm (Erdoğan: "İnşaat olmazsa ülke bitmiş demektir")



    Aralık 2014'te açtığım "Ülkemizdeki Vergiler Bizi Fakirleştiriyor!" başlıklı konuda şu videoyu paylaşmıştım:
    (Şöyle bir yorumla paylaşmıştım:

    Ülkemizdeki vergiler bizleri fakirleştiriyor! Hepimizin hayat standardını düşürüyor! Ürün ve hizmetlerin fiyatlarını yükseltiyor, rekabeti kısıtlıyor, ürün ve hizmetlerin kalitesinin yükselmesini engelliyor! Yüksek fiyat, düşük kalite. Büyük şirketlerin tekelleşmesine yol açıyor! En son da Vestel'in ek vergi isteğiyle devletin ithal ürünlere ek vergi koyacaklarını açıklamasıyla bu konuyu açma gereği duydum.

    Bahsi geçen konu başlığı:http://forum.donanimhaber.com/m_100861599/tm.htm )







    Vergiler yüzünden hayat standartlarımız kötü:




    Yurtiçindeki büyük şirketlerin tekel (monopol) olma sebebi de ek vergiler ve devlet iznidir:





    Ve ek olarak paylaştığım, konuyla bağlantılı video:








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 4 Haziran 2015; 4:05:57 >







  • Şubat 2015'te paylaşılmıştı: (http://forum.donanimhaber.com/m_102619562/tm.htm )

    TÜRKİYE SERBEST PİYASADAN UZAKLAŞMAYA DEVAM EDİYOR

    Türkiye'nin serbest piyasa indeksindeki sıralaması düşmeye devam etti ve 70. sıraya geriledi. Kapitalizmden uzaklaşan Türkiye'nin genel puanı 63.2'ye düştü. Geçen yıldan bu yana 1.7 puan azalmıştır; 10 ekonomik özgürlükten beşi; çalışma özgürlüğü, iş özgürlüğü, hükümet harcamaları kontrolü ve mülkiyet hakları'nın düşüşü ile. Dünya sıralamasında 70. sırada olan Türkiye, Avrupa bölgesindeki 43 ülkeden 32. sıradadır.
    Türkiye'nin ekonomik özgürlüğü nispeten istikrarlı ama kırılgan temeller üzerinde durmaktadır. Yargıçlar hükümet etkisine tabidir, ve yolsuzluk suçlaması hükümete yakın üst düzey yetkilere ulaştı.



    HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

    Rüşvet (yolsuzluk), kayırmacılık ve adam kayırmacılık hükümette ve günlük yaşamda devam etmektedir. Bir Ekim 2013 raporu bakanlıklar Sayıştay'a bilgi teslimini reddederek ve mahkemeye yolsuzluk raporlarını değiştirmek için baskı ile şeffaflık ile ilgili zayıflıkları kaydetti. Yargı sadece ismen bağımsızdır. Mülkiyet hakları genellikle uygulanır, fakat mahkemeler yavaştır.

    Mülkiyet Hakları - 45.0
    Yolsuzluktan Özgürlüğe - 50.0

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


    Not:
    Siyah nokta - Dünya Ortalaması
    Kırmızı nokta - Türkiye
    Yeşil Nokta - Kapitalizmin kalesi, serbest piyasa indeksinde birinci Hong Kong



    SINIRLI HÜKÜMET

    Üst bireysel gelir vergisi oranı yüzde 35'tir, ve üst kurumlar vergisi oranı yüzde 20'dir. Diğer vergiler katma değer vergisi ve çevre vergisi dahildir. Vergi gelirleri ülke ekonomisinin yaklaşık olarak yüzde 27.7'sini oluşturmaktadır. Hükümet harcamaları yerli üretimin yüzde 37.6 oranında eşittir, ve kamu borcu, gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 36'sına eşdeğerdir.

