Şimdi Ara

Piano çalmayı öğrenmek için yaşım geçti mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
19.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 20 bir enstrüman çalmayı özellikle keman ve piano bu iki enstrümanı çalmayı çok istiyorum ama sanırım biraz geç kaldım kurslara gidenlerin yaş ortalaması benden düşük aramızda 5-6 yaş fark var kurslara gitmeye çekindim açıkcası ne yapmalıyım ?



  • Öğrenmenin yaşı olmaz hocam.. Hem daha çok gençmişsiniz 40 yaşında davul çalmak isteyeni gördüm ben.
  • Tüm enstürmanlar bir yana, Piyano bir yana. Uzman TV'deki bir uzman piyano eğitmeni, piyano öğrenme yaşının en geç 7 olduğunu söylemişti. Çok ilginç geliyor ama, bu işte profesyonel hale gelmek ve bu denli hatasız çalabilmek düşünüldüğünde haksız bir kanı da sayılmaz. Çünkü piyano çok kapsamlı. İki elinizle, ve ayağınızla birbiriyle uyumlu 3 farklı melodi çalıyorsunuz ve seslerin melodiye göre parmağınızı tuşlara basma sertliğini çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Gereken çalma hızını ve bazı nota tuşlarının birbirine uzaklığını hesapladığınızda gerçekten uzun yıllar boyunca eğitimden geçip efor sarf etmek gerektiği anlaşılıyor.

    BONUS:https://www.youtube.com/watch?v=m0CuhaSYBg4




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Tüm enstürmanlar bir yana, Piyano bir yana. Uzman TV'deki bir uzman piyano eğitmeni, piyano öğrenme yaşının en geç 7 olduğunu söylemişti. Çok ilginç geliyor ama, bu işte profesyonel hale gelmek ve bu denli hatasız çalabilmek düşünüldüğünde haksız bir kanı da sayılmaz. Çünkü piyano çok kapsamlı. İki elinizle, ve ayağınızla birbiriyle uyumlu 3 farklı melodi çalıyorsunuz ve seslerin melodiye göre parmağınızı tuşlara basma sertliğini çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Gereken çalma hızını ve bazı nota tuşlarının birbirine uzaklığını hesapladığınızda gerçekten uzun yıllar boyunca eğitimden geçip efor sarf etmek gerektiği anlaşılıyor.

    BONUS:https://www.youtube.com/watch?v=m0CuhaSYBg4

    "Bütün enstrümanlar bir yana, piyano bir yana"? Öyle bir şey yok hocam; aksine, piyano orta düzeylerde parçalar çalabilmek için en kolay birkaç enstrümandan biri. İleri düzey parçalar çalmak her enstrümanda olduğu gibi tabii ki piyanoda da çok zordur. Virtüöz olmak için dediğin gibi, 10 yaş altı bir zamanda başlamak gerekli (üstün yetenekli değilsen). Ancak orta düzey, çalması-dinlemesi keyifli parçalar çalmak isteyen birisi için piyano ideal bir enstrüman. Çoğu çalgıcı (akademik eğitim almış) kendi çalgısının yanında piyano da çalar, bunun sebeplerinden biri de orta düzeylere gelmenin çok zor olmamasıdır.

    En basitinden şöyle düşünelim, pek çok enstümanı bırak çalmayı, o enstrümandan düzgün bir ses çıkarmak, güzel bir ton yakalamak seneler sürüyor(Pek çok nefesli ve yaylı çalgıda olduğu gibi). Ancak piyanoda sesler hazır, ton hazır. Sana düşen çalmak oluyor(pedal ve nüans olayı, işi biraz zorlaştırıyor tabii). İki elle çalmak da sanıldığı kadar zor bir şey değil aslından, uzaktan bakan insan için zor görünse de çalmaya başladıkça çok zor olmadığını anlıyorsun(Gene söylüyorum, orta-alt düzey parçalar için konuşuyorum).




  • ShaG kullanıcısına yanıt
    Benim öznel düşüncelerimi genel düşünce olarak nitelendirmeyin hocam. Ben piyanoya hayran biri olduğum için o tanımı kullandım. Dediklerinize aynen katılıyorum. Ben biraz mükemmeliyetçi karaktere sahibim. Bu yüzden iyi olamayacağım bir dalda kendimi geliştirmeye çalışmayı doğru bulmam. Bu da öznel bir yargı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Benim öznel düşüncelerimi genel düşünce olarak nitelendirmeyin hocam. Ben piyanoya hayran biri olduğum için o tanımı kullandım. Dediklerinize aynen katılıyorum. Ben biraz mükemmeliyetçi karaktere sahibim. Bu yüzden iyi olamayacağım bir dalda kendimi geliştirmeye çalışmayı doğru bulmam. Bu da öznel bir yargı.

    He, ben zorluk açısından "diğerleri bir yana, piyano bir yana" diyorsun sandım hocam, ama galiba beğenini dile getirmişsin. Öyleyse tabii ki, herkesin kendi görüşüdür.
  • Yaşım geç mi diye sorunca 60 yaşındasın falan zannettim.Ayrıca hiçbirşey için geç değildir
  • Hobi olarak hiç geç değil çoğu klasik eserleri birkaç yılda çalınabilir.
  • Öğrenmenin yaşı olmaz istediğin yaşta başlayabilirsin
  • yaş 24 bugün başladım, öğrenmenin yaşı olmaz
  • j4cksp4row58 kullanıcısına yanıt
    İlerleyen zamanlarda gidişat hakkında bizi bilgilendirin hocam. Hadi hayırlısı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    İlerleyen zamanlarda gidişat hakkında bizi bilgilendirin hocam. Hadi hayırlısı...

