Şimdi Ara

650 tl(+100 tl) sadece ofis vb. kullanım için kasa toplayabilir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2007'den beri kullanılan Casper marka hazır sistem artık iş görmez halde.
    Bu yüzden sadece internet-ofis maksatlı kullanım için maksimum 650 tl'lik (+100 tl) bir kasa toplamak istiyorum.
    İçinde monitör,klavye,fare vs. olmayan sadece kasayı içeren bir sistem.
    İnternet üzerinden güvenilir,sorunsuz olduğu sürece herhangi bir siteden kredi kartı(axess ve fixcard mevcut) ile alışveriş yapabilirim.(Kart kampanyaları denk gelse ne de güzel olur.)

Daha fazla detaylara girmek gerekirse eğer...

Elimde bu kasa mevcut.(fotoğraf alıntıdır)

Anakart,
    İşlemci(amd-intel farketmez)
    Ram(en az 4 gb)
    Güç kaynağı(sistemi beslesin yeter) kesin değiştirilmesi gerekecek donanımlar.
    ------
    Ekran kartı dahili/gömülü olursa,harici ekran kartına gerek olmaz.Zaten 7300 gs serisi eski bir ekran kartı mevcut.
    En kötü ihtimalle onu takabilirim.
    ------
    Sabit disklerim var ama pek uzun ömürlü olabileceklerini sanmıyorum.Şansımı deneyeceğim elbette ama ekran kartına vereceğim para yerine boyutu düşükte olsa sorunsuz bir ssd iyi olur diye düşünüyorum.
    Sadece windows-ofis-hepi topu 20 gb kadar da arşivi depolasa yeterli.Yani 120 gb yeterli olabilir.
    ------
    Sistem en kötü ihtimalle 1080p(h265) video oynatma da sıkıntı yaşatmamalı,internet performansı iyi olmalı.

En kısa zamanda tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Özellikle haberdar ettiğim arkadaşların bilgisine danışmak iyi olur diye düşündüm.

• quote:

Bu yüzden sadece internet-ofis maksatlı kullanım için maksimum 650 tl'lik (+100 tl) bir kasa toplamak istiyorum.
    İçinde monitör,klavye,fare vs. olmayan sadece kasayı içeren bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 8 Nisan 2015; 23:49:30 >

•  650 tl(+100 tl) sadece ofis vb. kullanım için kasa toplayabilir misiniz ?

Toplam 855 Tl Yapıyor Fiyat Fazla Geliyorsa Hdd'yi Çıkartabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tür bir sistem işini görür;

http://www.sinerji.gen.tr

Ekleme: 30 TL fark ile A8 X4 6600K (HD8570) alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 9 Nisan 2015; 8:27:28 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• 01 - AMD A serisi APU FM2 soket İşlemci A6 (5400K, 6400K)

02 - A68 yongalı (FM2+ soket) micro ATX Anakart

03 - Ekran Kartı; Entegre grafik işlemci

04 - 4GB DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

05 - 500GB SATA3 32MB Cache 7200RPM Harddisk

06 - 350W PSU'lu Mini Tower KASA (micro ATX anakart desteği olan)

alternatif intel

01 - İntel Pentium G32xx Soket 1150 İşlemci

02 - H81 yongalı micro ATX Anakart

http://forum.donanimhaber.com/m_104223549/f_//tm.htm#104223549

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 9 Nisan 2015; 8:33:18 >

Aklıma takılan yeni sorular var.
    1-Şimdi önerilen sistemlerde İntel G3258 işlemci ve anakart,amd 5400-5600-7650 serisi işlemci ve anakarttan daha iyi mi çalışır ?
    Kıyaslarsak hangisi seçilebilir ?
    Hem en az 1080p(h265 sıkıştırmalı)video,hemde genel performansta hangisini seçmeliyim ?

2-Hi level markasına sövenler oluyor.Başka marka ram(soğutucusuz da olabilir) almam sorun olur mu ?
    İlla bu derseniz alırım.Sonuçta tavsiye bekliyorum.

3-Ekran kartı olmasın istemiştim ama önerilmiş.Elimde var ama onu takacağımı bile sanmıyorum.Normal ofis-film-müzik-internet bilgisayarı olacak sonuçta.Dahili yeterli.

4-Fotoğrafını paylaştığım kasa kullanılamaz mı ?Kırığı döküğü yok,fan sesi falan da önemli değil.Kasa almıyor olsam ne dersiniz ?

5-Kasaya en fazla 2-3 sabit disk,ilerde ram takviyesi ve bir ihtimal ekran kartımı takarım.(Kasa ve güç kaynağı sadece güç kaynağı fiyatına gelecekse düşünülebilir.

6-Güç kaynağı,ekran kartı,kasa ve ram'den kısmamın sebebi ssd alabilmek.750 tl maksimum sınır olur.Bizimkiler daha fazlasını vermeyeceklerdir.Elimdeki çalışan disk bozulabilir diye ssd almak istiyorum.Harici depolama için disk var.Yer sıkıntısı yaşanmaz şuan.Ssd ne önerilebilir ?

