Şimdi Ara

Intel'den PCIe 3.0 x4 ve NVMe arayüzüne sahip yeni üst seviye SSD serisi: Intel 750 Series

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  

    Geleceğin depolama teknolojisi olarak gösterilen SSD'lere her geçen gün yatırım artarken, bu yöndeki büyük firmalardan Intel, geçtiğimiz günlerde PCIe 3.0 x4 ve Non-volatile memory express (NVMe) iletişim arayüzlerini kullanan tepe modeli 750 serisini duyurdu.

     

    Intel'den PCIe 3.0 x4 ve NVMe arayüzüne sahip yeni üst seviye SSD serisi: Intel 750 Series 

     

     Intel tarafından SATA destekli SSD'lere göre 2 ila 4 kata kadar daha performanslı olduğu belirtilen modelin açıklanan değerleri de bunu destekler nitelikte. Anakarta eklenebilir kart ve 2.5 inç boyutta olmak üzere iki çeşidi bulunan 750 serisinin depolama olarak da 400GB ve 1.2TB büyüklükte çözümleri mevcut. Hali hazırda PCIe 3.0 x4 ve NVMe arayüzünü kurumsal SSD'lerinden kullanan Intel bu modelle birlikte ilk defa tüketici odaklı bir modelde bu arayüzleri kullanmış oluyor.

     

    Intel'den PCIe 3.0 x4 ve NVMe arayüzüne sahip yeni üst seviye SSD serisi: Intel 750 Series 

     

    Sıralı okumada 2,400MB/s, yazmada ise 1,200MB/s gibi oldukça yüksek hızlara ulaşabilen modelin 4KB verideki rastgele okuma ve yazma değerleri de göz dolduruyor, rastgele okumada 440 bin IOPS skorunu veren SSD, rastgele yazmada ise 290 binlik skora imza atıyor. Bu skorlar da 750 serisinin geliştirilmesinde özellikle rastgele okuma ve yazma değerlerine odaklanıldığını belirten Intel'in sözlerini fazlasıyla doğrular nitelikte.

     

    Amerika'daki çeşitli çevrimiçi satış kanallarından ön siparişle satışa sunulan 750 serisinin 1,2TB'lık modeli $1,100 seviyesinden, 400GB'lık modeli ise $410 seviyesinden satılıyor.

     

     










  • Yazma ve okuma değerlerini yanlış yazmışsın (yazma yerine okuma, okuma yerine yazma)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suphion kullanıcısına yanıt
    Evet, gözümden kaçmış teşekkürler bilgilendirme için
  • Güzel ürün çıkarmış intel, ama fiyatlar çok uçuk.

  • ya bunlar güzel ürün çıkarıyor ama biz görmüyoz muhtamelen şirketler özel işler için bunlar çıkıyor

  • Kingston çıkarttı, G.SKill çıkarttı, Intel de yapmış. Fiyatlar ortada tabi, bizlere kullanmak nasip olur mu bunlardan emin değilim :)
  • bu gidişle 2-3 sene sonra vga'ların yanına takarız bunlardan da bi tane :)
  • Bana kalırsa Samsung 850 pro ssd almak daha mantıklı bizim gibi ev kullanıcısı için 10 yıl garanti veriyorlar başka söze gerek varmı
  • Bir an intel harici ekran kartı çıkardı diye sevinmiştim :) Rekabeti severim :D

  • arm mimarili cihazlar çok hızlı gelişip her yerde kullanılması sonucu intel yeni işlere girmeye başladı heralde.keşke arm tabanlı pc işletim sistemi de çıksa gerçi android pcye kuruluyor ama bir pc işletim sistemi değil.bunu yaparsa microsoft ya da apple yapabilir yoksa insanlkık sonsuza kadar x86 ve dolayısı ile intele mahkum yaşayacak.

  • Su sacma ucuk fiyatlarla sabit diskler onumuzdeki yuzyilda da kullanilmaya devam edecektir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    arm mimarili cihazlar çok hızlı gelişip her yerde kullanılması sonucu intel yeni işlere girmeye başladı heralde.keşke arm tabanlı pc işletim sistemi de çıksa gerçi android pcye kuruluyor ama bir pc işletim sistemi değil.bunu yaparsa microsoft ya da apple yapabilir yoksa insanlkık sonsuza kadar x86 ve dolayısı ile intele mahkum yaşayacak.


    Arm üzerinde çalışan linux işletim sistemleri zaten var. Ayrıca microsft ve apple da zaten bu konularda çalışmalar yapıyorlar. Muhtemelen yakın gelecekte apple maclerde kendi tasarımı olan işlemciler görebiliriz diye düşünüyorum. Gidişat bunu gösteriyor.

  • arkadaslar normal ve oyuncu kitlesi icin cok gereksiz bunun yerine alin iki tane benim gibi sdd raid 0 yapin ve performansi ikiye katlayin , intelin bu ürünü parasi cok olan ve her yeni cikan ürünü alip kullanmak isteyen hobici kesime hitap ediyor
  • normalde intel 750 serisi direk pci-e bağlantılı ve sata disk gibi 2.5" small form factor olarak çıkıyor.. saa gibi olanları direk bağlayıp kullanıyorsunuz.. m.2 slot üzerinden sff 8639 denen bir kabloyla (yeni adı U.2 kablosu)32Gb/s veriyolu sağlıyor.. düz sata 3 ler 6Gbps oldugunu göz önüne almak gerek... U.2 kablosu 4 tane pci-e 3.0 hattına ve sata arayüzüne sahip ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.