Şimdi Ara

Microsoft yeni Surface 3 tabletini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  Microsoft yeni Surface 3 tabletini tanıttı

    Surface 3 ve Surface Pro 3 

     

    Microsoft daha önce Surface ve Surface 2 adındaki Windows RT sürümü kullanan tabletlerini piyasaya sürmüştü. Bugün geldiğimiz noktada ise Windows RT'den vazgeçen yazılım devi Windows 8.1 işletim sistemine sahip Surface 3 tabletini duyurdu.

     

    İlk olarak tasarımından başlayacak olursak Microsoft'un Surface serisi ile başlattığı anlayışın yeni cihaz ile birlikte de devam ettiğini görüyoruz. Şimdiye kadar çıkan en ince ve en hafif Surface tablet olma özelliğini de taşıyan Surface 3'ün inceliği 8.7 mm ve ağırlığı ise 622 gram. 10.8 inç ekrana yer verilen tablette ise yine Surface Pro 3 modelinde gördüğümüz 3:2 oranı tercih edilmiş. Yine Surface tabletlerden alışık olduğumuz arkada açılabilir stand bu modelde de yerini koruyor ve 3 farklı açı ile tableti kullanmanıza olanak sağlıyor.

     

    Microsoft yeni Surface 3 tabletini tanıttı 

     

    Tasarım konusunda diğer detaylarda ise tabletin Micro USB şarj girişine sahip olduğunu görüyoruz. Bu da cep telefonunda kullandığımız şarj aletleri ile tableti şarj edebileceğimiz anlamına geliyor. Ancak hızlı şarj isteyen 13W güce sahip şarj aletini de tercih edebilirler. Ayrıca tablet üzerinde USB 3.0, Mini DisplayPort ve SD kart okuyucu da yer alıyor. 

     

    Teknik özellik kısmına göz atacak olursak yeni Surface Windows 8.1 ile çalıştığı için ARM tabanlı işlemcilerden de vazgeçilirken, Surface 3 için Intel çözümlerine yer verilmiş. 1.6 GHz saat hızında çalışan Intel Atom x7-Z8700 işlemcisine sistem bileşenleri olarak 2 GB sistem belleği ve 64 GB depolama alanı eşlik ediyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi 10.8 inç dokunmatik ekrana sahip olan cihaz 3:2 oranında 1920 x 1280 piksel çözünürlüğe sahip. Kablosuz bağlantıda 802.11ac, Bluetooth 4.0 teknolojilerine destek verilirken, pil kapasitesinin 10 saat video oynatmaya yeteceği bilgisi de paylaşılmış. Ayrıca önde 3.5MP ve arkada 8MP kameraya yer verilen Surface 3 her iki kamerasıyla da 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor.

     

    Microsoft yeni Surface 3 tabletini tanıttı 

     

    Windows 8.1 sürümü ile birlikte tableti satın alacak kullanıcılara bir yıllık Office 365 üyeliği ve OneDrive bulut hizmetinden 1 TB alan hediye ediliyor. Ayrıca tabletin ücretsiz olarak Windows 10'a yükseltilebileceğini de hatırlatalım. Takip etmeyen kullanıcılar için ise tabletin eski Surface modellerinden farklı olarak Windows için geliştirilen masaüstü uygulamaları çalıştırabileceğini de söylemek gerekiyor.

     

    Surface Pen(49.99 $), Type Cover klavye (129.99) gibi aksesuarları bulunan tablet için ayrıca bir de dock istasyonu bulunuyor. Ekstra USB bağlantılarına (2xUSB 3.0 , 2xUSB 2.0) ve Mini DisplayPort sağlayan istasyon ekstra şarj ünitesine de sahip ve fiyatı 199.99 dolar olarak belirlenmiş.



    2 GB bellek ve 64 GB depolama alanına sahip Surface 3 için ise 499 dolarlık satış fiyatı uygun görülmüş. Ancak 4 GB bellek ve 128GB depolama alanına sahip model ise 599 dolar fiyata sahip. 4G destekli modelleri tercih edecek kullanıcıların ise   2 GB bellek ve 64 GB depolama alanı sunan model için 599 , 4 GB bellek ve 128GB depolama alanı sunan model için ise 699 dolarlık ödeme yapmaları gerekecek. Surface 3 5 Mayıs tarihinden itibaren kullanıcılarla buluşacak.

     

     








  • Surface 2 ye göre daha düşük özelliklerle gelmesi kafa karıştırıcı olmuş keşke başka bir isimle gelseydi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 302sino

    Surface 2 ye göre daha düşük özelliklerle gelmesi kafa karıştırıcı olmuş keşke başka bir isimle gelseydi.

    Merhaba, Surface 2 ARM tabanlı bir işlemciye sahip olduğu için karşılaştırmak pek sağlıklı değil.