    Hükümet harcamaları - 57.6
    Maliye Özgürlük - 76.1

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


    Not:
    Siyah nokta - Dünya Ortalaması
    Kırmızı nokta - Türkiye
    Yeşil Nokta - Kapitalizmin kalesi, serbest piyasa indeksinde birinci Hong Kong



    DÜZENLEYİCİ VERİMLİLİK

    Düzenleyici yapı hantaldır. Orada bir iş katmak için asgari düzeyde sermayeye ihtiyaç vardır, ve lisanslama gereksinimleri ortalama 5 ayda tükenir. İşgücü piyasasının esnekliği yoksun ve dinamik iş büyümesini engellemektedir. Devlet, 2023 yılına neredeyse iki katı tarımsal ürün üretimine yönelik sübvansiyon programı tanıttı ve yakıt, elektrik ve sağlık bakımı için sübvansiyonları korur.

    İş Özgürlüğü - 61.0
    İşgücü Özgürlüğü - 50.2
    Parasal Özgürlük 72.4

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


    Not:
    Siyah nokta - Dünya Ortalaması
    Kırmızı nokta - Türkiye
    Yeşil Nokta - Kapitalizmin kalesi, serbest piyasa indeksinde birinci Hong Kong



    AÇIK PAZARLAR

    Türkiye'nin ortalama tarife oranı yüzde 2.7'dir. Hükümet tedariği yerli firmalar lehine olabilir. Türkiye, yabancı yatırıma genellikle çok açık iken, bazı sektörlerde yatırım kısıtlar. Gelişen mali sektör, konsantre bankacılık sektörü tarafından, toplam kredinin yüzde 80 üzeri için 10 büyük banka hesaplarında hakim kalır. Sorunlu kredilerin sayısı artmıştır.

    Ticaret Özgürlüğü - 84.6
    Yatırım Özgürlüğü - 75.0
    Finansal Özgürlük - 60.0

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor


    Not:
    Siyah nokta - Dünya Ortalaması
    Kırmızı nokta - Türkiye
    Yeşil Nokta - Kapitalizmin kalesi, serbest piyasa indeksinde birinci Hong Kong



    SERBEST PİYASA İNDEKSİNDE İLK 20 ÜLKE:

    1- Hong Kong - 89.6
    2- Singapur - 89.4
    3- Yeni Zelenda - 82.1
    4- Avustralya - 81.4
    5- İsviçre - 80.5
    6- Kanada - 79.1
    7- Şili - 78.5
    8- Estonya - 76.8
    9- İrlanda - 76.6
    10- Mauritius - 76.4
    11- Danimarka - 76.3
    12- Amerika Birleşik Devletleri - 76.2
    13- Birleşik Krallık - 75.8
    14- Tayvan - 75.1
    15- Litvanya - 74.7
    16- Almanya - 73.8
    17- Hollanda - 73.7
    18- Bahreyn - 73.4
    19- Finlandiya - 73.4
    20- Japonya - 73.3

    ...

    70- Türkiye - 63.2 (Genel Puan) (Türkiye geçen sene 64. sıradaydı. Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Index_of_Economic_Freedom )

    ...

    177- Küba - 29.6
    178 - Kuzey Kore - 1.3



    Kaynak:

    2015 Index of Economic Freedom

    Turkey

    Graph The Data



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 10 Nisan 2015; 8:32:14 >




  • Gidin bir Nike mağazasına ve fiyatlara bakın. 2010'da 200 lira fazla dediğimiz modeller bugün 400-500 lira. Air max Flyknit 2015 model 484 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Gidin bir Nike mağazasına ve fiyatlara bakın. 2010'da 200 lira fazla dediğimiz modeller bugün 400-500 lira. Air max Flyknit 2015 model 484 lira.

    Düşen satışlar ve artan masraflar yüzünden zarar etmeye başladıklarında Türkiye pazarını terkederler. O kadar haraç (vergi) kesilir mi. Ayıp denen birşey var.
  • Lütfen sosyalizmi kötülemek için bu kadar çabalamayın !!!

    Eğer Türkiye gerçektende sosyalizme doğru gitseydi ekonomi bu halde olmazdı...

    Yani kısacası bugün bir işçi 950 TL ile kilosu 6.99 olan kabağı alsam mı almasam mı diye düşünmezdi.

    Bugün ülkemizde devlet adına bir şey kalmadı zaten o 1920-1930'larda ki kemalist ülkenin kurduğu fabrikaların yerleşkeleri bile yok olmuş durumda

    Her şey özel sektörün elinde olamaz bence ne demiş sosyalist olmasalar da atalarımız " el şeyi ile gerdeğe girilmez"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-NZ-93

    Lütfen sosyalizmi kötülemek için bu kadar çabalamayın !!!

