Şimdi Ara

Geliştirilen mekanik dış iskelet sayesinde daha verimli yürüyüş yapılabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geliştirilen mekanik dış iskelet sayesinde daha verimli yürüyüş yapılabiliyor 

     

    Gündelik hayat kalitemizi geliştirmeye yönelik hazırlanan en son teknolojilerden olan mekanik dış iskelet, kişilerin daha verimli yürüyüş yapabilmesine imkan tanıyor.

     

    Carnegie Mellon ve North Carolina State araştırmacıları tarafından hazırlanan mekanik iskelet, standart ayakkabılar ile kullanılabiliyor ve bünyesinde yer alan yay ile kavrama mekanizmaları sayesinde yürüyüş verimini %7 oranında arttırabiliyor. Bu sayede daha az enerji harcayarak ve doğru orantılı olarak daha az yorularak yürüyüşün önü açılırken, sistem özellikle olası bir sağlık sorunu nedeniyle yürüme zorluğu çekenler için oldukça faydalı bir çözüm oluşturuyor. Daha önce hazırlanan benzer sistemlerden herhangi bir motor ya da batarya ünitesi kullanmaması sayesinde ayrılan mekanik dış iskelet, insanların mevcut kas yapısından ilham alarak ayak yere bastığı anda yayları devreye sokuyor, ayak havaya kaldırıldığı zaman ise serbest bırakarak daha az enerjiyle yürünebilmesini yerine getiriyor.

     

    Araştırma kapsamında söylediği kadarıyla sadece normal yürüyüş hızları ve düz zeminlerde görev yapabilen dış iskelet, farklı yürüyüş tarzları ile zorlu araziler üzerinde kullanılmak adına geliştirilmeye devam ediyor. Projenin en büyük temel hedefi olaraksa aktif olunabilen yılların arttırılması amaçlanıyor.

     

     








  • çalışma sistemini resimlerden anladım da, ne gerek var ? tembelleştirir insanı. akıllısını da yaparlar, şuraya git buraya git dersin.

  • Sadece %7 (yedi) bence o kadar kalabalığa o kadar verimlilik pek de faydalı bir şey gibi değil.

  • Forest Gump filmi aklıma geldi. Ordan esinlenilmiş olabilir

  • hyalüronik asit takviyelerine alternatif olma seklinde yerine gore isabetli calisma.
    umarim cidden verimlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 2 Nisan 2015; 21:12:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.