Şimdi Ara

Chromebook'lara yeni bir bakış açısı : Chromebook Flip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Chromebook'lara yeni bir bakış açısı : Chromebook Flip


     

    Bugüne kadar ısrarlı bir şekilde standart dizüstü tasarımını koruyan Chromebook ailesi nihayet buna bir son verdi ve  360 derece dönebilir ekranıyla Chromebook Flip modelini duyurdu. Model pek çok açıdan ilkleri barındırıyor. 




    Chromebook ailesinin yaygın kullanıma sunulan ilk dönebilir ekranlı modeli olmasının yanında 10.1 inçlik boyutu ile en küçüğü olma ünvanına da sahip oldu. Ayrıca dokunmatik ekranı ile birlikte isterseniz tablet olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu bakımdan Chrome OS tabletlere geldi diyebiliriz. 




    Mütevazi donanım anlayışını devam ettiren modelde Rockchip 3288 yongaseti yer alıyor. 4 adet Cortex-A17 çekirdeği ve Mali-T760 grafik birimi ile birlikte Chromebook Flip orta üst seviye bir tablet performansına sahip olacak. 




    10.1 inçlik IPS ekranında 1366x768 piksel çözünürlük sunan Chromebook Flip, 2GB RAM ve 16GB depolama alanına sahip. Ayrıca USB 2.0, SD kart girişi, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac şeklinde diğer özelliklere sahip. 




    Google ayrıca Chrome OS 42 güncellemesi ile dokunmatik hassasiyetin artırılması, el yazısı tanıma, sanal klavye, ekrandaki görüntülerin döndürülebilmesi gibi dokunmatik ekranlara yönelik olarak önemli iyileştirmeler yapmış. 




    Chromebook Flip modelinin fiyatı 250$ olarak belirlenmiş. Zaten uzun süredir Windows pazar payından ufak ufak yemeye devam eden Chromebook konsepti bu yeni model ile Microsoft'u biraz daha terletecek gibi duruyor.  

     

     








  • Laptop olarak yetersiz görünebilir ama klavyeli tablet olarak düşünülürse fiyatı çok iyi.

  • Chromebooklar android uygulamalarına destek veriyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google a androidde tablete yeterli destek yok falan diye serzenişte bulunurken adamlar chrome os u tablete getiriyorlar. inşallah bunun da üstünde biraz dururlar da market keşmekeşlik ortamına dönmez

  • Bence standart dizüstü tasarımını Google zorladı. Android tablet konusunda çok eksik, eğer Chrome OS bu konuda önü açık izin verirse Android tablet lerde kaybolabilir. Ama izin verdi demek ki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkykadir

    Bence standart dizüstü tasarımını Google zorladı. Android tablet konusunda çok eksik, eğer Chrome OS bu konuda önü açık izin verirse Android tablet lerde kaybolabilir. Ama izin verdi demek ki.

    Hocam android tablet konusunda nasıl eksik.
    Bir sürü çift pencere veya yüzen uygulama mevcut. Dosya yönetimi, zipleme vs konularda zaten üstün, her türlü video dosyasını ve alt yazıyı sorunsuz açıyor, hatta bazı işlemcilerin 4k video desteği dahi var. Ayrıca farklı markaların farklı yazılımları var. Örneğin 250 liraya aldığım LG Gpad 7'de kızılötesi mevcut,qslide var, qpair ile telefonundan anlık bildirim alabiliyorum. Hatta gelen aramayı direk tablet üzerinden cevaplıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Android telefonlar üretkenliği ne yazık ki tabletlerde yok, ben göremiyorum. Bir iPad performansı, uyumlu uygulamaları ve üretkenliği ne yazık ki yok.
  • mkykadir M kullanıcısına yanıt
    Millet bir ipad tutturmuş gidiyor. ipad büyük ekranlı bir iphone'dur. Android'de üretkenlik laptop kadar olmasa da ipad'e göre çok önde. Mesela en basiti 35 liraya 35 gb usb bellek aldım. Direk tablete takıp dosya atıyorum. İstediğim formatta film ve alt yazı dosyası atıyorum. Zip dosyası açıyorum, zip oluşturuyorum. Aynı anda internetten ürünlerin fiyatlarına bakıp yüzen hesap makinesi sayesinde uygulamadan çıkmadan $ = TL arasında dönüşüm yapıp ne kadar tuttuğunu hesaplıyorum. Aynı anda LAS ile arkadaşımın defterinden çektiğim soruya bakarken diğer yandan da dersin sitesinden indirdiğim pdf'e bakıyorum.
    Ve tüm bunları kılıfı ve 32 gb hafıza kartıyla birlikte 260 liraya aldığım tabletten yapıyorum.
    Tabletten oyun oynayan ipad alabilir ama üretkenlik olarak ipad android yanında sıfır kalıyor. Tabi kullanmasını bilene.
    Ayrıca uyumluluğu yok falan filan da kalmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    telefonum android kardeşim üretkenlik konusunda lafım yok ama androidde keynote gibi bir uygulama yok, müzik üretmek istersen bir garageband'in yok david guetta'nın uygulaması yok, "üretkenlik"ten bahsettiklerim bunlar film atım izlemek değildi. zip işlemleri, usb otg hepsi yapılıyor aliexpress'ten ucuz bir aparatla bağlarsın problem yok :) iPad'i büyük bir ekranlı iPhone olarak görmek yanlış, uzun süre kullandın mı bilmiyorum ama o elindeki 260'lıktan sonra farkı hissedersin. 4 senedir kullanıyorum iPad 2'yi ve ilk günkü performansında canavar. Telefonum ise S3 ve ekran bölme gibi özellikleri gerçekten kullanışlı lafım yok.
  • mkykadir M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben iphone ve ipad sahibi olmadım ama arkadaşlarımda var.
    Geçen dönem proje yaparken dosyalarımız zip şeklinde yükleniyordu. Kimse PC getirmemiş. Ben telefonda zipi açıp box'a attım ve box linkini paylaştım. Hepsi çok şaşırdı. Ben onlardan daha çok şaşırdım, çünkü yaptığım şey aşırı basit bişey.
    Amacım lafı uzatmak değil. Ama sen film atmak üretkenlik değil diyorsun. Bence de değil zaten. İşte tam da bu yüzden ipad büyük ekranlı iphone diyorum. Çünkü film atmak, altyazı atmak için bile bir sürü uğraşacaksın. Çok basit işlemleri bile kısıtlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.