    Eğer Türkiye gerçektende sosyalizme doğru gitseydi ekonomi bu halde olmazdı...

    Yani kısacası bugün bir işçi 950 TL ile kilosu 6.99 olan kabağı alsam mı almasam mı diye düşünmezdi.

    Bugün ülkemizde devlet adına bir şey kalmadı zaten o 1920-1930'larda ki kemalist ülkenin kurduğu fabrikaların yerleşkeleri bile yok olmuş durumda

    Her şey özel sektörün elinde olamaz bence ne demiş sosyalist olmasalar da atalarımız " el şeyi ile gerdeğe girilmez"

    1000 lira...

    1 kilo kabak 7 lira...


    E zaten para değerinin düşük olmasının, ürün ve hizmet fiyatlarının yüksek olmasının sebebi sosyalist sistem. Bir de marksist sosyalist ülkelere bakalım. Türkiye'de doktorun aldığı paranın dolar cinsinden değeri 1.250 dolar. Küba'da doktorun aldığı maaşın dolar cinsinden değeri 30 dolar. Küba'daki doktor n'apsın. Senin sokakta gördüğün arabalardan birini almaya ömrü yetmez. Zaten Küba'daki arabaların en genci yarım asırlık vardır herhalde. Sivillerin kullandığı araçlardan bahsediyorum. Burada bir işçi, maaşıyla son model telefon almaya kalksa 3 ay çalışması gerekir (net paradan bahsediyoruz, diğer masrafları hesaba katmadan). Serbest piyasa sisteminin lideri Hong Kong'ta bir işçi 3 aylık maaşıyla 1 torba dolusu son model telefon alabilir. Sadece 1 aylık maaşıyla 7 tane son model telefon alabiliyor sanırım. Paranın değeri var, ürün ve hizmetlerin fiyatları düşük. Türkiye ise sosyalist düzeninin cezasını çekiyor. Yani toplum çekiyor. Ki işin ironik yanı bizzat kendileri destekliyor bu sosyalist düzeni. Serbest piyasa sistemini yanlış tanıyorlar ve korkuyorlar. Türkiye'den daha sosyalist olan Venezüela'da daha fena bireylerin durumu. Arjantin berbat zaten. Bireyleri fakir, bireyleri mutsuz. Venezüela'da tuvalet kağıdı alabilmek zenginlik göstergesi olacak ilerde.


    Devlet adına birşey kalmadı ne demek. Koca bir devlet var Türkiye'de!

    Alfabe sırasına göre yazıyorum;

    Adalet Bakanlığı
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
    Avrupa Birliği Bakanlığı
    Başbakanlık
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
    Dışişleri Bakanlığı
    Ekonomi Bakanlığı
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
    Gençlik ve Spor Bakanlığı
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
    İçişleri Bakanlığı
    Kalkınma Bakanlığı
    Kültür ve Turizm Bakanlığı
    Maliye Bakanlığı
    Milli Eğitim Bakanlığı
    Milli Savunma Bakanlığı
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı
    Sağlık Bakanlığı
    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

    Ve bu Bakanlıklara bağlı kurumlar.

    Ve bu Bakanlıkların altında çalışan 3 milyon memur.

    Bu Bakanlıklar için gerekli olan bütçe.



    Herşeyin özelin elinde olduğu Hong Kong'u gör öncelikle.

    Hong Kong yarım asır öncesine kadar üçüncü dünya ülkesiydi. Türkiye'den bin kat berbattı. Serbest piyasa sistemi sayesinde Hong Honglular Amerikalılardan bile daha zengin oldu, Türkiye'den bin kat iyi.

     Sosyalistleşen Türkiye'de Fiyatlar Yükseliyor, Özel Sektör Can Çekişiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 10 Nisan 2015; 12:04:00 >




  • Küba'da iki kişiye bir doktor düşerken ülkemizde bu dört haneli rakamlardaydı sanırım...


