Şimdi Ara

ASUS Rog Gladius İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Amazon.co.uk'tan 31 Mart salı akşamı sipariş ettiğim Rog Gladius mouse bugün elime ulaştı ve sıcağı sıcağına sizin için inceleme yaptım. Mouse'un fiyatı 43 pound (ingiliz para birimi). İncelememize geçecek olursak, öncelikle kendi sitesinde de yazan teknik özellikleriyle başlayalım.

    NOT: İnceleme güncellenmeye açıktır arkadaşlar yani benim atladığım veya ekstradan sizin görmek istediğiniz şeyleri bana özelden ulaşarak belirtirseniz incelemeye ekleyebilirim.

    1) TEKNİK ÖZELLİKLER
    Boyutu: Boy 127mm, Genişlik 67mm, Yükseklik 45mm
    Renk: Metalik Gri
    Ağırlık: 116g
    DPI: 6400
    İzleme: Optik
    Sensör: Avago ADNS-S3989
    8 Adet Programlanabilir Düğme

    Kabaca özelliklere göz gezdirirseniz aklınıza Razer Deathadder Chroma gelebilir. Boyuttaki 1mm farklılıklar dışında sensör ve izleme aynı. Kutu açılımını yaparken bir yandan da telefonumun kamerasının el verdiğince fotoğraflarını da çektim. Fotoğraflı anlatımla devam edecek olursak:

    2)KUTU AÇILIMI
    Kutusunun açılmamış hali:
     ASUS Rog Gladius İnceleme

    Kutunun içinden çıkanlar:
     ASUS Rog Gladius İnceleme
    -1 metrelik plastik kablo
    -2 metrelik örgülü ip kablo
    -1 adet mouse kesesi ( hayatımda ilk defa görüyorum )
    -2 adet Omron switch
    -2 adet ROG logosu çıkartmaları
    -4 adet yedek fare ayağı

    Tam da ASUS'tan beklediğim gibi switchler dahil herşeyin yedeği var, özellikle switchlerin yedeğini göndermeleri diğer markaları da buna zorlayacağını düşünüyorum, güzel bir adım atılmış. Aşağıda mouse'un yakından çekilmiş bir kaç fotoğrafını daha paylaşıp kendi görüşlerime geçicem.

    3) FOTOОRAFLAR
     ASUS Rog Gladius İnceleme  ASUS Rog Gladius İnceleme
     ASUS Rog Gladius İnceleme
     ASUS Rog Gladius İnceleme
     ASUS Rog Gladius İnceleme

    Mouse'un tam üstündeki dpi değişim tuşu, yanda 2 adet ekstradan programlanabilir tuşlar vs bunların hepsini kendi görüşlerimden sonra mouse'un driver'ını anlatırken değinicem arkadaşlar.

