ncaci dostum, aynen öyle yap?yorsun 10.4.8 ile hdd yi formatla kurma sonrada uphuck v 1.3 tak sistemi ondan kur ben kac gündür u?ras?yorum birtürlü olmad? enson böyle yapt?m ve süpar çal???yor su anda tabi bu arada Ugur_bek in yard?mlar?da unutulmaz sa?olsun banada cok yard?mc? oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ncaci
sevgili mbasargan
bende 10.4.8 i gayet başarılı birşekilde kurup çalıştırıyordum sevgili Ugur_bek bana uphuck v 1.3 gönderdi ama olmadı bende senin izlediğin yolu denemek istiyorum şöylemi yapıyoruz ? F8 ile dvd den başlatıp normal kurulum yolunu izliyoruz HD tanıtmaya kadar gelip Hd e format atıp sonra kurulumdan vazgeçip aynı işlemi uphuck dvd si ile en başından yapıyoruz sadece HD e format atmadan devam ediyoruz eğer böyle ise hemen başlayayım
ve bir soru daha kurulumda çok seçenek var hangilerini seçiyoruz bendeki sistem GA 955 X royal pentium D 2.8 Ati radeon X300
İstanbul içi masrafları bana ait olmak üzere çalışabilen 10.4.9 dvd'si gönderebilecek olan var mı acaba? internet'ten maalesef kendim indiremiyorum. daha önceki denemelerimde çalışmayan imaj çekmişim.
fonturus [at] gmail.com adresine mail atabilirsiniz veya PM gönderebilirsiniz.
beyler oncelıkle herkese slm. ben hem wındows xp hemde bu mac os u kullanmak ıstıorm bunun ıcın ne yapmam gerekıor yardımcı olabılırsenız cok sevınırım . sımdıden tesekkurler
Arkadaşlar Benim imzamdaki sisteme Moc Os X 10.4.8 kurdum fakat İnternete bağlanamıyorum Ethernet kartı Broadcom BDC4401 forumda baya bir araştırdım aşağıdaki link verilmiş ingilizcem iyi olmadığından birşey anlayamadım anladığim kadarıyla terminali actım IONetvorking Family.kext.zip dosyasını indirmiştim masa ustunde cıft tıkladım ve masa ustune aynı ısımlı .kext uzanyılı dosya cıkarttı. Daha sonra ono System/Library/Extensions içine kopyaladım ve ordaki yazanları sırasıyla Terminalde yazdım fakat restart yaptıktran sonra yine internete baglanamadım
Acaba yanlış yaptıgım bir şeymi var bilen veya yapan bir arkadaş bana yardımcı olabilirmi
ncaci dostum benim sorun çözüldü bak vereceğim linkteki dosyayı indir ve mac te masa üstündeyken zipten çıkar zaten kurulum dosyası oldugundan çift tıkla kur resart et daha sonra system prefences/Networkten Using DHCP secenegini sec ve Apply Now'a tıkla tamamdır insallah ben hallettim sende bir dene
linktekı dosya uphuck tarafından yazıldıgından, kendisininde artık foruma destek vermediğinden ve kendi isteği üzerine tarafımdan silinmiştir. ncaci işini gormüştürr umarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybay -- 23 Temmuz 2007; 0:32:57 >
beyler kımse yardım etmıcek mı ?? bı arka mac os un lınkını sordm bana uphuck v 1.4 u bekle dedı. ancak ben beklemek ıstemıorm kım ne onerıo bı yazarsa ....
beyler ben suan mac os x86 ındırıorm ancak ondan sonra ne yapmam gerektıını bılmıorm. bı allahın kulu yardımcı olursa cok tesekkur ederım.ancak maılımı verıorm ordan bana ulasırsanız daha faydalı olur.sımdıden tesekkurler elfendos_hkn h o t m a i l
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfendos -- 22 Temmuz 2007; 23:15:42 >
arkadaşlar asus p5b anakartının onboard ses kartını tanıtabilen var mı? High Defination Audio diyor ses kartı markası mı bu anlamadım. Kurabilen arkadaşlar yardım edebilirler mi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahbey -- 23 Temmuz 2007; 10:28:30 >
Orjinalden alıntı: baybay ncaci dostum benim sorun çözüldü bak vereceğim linkteki dosyayı indir ve mac te masa üstündeyken zipten çıkar zaten kurulum dosyası oldugundan çift tıkla kur resart et daha sonra system prefences/Networkten Using DHCP secenegini sec ve Apply Now'a tıkla tamamdır insallah ben hallettim sende bir dene
Sevgili Baybay
Malesf olmadı serial port ve Built-in Firewire görüyor hala
Arkadaşlar bir şey soracagım sırf macosx yüklemek için yeni bir board aldım ama nedense yükleyemedim Problemlerim şunlar elimde uphuck 1,3 dvd var sistemim Gigabyte P35 Ds4 intel 6420 nec 7173sata 2*1 gb ddr2 8800 gts 80samsung sata2 ve diger bileşenler
Şimdi bu sisteme macosx kurmak için ayrı olarak bios ayarı yapmam gerekiyormu yada biosdan extra yada dikkat etmem gereken bir şecenek varmı çünkü dvdrw me uphuck 1.3 diski koyuyorum ve dvd den boot ettiriyorum boot için entera basıyorum sonra yazılar geliyor ve bekliyor ilerleme olmuyor en sonunda Still Waiting root device yazıp öylece kalıyor acaba bu problemi nasıl çözerim saha kurulum bölümüne bile gelmeden neden böyle yapıyor Teşekkürler..