    Devlet adına hiç bir kurum kalmadı derken kamu sektöründen bahsetmemiştim ben.Bakanlıkları özelleştirecek halleri yok. Devletin tek geliri vergi şu an. Üretim Tüketimden daha az dışa satıma değil alıma yönelik bir ekonomi bizimkisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 katlı tüneller yapılıyor, 3. havalimanı yapılıyor öyle demeyin...




    yersen tabi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-NZ-93

    Küba'da iki kişiye bir doktor düşerken ülkemizde bu dört haneli rakamlardaydı sanırım...


    Devlet adına hiç bir kurum kalmadı derken kamu sektöründen bahsetmemiştim ben.Bakanlıkları özelleştirecek halleri yok. Devletin tek geliri vergi şu an. Üretim Tüketimden daha az dışa satıma değil alıma yönelik bir ekonomi bizimkisi



    Küba'da doktor oranı önemli değil. Önemli olan nitelik:





    Devletin iş yaratması önemli değil. Önemli olan bir "değer".





    Bir de şöyle birşey var:





  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-NZ-93

    Bakanlıkları özelleştirecek halleri yok. Devletin tek geliri vergi şu an.



    Bence var. Bakanlıklara bağlı bütün kurumların özelleştirilmesi gerekir. Bu ülkenin güçlü bir orduya, sağlam bir hukuk sistemine ihtiyacı var, diğer sosyalist kurumların hepsi birer yük.

    Özelleştirilecek kurumlar ve o kurumların bağlı olduğu kapatılacak Bakanlıklar:

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
    Avrupa Birliği Bakanlığı
    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
    Ekonomi Bakanlığı
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
    Gençlik ve Spor Bakanlığı
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
    Kalkınma Bakanlığı
    Kültür ve Turizm Bakanlığı
    Milli Eğitim Bakanlığı
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı
    Sağlık Bakanlığı
    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

    Tabii bu bakanlıklar kapatılmadan önce bunlara bağlı olan bütün kurumların özelleştirilmesi gerekecek. Bunlarla eş zamanlı olarak da bu kurumlar için alınan vergiler kaldırılacak.


    Devlette kalacak bakanlıklar:

    Başbakanlık
    Adalet Bakanlığı
    Dışişleri Bakanlığı
    İçişleri Bakanlığı
    Maliye Bakanlığı (Kalacak olan devlet kurumları için alınacak olan vergiler için maalesef durması gerekecek.)
    Milli Savunma Bakanlığı

    Tabii bu, devlette kalacak kurumlar da küçültülerek israf edilen vergilerin önüne geçilecek. Örneğin Başbakanlık'taki bazı kurumlar ya tamamen özelleştirilecek veya kapatılacak ya da küçültülecek:

    GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı
    Devlet İstatistik Enstitüsü, DİE
    Deprem Araştırma Dairesi
    Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü
    Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü
    Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, SHÇEK
    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü
    Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü
    Türk Tarih Kurumu, TTK
    Türk İş Birliği ve Kalkınma Ajansı, TİKA
    T.C. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü
    Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, TAEK
    Vakıflar Genel Müdürlüğü, VGM
    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, TOKİ
    Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
    Türk Dil Kurumu, TDK
    Diyanet İşleri Başkanlığı
    Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, AKMB
    Doğal Afet Sigortaları Kurumu, DASK
    Türkiye Bilimler Akademisi, TÜBA
    Özürlüler İdaresi Başkanlığı
    Aile Araştırma Kurumu Başkanlığı
    Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu
    Türkiye Satranç Federasyonu
    Avrupa Birliği iletişim platformu
    T.C. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu
    Doğu Anadolu Kalkınma Projesi, DAKP, Van
    Eskrim Federasyonu, Ankara
    Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, GSGM
    Türk Akreditasyon Kurumu
    Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği


    Başbakanlık'a bağlı elde kalacak kurumları:

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
    Devlet Personel Başkanlığı, DPB



    Türkiye'de büyük bir devlet var. Niçin yüksek vergiler ödediğimizin göstergesidir bütün devlet kurumları.




  • Yahu şu youtube videolarıyla, propaganda haberleriyle bilgilenen insanlar ne kadar garip.

    Bu tür firmalar daha fazla kar edemediklerinde hep böyle ağlama yolunu seçerler. Çok kapitalistlerdir ama her zaman devlet babalarından bir güzellik beklerler. Aynı Vestel gibi veya Amerika'daki malum bankalar gibi...

