'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 26610 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
UZAK MASAÜSTÜ BAĞLANTISI NASIL YAPILIR...? (RESİMLİ ANLATIM)
Arkadaşlar çoğu kişinin sıkıntı yaşadığı uzak masaüstü için bütün cevapları vereceğim.
ÖNEMLİ: Windows XP' nin uzak masaüstü programını kullanmak istiyorsak mutlaka bilgisayarımızdaki kullanıcıda şifre olmak zorundadır. Bunun için Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Kullanıcı hesapları yolunu izleyerek kullanmış olduğunuz user' a parola verebilirsiniz. Bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra aşağıdaki işlemleri yapmaya başlayabiliriz. Bu işlemleri bağlanmak istediğiniz bilgisayar üzerinde yapacaksınız.
1. Resimde de gördüğünüz gibi Bilgisayarım>sağ tuş>özellikler' e tıklayıp Kullanıcıların bu bilgisayara bağlanmasına izin ver seçeneği işaretleyip tamam' a tıklayarak çıkın.
2. Bundan sonraki en karışık durum ise ADSL modemden port yönlendirmesi yapmak. Bunu ADSL modeminizin IP' si aracılığı ile web arayüzüne girip genelde NAT' ın altındadır. Resimdeki gördüğünüz ayarları yapın ve modemin hafızasına almasını sağlayın.
3. Modem ayarlarımızı da bitirdikten sonra bağlanmak istediğimizin bilgisayarın İP sini öğreniyoruz. www.ipadresimne.com' dan öğrenebilirsiniz. Daha sonra Başlat>programlar>donatılar>iletişim>uzak masaüstü bağlantısına tıklıyoruz.
Bağlantınız hayırlı olsun. Başarıyla uzak masaüstü bağlantımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kolay gelsin.
Paylaş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bixici -- 23 Mart 2009; 12:03:45 >
Intel Core i7 860 2.8Ghz 4.8GT/Sec 1156Pin 8Mb Box, ASUS P7P55D DDR3 1600 1xPCI-Ex 16 GLan,Raid, 6GB DDR3 HyperX 1600Mhz CL9 (3*2GB)XMP, Sapphire ATI HD5850 (256Bit)1GB GDDR5 AVIVO16X DU, 2 x WD 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk(Raid 0), RAIDMAX HYBRID 2 Modular 730W Aktif PFC, Raidmax SMILIDON ATX WB Siyah, ZALMAN CNPS-9900A-LED INTEL CORE i7 İŞLEMCİ SOĞUTUCU 120MM FAN
Networkte(yerel ag içinde) denedin galiba o zaman zaten sorun olmaz. daha dogrusu modem kullanılmaz. hub ile bile yapılır. ama bir şehirden bir şehire bağlantı kuracaksan mutlaka modem ayarı şart Bixici dostum emegine saglık güzel olmuş. tek atladıgın nokta çok bilgisayarın oldugu ortamda modem bazen aynı bilgisayara farklı zamanlarda farklı ip atayabiliyor. keşke ipleri elle nasıl atayacaklarınıda anlatsaydın. ama yinde anlatım çok iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 15 Kasım 2006; 18:22:54 >
eline sağlık güzel çalışma olmuş bide bi sorum olacak, bu bağlantıda her iki tarafta da şifre olmalı mı yoksa sadece bağlanılan bilgisayarda mı şifre olmalı??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Tifosi] -- 15 Kasım 2006; 18:37:02 >
Yorumlarınız içinde teşekkür ederin arkadaşlar.
