Şimdi Ara

Facebook dünyaya internet sağlayacak yeni drone'unu tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Facebook dünyaya internet sağlayacak yeni drone'unu tanıttı

     

    Facebook, geçtiğimiz dönemlerde bir çok kez tüm dünyaya internet erişimi sunma amacını dile getirmişti. Bu hedefine ulaşmak için insansız hava araçlarını kullanmayı planlayan yazılım devi yeni prototipini tanıttı.

     

    Tanıtımı yapılan Aquila adındaki drone'un prototipi test uçuşlarını başarıyla tamamlamış durumda. Güneş enerjisiyle çalışan drone 3 ay boyunca ekstra bir güce ihtiyaç duymadan havada kalabiliyor. Ortalama bir araç ağırlığındaki model V formatlı ve Boeing 737 ile benzer kanat açıklığına sahip. 

     

    Aquila adındaki prototip gibi 1000 adet drone'un uçmaya başlaması ile tüm dünyanın internet erişime kavuşabileceği söyleniyor. Bu yaz ayından itibaren ilk uçuşların başlaması beklenirken, sonraki dönemlerde droneların sayısı yükseltilerek tüm dünyaya internet erişimi sağlanacak. 18-27  kilometre yükseklikte uçan bu insansız uçaklar ile 5 milyardan fazla insana internet erişimi sağlanması planlanıyor.

     

     







  • 1000 mi?
  • Ne kadar bilgi o kadar iyi :))

  • insallah turkiyede kullanilabilir

  • 1000 tanesi ile tüm dünyaya internet mi sağlayacak, adet te bir yanlışlık olmasın, az gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizi ttnet in tekelinden kurtar facebook, 1mbps yükleme hızına mahküm eden,kota sınırlaması koyan zorba ttnet ten kurtar bizi facebook.

    bu ayrıca ülke yönetimlerinin interneti sansürlemesinin de önüne geçer.

  • swat882 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tekrar kontrol ettim ancak kaynakta 1000 dolarak belirtilmiş. Öncelikli hedef bölgeler içindir diyeceğim ancak tüm dünya için denilmiş. Sanırım drone'lar geniş bir alana internet sağlayabiliyorlar.

    quote:

    The company figures about 1,000 of these high fliers should suffice in blanketing the Earth with high-speed connectivity.


    bir de siz göz atın dilerseniz :http://www.engadget.com/2015/03/26/facebook-developing-solar-drones-to-deliver-global-web-access/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okisht

    Merhaba, tekrar kontrol ettim ancak kaynakta 1000 dolarak belirtilmiş. Öncelikli hedef bölgeler içindir diyeceğim ancak tüm dünya için denilmiş. Sanırım drone'lar geniş bir alana internet sağlayabiliyorlar.

    quote:

    The company figures about 1,000 of these high fliers should suffice in blanketing the Earth with high-speed connectivity.


    bir de siz göz atın dilerseniz :http://www.engadget.com/2015/03/26/facebook-developing-solar-drones-to-deliver-global-web-access/

    Dünyadaki tüm insanlar için bir ibare göremedim, sadece en yukarda bahsettiği vizyonlari sanırım tüm insanlığa internet sağlamak..

    1000 ilk parti olabilir, bu miktarla dünyayı kaplayacagiz diyor ama 7 milyar insan için yeterli mi değil mi bilinmiyor.

    Teşekkürler


    Edit, suffice in anlamına baktım şimdi yeterli kafi anlamına geliyor, 1000 tanesi yetmeliymis sanırım yaptıkları hesaba göre ama bu kadar kolaymi ki bu miktar la yüksek hızlı internet tüm insanlık için . Ben Pek zannetmiyorum ama.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 27 Mart 2015; 17:14:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5 milyardan fazla insana internet sağlıyacakmış, zaten dünya nüfusu 6.45 milyar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katma drone vergisi diye elektrik faturalarına yansıtmasınlar :)

  • herkez facebook'un bu girişimini normal internet sağlamak ile karıştırmış sanırım kendi internet sitesi olan internet.org adresine bakarsanız orda temel ihtiyaç uygulamaları için bedava internet sağlanmasından bahsedilmiş sanırım sadece facebook kendi uygulamaları için internet sağlıyacak ve internet alacak gücü olmayan maddi imkanları elvermeyen kişilerinde kendi uygulamalarını bedava kullanmasını sağlıyarak daha çok gelir elde etmeye çalışacak şimdi atıyorum 1 milyon kullanıcısı varsa ozaman 2 milyon yada 3 milyon kullanıcısı olacak ve daha çok gelir elde edecek ve vazgeçilmez olacak. zaten uygulama bedava kullandığı internetde bedava olursa insanlar facebooktan çıkmaz artık bide böyle düşünnnn :)))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: birolhan1

    Katma drone vergisi diye elektrik faturalarına yansıtmasınlar :)

    aman hocam akil verme gozunu sevim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eticin16

    herkez facebook'un bu girişimini normal internet sağlamak ile karıştırmış sanırım kendi internet sitesi olan internet.org adresine bakarsanız orda temel ihtiyaç uygulamaları için bedava internet sağlanmasından bahsedilmiş sanırım sadece facebook kendi uygulamaları için internet sağlıyacak ve internet alacak gücü olmayan maddi imkanları elvermeyen kişilerinde kendi uygulamalarını bedava kullanmasını sağlıyarak daha çok gelir elde etmeye çalışacak şimdi atıyorum 1 milyon kullanıcısı varsa ozaman 2 milyon yada 3 milyon kullanıcısı olacak ve daha çok gelir elde edecek ve vazgeçilmez olacak. zaten uygulama bedava kullandığı internetde bedava olursa insanlar facebooktan çıkmaz artık bide böyle düşünnnn :)))

    Tabiki sadece kendi sitesi için yapacaktır. Onların umrunda olmaz diğer siteler. Youtube da bu işe girsede video izlesek süper olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • internette artık tv gibi bedava olacak

  • quote:

    18-27 bin kilometre yükseklikte uçan bu insansız uçaklar


    Yükseklikta hata var gibi, 18-27 km = 18-27 bin metre olması muhtemel.

    Uygulama güzel, fakat internet hızlı olacak mı? Şundan soruyorum, internetle tanışmamış birisi birkaç dakika içinde bağlanamazsa sıkılıp bırakacaktır.
  • Bir denizci olarak okyanuslarıda kapsasın.Mesaj atalım sevdiklerimize yakınlarımıza.Face üzerinden olsun ne farkeder.Bu teknoloji denizcilere yarayacak :)

  • peki ülkeler hava sahalarını açacaklarmı muhtemelen yine siyasi olaylar bunun önüne geçecektir.

  • 18 bin km yukseklik nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen yapmayın ya. Bu hataları daha önce başka haberlerde de görmüştüm. 18-27 bin km'de hareket eden bir cihaza drone denilmez. O yükseklikte ya uydu olur ya da füze. Elektrik motorlarıyla çalışan hiçbir cisim o yüksekliğe çıkamaz. Yoksa NASA uydu atacam diye o koca füzeleri, uzay mekiklerini kullanmazdı. 18-27 km ya da 18 bin - 27 bin metre arası olacak doğrusu ki F-16 gibi bir jet uçağının dahi 20 bin metreye çok zor çıktığını düşünürsek böyle bir araç için bu yükseklik bile fazla.

  • Peki doğal yaşamı nasıl etkileyecek?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.