    4) BANA GÖRE ROG GLADIUS
    -->Tasarım ve Işıklandırma
    Benim için sade tasarım daha güzel olduğu için sade tasarım sevenlerin beğeneceğini düşündüğüm bir mouse. Işıklandırmaları sabit kırmızı renk olmak üzere tekerlek, logo ve DPI kısımlarında ışıklandırmalar mevcut. Karanlıkta gözü almayan ve kendini belli eden bir ışıklandırmaya sahip. Default olarak tekerlek sürekli yanıyor, Logo yanıp sönüyor, DPI ise siz değiştirdiğinizde yanıp sönüyor. Hepsi programlanabilir.
    -->Programlanabilir Tuşlar ve Tuş Geri Bildirimi
    Baş parmağınız için konumlandırılmış 2 adet tuş iyi konumlandırılmış ancak benim için harika değil, biraz daha aşağıda olmalıydı bu tabiki şahsi fikir. Sol click sağ clikten biraz daha büyük bir parçaya sahip, basıldığında daha tok bir ses çıkarıyor, sağ tık ise daha ince bir ses. DPI tuşu sizin programladığınız 2 adet DPI arası geçiş yapıyor (Driver anlatımında göreceksiniz). Tekerlektede 2 adet programlanabilir tuş mevcut, sağa ittiğinizde veya üstten ittiğinizde click sesini duyabilirsiniz. Tüm geri bildirimler gayet güzel bir yanıt veriyor hatta bir kısmı güzel bir his bile veriyor insanın sürekli basası geliyor
    -->Malzeme
    Mazelesi birazda renginden dolayı sanki hafif paslanmış bir metale benziyor, ancak tabi ki de plastik. Kavradığınızda elinizi direk tutuyor, kayma söz konusu değil. Benim elim çabuk terler ancak bu mouse ile bugün 2 saatlik oyunda terleme yaşamadım. Bırakın terlemeyi ısınma bile yok sayılacak düzeyde diyebilirim. Mouse'un yanı fotoğraflarda gördüğünüz üzere lastik ve kıvrımlı bir tasarıma sahip ki mouse'u yandan tutan parmaklarınız kaymasın.
    EDİT: Eli terletmesinden şikayetçi olan bir çok kişi gördüm, okuyanlar beni baz almadan değerlendirirse daha iyi olur sanırım.
    -->Tutuş Biçimi (Grip)
    Ben Claw tutuşa sahibim ve oldukça rahat ettim. El ölçüsü olarak merak eden varsa elim bilekten orta parmağın ucuna kadar 19cm. Tutarken rahat edip edemeyeceğinizi burdan karşılaştırabilirsiniz. Aynı zamanda fingertip ve palm da denediğimde rahatça kavranabiliyor, bana kalırsa claw tutuşa daha uygun.

    5) ROG GLADIUS DRIVER

     ASUS Rog Gladius İnceleme

    Arkadaşlar 2 ekranı kesip alt alta yapıştırdım, karıştırmayın birbiriyle. Alttaki ekranda tuşları programlıyorsunuz, istediğiniz şeyi atayabilirsiniz. Üstteki ekranda ise teknik ayarlamalar mevcut. DPI tuşundaki geçişten söz etmiştik. Üst ve Alttaki ibrelerden 2 ayrı DPI seçiyorsunuz ve oyun sırasında tuşa tıklayarak ikisi arasında ani değişim yapabiliyorsunuz.
    -->Angle Snapping
    Angle snapping çizdiğiniz veya üzerinden geçtiğiniz doğrultuyu otomatik olarak düzleştiren/düzelten bir sistem. Yani en basit anlatımla paintte kalemle düz bir çizgi çizmeye çalışıyorsunuz ve tabiki bunu tam olarak çizemiyorsunuz, angle snapping ne kadar fazlaysa bu şaşmaları o kadar 0'a yuvarlıyor ve size düz bir çizgi elde ettiriyor diye özetleyebiliriz. Bunun oyunla ne alakası var derseniz onu da şöyle özetliyim. Örneğin girdiniz CS'ye aldınız AWP'yi açtınız dürbünü bir yere bakıyorsunuz. Mouse'u sağa sola hareket ettirirken doğal olarak elinizdeki titremeden dolayı aslında düz bir çizgi takip edemeyip aşağı yukarı da hafif oynamalar yapacaktır. angle snapping bunu önleyip düz hareket ettirmenizi sağlıyor. İyi mi kötü mü bu değişir. Bazen açıyı düzeltmesi sizin dikkatinizi bozabilir. Tersine açıyı düzeltmesi iyi sonuçta verebilir.
    -->Acceleration ve Deceleration
    Türkçesi hızlanan ve yavaşlayan ivme diyebiliriz. Mouse'u hızlı ve yavaş çevirdiğimizde mouse'un buna ne kadar ivmeyle cevap vereceği anlamına gelir. Örneğin mouse'u 180 derece döndürdünüz 180 derece boyunca alacağı yolu acceleration ile artırabilir veya deceleration ile azaltabilirsiniz. Genelde ivmesiz oynamak daha iyidir diye düşünüyorum.
    -->Polling Rate
    Kısacası mouse'u hareket ettirdiğinizde üstünden geçtiğiniz doğrultu boyunca ne kadar sıklıkla okuma yaptığını anlatan bir ifadedir. Örnek vererek ifade etmem gerekirse art arda fotoğraf çekmeye ayarladığımız bir fotoğraf makinesinin polling rate arttıkça saniye başına çektiği fotoğrafta artar olarak ifade edebiliriz, yani mm başına düşen imleç geçişi de diyebiliriz. Polling rate özellikle FPS oyunlarda çok önemlidir.

