Şimdi Ara

ViewSonic, BenQ ve Philips 8 ms cevap zamanına düşecek modeller çıkarıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük LCD ekran üreticilerinden iki firma şimdiden 8 ms cevap zamanlı (en koyu renkten en açık renge geçiş süresi) panellerini üretmeye başladı hatta Viewsonic'in üretiminin %15'i bu panellerden oluşuyor. Gelecek yılın ilk çekirdeğinde ise genelde satılan ürünlerin 8 ms olması planlanıyor. Dünyada şimdilerde görülen 25 ms sonrası ilk adım olan 16 ms veya çok az oranda 12 ms paneller kullanıcıları oldukça cezbediyor. Zira LCD'lerin en ünlü problemi olarak bilinen ghosting (hayalet iz) probleminin direkt bağlantılı olduğundan LCD'ye geçişte büyük önem taşıyor.

    LCD (TFT) ekran fiyatları düşüyor. Geçtiğimi ay boyunca 17" fiyatları yurt dışında 300$'a kadar düştü ülkemizde ise 400$'a kadar monitörler bulunabiliyor. 19" de ise durum daha iç açıcı ve 450$ altına kadar fiyatlar düşmüş durumda ülkemizde 550$ civarına monitörlerin baş göstermesi çokda uzak değil. Bunun başlıca nedenleri 5. jenerasyon fabrikaların tam kapasiteye çıkmaları yaz aylarında talebin düşmesi ve LCD TV sayılabilir. Sonuçta tüm üreticiler 4-6 haftalık tüketim miktarlarını stoklamış durumdalar ve bunun sonucu fiyatlar hızla düşüşe geçti.

    Sonuçta bir aylık süreç içersinde 15" Lcd fiyatına 17" Lcd ve 17" fiyatınada 19" ekran alabilmek mümkün olacak. Tabii bu bahsettiğimiz en düşük fiyatlı ama bol bulunabilen ürünlerin fiyatları.








  • Bu benim gibi bir öğretmen maaşıyla geçinenlerin şu an rüyası.
    Halen ağzımız açık bir halde ne zaman düşecek diye bekliyoruz . Beko vestel gibi markalar neden bu kadar yüksek fiyata satıyorlar.

    Şansızlığım mıdır nedir Hadi kredi kartıyla aldım diyelim. Kesin seneye yarı fiyatı olur.
  • ya inşallah lcd fiyatları alınabilecek seviyelere düşer de kurtulurum şu koca monitörden yaw...
  • Evet LCD Benimde tercihim
    LCD’ler hareketli görüntü ve animasyon gösteriminde CRT’lerle yarışamıyor. CRT’lerin fosfor noktaları elektron tabancasından gelen ışınlara anında tepki veriyor. LCD ekranların kristalleri ise hızlı değişen görüntülerin bulanıklaşmasına neden oluyor.
    Bir başka dezavantaj da ekran çözünürlükleri söz konusu olduğunda ortaya çıkıyor. LCD ekranlar sabit bir çözünürlükte en iyi sonucu veriyorlar. 1024 x 768 çözünürlük için dizayn edilmiş bir ekranı 1280 X 1024 VEYA 800 X 600 çözünürlüğe ayarlamak belirsiz çizgilere, okunamaz metinlere ve bulanık kenarlara neden olabilir. Ekran çözünürlüklerini sıkça değiştiren web tasarımcıları için CRT’ler daha uygun olacaktır.




  • LCD Monitor fiatları epeyce ucuzladı.fakat benim tercihim hala CRT Monitorlerde.
  • bende lcd isterim ama crt avantajı daha fazla ...
    vede 19inç lcd ler pahalı hala sayılır...
    19 crt düşünüorum almayı..
  • arkadaşlar ben çok hareketli görüntüler ile uraştığım için ve pek standart çözünürlüklerle uyrasmadığımdan benimde tercihim CRT şu anda onlarda çok iyi fiyatlara bulunabiliyorlar
  • ben de CRT'ciyim... en azından şu anlık.

    misal, 2 ay önce topladığım süper PC'me CRT 19" almış bulunmaktayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.