Şimdi Ara

Arka Amortisör Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler,

    2007 Model Opel Astra Hb Sahibiyim. Aracımın lastiklerini değiştirdikten sonra sadece 90-95 km hızları arasında sarsıntıya sebep oluyordu. ilk önce yeni lastiklerden şüphelendim. 2 gün sonra araç muayene istasyonunda sağ arka amortisörün yağ sızdırdığını ve işlevini tam yerine getirmediği söylendi ve hafif kusurlu olarak aracım muayeneden geçti.

    Ben lastikçiye giderek, lastiklerin ikinci kez balans ayarını yaptırdım fakat sorun düzelmedi. 90 km ile 95 km arasında sarsıntı devam ediyordu. 95 km ' yi geçtikten sonra sıkıntı yoktu. Sorunun, Amortisörden olabileceğini düşünerek sanayinin yolunu tuttum. bir iki ustaya söylediğimde Amortisörün değilde rotbalans'tan kaynaklanabileceğini söylediler.

    Her şeye rağmen ben Amortisöre kafayı takmıştım. 60 TL'ye 1 adet monroe amortisör satın aldım. bugün aracıma taktım '' elinizde 15 - 16 yıldız anahtar veya lokma takımı varsa, Lastiği çıkarıp , çok rahatlıkla sizlerde amortisörü değiştirebilirsiniz.'' daha sonra test sürüşüne çıktım, artık 90-95 km arasında olan sarsıntı, sallama, yalpalama( siz ne derseniz ) kayboldu ve bir ohhh çektim.

    İnternette çok araştırdım fakat böyle bir problemin çözümüyle ilgili bir bilgi bulamadım. Bir çok kişi, hatta ustalar ısrarla amortisörün tek olarak değil ikisininde değişmesinden bahsediyor. Yok aracın bir tarafı kalkık olurmuş, yok efendim aracın yol tutuşunu etkilermiş vs.vs.vs. Bunların amortisörle hiçbir alakası yok. Sadece patlak olan amortisörü değiştirmeniz yeterli. O dedikleri helezon yaylarla alakalı. yaylar çift taraflı değişebilir. Sorunun çözümünden sonra buraya yazmaya karar verdim, belki benim durumuma düşenleri, alakasız onarım bedellerinden kurtarabilirim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.