Şimdi Ara

Tel Aviv Üniversitesi 'Hiperspektral' görüntülemeyi akıllı telefonlara getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tel Aviv Üniversitesi 'Hiperspektral' görüntülemeyi akıllı telefonlara getiriyor 

     

    Artan fotoğraf ve video kaliteleri ile birçok kişi için fotoğraf makinelerine olan ihtiyacı ortadan kaldıran akıllı cep telefonları, Tel Aviv Üniversitesi tarafından boyutları ufaltılan "Hiperspektral" görüntüleme teknolojisini de kullanmaya hazırlanıyor. 

     

    Tel Aviv Üniversitesi'nden Prof. David Mendlovic'in başında olduğu araştırma ekibi tarafından hazırlanan ve Unispectral adı altında geliştirilen teknoloji, temel olarak daha önce büyük boyutlardaki kameralarda kullanılan Hiperspektral görüntüleme tekniğini akıllı telefonlara getiriyor. Hiperspektral görüntüleme diğer spektral görüntülemeler gibi bilgiyi topluyor ve Elektromanyetik tayf'da işlemden geçiriyor. İnsan gözünün 3 bantta (kırmızı, yeşil ve mavi) algılayabildiği görünür ışıktan ayrı olarak spektal (tayfsal) görüntüleme tayfı birçok banda ayırıyor, görüntüyü birçok banda ayıran bu teknik sayesinde de çıplak gözle görünmeyen (Örneğin havada dolaşan renksiz gazlar) unsurlar da görünün kılınıyor.

     

    Akıllı telefonlar içerisine sığabilecek optik parçalar Mikroelektromekanik sistem ya da kısaca MEMS olarak adlandırılan teknoloji sayesinde üretilebilirken, tekniğin standart akıllı telefon kameraları ile uyumlu olduğu ve seri üretime sokulabilir yapıda olduğu belirtiliyor. Hiperspektral görüntüleme ile nesnelerin Elektromanyetik tayf boyunca kendilerine özgü bıraktıkları parmak izleri ortak bir veritabanına toplanıyor ve optik element tarafından filtrelenen bu görüntü veri tabanı ile eşleştirilerek kameranın doğrultulduğu objeler içerisinde ne olduğu dahi gözler önüne serebiliyor. Geliştirilen bu sistem sayesinde ayrıca kameraların hassaslık ve çözünürlüğünü de ciddi seviyede arttırılabiliyor.

     

    Çalışır haldeki prototipinin geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtıldığı söylenen Unispectral teknolojisi, aktif olarak geliştirilmeye devam ediyor. Konu hakkında yayınlanan tanıtım videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

     











  • Guzel gelismeler .

  • Bu denli yüksek analiz yeteneğine sahip kameralar ilerleyen dönemlerde hükumetler tarafından şehirlerde ''güvenlik'' amaçlı kullanılabilir.Restore edilmiş modellerinde insanların salgıladığı hormonları tespit edip ruh halini analiz edebilme yeteneğine de sahip olabilirler.Zati güncel olarak Amerika'da yerleştirilecek mikrofonlar ile ateş edilen noktayı tespit etme amaçlanıyor ''sözde''.

  • Bu tel aviv üniversitesinin saçma sapan deneysel altyapısız aptalca!!! haberleri neden donanımhaberde yada bunları kim pompalıyo ne alaka lan ? mal gibi okuyo bide millet tel aviv üniversitesi bilimin baş enstitüsü

  • gelmiş yine İsraili sevmeyenler :-) israil yanlısıyım, mutluyum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Bu denli yüksek analiz yeteneğine sahip kameralar ilerleyen dönemlerde hükumetler tarafından şehirlerde ''güvenlik'' amaçlı kullanılabilir.Restore edilmiş modellerinde insanların salgıladığı hormonları tespit edip ruh halini analiz edebilme yeteneğine de sahip olabilirler.Zati güncel olarak Amerika'da yerleştirilecek mikrofonlar ile ateş edilen noktayı tespit etme amaçlanıyor ''sözde''.

    Daha gelişmişi hükumetler elinde vardır zaten.

    Kaynar sudaki kurbağa misali robotlaştırıyorlar.

    Bazı algı sorunu olan arkadaşlar da İsrail sevmeyenler olarak tanımlamış. Yazık. Algısı fanus kadar.
  • çocuk öldürmede kullanırlar artık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hüsnü008

    gelmiş yine İsraili sevmeyenler :-) israil yanlısıyım, mutluyum.

    Hüsnü adında israil yanlısı ilk defa görüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüsnü008 H kullanıcısına yanıt
    Syoncuklar toplanmış cehenneminizde mutluluklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaplan11 kullanıcısına yanıt
    İsimlere takilma forumdaş syonlar kripto isimlerle ünlüdür sözüm meclisden disari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanamı calısiyor lar sanki adamlarin terör üretme ünisi var pis işlerini filistinde uygarlar kıbrıs rum kesiminde plan proje finansmani zaten hepimiz biliyoruz abd vesselam iskoc larin emeğini unutmayalim tabiki syonlara hatrisayilir bir iki kelamla bitmez bu muhabbet lakin gece 3 olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunnkaar kullanıcısına yanıt
    he he.laf anlatmaya değmezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.