Intel Core i7 860 2.8Ghz 4.8GT/Sec 1156Pin 8Mb Box, ASUS P7P55D DDR3 1600 1xPCI-Ex 16 GLan,Raid, 6GB DDR3 HyperX 1600Mhz CL9 (3*2GB)XMP, Sapphire ATI HD5850 (256Bit)1GB GDDR5 AVIVO16X DU, 2 x WD 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk(Raid 0), RAIDMAX HYBRID 2 Modular 730W Aktif PFC, Raidmax SMILIDON ATX WB Siyah, ZALMAN CNPS-9900A-LED INTEL CORE i7 İŞLEMCİ SOĞUTUCU 120MM FAN
logmein programini kullanin. hiç bunlarla kafayı bulamayın. her iki bilgisayarada o programı kurmanız gerekiyo... cok basit başarılı. yinede arkadaşın emeğine saglık
Bu programın nasıl kullanılacağını başka bir sitede anlatmışlar resimli olarak. Ancak bu dediğin logmein programını kullanmak için sitesine üye olup şifre almanız gerekiyor. Bu vermiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile bağlantı sağlanıyormuş. Logmein firmasının serverleri üzerinden bağlantı gerçekleşiyor. Ayrıntılı anlatımını buradan bakabilirsiniz.
O kadar uraşıcağınıza radmin 2.1 yükleyin güvenlik duvarı ayarı yapın pc nin ip adresini girin tamamdır.Eğer bu kadar uraşmak istemeyip programı isterseniz (full sürüm) pm atın
İyide radmindede port yönlendirmesi yapman gerekiyor. Senin anlattığın kendi ağındaki pc ler için. İnternet üzeinden bağlanmak istediğindede port yönlendirmesi yapman gerekiyor radmin için.
İyide radmindede port yönlendirmesi yapman gerekiyor. Senin anlattığın kendi ağındaki pc ler için. İnternet üzeinden bağlanmak istediğindede port yönlendirmesi yapman gerekiyor radmin için.
sağol.zaten benimde gözüme çok çarpıyordu bu uzaktan bağlantı olayı çok soruyolardı. Bende çok sordum zamanında tabi. Dedim böyle olmucak en azından faydalı bişi yapim dedim. Ayrıntılı olarak anlattım. Umarım faydalı olur herkese...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bixici -- 16 Kasım 2006; 16:51:04 >
bunlarla hiç uğraşmayın.direk logmein.com a girin.üye olun bedava.sonra free bölümünü seçip kontrol etmek istediğiniz bilgisayarı hesabınıza ekleyin ve net olan dilediğiniz bi yerden diğer bilgisayara net üzerinden erişin.harika bi sistem yapmış adamlar.
yav ben uzak masaüstü için portları açtım hatta 3390 portunuda açtım. benim modem zoom x5, Virtual Server kısmından port açılabiliyor.Suan için evde olduğumdan bilgisayara basit ipsi ile erişiyorum, modeme dışardan erişerek uzak masaüstü yapmak istiyorum örneğin bilgisayar kısmına 45.15.67.78:3390 gibi bir ip yazarak bağlanmak istiyorum. yani dışarıdan bağlanmak istiyorum.modemde yapmam gereken başka bir güvenlik ayarı varmıdır. bağlanamıyorumda
arkadaşlar benim burda gösterdiği bütün ayarlar yapılı 1 hafta önce bağlanıyordum ama şimdi bağlanamıyorum lütfen yardım edin isterseniz resimlerini koyabilirim eklerseniz sevinirim daha ayrıntılı konuşuruz hem lütfen yardım edin mail adresim sempatik_child@hotmail.com yaerdım edin lütfen
Arkadaşlar çoğu kişinin sıkıntı yaşadığı uzak masaüstü için bütün cevapları vereceğim.
ÖNEMLİ: Windows XP’ nin uzak masaüstü programını kullanmak istiyorsak mutlaka bilgisayarımızdaki kullanıcıda şifre olmak zorundadır. Bunun için Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Kullanıcı hesapları yolunu izleyerek kullanmış olduğunuz user’ a parola verebilirsiniz. Bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra aşağıdaki işlemleri yapmaya başlayabiliriz. Bu işlemleri bağlanmak istediğiniz bilgisayar üzerinde yapacaksınız.
1. Resimde de gördüğünüz gibi Bilgisayarım>sağ tuş>özellikler’ e tıklayıp “Kullanıcıların bu bilgisayara bağlanmasına izin ver” seçeneği işaretleyip tamam’ a tıklayarak çıkın.