7-Kenarda duran 2-3 tane ide disk var.Bunları yeni anakarta takabilir miyim ? Güç kaynağı sorun çıkarır mı ?

8-İşlemci için termal macun içinde gelmez sanıyorum.Bir de termal macun önerebilirseniz çok sevinirim.

9-Son olarak şuan piyasa da satılan dizüstü ve tabletler,bu kasanın gücünü verebilirler mi ?Eğer fark olmazsa hiç uğraşmayıp bir dizüstü ya da tablet arayabilirim.
    Mesala n3540 işlemcili dizüstü veya toshiba encore tablet gibi.

Şimdiden yardım için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • G3220
    Msi h81m p33
    Everest elegant 341 350w kasa
    g skill 1333mhz 4gb ram

harddiskler sata ise bu sisteme uyumludur. Ide ise yeni harddisk almanız gerek.

Ssd alacaksanız samsung evo 840 öneririm.

Elinizdeki ekran kartını da sisteme takabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hdd yerine ssd alıp sistemi daha uzun zaman ve daha hızlı kullanılsın istiyorum.
    Ayrıca 2-3 tane 80 gb'lık ide diskler var.
    İde diskleri bağlamanın bir yolu yok mu ? Normalde 120 gb ssd her şeye yeter ama hani takılabilirse,hızı yavaşta olsa değerlendirmiş olurum.

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Aklıma takılan yeni sorular var.
    1-Şimdi önerilen sistemlerde İntel G3258 işlemci ve anakart,amd 5400-5600-7650 serisi işlemci ve anakarttan daha iyi mi çalışır ?
    Kıyaslarsak hangisi seçilebilir ?
    Hem en az 1080p(h265 sıkıştırmalı)video,hemde genel performansta hangisini seçmeliyim ?

2-Hi level markasına sövenler oluyor.Başka marka ram(soğutucusuz da olabilir) almam sorun olur mu ?
    İlla bu derseniz alırım.Sonuçta tavsiye bekliyorum.

3-Ekran kartı olmasın istemiştim ama önerilmiş.Elimde var ama onu takacağımı bile sanmıyorum.Normal ofis-film-müzik-internet bilgisayarı olacak sonuçta.Dahili yeterli.

4-Fotoğrafını paylaştığım kasa kullanılamaz mı ?Kırığı döküğü yok,fan sesi falan da önemli değil.Kasa almıyor olsam ne dersiniz ?

5-Kasaya en fazla 2-3 sabit disk,ilerde ram takviyesi ve bir ihtimal ekran kartımı takarım.(Kasa ve güç kaynağı sadece güç kaynağı fiyatına gelecekse düşünülebilir.

6-Güç kaynağı,ekran kartı,kasa ve ram'den kısmamın sebebi ssd alabilmek.750 tl maksimum sınır olur.Bizimkiler daha fazlasını vermeyeceklerdir.Elimdeki çalışan disk bozulabilir diye ssd almak istiyorum.Harici depolama için disk var.Yer sıkıntısı yaşanmaz şuan.Ssd ne önerilebilir ?

7-Kenarda duran 2-3 tane ide disk var.Bunları yeni anakarta takabilir miyim ? Güç kaynağı sorun çıkarır mı ?

8-İşlemci için termal macun içinde gelmez sanıyorum.Bir de termal macun önerebilirseniz çok sevinirim.

9-Son olarak şuan piyasa da satılan dizüstü ve tabletler,bu kasanın gücünü verebilirler mi ?Eğer fark olmazsa hiç uğraşmayıp bir dizüstü ya da tablet arayabilirim.
    Mesala n3540 işlemcili dizüstü veya toshiba encore tablet gibi.

Şimdiden yardım için teşekkür ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_104223549/f_//tm.htm#104223549

elindeki kasayı kullanabilirsin
    ekran kartı almazsız (intel ve AMD Apular da)
    tablet, bilgisayarın gücünü veremez
    sıralarsak tablet netbook notebook (dizüstü) masaüstü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 10 Nisan 2015; 9:18:54 >

• quote:

Hocam elimde sadece 1 tane 500 gb sata disk var ama sanıyorum bad sector mevcut.Sistemi kurup risk almak istemiyorum.
    Hdd yerine ssd alıp sistemi daha uzun zaman ve daha hızlı kullanılsın istiyorum.
    Ayrıca 2-3 tane 80 gb'lık ide diskler var.
    İde diskleri bağlamanın bir yolu yok mu ? Normalde 120 gb ssd her şeye yeter ama hani takılabilirse,hızı yavaşta olsa değerlendirmiş olurum.

ideler için dönüştürücüler var sanıyorum ama ne kadar verimli olur bilmiyorum. 120gb lık ssd depolama yapmıyorsanız fazla fazla yeter zaten.