    Aynı zamanda ışıklandırmalar için kapalı / açık, sürekli yansın / nefes alıp versin şeklinde ayarlamalar mevcut. Makro ayarlarıda mevcut ancak hiç kullanmadığım için bir fikrim yok o yüzden incelemesini yapmadım. Umarım yardımcı olabilmişimdir arkadaşlar. Kafasında hala soru işareti olan arkadaşlar en yukarıda belirttiğim gibi özelden bana ulaşabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 16 Nisan 2015; 14:20:32 >



  • Hocam inceleme için öncelikle teşekkür ederim baya detaylı olmuş. Hayırlı olsun sorunsuz kullanmanız dileğiyle. Özellikle bu el terlemesinden ötürü çok sıkıntı çekiyorum hem okulumda hemde oyun oynarken.elimden mouseun kayması beni çok rahatsız ediyordu bu yüzden Asusun gladius benimde dikkatimi çeken bir mouse oldu özellikle ben teknolojide baya ince seçen biri olarak bu mouseun benim için doğru bir seçenek olacağını düşünüyorum en yakın zamanda bende sipariş geçeyim. şimdi modem ve klavye de seçebilir isem çok rahatlayacagim çevre bileşenlerini komple değiştiriyorum. Mouse kafama çok takmıştım ve ciddi ciddi yeni bir mosue almaya ihtiyacım vardı ama seçemiyordum... incelemeniz yararlı oldu bana tekrardan teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nrk58

    Hocam inceleme için öncelikle teşekkür ederim baya detaylı olmuş. Hayırlı olsun sorunsuz kullanmanız dileğiyle. Özellikle bu el terlemesinden ötürü çok sıkıntı çekiyorum hem okulumda hemde oyun oynarken.elimden mouseun kayması beni çok rahatsız ediyordu bu yüzden Asusun gladius benimde dikkatimi çeken bir mouse oldu özellikle ben teknolojide baya ince seçen biri olarak bu mouseun benim için doğru bir seçenek olacağını düşünüyorum en yakın zamanda bende sipariş geçeyim. şimdi modem ve klavye de seçebilir isem çok rahatlayacagim çevre bileşenlerini komple değiştiriyorum. Mouse kafama çok takmıştım ve ciddi ciddi yeni bir mosue almaya ihtiyacım vardı ama seçemiyordum... incelemeniz yararlı oldu bana tekrardan teşekkür ederim.

    Aslında alınası bir fare ama ben set dizme meraklısıyım mesela ve bunun klavyesini sadece asus rog kasalarndan alırsan veriyorlar...





    İnceleme güzel elinize sağlık
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, yardımcı olabildiysem sevindim
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan razer deathadder chroma kullanıyorsunuz sanırım. Razer set yapmayı düşünüyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nrk58 kullanıcısına yanıt
    Razer Deathadder 2013 kullanıyorum yanına set olsun diye Razer Deathstalker Expert yada Razer Blackwidow Ultimate almayı düşünüyorum, ama türkiyeye gelirse önceliğim Logitech G710 olacak (türkçe layout gelirse) çünkü cherry mx blue tuş anahtarlarını daha çok seviyorum kailh switch'ler pek hoşuma gitmedi basış hissi olarak, eğer gelmezse zorunluluktan alıcaz artık napalım...
  • set yapmak yerine hangi marka hangi parçada daha başarılıysa ondan alın, sonuçta bu tür ürünlerin birbirleriyle optimizasyonu gibi bir şey söz konusu değil. Ama göz zevki olarak diyorsanız orasını bilemem
  • Okuduklarım göre hocam g710 gelmeyecek. Keşke gelse bende mavi switch yapısını çok seviyorum. ozone strike Pro düşünüyorum klavye olarak, ışıklı ve red switch kullanıyor hemde harici makro tuşu yok sol taraftaki makro tuşlarını pek sevmiyorum elim yazı yazarken yanlış tuşa kayabiliyor.ses ve basış hissi youtube videolarına göre bir blue değil blue en yakın hissi clicky şekilde olmayan black switch veriyor ama tr layout lu bir klavye mevcut değil bizde neden klavye işinde firmalar bukadar uzak davranıyor anlamış değilim bazen diyorum Mekanik klavyeyi bırak düz bir klavye al ama işte insan kaliteli birşey almak istiyor. Klavye işi mouse seçiminden daha zor