    Not: Küba örneği kadar da saçma bir örnek yok. 50 yıldır ilaç dahil ambargonun kralıyla boğuşan bir ülke, hem de fakir diye eleştiriliyor. Gerçekten şu kapitalistler çok acımasız.
  • SalvatoreGiuliano kullanıcısına yanıt
    Zaten o yüzden serbest piyasa sistemini tercih etmeliyiz ya. Türkiye'de ve ABD'de crony capitalism sistemi denilen durumları açıkça görülüyor. Devletin, merkezin denetiminde olan ülkelerde görülebilen normal bir durumdur.





    ABD'de 2008'de ve onun öncesinde görülen ekonomik krizlerin de sebebi devlet uygulamaları. Üstelik krizden çıkmak için yangına alevle gittiler, gidiyorlar. Devlet, şirketleri kurtarıyor. Devletin regülasyonları yüzünden kriz enerjisi büyüyor. Bir dahaki krizde bütün Dünya krizin içinde bulacak kendini deniyor. Bununla ilgili bir belgesel yapılmıştı.

    Doz Aşımı: Gelecek Finansal Kriz:








    Not: Küba bütün Dünya ile çatır çatır ticaret yapıyor. En yoğun ticareti de Avrupa, Amerika kıtasındaki ülkeler ve Çin ile yapıyor. Küba'ya sadece üç ülke ambargo uyguluyor: ABD, İsrail ve Palau.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mises

    Zaten o yüzden serbest piyasa sistemini tercih etmeliyiz ya. Türkiye'de ve ABD'de crony capitalism sistemi denilen durumları açıkça görülüyor. Devletin, merkezin denetiminde olan ülkelerde görülebilen normal bir durumdur.





    ABD'de 2008'de ve onun öncesinde görülen ekonomik krizlerin de sebebi devlet uygulamaları. Üstelik krizden çıkmak için yangına alevle gittiler, gidiyorlar. Devlet, şirketleri kurtarıyor. Devletin regülasyonları yüzünden kriz enerjisi büyüyor. Bir dahaki krizde bütün Dünya krizin içinde bulacak kendini deniyor. Bununla ilgili bir belgesel yapılmıştı.

    Doz Aşımı: Gelecek Finansal Kriz:








    Not: Küba bütün Dünya ile çatır çatır ticaret yapıyor. En yoğun ticareti de Avrupa, Amerika kıtasındaki ülkeler ve Çin ile yapıyor. Küba'ya sadece üç ülke ambargo uyguluyor: ABD, İsrail ve Palau.

    Küba ile ticaret yapan ülkelerin Amerika tarafından ticaretin kesilmesi ile tehdit edilmesi ve ticaretin içindeki gemilerin uzun bir süre Amerikan limanlarına yanaşamamasından haberin yok sanırım. Toricelli Kanunu diye bilinir.

    Hala Youtube videolarından medet umman harikaymış.




  • bu liboşlar gerçekten içi boş yazı yazıyor en bilgisiz sosyalist bile sizin en bilgilinizden daha vicdanlı ve zekidir. Yaşam kkalitesini araba ve eve göre kıyaslayan bibirinden bunları duymak normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SalvatoreGiuliano

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mises

    Zaten o yüzden serbest piyasa sistemini tercih etmeliyiz ya. Türkiye'de ve ABD'de crony capitalism sistemi denilen durumları açıkça görülüyor. Devletin, merkezin denetiminde olan ülkelerde görülebilen normal bir durumdur.





    ABD'de 2008'de ve onun öncesinde görülen ekonomik krizlerin de sebebi devlet uygulamaları. Üstelik krizden çıkmak için yangına alevle gittiler, gidiyorlar. Devlet, şirketleri kurtarıyor. Devletin regülasyonları yüzünden kriz enerjisi büyüyor. Bir dahaki krizde bütün Dünya krizin içinde bulacak kendini deniyor. Bununla ilgili bir belgesel yapılmıştı.

