Şimdi Ara

ACİLL Akşama Alıcam !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ,
    Biraz araştırma yaptım ve Snopy SN-R5 kulaklığını almaya karar verdim .

    Teknik Özellikleri (Alıntıdır !!):

    Kendisini daha çok keseye uygun oyun kontrolcüleriyle tanıdığımız Snopy, söz konusu video oyunları olunca olaya hakim olduğunu kanıtlamak istiyor gibi. Rampage R5 ile bu yolda büyük ilerleme kaydettiğini söylemek mümkün. Dilerseniz teknik özelliklerle başlayalım.

    Mikrofon:
    -62dB +3dB
    2.2K Ω


    Kulaklık:
    32 Ω
    20-22000 Hz
    105dB +3dB
    2.2 metre kablo

    Bunlardan bende pek bişey anlamadım açıkcası. Zaten kağıt üzerinde yazanlarla çok fazla bir işimiz olmayacak. Size bizzat deneyimlerimi sunacağım.

    Tasarım

    Söz konusu ucuz ekipman olduğunda genelde dış görünüşünden ziyade, özelliklerine bakarız. Firmalarda çok uğraşmazlar açıkcası. Ama R5 şaşırtıcı derecede özenilmiş bir tasarıma sahip. Kulaklıklar kulağınızı tamamen kapatıyor. Kafanıza göre ayarlamakla uğraşmıyorsunuz çunkü üst kısım esnek bağlantılara sahip ve otomatik geriliyor. İşte tam burda ilk sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Bu otomatik esneme iyi güzel birşeyde, biz birşey aldıkmı evladiyelik kullanan bir toplumuz. Bu yayların ne kadar dayanıklı olduğunu belirten bir ibare konmadığından insan biraz işkilleniyor. Ben bu kısmı beğenmedim açıkcası. Gelelim görünüşüne. Kırmızı ve mavi renk seçenekleri mevcut. Eğer usb’ye bağlarsanız kulağa denk gelen kısımlardaki cam gibi görünen yerler aydınlanıyor. Gündüz çok birşey değiştirmesede karanlıkta hoş bir hava katıyor. Gerek olup olmaması size kalmış. Sol kulaklığın hemen arkasında küçük bir ses ayar düğmesi var. Sol elinizi kaldırıp kulaklığa attığınızda hemen baş parmağınızın altına geliyor. Yerini çok güzel ayarlamışlar. Ancak bu küçücük şeyin bozulması koca kulaklığı mahvedeceğinden, bence çok kurcalamayın.

    Malzeme kalitesi gerçekten hoş. “Aha bu burdan gider” dediğim hiç bir kötü yanı yok. Renkli kısımlarda yumuşak plastik kullanılmış. Dokunduğunuzda sanki bir doku varmış gibi hissediyorsunuz. Yastıklar suuni deri kaplama ve sanırım içinde kaucuk var. Gayet yumuşak ve uzun süreli kullanıma uygun. Kablosu 2.2 metre uzunluğunda, kapkalın ve korumalı. Keşke hortum gibi bırakmak yerine kırmızı kaplama falan yapsalardı koruma olarak. Görüntüsünü pek beğenmesemde, kablonun zarar göreceğini hiç sanmıyorum. Ürünün biraz ağırlık sorunu var. Daha önceki kulaklığım olan codegen Q7 ile kıyaslandığında hissedilen ağırlık iki katını buluyor. Uzun süreli kullanımı engelleyen tek kusuru bu. Ayrıca kablosuda çok ağır ki oturduğunuz yerden ayağa kalktığınızda ağırlığın arttığını hissettirecek kadar.

    Ses Kalitesi

    Benim gibi Rock müzik dinleyenleri tatmin edeceğini düşünüyorum. Gitarın verdiği bas sesleri çok iyi alıyor. Bas dediğimiz şey davulun vuruşunu çok iyi algılayıp kulakları doyurması şeklinde algılanmasın. O anlamda olan bass performansı orta düzeyde kalıyor. Kalın seslerde çok başarılı olmasından bahsediyoruz burda. Ancak bastan kazanmak beraberinde tizden kayıp vermek anlamına da geliyor. Yani ince seslerde çok tatminkar değil. Sesin yüksekliği ortalama düzeyde. Ne çok yüksek nede çok düşük. Yorulup boynunuza astığınızda tatmin edici seviyede hoparlör görevi görecek kadar yüksek desek yeterli olur heralde. Yine daha önceki kulaklığımda duyamadığım bazı sesler geldi kulağıma. Biraz şaşırdım açıkcası. Aralarında bu kadar fark olmasını beklemiyordum. Ürünü elektronik mağazasındaki pahalı kulaklıklarla kıyasladım. Üşenmeden gidip denedim. Genel performans olarak 200TL civarı ürünlerle yarışıyor. Daha üstünü de beklememek lazım.

    Mikrofonu tatmin edici. Skype konuşması yaparken çok güzel çıkan sesin ses kaydedici programda aşırı dip ses vermesi biraz garip ama…

    Oyuncu kulaklığını oyunlarda denemesek olmaz. CS:Global Offensive oyununda test ettim. Sesi sonuna kadar açtığımda kafam biraz karıştı. Oynadığım haritada çok fazla giriş çıkış olduğundan. Aşırı hassas bir kulaklık değil yani onu belirtmem lazım. Ancak Gayet yeterli. Zaten bu problem adamlar yakınlaşana kadar geçerli sonrasında nerede olduklarını hemen anlıyorsunuz.

    2 saat kadar kullandıktan sonra çıkarıp 1-2 dakka dinlenmenizi öneririm. Kulaklarınızı çok terletiyor. Sabaha kadar ağrı çekmek istemiyorsanız 2 saati pek aşmayın. Yada arada bir çıkarıp dinlendirin kulaklarınızı. Bu sorun bütün headsetlerde var. Bu yüzden gidip başka kulaklık arama zahmetine girmeyin. 2 Saat gayet fazla bir süre.

    Özetle, 70 TL fiyat etiketinin hakkını veren, harika bir tasarıma sahip üst düzey bir kulaklık. Her kulaklıkta olan ufak kusurlar dışında bir eksisi yok denebilir. X7 yada Bloody serisi gibi değeri anlaşılmadan almanızı tavsiye ederim. 120 lere kadar çıkar bunun fiyatı.


    Sizce Almalı Mıyım ? Alırsam İyi mi Ederim Kötü Mü ? Öneriniz Varmı ?

    Birde benim için kulaklık önemli değil benim için önemli olan MİKROFONU Ve db Düzeyi İyi mi Bu kulaklığın ? Lütfen Yardımcı Olun .







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.