Şimdi Ara

Sol Şeridi Kapayanlar , Sabit Hızla Sollamaya Çıkanlar , Aynasına Bakmayanlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanırım biz trafikte böyle bir ortamı ancak Euro Truck Simulator tarzı oyunlarda görebiliriz bu ülke de yaşadığımız sürece .

    Atlayarak 10-12 dakika izledim gerçekten Trafik eğitimi ne kadar farklı bir şeymiş görmüş olduk . Teşekkür ederim videolar için .
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim bak anlamıyorsun demek istediğimi,hadi diyelim ki haklısın o yolun bir hız sınırı var bunu devlet kafasına göre mi koymuş? Hadi kimse uymuyor haklısın ki bu bi bahane olamaz ancak sol şerit hızlı gidenlerin hakkı mıdır? Ben hızlı gidiyorum sol şerit benim demek değildir sol şerit. Sdı üstünde sollama şeridi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uykr

    Bunu yanlis buluyorum. Dediginiz gibi, sol seridi isgal etmemeliyiz. Diger suruculerin suratlerini kontrol altina almak bize dusmez ve tehlikelidir de ayni zamanda. Bununla birlikte kimse bizim hiz limitlerinde yaptigimiz sollamaya da selektorle mudahale etmemeli. Bi zahmet hizlarini normal seviyeye dusursunler.

    Değerli hocam ,

    Zaten sizin söylediğiniz gibi bir kültürümüz olsa mutluluktan havalara uçardım.Maalesef eğlence uğruna herkesin canını riske atan bu sürücülere bir şekilde dur dememiz lazım.

    Keşke sizin söylediğiniz ve arzuladığınız gibi bir kültüre sahip olsak.O zamana kadar maalesef böyle hareketlerle kendimce engel olmaya çalışıyorum.
  • En uyuz olduğum tipler sağdan geçenler.Normal zamandada bu tip durumlardada.Geçen biri geldi selektör yaptı görür görmez yol vermek için sağa sinyal verdik geçiyoruz sağa.pat yanda eleman, vuruştuk haliyle.lan 2 saniye önce selektör yapmadın mı?? Yol istedinde vermedik mi? Ne arıyon sen orda?? Selektör yapmış beklemeden sağdan geçmeye çalışıyor.he bizde ışınlanıyoruz demi sinyal verince sanki.. 2 sn bekleyememiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altına imzamı atar ve cıkar giderim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Her gün açılan " Tamponumun dibine kadar girdiler , aynayı öpüp geçtiler" tarzı konulara cevap olarak ben de bunu açmayı düşündüm .

    Daha bugün yaşadığım 2 olayı anlatıyorum

    Olay 1 ) Ömerli'ye gelmeden Yokuşlar var bilen vardır . Orada Sağ ve Orta şeritte genel de kamyonlar olur . Yaklaşık 500 metre geriden sol şeritteki arabaya selektör attım 2-3 kere çünkü sol şeritte gidiyor ama kamyonla eşit hızda benim hızımda yokuş aşağı indiğim için 120-130 var . Attım yaklaşıyorum adamın hala umrunda değil en son dibine kadar girdim korna selektör yaptım da hızını 5 km/h arttırdı sağolsun orta şeride geçti .

    Olay 2 ) Bu sürücünün kadın olduğunu biliyordum yanlış anlamayın çünkü en hafif virajda fren yapıyordu zaten . Bu sefer de Şile'den Ömerli tarafındaki yokuştayım .
    Kadın sol şeride geçti ama hızı 90-91-92-93-94-95 diye artıyor . Tam 1 dakika da geçti . Şile yolunuda bilen bilir genel de araçların arkasına çok girilmez taş geliyor çünkü


    Biraz da bu tarafından düşünelim konunun belki benim acelem var veya yok . Aynanıza 30 saniye de bir baksanız ne olacak ? Valla ülke de herkes sol şeritten gidiyor orta ve sağ şeritler daha akıcı . 80 i geçen atlıyor hemen sola . En solda 1 tane yavaş araba oluyor onun arkasında 5-6 araç konvoy tüm trafiğin durma sebebi yani araban yavaş veya yokuş performansı kötü ise biraz fedakarlık yap ya yokuşa hızlı gir ya da kamyonla arana mesafe koy ama sağ şeritte kal .



    Ben forumda yeni sayılırım, ama şunu cidden merak ediyorum .. Yurtdışından çakar getirip aracına takıp müsteşar hayalleriyle gezenler, çapraz park etmiş aracı anahtarla çizenler, sol şeride dadanıp dibe girip selektör yapanlar,vs .. Bu magandaca davranışlar yeni mi moda oldu yoksa eskiden beri varmıydı?




