Şimdi Ara

Google'dan Chrome için veri tasarrufu sağlayan eklenti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google'dan Chrome için veri tasarrufu sağlayan eklenti 

     

    İnternet devi Google, popüler internet tarayıcısı Chrome için şimdilik beta aşamasında bulunan "Veri Tasarrufu" isimli eklentisini kullanıma sundu.

     

    Geçtiğimiz günlerde yayınladığı "Art Project" isimli Chrome eklentisiyle dünyaca ünlü sanat eserlerini sekmelere getiren Google, yeni hazırladığı "Veri Tasarrufu" eklentisiyle ise adından da anlaşılabileceği üzere ziyaret edilen sayfaların veri kullanımını azaltmayı hedefliyor. Bunu Opera'nın Turbo özelliği gibi Google sunucularını kullanarak yapan eklenti, böylece sayfaların daha hızlı açılmasına imkan tanıyor ve Google sunucularındaki güvenlik önlemleri sayesinde daha güvenli de bir gezinme süreci elde edilebiliyor.

     

    Ücretsiz olarak sunulan "Veri Tasarrufu" eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

     








  • En büyük veri tasarrufunu AdBlock yapıyor.

  • adblock yerine ublock tavsiye edilir.

  • Flaş oyunlarda sorun çıkartıyor örneğin smeet isimli oyunda çalışan eşyalar çalışmıyor tıklanmıyor kapatıp f5 yapınça düzeliyor....

  • Yandex ve opera'da zaten var. Ama PC'de iken turboyu kapatıyorum. İnternet hızı yavaş değilse hızlanmıyor tam tersi yavaşlıyor. Otomatik ayarı var. Otomatik olunca Internet hızı düşünce açılıyor turbo.

  • Androiddeki chromeda aşağıya sürükleyince sayfayı yeniliyor gıcık oldum kapatacak bir ayarını göremedim.

  • ad-muncher ı devre dışı bırakmış oluyor .. google da az çakal değil :) .. .gerek yok yeterince veri akışını kesiyor ad-muncher :)))

  • Adblock varken gerisini unutun.

  • Bu eklenti yasaklı sitelere giriş yapmanızı da sağlar, sonuçta bi tur proxy sistemi.

  • Peki ya ping?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • google kilodum ne renk bunu bile biliyorsun daha ne öğrenmek istiyorsun
  • xpugur kullanıcısına yanıt
    unutmuştum format sonrası kurmayı, görünce adını tekrar kurdum, efsane program yahu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    Androiddeki chromeda aşağıya sürükleyince sayfayı yeniliyor gıcık oldum kapatacak bir ayarını göremedim.

    Bu olaya ben de ayar olmaya basladim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep veri tasarrufu sağlasa ne olacak. Google'ın yaptığı her şeyin altında bir hırsızlık (çıkar) vardır. İnsanların kişisel verilerini satarak kazanan bir şirketten ne beklersiniz? Android diye yazılım yapmış, şirketler de android yazılımlı güçlü cihazlar üretmiş, ama gelin bakın ki cihazların işlem gücünü, vermini, kaynağını yiyen-sömüren yine google. O cihazlarda android yerine başka bir yazılım olsa, cihazlar çok hızlı ve verimli çalışacak. Neden cihazlar yavaş ve gömülü (kaldırılamayan-silinemeyen) uygulamalarla dolduruluyor? Google insanların acizliğini kullanarak kazanıyor. İnsanlar, google şirketine göre köledir. Sözde açık kaynaklı android imiş. Android 'in neresi açık kaynak? Android tamamen kapalı kaynak bir yazılımdır. Aksi olsa idi, gömülü yazılım şartı koymaz, kişisel verileri toplayan, telefonun mobil veri bağlantısını emerek veri çalar iken, arka düzende çalışan birbirtürlü sömürme yazılımlarını android içine kurmaz idi. Merak etmeyin, Linux ekibi ve Mozilla çalışıyor. Firefox OS dünya çapında sunulduğunda, bakalım google'ın andro-it 'i ne yapacak?
    konuya dönelim:
    google chrome başa beladır. Opera, ya da Comodo Dragon kullanmak doğru seçimdir. Firefox tümünden daha cazip ancak yeni Firefox görünümünü beğenmeyenler de var. Ancak Palemoon web tarayıcısı Firefox tabanlıdır ve Firefox 'un eski görünümü ile sunulmaktadır. Opera ve Comodo Dragon taşınabilir kullanıldığında, arka düzende çalışır duruma hazırlamaz kendini. Google doğrudan hizmetler kısmına sokuyor kendini, google chrome'a girilen her bağlantı da ilk olarak doğrudan google'a gönderilir. Chromium tabanlı tarayıcı kullanmakta ısrar edenlere tavsiyem; taşınabilir chromium tabanlı bir tarayıcı kullanmalarından yanadır. Opera ve Comodo Dragon taşınabilir seçeneği ile gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayulun -- 27 Haziran 2015; 7:51:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.