hocam bende mac os x kurmak istiyorum bi ton forum inceledim ama bu işi baştan sona anlatan yok. bi yardım sever, anlatsada nasiplensek iyi olurdu. MSN: c l a v u z a @ h o t m a i l . c o m saygılar...
120 gb sata üzerine kurulu xp sistemim var. 80 gb ide ye mac os 10.4.8 i kurmayı başardım ancak açıldığı zaman apple.com zımbırtısı eksik diyor veya siyah ekranda kalıyor herhangi bir ilerleme olmuyor. f8 e basıp herhangi bir kod girmeye çalışsam dahi beni direk setup a yönlendiriyor
ayrıca; demin bahsettiğim iki hdd ile mac os x i xp ile dual boot etme imkanım var mı?
Sistemime hangi sürümü yüklememi önerirsiniz? Mac OS X 10.4.9 Intel SSE3 ile Mac OS X 10.4.8 arasında kaldım. sistemimi en iyi hangi sürüm destekliyor acaba?
Arkadaslar JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3 indirdim kurmak istiyorum pc im laptop core2duo T7200 2 Ghz GeForce Go 7400 256 MB 1GB Ram 100 gb Hdd Denedim hata verdi en basta Boot dedi takıldı -s -v vs komut verdim ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim Saygılar...
Merhaba Arkadaşlar bende MacOSX kurmak istiyorum makinama. Özellikler. Amd Turion 64X2 TL 52 Çift Çekirdek İşlemci SSE2 SSE3 desteği var cpu-z programıyla baktım. 1024 MB DDR2 Ram var. 128 MB paylaşımlı GeForce GO 6150 ekran kartım var. Compaq V6338. Tek derdim wirelessın çalışması. Ethernet önemli değil. Ekrandan pek bişi istemiyorum 1280*800 çalışsın yeter. Ses kartı tanımalı. Biri ilk etapta bana hangi sürümü indirmem gerektiğini söylermi acaba.
Arkadaşlar bu da cpu-z programıyla alınmış sistem bilgisi dump dosyası.
CPU-Z 1.40.5 report file
Processor(s)
Number of processors 1 Number of cores 2 per processor Number of threads 2 (max 2) per processor Name AMD Turion 64 X2 Mobile TL-52 Code Name Taylor Specification AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-52 Package Socket S1 (638) Family/Model/Stepping F.8.2 Extended Family/Model F.48 Brand ID 2 Core Stepping BH-F2 Technology 90 nm Core Speed 1607.3 MHz Multiplier x Bus speed 8.0 x 200.9 MHz HT Link speed 803.6 MHz Stock frequency 1600 MHz Instruction sets MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2, SSE3, x86-64 L1 Data cache 2 x 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size L1 Instruction cache 2 x 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size L2 cache 2 x 512 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size
Chipset & Memory
Northbridge NVIDIA GeForce 6150 rev. A2 Southbridge NVIDIA nForce 410/430 MCP rev. A3 Memory Type DDR2 Memory Size 1024 MBytes Memory Frequency 321.5 MHz (CPU/5) CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks RAS# to CAS# (tRDC) 5 clocks RAS# Precharge (tRP) 5 clocks Cycle Time (tRAS) 15 clocks Bank Cycle Time (tRC) 21 clocks Command Rate 1T
System
System Manufacturer Hewlett-Packard System Name Presario V6000 (GF816EA#AB8) System S/N CNF7104ZVQ Mainboard Vendor Quanta Mainboard Model 30B7 BIOS Vendor Hewlett-Packard BIOS Version F.27 BIOS Date 01/18/2007
Arkadaslar JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3 indirdim kurmak istiyorum pc im laptop core2duo T7200 2 Ghz GeForce Go 7400 256 MB 1GB Ram 100 gb Hdd Denedim hata verdi en basta Boot dedi takıldı -s -v vs komut verdim ama olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim Saygılar...
