Şimdi Ara

Mobilite 2.0 ilk bölüm: LG G4, Asus ZenFone 2, Galaxy Note 5'in işlemcisi, OnePlus 2, Xiaomi'nin Türkiye hazırlığı ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Mobilite 2.0 ya da bir başka ifade ile yeni nesil Mobilite karşınızda. Erdi Özüağ ve Mesut Çevik'in sunduğu programda LG G4'den Asus ZenFone 2'ye yeni telefonlar, Samsung'un Galaxy Note 5'te kullanması muhtemel yeni işlemcisinden Huawei'in özel tasarımlı Kirin 930 ve MediaTek'in Helio X10 işlemcisine, Meizu'nun satış başarısından HTC One M8s, OnePlus 2 ve Xiaomi'nin Türkiye için iş ilanına kadar pek çok konuyu sizler için değerlendiriyor. İyi seyirler dileriz.

     

     




  • yeni mobilite hoşgeldi :)
    izleyelim bakalım

  • yerimizi alalım bakalım
  • Gece gece iyi oldu izleyelim bakalım ellerinize sağlık :)

  • Yarın okul var ama izleyeceğim.

  • Bu 2 liye hayranım ya :)

  • Önlerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ender yıldıza ne oldu?

  • Erdi abi Ender abiyle de çok güzel yapıyordunuz mobilite ve canlı yayın olayını. Özellikler Ender abiyi daha halktan samimi buluyordum :) Umarım yeni sezon da sizin için iyi olur.
  • Yarın okul var ama izleyeceğim.

  • Merhabalar,
    mobilite yeni videoda tüm kadro dahil olsa daha iyi olacağını düşünüyorum.

    Konuya geçeyim,

    MediaTek Helio X10 çılgın atıyor :) 120Hz Display (ekran yenileme) 240 kare/saniye hızında video kayıt. Aşk Nereden nereye, mediatek denince aklıma çin dandik telefonlar geliyordu. Helio x10 kullanıma çıksın Türkiye'de satan firmadan hemen alacağım.

  • ah bir de izleyebilsek şu player'dan.

  • ekran konusunda bence lg daha iyi işler çıkarıyor.şu anda note 3 kullanıyorum.tam ekran beyaz resim koyduğum zaman pil ve şebeke simgelerinin olduğu kısımları gölgelenme olarak ekrana yapışmış.LCD lerde böyle bir sorun olmuyor sanırım.

  • Tüketicilerin fiyatlandırması hakkındaki yorumunuza katılmıyorum. İnsanlar doğal olarak her şeyin ederinde satılmasını istiyorlar ancak yöneticilerin koydukları vergiler ile hiçbir akıllı telefon TR'de uygun fiyata satılmıyor. Piyasada alınabilir akıllı telefon için 700-800 TL en az çıkmak lazım ancak sizin yorumlarınız bana daha çok tuhaf geldi. Ayrıca Türkiye sizin zannettiğiniz gibi zengin bir ülke değil, dünyada en çok zengin ile en çok fakirin bir arada yaşadığı 3. ülke olarak geçiyor. Yani gelir dengesizliğinin üst noktalarda yaşandığı bir ülke olarak, tüm Türkiye'yi gezdiniz de mi buranın zenginliği hakkında yorum yapmayı doğru buluyorsunuz? Asgari ücretin 950 TL olduğunu hatırlatmak isterim, o iPhone 6 alanlar da emin olun sağa sola gösteriş yapmak amacıyla 36 ay sözleşme ile yük altına giren, 3,5 TL'ye tavuk döner + ayran ile beslenen insanların ötesi değildir emin olun buna. Bu da toplumun önemli bir kısmının cahil olduğu gerçeğidir. Ayrıca burası gibi teknoloji siteleri çoğu zaman en iyileri gösteriyor, F-P oranı yüksek ürünleri odak noktası hakline getirmiyor.





