Şimdi Ara

Türkiye neden karanlıkta kaldı? 31 Mart 2015 elektrik kesintisini değerlendirdik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
3
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 31 Mart 2015... Bu tarih, belki bir daha asla yaşanmayacak ama aynı zamanda hiç unutulmayacak bir elektrik kesintisiyle tarihte kendisine yer bulacak. Ülkenin neredeyse tamamı saatlerce elektriksiz kaldı. Konuyla ilgili olarak her kafadan bir ses çıkıyor ama acaba işin aslı ne olabilir ? Milyonları etkileyen elektrik kesintilerinin dünyadaki durumu ne, benzer olaylar hangi ülkelerde ve ne büyüklükte yaşanmış ? Hepsini bu videoda sizler için değerlendirdik. İyi seyirler.

     

     




  • Şu an Adana'daki çukurova elektriğe bağlı santrallerin biri devre dışı kaldığı için olduğu söyleniyor. Bakanlıktaki eksperler de büyük olasılıkla Adana diyormuş


    Ek olarak Çukurova bölgesi iletim hatları tüm iletim hattının en zayıf halkası olarak görülüyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 1 Nisan 2015; 19:39:36 >
  • Hollanda da olmuş bir kaç gün önce. Her yerde olabiliyor yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim üniversitede solid dersindeyken elektrikler gitti.Yarım saat sonra üniversite jenaratörleri çalışmaya başladı derse devam ettik işte böyle zengin bir üniversitemiz var,erciyes :P

  • ben ingiltere brighton şehrinde yaşıyorum burda da ara sıra gider.. şimdi kalkıp kimse batı ülkelerinde bu tür şeyler olmuyor demesin komik duruma düşmesine gerek kalmaz..

  • saruman_me bende suan Lincolnshire bolgesindeyim neredeyse hic elektrik gitmez ara sira gidersede gunler oncesinden bildirilir bize, gittigi zaman ise bbc de haber olur kucuk bir kesinti uydurmayalim

  • mesut bey bir yanlışınız var 1 santralin kapanması domino etkisiyle tüm ülkeyi 10 saat karanlığa gömmez. Dalgalanma çoğu zaman ya şehirsek ya da bölgesel kalır çünkü bir santrallerin çoğu birinden izole yani birinin kapanması hepsini etkilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 1 Nisan 2015; 20:03:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahoron

    saruman_me bende suan Lincolnshire bolgesindeyim neredeyse hic elektrik gitmez ara sira gidersede gunler oncesinden bildirilir bize, gittigi zaman ise bbc de haber olur kucuk bir kesinti uydurmayalim

    Nasıl ya bende lincolnshire merkezdeyim ayda bir değilde 2-3 ayda bir böyle lanet kesintiler oluyor
  • Yorumlarda gene şehir efsaneleri alır başını gider.. Çok mantıklı ve açıklayıcı bir video olmuş, her detayına katıldım, sondaki sohbet kısmı da çok iyiydi.
    Teşekkürler.

  • Suriye siber saldırı yaptı sandım.

  • Asıl sebep nedir bilemem. Ancak düşününce adamların dedikleri hiç mantıklı değil. Neymiş? İzmirde özel bir santralden kaynaklı deniyor. Şayet öyle birşey olmuş olsaydı izmirde sorun olurdu. Türkiyenin heryerinde değil.

  • Kesinti o kadar uzun sürdü ki jenaratörlerde yakıt bitti. :)

  • megablaster
    Yoruma Git tüm türkiyede elektrik gitmiş. bunlar olağan şeyler. elektriğin fıtratında gitmek vardır. literatürde elektrik kesintisi denilen bir olay vardır. bunun yapısında fıtratında bunlar var. hiç elektrik kesintisi olmayacak diye bir şey yok.

    bakın şimdi çok enteresan ingiltere’de geçmişe gidiyorum, 1862 londrada elektrik kesintisi olmuş. fransa’ya geliyorum 1906 dünya tarihinin en feci elektrik kesintisi yaşanmış. daha yakın dönemlere geleyim diyorum, japonya 1914’de tüm ülkede elektrik kesintisi yaşanmış hemde 15 saniye kadar uzun bir süre. bakın amerika. teknolojisiyle her şeyiyle. 1907'de tüm newyorkda elektrik kesintisi yaşanmış. bu trafoların bu noktada bu tür kazaları sürekli olan şeyler.
    kim olduğunu siz bilirsiniz.

    AnArchyHaOz
    Yoruma Git secim provasi olabilir

    saimertug
    Yoruma Git Mart ayından umduğunu bulamayan yurdumuz kedileri martın son günü Türkiye genelinde bir eyleme imza atarak toplu halde trafolara saldırdılar. Sadece trafolarla kalmayacak gibi ülke genelinde terör estiriyorlar.

    ReflexAction
    Yoruma Git Akkuyu Nükleer viral reklamı





  • Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler Sn.Editör arkadaşlar.

  • Öyle yorumlar görüyorumki... Bide aktroller eksilemeye başlamış milleti... Yok burdada oluyormuş yok şurada da oluyormuş.. Bakın bakalım onlarda da elektrik tüm ülke çapında gidiyor mu? Biz diğer coğrafyalarda hiç elektrik kesilmiyor demiyoruzki... Düzgün okuyun, dinleyin ve anlayın. Yazık ya.. Bu zihniyet hiç değişmeyecek, asıl buna yanarım efendim..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: saruman_me

    ben ingiltere brighton şehrinde yaşıyorum burda da ara sıra gider.. şimdi kalkıp kimse batı ülkelerinde bu tür şeyler olmuyor demesin komik duruma düşmesine gerek kalmaz..

    kardeş, şehirden değil, ülkeden bahsediyoruz, var mı örneği ülke genelinde elektriği gittiği?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi bey discovery'nin youtube kanalının adını adresini verir misiniz?

  • Detaylı anlatım olmuş açılamalar bence bilgilendirici, Antalya da bu günde 1 saat yoktu olayı farklı yönlere çekmeye gerek yok...

  • güzel ve aydınlatıcı bi video olmuş. son 5 dakikasına aynen katılıyorum. teşekkürler.

  • valla bende almanyadayim 5 yildan beri ama bir kere görmedim elektirik kesintisi ama bu kesinti olmiyacak anlamina gelmez ceske olsa insanlar erkeden bir gece uyusunlarr... kücükken sanayide elektirikler kesilince bütün isciler sevinirlerdiii...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.