Hocam bendede aynı bilgisayar var Mac OS X 10.4.9 Intel SSE3 [JaS 10.4.8 AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2.iso + JaS.10.4.9.Combo.Update.Intel.SSE3 indiriyorum nasıl bir sürüm veya ne önerirsiniz başka ?
Nikon D300 | Tamron 17-50 mm | Sigma 70-300 mm Apo | Nikkor 50 mm 1.8 | Sandisk Extreme III 2gb | Lowepro Micro Trekker 200 | Manfrotto 190XPROB | Manfrotto 804RC2 | PlayStation 3 80 Gb Pal | iPhone 8 Gb | iPhone 3G 8 Gb Black Flickr Fotoğraflarım
hardiskimin C: kısmına mac os x 10.4.8 kurduğum zaman, mac üzerinden ntfs formatlı d: ve e: kısımlarını görebilirmiyim? Ona göre hemen kurmaya başlıcam mac os x'i
Arkadaşlar kargo masrafı bana ait olacak şekilde 10.4.9'un kurulumunu yollayabilecek kimse var mı? torrentle cok yavas geliyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirism -- 23 Ağustos 2007; 12:43:29 >
şimdi bende kurulu x86 10.4.3 var fakat x1600pro AGP yi sadece 1024*768*32 olarak görüyor, ve Ati felan olarak görmüyor, öle sıradan bi kart gibi görüyor, 2 cisi ise pikatel usb modemim var, usb adsl modem diyor fakat modemde line sinyali yok, sanki windowsta driver kurmadan evvelki hali gibi, su andada 10.4.8. Jas sse2-ss3 with ppf1-ppf2 diye bir sürüm çekiyorum, acaba bu sürüm otomatik tanırmı bu donanımı yoksa ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim, en önemli 2 şeyi kuramadım bitürlü.
Mac OS X 10.4.8 [JaS AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2]
bende bu gece bunu cekip yarın kurmayı planlıyorum inş. p4 ht 3.0 1 gb ram ati sapphire radeon x700 ekran kartı on board realtek ses kartı var usb speedtouch modemim var
ya bende de ethernet kartini gormuyor nete baglanamiyorum sonra pencereleri surukleigim zaman pencerenin tamami abu subuk cizgilerle doluyor simge durumuna kucultup tekrar acinca duzeliyor.Kaydirma cubuguna basinca asagi kaydiginda goruntu uzerine goruntu dusuyor sacmaliyor
arkadaşlar benim de bi sorunum var sitemi hiç hata vermeden kendini resetlemek istediği yere kadar kuruyorum makinayı resetledikten sonra açılmıyor açılışta kapatıp açmam gerekiyo diye bi hata çıkıyo 40 kere kapatıp açtım değişen bişey yok anlayan varsa bi baka bilirmi acep
Ölümsüzlüğüyle çürümüş anıların öncüsüydü sadece kara karga, milyonlarca insanın ölümünü gördü kara gözleriyle. Sonra tuhaf uzak zamanlarda çırptı kara kanatlarını kara bir gökyüzünde kondu Karaağacın dalına, yumdu gözlerini ve kendi ölümünü bekledi sessizce.
arkadaşlar ben 10.4.8 jas sürümünü çekiyorum da asus p4v8x-x board soundmax digital ses kartı ve ati 9200 ekran kartında çalışırmı[işlemci kurtarıyo zaten SSE3 destekli p4 2.4] bi de wireless ı tanıyo mu[USR 5421 usb]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertkosova -- 17 Ekim 2007; 21:27:36 >
Arkadaşlar hafta arası anakart alacağım, sırf bu iş için GA-945GM-S2 yi önerirmisiniz bari onu söyleyiverin. Buna kurulacağına eminim ama daha üst perf. için başka bir öneriniz de olabilir değil mi?
ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F14), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops EUE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
Arkadaşlar hafta arası anakart alacağım, sırf bu iş için GA-945GM-S2 yi önerirmisiniz bari onu söyleyiverin. Buna kurulacağına eminim ama daha üst perf. için başka bir öneriniz de olabilir değil mi?