  • vaay mesut başkan her yerde artık

  • 12:35 ten 24:58 e kadar ses sorunu var. Birde DH de çalışmanın birinci şartı kareli gömlek galiba :D

  • Kredi kartına taksit kalktı ama vatandaş operatörlerden ve büyük mağazalardaki kredi noktalarından kredi kartına aldığından çok daha pahalıya telefon almaya alıyor. Hadi birde buna dur deyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Power of Faith

    Tüketicilerin fiyatlandırması hakkındaki yorumunuza katılmıyorum. İnsanlar doğal olarak her şeyin ederinde satılmasını istiyorlar ancak yöneticilerin koydukları vergiler ile hiçbir akıllı telefon TR'de uygun fiyata satılmıyor. Piyasada alınabilir akıllı telefon için 700-800 TL en az çıkmak lazım ancak sizin yorumlarınız bana daha çok tuhaf geldi. Ayrıca Türkiye sizin zannettiğiniz gibi zengin bir ülke değil, dünyada en çok zengin ile en çok fakirin bir arada yaşadığı 3. ülke olarak geçiyor. Yani gelir dengesizliğinin üst noktalarda yaşandığı bir ülke olarak, tüm Türkiye'yi gezdiniz de mi buranın zenginliği hakkında yorum yapmayı doğru buluyorsunuz? Asgari ücretin 950 TL olduğunu hatırlatmak isterim, o iPhone 6 alanlar da emin olun sağa sola gösteriş yapmak amacıyla 36 ay sözleşme ile yük altına giren, 3,5 TL'ye tavuk döner + ayran ile beslenen insanların ötesi değildir emin olun buna. Bu da toplumun önemli bir kısmının cahil olduğu gerçeğidir. Ayrıca burası gibi teknoloji siteleri çoğu zaman en iyileri gösteriyor, F-P oranı yüksek ürünleri odak noktası hakline getirmiyor.

    Merhaba, iyi geceler.

    Malesef izlediğinizi anlamamışsınız.

    Biz diyoruz ki, sadece iPhone 6 ve Galaxy Note 4'ün ülkemizde tek bir ayda ulaştığı adet ~ 100 bin. Buna diğer üst seviye cihazları eklediğinizde ortalama satış fiyatı 2000TL ve üstü olan ciazlar her ay ülkemizde ~150-200 bin adet civarında satıyor. Bakın altını çiziyorum, aylık adetler bunlar. Asgari ücreti dile getirmişsiniz, zaten tuhaflık burada. Sonucunda bir takım sosyo-kültürel nedenler, gösteriş sevdası ve yanlış yönlendirmeleer nedeniyle insanlar pahalı ürünlere yöneliyorlar. Çocuğunu tatile götürmek veya kendisi / ailesi için bir şeyler yapmak yerine, parasını pahalı telefon kullanmak için tüketen de çok insan var. Biz bir mesaj vermeye çalışıyoruz, Türkiye'de üst segmentteki pahalı telefonlara ilgi çok fazla ve malesef ayağını yorganına göre uzat atasözünü çoğu zaman hatırlayamıyoruz. Zaten bu yüzdendir ki milyonlarca kişi banklara borçlu.

    Yine program kapsamında insanların 1000-1200TL civarı fiyatlar ile güzel telefonlar bulabilmesi, kaliteli ürünler kullanabilmesine verdiğimiz önemi dile getiriyoruz.

    Teşekkürer.