    Doz Aşımı: Gelecek Finansal Kriz:








    Not: Küba bütün Dünya ile çatır çatır ticaret yapıyor. En yoğun ticareti de Avrupa, Amerika kıtasındaki ülkeler ve Çin ile yapıyor. Küba'ya sadece üç ülke ambargo uyguluyor: ABD, İsrail ve Palau.

    Küba ile ticaret yapan ülkelerin Amerika tarafından ticaretin kesilmesi ile tehdit edilmesi ve ticaretin içindeki gemilerin uzun bir süre Amerikan limanlarına yanaşamamasından haberin yok sanırım. Toricelli Kanunu diye bilinir.

    Hala Youtube videolarından medet umman harikaymış.

    Yahu tüm Dünya ile ticaret yapan ülkeye ABD ambargo koysa n'olacak. Ayrıca bak Wikipedia'dan, Küba'ya konulan ambargoya sadece üç ülke katılıyor, diğer ülkeler çatır çatır ticaret yapıyor. Küba Dünya'ya hem ihracat yapıyor, hem de ithalat ediyor. Hatta ambargonun mimarı ABD ile de ticaret yapıyorlar!!! Yasal olarak değil. İthalatı yasal olarak yapıyorlar. ABD'nin güney eyaletlerinin birçoğu ambargoyu takmıyor bile.

    ABD bu ülkelerin hepsini tehdit mi ediyorsun sen yahu:

    Küba'nın ihracat yaptığı ülkeler:

    Çin - $533,894,180.61 - 30%
    İspanya - $192,715,448.96 - 11%
    Brezilya - $90,423,407.03- 5.1%
    Belçika - $88,353,936.78 - 5.0%
    İtalya - $56,432,470.85 - 3.2%
    Almanya - $56,118,703.04 - 3.2%
    Büyük Britanya - $51,725,777.76 - 2.9%
    Belarus - $51,193,388.21 - 2.9%
    Polonya - $49,991,230.69 - 2.8%
    Kıbrıs - $46,704,314.61 - 2.7%
    Fransa - $45,901,744.23 - 2.6%
    Rusya - $45,692,394.85 - 2.6%
    Hollanda - $39,605,875.98 - 2.2%
    Portekiz - $37,528,762.25 - 2.1%
    Hong Kong - $35,285,621.42 - 2.0%
    İsviçre - $32,521,392.07 - 1.8%
    Romanya - $29,932,743.12 - 1.7%
    Kolombiya - $28,351,290.98 - 1.6%
    Honduras - $18,125,753.08 - 1.0%
    Ekvator - $14,148,592.30 - 0.80%


    Bir de hangi ülkelerden ithal ettiklerine bakalım:

    Çin - $1,110,662,528.00 - 18%
    İspanya - $944,017,433.00 - 16%
    Brezilya - $568,075,104.00 - 9.4%
    Amerika Birleşik Devletleri - $458,079,689.00 - 7.6%
    Meksika - $334,077,061.00 - 5.5%
    Cezayir - $327,637,167.00 - 5.4%
    İtalya - $316,215,036.00 - 5.3%
    Fransa - $278,564,900.00 - 4.6%
    Kanada - $260,482,584.00 - 4.3%
    Almanya - $225,783,426.00 - 3.7%
    Rusya - $165,849,628.00 - 2.8%
    Arjantin - $105,987,539.00 - 1.8%
    Hollanda - $105,443,990.00 - 1.8%
    Güney Kore - $74,192,861.00 - 1.2%
    Portekiz - $57,051,332.00 - 0.95%
    Belarus - $44,600,700.00 - 0.74%
    Uruguay - $42,768,657.00 - 0.71%
    Belçika, Lüksemburg - $42,465,359.00 - 0.71%
    Büyük Britanya - $41,273,441.00 - 0.69%
    Çek Cumhuriyeti - $39,446,517.00 - 0.65%



    Senelerdir bıkmadan dilinize dolamışlar "ambargo" "ambargo", diye. Kabul edin arkadaş; Küba'nın fakir olmasının sebebi serbest piyasa sistemini reddetmesi, sosyalist sistem olduklarından dolayı fakirler. Afrika'nın sosyalist ülkesi Zimbabve için bahaneleri yok solcuların. Venezüela için de tuttursalar ya bir "ambargo" şarkısı.