    bakalım ne zaman video koyabilirim :) gelişmeleri buraya yazıcam
  • yaşım 27 2 aydır piyona dersleri alıyorum.
  • Neden geç olsun bro? 40 olsaydı da geç değildi
  • pianoyu kendi başına bile öğrenirsin klavye var neden klavyeler gitar şeklinde değilde piano şeklinde çünkü piano müziğin launch padi gibi
    hem melodileri hem ritimi öğrenme konusunda hem çalmayı öğrenme konusunda en iyi seçenektir piano
    gitar kolaysa piano daha kolay bana sorarsanız bir sürü tonla enstürman öğrenmek yerine 1 klavye alıp 1 de launch pad alıp prodüksyon kovalamanız skrillex hesabı dub step yapın çabalayın mutlaka uğraşırsanız günün birinde şirinleride görürsünüz
    türkiyenin skrillex i olarak ta anılırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tape Child -- 2 Nisan 2015; 0:36:05 >
  • Mc_Doglos kullanıcısına yanıt
    Durum nasıl hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Grey

    Neden geç olsun bro? 40 olsaydı da geç değildi

    orası öyle hiç bi şey için hiç bi zaman geç değil insanlar neler başarıyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Grey

    Neden geç olsun bro? 40 olsaydı da geç değildi

    Yaşıtlarım yok kursta bende heralde yaşım geçti dedim insan kendini bi garip hissediyor öyle olunca birazda çekingenlik olunca.
  • Ben de 21 yaşında başladım, ucuz klavye almıştım şimdi piyanom var. Direkt dijital piyano almanı tavsiye ederim, ben imkansızlıktan dolayı alamadım ama fark çok fazla.

    Ders falan da almadım şimdiye kadar, fazla zaman ayıramama rağmen bir iki yılda orta zorlukta parçaları öğrenmekte sorun yaşamadım. Sadece trill'lerde çok iyi değilim şu an. Onun haricinde kendimi verdikten sonra şu parçayı neden öğrenemeyeyim ki diyorum, tabi orta zorlukta parçalar için.

    Tabi virtüöz olman zor bu saatten sonra, çocukken başlayanların avantajı beynin o esnada gelişime çok daha açık olması. Beyin kıvrım mıvrım olayları falan işte.

    Her neyse, kendin de çalışarak bir noktaya gelebilirsin yani onu demek istedim, veya özel hoca tutarsın. Veya müzikle ilgilenen arkadaşlar bulursun onlardan bir şeyler kaparsın vs vs.
  • hiç geç değil. Ben çocukken ders almıştım. temelim vardı ama yıllarca çalmıyordum. Senden çok daha büyük bir yaşta, yıllar sonra başladım tekrar. TAbii çocuklukta öğrenilen şeyler kolay hatırlandığından çok hızlı ilerlememi sağladı. Ama hiç bilmeyen bir insanın da 20 yaşında piyano öğrenmesi gayet mümkün. Yeter ki sabret. İlk başta sıkıcı şarkılar çalacaksın belki, o egzersizler yoracak ama bir iki ay sabırla çalışırsan iyi bir noktaya gelirsin. O bir iki ay sonunda bu sitedeki "easy notes" bölümündeki şarkıları çıkarmaya başlarsın.

    http://www.musicnotes.com/piano/easypiano.asp?mnuid=W6ZM4JXW9LF04VQHK71XJUWXXCPY93U8185RB3U8

    Bu sitede popüler şarkıların notaları mevcut. TAbii ki ücretli ama her ay iki şarkı ancak çıkartırsın. O da parça başına 10 tl'den 20 tl eder:) Derslerin yanında bu tarz popüler şarkılar çalmak daha eğlenceli olacaktır motive olman için. Zamanla zaten daha zor düzenlemelere geçersin. Anlarsın zaten neyi çalıp çalamayacağını. Ama 3-4 ay sonunda bunları çalar hale gelirsin.

    Bütçen nedir bilmiyorum ama önemli olan alacağın enstrüman. Gerçek bir piyano değil dijital bir piyano alacağını varsayıyorum. O aletlerde de en önemli şey gerçekcilik. Ne kadar gerçekci bir his yakalarsan o kadar keyif alırsın. Çünkü kötü bir dijital piyano yeni de başlamış olsan, bir süre sonra sana ses olarak plastik gelmeye başlar. Keyif almazsın çaldığından, çünkü hep aynı tonu verecektir. Bu etapta minimum 1200-1500 tl'yi enstrümana ayırmalısın. Yamaha ve Kawai'lerin başlangıç modellerini öneririm. Özellikle kawai'nin stage piano modelleri gayet başarılıdır. Stage piano dediğim şöyle bir şey oluyor:

    http://ecx.images-amazon.com/images/I/41MTfCvM7VL.jpg

    Genelde dijital piyanolar duvar piyanoları gibi yapılır, büyük ve ağır. Stage pianolarsa müzisyene sahnede kolaylık olsun diye aynen resimdeki gibi daha taşınabilir ve pratik üretilir. Avantajlıdır yani:) Yine de 10-15 kg falandır taşımak zulümdür.

    İlk etapta mutlaka ders almaya çalış. Hoca çok önemli... Nota okuma, temel teknikler ve duruş gibi şeyleri bir hocadan öğrenmelisin. Sonrasında kendin ilerleyebilirsin merakın olursa. Temelin olursa üzerine senin inşa etmen kolay olur. Ama sıfırdan öğrenmek için tek başına çalışmak seni çok yorar ve demotive eder.

    Merak ettiğin konular olursa mesaj da atabilirsin. Haydi kolay gelsin şimdiden:)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.