Şimdi Ara

Samsung retina taraması teknolojisine geçiş yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung retina taraması teknolojisine geçiş yapıyor


     

    Uzun yıllardır Samsung'un amiral gemi modellerinde retina taraması teknolojisine yer vereceği konuşulur. Ancak firma şimdiye kadar parmak izi okuyucusu kullanmakla yetinmişti. Bilgiler firmanın nihayet retina taraması teknolojisine geçiş yaptığını gösteriyor. 




    Gelen bilgilere göre Samsung, retina taraması üzerinde çalışmalar yapan SRI International adlı araştırma merkezi ile özel bir lisans anlaşması yaptı. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan SRI şirketlere ve hükümetlere retina tarama teknolojileri geliştiriyor. 




    SRI'nın Iris on the Move - IOM adındaki gelişmiş retina tarama teknolojisi ortaklık gereğince Samsung'un erişimine açılıyor. Parmak izi okuyucudan 1000 kat daha doğru tarama yapan sistemde kullanıcının tarayıcıya çok kısa bir göz atması bile yeterli oluyor. 




    Samsung şimdilik kurumsal pazarda bu teknolojiyi kullanmayı düşünüyor. Önümüzdeki aylarda IOM entegreli Galaxy Tab Pro 8.4 tablet modelinin kurumsal müşterilere sunulacağı belirtiliyor. Bunun haricinde herhangi bir amiral gemi modelinde IOM teknolojisini göremeyeceğiz. 




    Retina tarama teknolojisi oldukça gelişmiş olsa da detaylı yüz resimleri ile atlatılabildiği daha önce gündeme gelmişti. Bu bakımdan bu konuda da bazı önemli iyileştirmelerin yapılması gerekiyor. Aksi takdirde parmak izi okuma yöntemi daha güvenli bir teknoloji olarak kalmaya devam edecek.  

     








  • Retina taramasında kılcal damarlar esas alınır nasıl bir detaylı yüz fotoğrafı böyle bir detayı çekebilir? Yüz tanıma tamam da retina fotoyla zor aşılır gibime geliyor

  • 2 senedir bu tarz haberler ortaya çıkıp duruyor ama hem sağlam bir kaynakları olmuyor hem de 2 senedir boş çıkıyor.
  • 2 yıldır samsung ile ilgili bu haber çıkıyor

  • Note 5 bununla gelir, Samsung zaten İşlemci konusunda bu seneyi kapattı. Üstüne gelebilecek bir yongaseti yok, en fazla a72'ler yakalar ancak a57'ler 14 nm'de büyük ihtimalle aynı tüketimde aynı performansı sağlıyor. Artısı ısınma konusu.

  • 1-2 seneye kalmaz gelir artık bu sistem
  • Samsung hep bisiler cikartmaya calisiyon tamamda sadece cikartmak icin cikariyon, pratikte kullanilmiyor yada kullanilamiyor!
  • Parmak izlerini kayıt altına almak yetersiz gelmiş olacak ki Samsung'a retinaya geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Retina gözün arkasında bulunan ışığa duyarlı bölgenin adı. Retinanın taranması mümkün değil. Taranan kısım gözün en önündeki kornea tabakasıdır. Aslında kornea da taranamaz çünkü renksiz saydam bir maddedir. Korneanın arkasındaki renkli desen her insanda parmak izi gibi farklıdır. Taranan kısım budur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    Parmak izlerini kayıt altına almak yetersiz gelmiş olacak ki Samsung'a retinaya geçiyor.

    Bence en büyük arşivci olup kolay yoldan zenginliğine zenginlik katmanın yollarını arıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reddemon35

    Retina taramasında kılcal damarlar esas alınır nasıl bir detaylı yüz fotoğrafı böyle bir detayı çekebilir? Yüz tanıma tamam da retina fotoyla zor aşılır gibime geliyor

    Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum büyük ihtimalle haberde hata var ya da kullanılan sistem sözde retina taraması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reddemon35

    Retina taramasında kılcal damarlar esas alınır nasıl bir detaylı yüz fotoğrafı böyle bir detayı çekebilir? Yüz tanıma tamam da retina fotoyla zor aşılır gibime geliyor

    Büyük ihtimalle şirket girişlerinde kullanılan panellerdeki özel sensörlerin ufak mobil versiyonu kullanılır gibime geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.