Ssd ve güç kaynağını diğer parçaları aldıktan sonra alacağım.Eğer evdeki eski güç kaynağı ve disk sorun çıkarmazsa almam.Ama büyük olasılık onları almam gerekecektir.
    Amd işlemci için ses yapıyor,ısınıyor diyorlar ama siz ne düşünüyorsunuz ?
    Anakart olarak şu modelleri de düşünmüştüm ama fazla olur sanıyorum.İşlemci de kısmak biraz zor olacağı için.

Msı :http://www.vatanbilgisayar.com/msi-a88x-g41-pc-mate-soket-fm2-ddr3-2133mhz-vgadvihdmi-anakart.html -- 218 tl
    veya
    Asus :http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6362 -- 291 tl
    veya
    Msı :http://www.hizlial.com/msi-a88x-g41-pc-mate-amd-a88x-fm2-soket-2133mhz-ddr3-usb-30-sata-30-anakart/10557444 -- 216 tl

Güç kaynağı olarak şunları da düşündüm.Uygun görürseniz bunlardan biriyle değiştirebilirim.
    Dark :http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103496 -- 100 tl
    veya
    Codegen :http://www.eksenbilgisayar.com/urun/codegen-mx450-450w-12cm-fanli-guc-kaynagi.aspx --- 88 tl
    veya
    Zalman :http://www.sinerji.gen.tr/zalman-zm400-le-400w-guc-kaynagi-pmu53376 -- 95 tl

İNTEL tarafında ise şöyle bir sistem oluşturdum;

ANAKART
    Asus ---http://sinerji.gen.tr/asus-h81m-plus-ddr3-1600mhz-svgl16x-1150p-pmu49697 ------212 TL
    veya
    Msı ----http://sinerji.gen.tr/msi-h81m-p33-ddr3-1600mhz-svgl16x-1150p-pmu49895 -------138 tl

İşlemci olarak forumdan bir arkadaş 2.el G3258 modeli satıyor 160 tl.
    http://forum.donanimhaber.com/m_102670357/tm.htm

Geri kalan parçalar aynı.
    Ne dersiniz nasıl yapayım ?
    Araya haftasonu gireceği için en geç pazartesi siparişi veririm tahminimi

• İntel içinde şöyle düşünüyorum;

Yanına İntel g3258 ekleyeceğim.
    Sıfır yada forumdan 2.el olarak.Ne dersiniz ?
    240GB SSD 327 TL
    300W PSU 40 TL

Toplamda 777 TL tutuyor.

Dilerseniz SSD yi 120GB yapıp işlemciniz A8 5600K yapabilirsiniz. Veya işlemciniz gene A6 6400K olarak kalır rami 8GB yapar yeni bir kasa satın alırsınız. Eger oyun oynama niyetiniz yok sadece internet film gibi işler içinse SSD yi 120GB olarak alın ve ramide 8GB yapın.

İntel içinde şöyle düşünüyorum;

Yanına İntel g3258 ekleyeceğim.
    Sıfır yada forumdan 2.el olarak.Ne dersiniz ?

gayet iyi, her türlü ofis, günlük kullanım işini görecektir.

• One_Shot kullanıcısına yanıt
    Hocam forumda bazı konularda diyorlar ki bu işlemci anakarta takılmadan önce bios güncellemesi şartmış.
    Elimde başka bir işlemci yok anakart için.Böyle bir durumla karşılaşırsam ne olacak ?
    Kargo hafta sonu çalışmadığı için en geç pazartesi-salı alacağım sistemi.
    Diğer bir durumda bu sistem,yukarıda paylaştığım amd'li sistemden multimedya performansı olarak daha uzun süre iş görür mü ?
    Sonuçta aralarında bütçem dahilinde fazla fark olmuyor.
    Amd işlemci içinde bu serinin fanı ses yapıyor,işlemcinin kendisi ısınıyor diyorlar.
    Aklıma takılanlar bunlar hocam,yoksa alacağım.Ne yapayım bilemedim.
    Aynı şekilde 120 gb ssd'den fazlasına ihtiyacım yok.İşlemci A8 5600k düşünüyorum eğer Amd sistemi seçersem.
    300w psu yeter mi hocam?Hemde 40 tl'lik psu sıkıntı yaratmasın ?
    İlerde 4 gb bellek ve 2-3 adet hdd için ?
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Rorschach-db kullanıcısına yanıt
    Ben 300Wlık dandik psu ile A8 6600K kullanıyorum. Herhangi bir problem yaratmaz rahat olun. PSU yu şöyle yapalım Nagas 300W %80 verimli olarak değiştirin mesela 50 TL fiyatı var.12V kanalından 220W veriyor ve gayet iyi bir deger.

Ben şunu ekledim son olarak;

http://sinerji.gen.tr/zalman-zm400-le-400w-guc-kaynagi-pmu53376

Daha garanti olmaz mı ?

LEON-X hocam,sistemin son hali bu;

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.