    Hocam siz mouse değiştirmeyi mi düşünüyorsunuz bu arada? Memnun değil misiniz deathadder dan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nrk58 kullanıcısına yanıt
    Terletmesi dışında sıkıntısı yok onada zamanla alışacağım bozulana kadar bende kalır değiştirmeyi düşünmüyorum...

    Ozone'ye gameekstra'da bakmıştım basış hissini beğenmedim (gerçi klavyenin içine etmişlerdi basamıyordun bile)

    Blue Switch + TR Layout + LED klavye görmedikçe mecburen set yapacağım razer'dan, en azından tr'si var ve set olacak...
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Bende terleme olmadı ama benim dışımda gördüğüm 3-4 kişi terlemeden şikayetçi. İncelemeyi editleyip belirteyim yanlış yönlendirme olmasın
  • Terlemeyi engelleyemiyor ama kontrol ve tutuş hissiyatı sayesinde problem olmuyor ben çok memnunum bileğim ağrıyordu g500 de... bunda böyle daha hafif ve kullanışlı. Kullanım açısından çok rahat bir mouse ama ben biraz daha büyük bir mouse bekliyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şu angle snapping durumu nasıl istediğimiz gibi kapayıp açabiliyor muyuz?
  • yanlızşahin Y kullanıcısına yanıt
    evet tüm özellikleri kapatıp açabiliyorsun

    edit: sadece aç kapa değil ara ayarlamalar da var tabi, azaltma ve artırma şeklinde adım adım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 17 Nisan 2015; 11:43:22 >
  • Bugün adekse gidip rival sensei mamba ve gladiusu test ettim gladius elime çok iyi oturdu ve bayağı güzel duruyor bayağı hoşuma gitti birkaç güne alacağım inşallah. Angle snapping bazen lazım oluyor oyunlarda kapıyorum o özelliğin açılıp kapanabiliyorsa tamamdır kesin alıyorum. Asusun stryx kulaklığıda bayağı güzel bu arada :D
  • yanlızşahin Y kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış yönlendirmiş olmıyım, angle snapping oyun sırasında tuşla seri olarak açılıp kapatılamıyor, girip driverından kapatmanız gerekir. DPI tuşu sadece ayarlanmış 2 DPI arası geçişi sağlar. Diğer özellikleri sizin drivera girip ayarlamanız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 18 Nisan 2015; 20:41:55 >
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Sadece 2 dpi mi ? çok az geldi bana, razer ve logitech'te 5 tane arasında geçiş yapabiliyorsun
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben daha hiç kullanmadım bu tuşu çünkü benim rahat ettiğim DPI belli, DPI değiştirdiğiniz zaman imleç hızında belli oranda hızlanma ve yavaşlama olucak rahat etmeniz mümkün değil diye düşünüyorum. Mümkün olsa sensitivity diye birşey olmaz zaten
  • Bir oyuna tek DPI ayari yetmiyorsa o oyunun başarısızlığı, mouse'un değil. Herhangi bir program için de aynı cümle geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 19 Nisan 2015; 12:30:20 >
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Bazı oyunlarda gerekiyor ama, mesela watch dogs 1200 dpi oynuyorken resident evil 5'i 800 dpi oynamak zorunda kalıyorum, ve birçok oyundada bu durum geçerli şimdi her oyun için programı açıp ona göre dpi değerimi yazacağım o sıkıntı yani...
  • Hepsinde ortak bir sensitivity katsayısı kullanılırsa o olay sıkıntı olmaktan çıkar veya cm/360 cinsinden oyundan oyuna karşılaştırma yaparaktan genel bir değer yakalanırsa. Genelde oyunların config dosyalarında sayısal olarak girilebiliyor o değer Options'daki çok net olmayan slider'la karşılaştırıldığında.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.