2. Bundan sonraki en karışık durum ise ADSL modemden port yönlendirmesi yapmak. Bunu ADSL modeminizin IP’ si aracılığı ile web arayüzüne girip genelde NAT’ ın altındadır. Resimdeki gördüğünüz ayarları yapın ve modemin hafızasına almasını sağlayın.
3. Modem ayarlarımızı da bitirdikten sonra bağlanmak istediğimizin bilgisayarın İP sini öğreniyoruz. www.ipadresimne.com’ dan öğrenebilirsiniz. Daha sonra Başlat>programlar>donatılar>iletişim>uzak masaüstü bağlantısına tıklıyoruz.
Bağlantınız hayırlı olsun. Başarıyla uzak masaüstü bağlantımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kolay gelsin.
xp home edition kullanıyorum bende kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan bağlanması için izin ver seçeneği yok. kablosuz ağ kullanıyorum laptop ile masaüstü arasında yardım edecek olan var mı acaba
xp home edition kullanıyorum bende kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan bağlanması için izin ver seçeneği yok. kablosuz ağ kullanıyorum laptop ile masaüstü arasında yardım edecek olan var mı acaba
Home editionda uzak masaüstü hizmeti yok..Xp pro da var..
arkadaşlar laptopa format atılmadan önce süper bir şekilde uzak masaüstü bağlantısı yapabiliyordum (bilgisayarları ethernetten bağlayarak) velhasıl laptopa format atıldı ama bir türlü bağlanamıyorum farklı hatalar veriyor her sefer neden olabilir ? bütün ayarlar tam ve iki makine de xp pro
Arkadaşlar eve gidince kuşkusuz ayaraları kontrol edeceğim ancak sormak istediğim şu evde zoom adsl x5 ile bağlı olan xppro yüklü bilgisayrımı işyerişnde kablosuz modem ile kurulu bir ağdan kontrol etmek için nelere yapmalıyım. yapılacak işler; Evdeki bilgisayara usb ile bağlı pvr (kaydedcili uydu cihazı) daki bilgileri bilgisayrıma aktarmak. Freedownloadmanageri ile inen rar ve zip dosyalarını açıp arşivdeki yerlerine koymak.
hacı makinalardan biri evdeki onda xp home yuklu, isyerindeki makinada da xp pro var... benim uzak masaustu baglantısı yapmam mumkun mu acaba?varsa nasıl acıklayabilir misin acaba?
her bağlanmak istediğimizde bunları yapmak gerekiyormu?? Teşekkürler ..
hayır sadece 3. ve 4. adımda yeralan kullanıcı isim ve sifresini girme isini her zaman yapman lazım.aynen kendi bilgisayarında oturum acar gibi. zaten zor olan sey 1. ve 2. adımdaki mevzular...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penkala -- 24 Eylül 2007; 18:37:04 >
Birkaç saattir evdeki PC'den ve dizüstü bilgisayardan işyerindeki PC'ye bağlanıyorum ve gerçekten müthiş güzel ve faydalı birşey. Sadece kurulduğu makinada çalışan ticari programlarımı bile çalıştırabildim. Hatta işyerindeki PC'ye bağlı webcam'i bile açabiliyorum. Bu sayede, internet bağlantısı olan her yerden işyerime bağlanabilirim. Ofisteki 1024/256 bağlantı gayet yeterli oldu. Daha hızlı uplink için 2048/512 düşünülebilir ama 1024 rahatlıkla yeterli.
hayır sadece 3. ve 4. adımda yeralan kullanıcı isim ve sifresini girme isini her zaman yapman lazım.aynen kendi bilgisayarında oturum acar gibi. zaten zor olan sey 1. ve 2. adımdaki mevzular...
2. adımdaki siteye giremedim tam anlatımını yaparmsın
o site diil yaw modemden port actıgın yer.oraya girip port acman lazım
o site diil yaw modemden port actıgın yer.oraya girip port acman lazım