  • Yeni sezon hayırlı olsun. Ender abi aranızdan ayrıldığı için üzgünüm ama Mesut abi ile Erdi abi bu işi başarılı şekilde devam ettirir ben inanıyorum :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: The Power of Faith Tüketicilerin fiyatlandırması hakkındaki yorumunuza katılmıyorum. İnsanlar doğal olarak her şeyin ederinde satılmasını istiyorlar ancak yöneticilerin koydukları vergiler ile hiçbir akıllı telefon TRde uygun fiyata satılmıyor. Piyasada alınabilir akıllı telefon için 700-800 TL en az çıkmak lazım ancak sizin yorumlarınız bana daha çok tuhaf geldi. Ayrıca Türkiye sizin zannettiğiniz gibi zengin bir ülke değil, dünyada en çok zengin ile en çok fakirin bir arada yaşadığı 3. ülke olarak geçiyor. Yani gelir dengesizliğinin üst noktalarda yaşandığı bir ülke olarak, tüm Türkiyeyi gezdiniz de mi buranın zenginliği hakkında yorum yapmayı doğru buluyorsunuz? Asgari ücretin 950 TL olduğunu hatırlatmak isterim, o iPhone 6 alanlar da emin olun sağa sola gösteriş yapmak amacıyla 36 ay sözleşme ile yük altına giren, 3,5 TLye tavuk döner + ayran ile beslenen insanların ötesi değildir emin olun buna. Bu da toplumun önemli bir kısmının cahil olduğu gerçeğidir. Ayrıca burası gibi teknoloji siteleri çoğu zaman en iyileri gösteriyor, F-P oranı yüksek ürünleri odak noktası hakline getirmiyor.
    Merhaba, iyi geceler. Malesef izlediğinizi anlamamışsınız. Biz diyoruz ki, sadece iPhone 6 ve Galaxy Note 4ün ülkemizde tek bir ayda ulaştığı adet ~ 100 bin. Buna diğer üst seviye cihazları eklediğinizde ortalama satış fiyatı 2000TL ve üstü olan ciazlar her ay ülkemizde ~150-200 bin adet civarında satıyor. Bakın altını çiziyorum, aylık adetler bunlar. Asgari ücreti dile getirmişsiniz, zaten tuhaflık burada. Sonucunda bir takım sosyo-kültürel nedenler, gösteriş sevdası ve yanlış yönlendirmeleer nedeniyle insanlar pahalı ürünlere yöneliyorlar. Çocuğunu tatile götürmek veya kendisi / ailesi için bir şeyler yapmak yerine, parasını pahalı telefon kullanmak için tüketen de çok insan var. Biz bir mesaj vermeye çalışıyoruz, Türkiyede üst segmentteki pahalı telefonlara ilgi çok fazla ve malesef ayağını yorganına göre uzat atasözünü çoğu zaman hatırlayamıyoruz. Zaten bu yüzdendir ki milyonlarca kişi banklara borçlu. Yine program kapsamında insanların 1000-1200TL civarı fiyatlar ile güzel telefonlar bulabilmesi, kaliteli ürünler kullanabilmesine verdiğimiz önemi dile getiriyoruz. Teşekkürer.


    Merhabalar.

    Yanlış anlaşılmasın bende arkadaşın dediğine katılıyorum. Örnek vermek gerekirse MEIZU M1 NOTE telefonu 1000tl seviyesinde geleceğine süper bir işmiş gibi bahsediyorsunuz. Telefonu bende takip ediyorum. Türkiye hariç birçok ülkede satışta olan bir telefon. Genel olarak fiyatı konusunda edindiğim tecrübe telefonun en kaba ve en yüksek fiyatının 500tl olarak satışa sunulduğudur. Şimdi diyeceksiniz ülkemizde vergiler bilmem neler.

    Mesleğim gümrükleme ve bu konularda ihtisas sahibiyim. Şu var ki dünyada gümrüklerinden giriş yapan her ticari eşyaya vergi alan tek ülke biz değiliz. Başka ülkelerde vergilerini tahsil ediyorlar üstüne de karını koyuyorlar en kaba 500tl satıyorlar. Benzer kar oranları ile bizde de olması gereken fiyat 600TL en kaba 650Tl olması gerekir. Olmaz demeyin olabiliyor.

    Nasıl mı? MX4 yurtdışında 400usd belki az daha üstünde telefon ülkemizde 1100tl ye satılıyorsa M1 NOTE 200 dolarlık yur dışı fiyatıyla neden 600TL fiyata satılamasın!

    İyi geceler!





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.