    https://atlas.media.mit.edu/tr/profile/country/cub/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dersimli62f

    bu liboşlar gerçekten içi boş yazı yazıyor en bilgisiz sosyalist bile sizin en bilgilinizden daha vicdanlı ve zekidir. Yaşam kkalitesini araba ve eve göre kıyaslayan bibirinden bunları duymak normal

    Biraz takip etseniz pozitif bilimleri diyorum. Liberteryenler en zeki grup çıktı bilimsel araştırmalar sonuçlarında. Ondan sonraki grup ateistler. Bu araştırma sonucu Türkiye'deki bazı gazetelerde de yayınlanmıştı ama ateist olarak sunmuşlardı. Halbuki 106.42 puan ile liberteryenler en üst sırada. İkinci sırada 104,12 puan ile liberaller. Ateistler 103,09 ile onu takip ediyor:

    http://www.outsidethebeltway.com/high_iq_liberal_atheist_monogamous_/



    (Burada kesinlikle narsist bir tutum içerisinde değilim. Ki öyle de değilimdir; açık lise mezunuyum sadece. Liberallerin zekasıyla ilgili kesin konuştuğun için yanlış bilgini düzeltme gereği duydum.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mises

    quote:

    Orijinalden alıntı: SalvatoreGiuliano

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mises

    Zaten o yüzden serbest piyasa sistemini tercih etmeliyiz ya. Türkiye'de ve ABD'de crony capitalism sistemi denilen durumları açıkça görülüyor. Devletin, merkezin denetiminde olan ülkelerde görülebilen normal bir durumdur.





    ABD'de 2008'de ve onun öncesinde görülen ekonomik krizlerin de sebebi devlet uygulamaları. Üstelik krizden çıkmak için yangına alevle gittiler, gidiyorlar. Devlet, şirketleri kurtarıyor. Devletin regülasyonları yüzünden kriz enerjisi büyüyor. Bir dahaki krizde bütün Dünya krizin içinde bulacak kendini deniyor. Bununla ilgili bir belgesel yapılmıştı.

    Doz Aşımı: Gelecek Finansal Kriz:








    Not: Küba bütün Dünya ile çatır çatır ticaret yapıyor. En yoğun ticareti de Avrupa, Amerika kıtasındaki ülkeler ve Çin ile yapıyor. Küba'ya sadece üç ülke ambargo uyguluyor: ABD, İsrail ve Palau.

    Küba ile ticaret yapan ülkelerin Amerika tarafından ticaretin kesilmesi ile tehdit edilmesi ve ticaretin içindeki gemilerin uzun bir süre Amerikan limanlarına yanaşamamasından haberin yok sanırım. Toricelli Kanunu diye bilinir.

    Hala Youtube videolarından medet umman harikaymış.

    Yahu tüm Dünya ile ticaret yapan ülkeye ABD ambargo koysa n'olacak. Ayrıca bak Wikipedia'dan, Küba'ya konulan ambargoya sadece üç ülke katılıyor, diğer ülkeler çatır çatır ticaret yapıyor. Küba Dünya'ya hem ihracat yapıyor, hem de ithalat ediyor. Hatta ambargonun mimarı ABD ile de ticaret yapıyorlar!!! Yasal olarak değil. İthalatı yasal olarak yapıyorlar. ABD'nin güney eyaletlerinin birçoğu ambargoyu takmıyor bile.

    ABD bu ülkelerin hepsini tehdit mi ediyorsun sen yahu:

    Küba'nın ihracat yaptığı ülkeler:

    Çin - $533,894,180.61 - 30%
    İspanya - $192,715,448.96 - 11%
    Brezilya - $90,423,407.03- 5.1%
    Belçika - $88,353,936.78 - 5.0%
    İtalya - $56,432,470.85 - 3.2%
    Almanya - $56,118,703.04 - 3.2%
    Büyük Britanya - $51,725,777.76 - 2.9%
    Belarus - $51,193,388.21 - 2.9%
    Polonya - $49,991,230.69 - 2.8%
    Kıbrıs - $46,704,314.61 - 2.7%
    Fransa - $45,901,744.23 - 2.6%
    Rusya - $45,692,394.85 - 2.6%
    Hollanda - $39,605,875.98 - 2.2%
    Portekiz - $37,528,762.25 - 2.1%
    Hong Kong - $35,285,621.42 - 2.0%
    İsviçre - $32,521,392.07 - 1.8%
    Romanya - $29,932,743.12 - 1.7%
    Kolombiya - $28,351,290.98 - 1.6%
    Honduras - $18,125,753.08 - 1.0%
    Ekvator - $14,148,592.30 - 0.80%