Elbette daha üst performans için önerilerimiz var. Mesela en son çıkan P35 chipsetli anakartlardan Gigabyte GA-P35-DQ6 ya da GA-P35-DS4 ya da Asus P5W DH Deluxe alabilirsin. Benim uyumlu çalıştığını bildiğim en üs seviye kartlar bunlar. Başka kartlar da var ama bunlar kadar üst seviye değil. Mesela Asus P5B ya da P5B Deluxe, Gigabyte GA-965P-DS3 gibi. Ancak unutulmaması gereken bir durum var. P965 chipsetli olan anakartlarda DVD sürücüsünün "SATA" arabirimiyle anakarta bağlanması gerekiyor. (Yada ide-sata dönüştürücüsü alınarak bağlanması lazım.) Aksi halde Mac OS X'i sisteme yükleyememe durumu var. P35 chipsetler de P965'lerin yeni versiyonları olduğuna göre de sanırım aynı durum bunlar için de geçerli yani "SATA" arabirimli bir DVD sürücü gerekiyor. ICH7 yani Intel 975X ya da G945'li olan anakartlarda ide bağlantısı yeterli oluyor.
Saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taskin57 -- 21 Ekim 2007; 15:53:46 >
Bayagı zaman gecmiş bi yardım eden olmamış şimdi ise kendim yaptım....TEK HDD ye MacOS X-XP-VİSTA üçlü boot.. İki programla hallettim wireless olmuyo Mac te olsun.. Hehe... Hatta sanal pc nin Hdd sini normal hdd ye bile yükleyebiliyorumm....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synergicx -- 21 Ekim 2007; 22:33:41 >
Bayagı zaman gecmiş bi yardım eden olmamış şimdi ise kendim yaptım....TEK HDD ye MacOS X-XP-VİSTA üçlü boot.. İki programla hallettim wireless olmuyo Mac te olsun.. Hehe... Hatta sanal pc nin Hdd sini normal hdd ye bile yükleyebiliyorumm....
Nasıl yaptığınızı anlatsanız da biz de faydalansak.
Elbette daha üst performans için önerilerimiz var. Mesela en son çıkan P35 chipsetli anakartlardan Gigabyte GA-P35-DQ6 ya da GA-P35-DS4 ya da Asus P5W DH Deluxe alabilirsin. Benim uyumlu çalıştığını bildiğim en üs seviye kartlar bunlar. Başka kartlar da var ama bunlar kadar üst seviye değil. Mesela Asus P5B ya da P5B Deluxe, Gigabyte GA-965P-DS3 gibi. Ancak unutulmaması gereken bir durum var. P965 chipsetli olan anakartlarda DVD sürücüsünün "SATA" arabirimiyle anakarta bağlanması gerekiyor. (Yada ide-sata dönüştürücüsü alınarak bağlanması lazım.) Aksi halde Mac OS X'i sisteme yükleyememe durumu var. P35 chipsetler de P965'lerin yeni versiyonları olduğuna göre de sanırım aynı durum bunlar için de geçerli yani "SATA" arabirimli bir DVD sürücü gerekiyor. ICH7 yani Intel 975X ya da G945'li olan anakartlarda ide bağlantısı yeterli oluyor.
Saygılarımla...
Bayağıdır görüşemiyorduk seni burada görmem iyi oldu
Bufün msi 945 chipsetli bir gma950 özellikli bir c2d sistemi HTPC kasaya topladım. 2*1 gb sanırım yeterli olacaktır. Zaten halilazırda bahsettiğin gigabyte anakart ve işlemci mevcut ama sistemimden daha ayrı bir sistem oluşturma kararı aldım. MacOsX aşkı böyle birşey işte. Zaten mevcut sistemimde herşeyden 2 şer tane olduğundan mac kurarken sorun çıkabilirdi. Yakında kuruluma geçeceğim, umarım 10.4.5 bana yeterli olur. Zira millet leopard için kolları sıvamış bile
ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F14), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops EUE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
arkadaşlar biraz önce windowsum çöktü ve ben yeniden windows kurmadan osx kurmayı denemek istiyorum elinde osx86 jas veya uphuck olup kopyalıyıp kargoyla bana yollayabilcek varmı
arkadaşlar iki büyük sorunum war birincisi; Acer Aspire 5600 notebook a Mac.OS.X.Tiger.10.4.6.X86-HOTiSO ile mac osx86 kurdum fakat kurulum sonunda hata verdi, windows ta açılmıyor windows ta kurtarmam gereken belgelerim var windows açılırken fiziksel adres dökümü ile ilgili bir hata ile karşılaşıyorum windowsu onarmayı denedim fakat bir sonuç alamadım yardım bekliyorum.
ikincisi; Mac.OS.X.Tiger.10.4.6.X86-HOTiSO sürümünü a8Nsli premium + 200gb sata hdd + amd x2 4400+ + 2048 ram olan sistemime kurmayı denedim fakat elma logosunun üzerinde girilmez işareti gibi birşey çıkıyor kuruluma hiç başlayamıyorum. mac osx86 yı nforce4+sata şeklinde kurmanın bir yolu warmıdır. aynı zamanda dualboot olayı hakkında da bilgi istiyorum. TEŞEKKÜR EDERİM