  • Kimse kusura bakmasin. Iclerinde duzgun olanlari elbette var tabiki. Ama bunlari genelde ticariler yapiyor. Ayna yok. Sinyal yok. Yola, saga sola bakmak yok. Ne saniyorlar kendilerini bilmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bi teori var , sırf şu sol şerit kaplumbağalarına ve bayan sürücülerine eğitim verilirse, biraz hızlandırılırsa , trafiğin %30u azalır
  • En sonunda benimle hemfikir biri çıktı forumda,

    Arkadaşlar, Trafiğin güvenliğini tehlikeye atmak, sadece hızlı gitmek demek değildir. Belirli bir hızda akan trafiğin hızını kesecek hamleler yapmak da trafiğin düzenini bozar, kazalara neden olabilir.
    Aynalara bakmamak , Arkadan gelen araca yol vermemek , hızlı bir şekilde seyir halinde olan aracın, bulunduğu şeride yakın mesafeden ve daha düşük bir hızla giriyorsanız, en az o hızlı şoför kadar suçlu durumuna düşersiniz, ayrıca kazaya sebebiyet veren o değil siz olursunuz, buda ayrı bir konu.

    Trafik şaka,dalgınlık,sorumsuzluk kaldırmaz unutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptân-ı Cihan -- 1 Nisan 2015; 11:45:40 >
  • Muş'a bekleriz başlıktakilerin hepsi mevcut burda.Sol'da 70'le seyreden mi ararsın dönerken üstüne çıkan mı ..Yolun ortasında durup öpüşüp selamlaşan adamlar gördüm.
  • freemangroovy kullanıcısına yanıt
    Trafikte her gün onlarca maganda türüyor, yalnız bu sol şerit durumu diğerlerinden farklı bir durum.
    çakarlar led teknolojisinden sonra peydah oldu, yakalandıkları zaman ceza yazılıyor,
    Anahtarla çizme durumu yıllardan beridir var.

    Sol şerit sürekli kullanılacak bir şerit değildir, sollama yapılır ve terk edilir, Ancak sağ şeritten akan trafikten daha yüksek hızda seyrediyorsanız kullanmak en tabii hakkınız.
    Ancak, siz sol şeritte ilerlerken sağ şeritten bir kaplumbağa edasıyla sola çıkan, sizin sürüş güvenliğinizi tehlikeye atan bir kişi bana göre maganda nın ta kendisidir. sellektör de yapılır, bana göre projektör bile tutulur o derecedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptân-ı Cihan -- 1 Nisan 2015; 11:52:23 >
  • Dediklerinize katılıyorum daha dün yine basıma geldi . Adam sag taraftan yola katıldı hızı 60-70 e cikti sag serit bos olmasına ragmen sola gecti ve Selektor korna da anlamıyor klasik servis şoförü yanından geçip aynısını ona yapınca da Selektor atıyor bu sefer .

    Ya madem basacaksın kardesim sol serittesin iste bas illa biri mı gaza getirecek seni .

    Canı sıkılmış oyun arıyor bu tipler bana göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4everford



    Herkes arabasının ne yapacağını bilmeli bana göre gidemiyorsa fedakarlık yapacak kimseye vurup geçmiyoruz sonuçta ama yaylana yaylana gitmek olmaz madem sol şeride geçtin hakkını ver gaza bas .

    Hem yakıt tüketimim artmasın hem sol şeritte gideyim öyle şey olmaz .
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Birazda anı anlatayım dahada uplansın.

    Birde şu var kamyon tırlar rampayı çapraz çıkıyor ivmeyi artırabilmek için geçen hafta ankara - mersin toroslarda otobanda denk geldi sağdaki tırı sollamaya çalışan diğer tır bariz bir şekilde bi orta bir sol şeride geçe geçe gidiyor bende 170-180 civarında tırmanıyorum dipgaz rahat 1 km öteden selektör +korna ile geliyorum niyeti yok yol vermeye neyse bende yavaşladım 70 civarına çekildi sağa geçtim önüne dörtlüleri yaktım durdum dimdik rampada sonra dipgaz tekrar kalktım oda siyah dumanlarla cebelleşe cebelleşe kalkmaya çalıştı büyük ihtimal 10km civarındaki rampayı 50km hıza ulaşamadan bitirmiştir..

    Birde geçen ankara-adana arası otobanda orta şeritten 140 sabit gidiyorum. Arkamdan selektör ata ata fluence var. Sanırım 1.6dci 130bg olanlardan çünkü 2.0 220bg mondeo ile bi nefeste geçemedim bi süre süzüldüm. Sol boş geç soldan ama yok herneyse sağa geçtim bastı bende 3-4 boy fark olunca bastım arkasından geçtim sola arkasından selektör atıyorum 160 ile yol vermiyor orta şeride geçtim dipgaz gidiyorum 170-180-190-200 derken 1 boy öne geçtim gazı kestim bi baktım geçti tekrar bastım 210-220-230-240 arkada gözden kayboldu dersini almış olacakki ilerlerde 140 sabit giderken yanıma bile yanaşmadı soldan basıp gitti.