    Bir de hangi ülkelerden ithal ettiklerine bakalım:

    Çin - $1,110,662,528.00 - 18%
    İspanya - $944,017,433.00 - 16%
    Brezilya - $568,075,104.00 - 9.4%
    Amerika Birleşik Devletleri - $458,079,689.00 - 7.6%
    Meksika - $334,077,061.00 - 5.5%
    Cezayir - $327,637,167.00 - 5.4%
    İtalya - $316,215,036.00 - 5.3%
    Fransa - $278,564,900.00 - 4.6%
    Kanada - $260,482,584.00 - 4.3%
    Almanya - $225,783,426.00 - 3.7%
    Rusya - $165,849,628.00 - 2.8%
    Arjantin - $105,987,539.00 - 1.8%
    Hollanda - $105,443,990.00 - 1.8%
    Güney Kore - $74,192,861.00 - 1.2%
    Portekiz - $57,051,332.00 - 0.95%
    Belarus - $44,600,700.00 - 0.74%
    Uruguay - $42,768,657.00 - 0.71%
    Belçika, Lüksemburg - $42,465,359.00 - 0.71%
    Büyük Britanya - $41,273,441.00 - 0.69%
    Çek Cumhuriyeti - $39,446,517.00 - 0.65%



    Senelerdir bıkmadan dilinize dolamışlar "ambargo" "ambargo", diye. Kabul edin arkadaş; Küba'nın fakir olmasının sebebi serbest piyasa sistemini reddetmesi, sosyalist sistem olduklarından dolayı fakirler. Afrika'nın sosyalist ülkesi Zimbabve için bahaneleri yok solcuların. Venezüela için de tuttursalar ya bir "ambargo" şarkısı.



    https://atlas.media.mit.edu/tr/profile/country/cub/

    ABD ambargo uygulasa ne mi olacak? Dünyanın iplerinin kimin elinde olduğunu bilmiyor musun? Hem de Küba'nın en yakınındaki ülke. Sürekli olarak dolaylı ya da dolaysız işgal tehdidi de cabası.

    O sayılara gelince, Çin'i de ekle bütün ülkelerin toplamı Real Madrid'deki ve Barcelona'daki futbolcuların değeri etmiyor. Yaptırımı göze alanların ticareti amma da çatır çatırmış ha. Porto'nun yıllık futbolcu alış-verişi daha fazla.

    Kaldı ki bütün bunlara rağmen Küba'nın fakir olduğunu söylemek çok gülünç. Kaç tane "çok zengin" ülke insanların barınma, beslenme, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor? Ülkede ne zengin petrol yatakları var, ne de gidip başkasını sömürüyorlar. Tabii sana göre bunlar ücretsiz olmamalı, ayda 1000-2000 lira ile geçinmeye çalışan aileler karşılayabilir hepsini.




  • Saçmalama kardeşim Türkiye mi sosyalistleşiyor yapma etme.
  • akepe hükümeti o kadar küçük düşünceli insanlarla doluki.çiller kalsaydı şu an bir hong kong olurduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremyan -- 12 Nisan 2015; 0:44:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harahetta

    Türkiye sosyalistleşiyor dedi ya

    Burjuva ve devlet babanın el ele verip halkın ırzına geçmesinin neresi sosyalizm

    Hükümet kendinden olanları ve kapitalist burjuvaları beslediği bu haldeyiz zaten

    cem uzan ve jet fadıl gibi burjuvaların kaçırdığı para halkın yararına kullanılsa idi çok daha iyi olurdu(istihdam,arge,sosyal yardım vs.)

    jet fadıl cem uzanın nasıl yanyana koyuyon anlamak mümkün değil

    biri olmayan evin parasını alır biri barajlar çeaş kepez çimento demir çelik fabrikaları kurar devlet adamın son damla kanına kadar aldı o kadar para hani nerde?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.