    Ayrıca 2 GB ve 4 GB sistem belleğine sahip modeller varken yine en az depolama kapasitesi 64 GB'dan başlatılmış, bunun dışında incelik kamera gibi konularda da geliştirilme gösterilmiş. Ancak bana göre en önemli gelişme Windows 8.1 ile gelmesi.
  • Hala çok pahalı. Piyasada lenovo'nun daha ucuza daha iyi tabletleri var.

  • Çok pahalı. Ben kit olarak satılıyor sanıyordum yani daha doğrusu klavyesi ile bütün sanıyordum. Laptop araştırırken 4 ay önce iyice bir inceledim meğer tek tek satılıyormuş. Bu yüzden çoğu tekno markette göremiyorum sanırım. Bir istanbul bilişim de gördüm sadece klavyeli kılıfı 450 liraydı ben baktığımda.
  • Tasarim yine etkileyici ve göz doldurucu olmuş. Tanitim özellikle büyük bir ilgi ve albeni yaratıyor en azindan benim için :) Ancak net olarak en önemli ozellik; Windows desktoplar icin geliştirilen uygulamalari calistiriyor olmasi. Sistemin donanim kaynaklarini tüketme noktasindaki basarisina bağlı ama iyi bir islem deneyimi ve RAM sunacaktir diye düşünüyorum.



    Akillara herhalde ilk, artik tüm oyunlari oynayabilecekmiyim sorusu geliyor sanirim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 302sino

    Surface 2 ye göre daha düşük özelliklerle gelmesi kafa karıştırıcı olmuş keşke başka bir isimle gelseydi.

    Birde surface pro vardı. Senin dediğin surface pro olanı galiba.
    Onda i5 serisi işlemciler var. O cihaz çok hoşuma gidiyor. Acaba iptal mi oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler resmen 1 nisan şakası..Haberiniz olsun..

  • Surface Pro 4 iptal edilmedi. 2 ay içerisinde lansmanı yapılıcaktır. Surface 3 ise günlük işler ve tablet kullanımı için güzel cihaz olmuş. 3:2 oranı Surface Pro 3'ün izinden gitmiş ve dikey kullanımı kolaylaştıracaktır. Tabletin fiyatına gelince 499$'a ancak 16 gb Ipad Air 2 Wifi alabiliyorsunuz. Cihazı bilgisayar olarak da kullanabileceğinizi düşünürsek fiyat uygun. Sadece kalemi içinde olsaymış daha iyi olurmuş.

  • Özellikleri gayet iyi.
    Oyuncak tabletlerden, padlerden iyi özellikleri var.
    Eğer Tr'ye gelmezse yurt dışından aldıracağız artık.

  • rt den vazgeçmek nasıl akıllarına gelmiş acaba

  • İşte fiyat performans oranı iyi bir makine nihayet. Bize böyle modellerle gelin. İnşallah Türkiye'ye gelir.

  • Alırım...

  • Kesin olarak almayı düşündüğüm cihaz. Masaüstünde kullandığım işletim sistemini içerdiği için hiçbir işim yarım kalmayacak, hem de mobil ve hafif olma keyfi. Süper dokunmatik ekran ve ileri fonksiyonlu kalem. Fiyatı göreceli olarak pahalı olabilir. Apple'ın geçen günlerde tanıttığı tek portlu Starbuck masasına koymalık ve sosyalmedya'ya girmelik pc'sine binlerce dolar istendiği düşünülürse tam teşekküllü bu cihaza vereceğim para az bile.

  • Türkiye'de satılacak mı? veya Türkiye'den almanın yolu var mı?
  • ipad fiyatına windows tablet, 599$ 4gb 128 gb gelsin hemen alırım..

  • Gördüğüm kadarıyla surface pro 3'ün atom işlemcili versiyonu. Çok fazla işlem gücüne ihtiyaç duymayanlar rahatlıkla tercih edebilir.
    Önceki düz surface modelleri gibi arm işlemci kullanılmamış olması, dolayısıyla tam fonksiyonlu desktop windows 8.1'e sahip olması büyük bir avantaj.
    Bu tip cihazlar böyle uygun fiyatlara düştükçe arm tabletlere para harcamanın hiçbir anlamı kalmayacak yakında.
  • Gelsin hemen alalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hemen almak istiyorum ama Türkiye ye geliyor mu ki?

    Biraz ağırlığı fazla olmuş. Ekran da en azından geri kalmamak adına retina olabilirmiş. Onun dışında çok işlevsel bir cihaz.
  • Surface pro 4 merak ediyorum. Ne yalan soyleyeyim parasi bir kenara bu urunler buram buram kalite kokuyor bunu ne apple yapabiliyor ne de baskasi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.