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    30-35 yıllık şoför olan amcam (kamyon tır otobüs otomobilden ziyade neredeyse her vasıta hatta her markadan birçok otomobil sürmüşlüğü vardır şoför dediğim mesleği değil bi nevi test ediyor diyebilirim) bile hissiyat hilesine kapılıyor.
    Mesela 2.2 170bg çift vanoslu manuel e39 bmwden inip 1.9TDI 130bg manuel passat b5.5 araca binince passat daha seri diyor hatta uzun bi iddalaşmadan sonra ben bmwye geçtim amcam passata çevre yolunda (otoban diyebiliriz ankaradakiler bilir) bastık 5-6 boy geride kaldı passat.

    Yani 1.5dizel 1.3 dizel araçların torkuna arkasına yaslamasına birde aaa benim arabam hafif uçar uçar söylemleri yapıyorlar heeeh işte o zaman rampada içerde ivmeleniyor ama hız fazla artmıyor veya artmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4everford

    Birazda anı anlatayım dahada uplansın.

    Birde şu var kamyon tırlar rampayı çapraz çıkıyor ivmeyi artırabilmek için geçen hafta ankara - mersin toroslarda otobanda denk geldi sağdaki tırı sollamaya çalışan diğer tır bariz bir şekilde bi orta bir sol şeride geçe geçe gidiyor bende 170-180 civarında tırmanıyorum dipgaz rahat 1 km öteden selektör +korna ile geliyorum niyeti yok yol vermeye neyse bende yavaşladım 70 civarına çekildi sağa geçtim önüne dörtlüleri yaktım durdum dimdik rampada sonra dipgaz tekrar kalktım oda siyah dumanlarla cebelleşe cebelleşe kalkmaya çalıştı büyük ihtimal 10km civarındaki rampayı 50km hıza ulaşamadan bitirmiştir..

    Birde geçen ankara-adana arası otobanda orta şeritten 140 sabit gidiyorum. Arkamdan selektör ata ata fluence var. Sanırım 1.6dci 130bg olanlardan çünkü 2.0 220bg mondeo ile bi nefeste geçemedim bi süre süzüldüm. Sol boş geç soldan ama yok herneyse sağa geçtim bastı bende 3-4 boy fark olunca bastım arkasından geçtim sola arkasından selektör atıyorum 160 ile yol vermiyor orta şeride geçtim dipgaz gidiyorum 170-180-190-200 derken 1 boy öne geçtim gazı kestim bi baktım geçti tekrar bastım 210-220-230-240 arkada gözden kayboldu dersini almış olacakki ilerlerde 140 sabit giderken yanıma bile yanaşmadı soldan basıp gitti.

    Akıllı olgun adam işi değil..




  • İnadına daha da yavaşlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir fiyatın üzerinde araç alanların araçla beraber sol şeridin de kendilerine satıldığını sanması da ayrı bir eğlence konusu. "Soldan 100 küsürle yardırarak geliyorum, bilmem kaç yüz metre öteden selektör yapıyorum çekil diye" mantığı nedir arkadaş? İstediğin hızda gel, solda bir araca mı denk geldin ve sen arkasına gelmene rağmen çekilmiyor mu? Birkaç kez selektörünü yapar, çekilmezse sağından geçip gidersin. 1km öteden selektör yapmak nedir? Sanki selektörün ışığı 1km mesafeden etkili olacakmış gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Belli bir fiyatın üzerinde araç alanların araçla beraber sol şeridin de kendilerine satıldığını sanması da ayrı bir eğlence konusu. "Soldan 100 küsürle yardırarak geliyorum, bilmem kaç yüz metre öteden selektör yapıyorum çekil diye" mantığı nedir arkadaş? İstediğin hızda gel, solda bir araca mı denk geldin ve sen arkasına gelmene rağmen çekilmiyor mu? Birkaç kez selektörünü yapar, çekilmezse sağından geçip gidersin. 1km öteden selektör yapmak nedir? Sanki selektörün ışığı 1km mesafeden etkili olacakmış gibi

    Ya al iste yemin ediyorum yorum yapmak istemiyorum ya Selektor amacı uyarmaktir 1 kilometre degil 300-400 metre var adamla aramızda Selektor atıyorum ki kamyonu gecsin sol şeridi işgal etmesin .

    Biraz okuyup oyle yorum yapın lutfen siz şehirlerarasi yolculuk yapmıyorsunuz galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama 400 metreden selektör yapan adam çok hızlı geliyordur ve fren yapmamak için selektör yapıyordur çoğu zaman. Sol şerit kimsenin tapulu malı değil, kimse başkası fren yapmasın da 100küsürle basmaya devam etsin diye kendi sürüşünü ayarlamak zorunda da değil. Arkadaki öndekini her zaman beklemeye mecbur, öndeki de işini bitirip bir sağdaki şeride geçmeye. Tabi aynısı sizin için de geçerli, arkanızdan gelen olmasa bile basarak devamlı sol şeritte gitmeye hakkınız yok.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.