Şimdi Ara

YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.933
Cevap
34
Favori
179.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doktor1987

Test aracı olduğu için yapılan gaz ve frenleri düşündüğümüzde lastikler çok kötü durumdadır zaten testi yapan arkadaş buna değinmiş,onun dışında test yapan arkadaşın söylediklerinin hemen hepsine katılıyorum,özellikle de konfor olayında,acaba fazlamı subjektif davranıyorum diye düşünüp düşüncelerimi törpülüyordum,açıkça söylemek gerekirse aynen konfor premiumlarla yarışacak seviyede(üstelikte E segment)

Zaten boyut olarak mercedes e serisi ile arasında çok küçük farklar var milimetre düzeyinde.konfor olarak bende gerçekten çok memnun kaldım.benim araçta continental lastikler var, buarada test aracı michelinmış markaların ikiside iyi gerçi ama daha önce insigni da michelin primacy hp lastikleri kullanmıştım ve yol tutuşundan hiç memnun değildim bu test aracı lastikleride benzer karakterde galiba konforlu ama yol tutuş vasat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paylaşımlarınız için teşekküler.
    1.6 dizel passatım vardı sattım 2013
    titanium 1.6 dizel almak istiyorum.sıfırda yılsonu kampanyası olurmu acaba istanbul bayilerinde.aslında 2015 temiz 2.elde olabilir
    tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musyurt

Paylaşımlarınız için teşekküler.
    titanium 1.6 dizel almak istiyorum.sıfırda yılsonu kampanyası olurmu acaba istanbul bayilerinde.aslında 2015 temiz 2.elde olabilir

Açıkcası mondeo eski kasasından yani 2013 kasasından bariz faklı.o kasada zamanında gayet iyi idi ama gücünüz yeterse yeni kasayı düşünün derim gerçekten herşeyi ile bu kasa bambaşka.malzeme kalitesi ,sesizliği tasarımı. yani yan yana koyup karşılaştırmanız lazım. bazı ufak eksiklikleri yada kusurları hariç gerçekten parasını hak ediyor sonuna kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_turedi -- 31 Ekim 2015; 23:28:06 >
  • quote:

Uzun süredir merakla beklediğim Mondeo incelemesi

https://www.youtube.com/watch?v=n1xc0zGvxTw

Videoyu izlerken aynı fikirde olmadığım ve aklıma takılan konular için tekrar izledim.
    1-Dinamik led farları eleştirmiş arkadaş.evet benim şuana kadar sürdüğüm en keyifli ve en etkili far sistemini acımasızca eleştirmiş ve gereksiz bir donanım olarak belirtmiş.kusura bakmasın ama ben ford un bixenon farınıda kullandım, normal bildiğiniz halojen farınıda kullandım,bmw de kullandım,insigniada kullandım.Sonuç şuana kadar kullandığım en iyi far sistemi bu dinamik farlar.az aydınlatıyor diyor ,mesafesi kısa diyor ,uzunlar aslında kısa far olması gerekirdi diyor.ya allah aşkına araç otomatik uzun far asistanı olmasa uzunlar yandığında karşıdan gelen araçlar sellektör manyağı yapar beni bu farlarla.ilk önce led far teknolojisini iyi öğrenmesi gerekiyor arkadaşın.Led farların etkili menzili 300 metre ve bu menzil normal farların 3 katı.Bilmenizi istedim sadece.
    2-şerit takip asistanı ve yardımcısı etkili çalışmıyor diyor.Ayrı ayrı yollarda denedim.Bir arkadaşım baya merak ediyordu onun yanındada deneme yaptık neredeyse silik ve kesik çizgili yol şeritlerini bile çok rahat algılıyor ve direksiyon müdahalesini bariz elinizi direksiyondan çektiğinizde bile görebiliyorsunuz.resen araç sizi yola döndürüyor.Yani daha ne yapsın araç kendi kendinemi gidecek?belki ACC olsa çok virajlı olmayan bir yolda onuda yapabilir ama şerit yardımcısı sadece sizi yola döndürüyor yolda tutmuyor.direksiyonu çok hafif aksi istikamete çeviriyor ve şerite girmenizi sağlıyor.direksiyonu bırakırsanız bir o şerite bir diğer şerite bilardo topu gibi gidip gelirsiniz.
    sonuçta sistem bence özellikle uzun yolda anlık dalgınlık sonucu şerit değiştirmeye izin vermeyecek kadar etkili çalışıyor.

Bu bilgileri veriyorum almak isteyen arkadaşlar gereksiz görüp ya led far gereksizmiş diyip almaktan vazgeçmesin veya tekno paket.bence imkanınız varsa hepsini alın herşey gerektiği gibi çalışıyor emin olabilirsiniz.ben kefilim :)

• ahmet_turedi kullanıcısına yanıt
    Ahmet hocam led farlar sırf görüntü için bile alınır,benim araçta yok bu yüzden performansını tam bilmiyorum ama firmalar reklamlarda en güçlü yönlerini anlatır malum TR deki tek reklam far üzerine,şerit olayına gelince tucson da daha iyi demiş,benim testim sırasında direksiyona müdahale ediyordu ama sınırlarını bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: musyurt

Paylaşımlarınız için teşekküler.

Hoşgeldininiz,açıkçası titanium dizel için konuşursak 105 bin altına düşmez diye düşünüyorum malum döviz kuru ortada,2. el almak isterseniz sahibindenden gözlemlediğim şekliyle 100 bin civarı alınabilir ama yıl sonu ve yıl başı ford 100-105 arası kampanya yaparsa gelecek yıl 2. ellerde 90-95 e düşecektir
    D sınıfı araçları biçoğunu test ettim fakat fiyat/performans olarak Mondeo açık ara zirvede,karar sizin
  • quote:

Ahmet hocam led farlar sırf görüntü için bile alınır,benim araçta yok bu yüzden performansını tam bilmiyorum ama firmalar reklamlarda en güçlü yönlerini anlatır malum TR deki tek reklam far üzerine,şerit olayına gelince tucson da daha iyi demiş,benim testim sırasında direksiyona müdahale ediyordu ama sınırlarını bilmiyorum

Şerit takip ve yardım seçeneği seçilmiş olmalı aksi taktirde şerit takibi genelde seçili oluyor ve sadece titreşim ile uyarı veriyor.yardım seçili ise direksiyonu hem titretiyor hem çeviriyor.sadece ani virajlarda çok etkili olamıyor yine müdahale ediyor ama yetersiz kalıyor.ama düz yolda yada çok tatlı virajlarda müdahale ile yola çok rahat tekrar geri döndürüyor aracı.

• testi yapan arkadaşın gözlerinde sıkıntı var heralde yada led farı duyunca bununda diğerlerinden farkı yoktur diye test etmeden yorum yapmış.gerçi benimde gözlerde biraz sıkıntı var ama hayatımdaki en rahat gece yolculuğunu bu arabada yaşadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyhuynk

testi yapan arkadaşın gözlerinde sıkıntı var heralde yada led farı duyunca bununda diğerlerinden farkı yoktur diye test etmeden yorum yapmış.gerçi benimde gözlerde biraz sıkıntı var ama hayatımdaki en rahat gece yolculuğunu bu arabada yaşadım

+1000..
    Bu arkadaş sanırım aracı gündüz test etti.

• Sa abiler. Bende istemeyerek focusumu satmış bulunmaktayım. Şuan kafamda Ford mondeo 2011 model ve üstünü almayı düşünüyorum fa kararsız kaldım. Etrafımdaki çoğu insan 1.6 nın gitmediğini alırsan 2.0 tdci otomatik almam gerektiğini falan söylediler ne yapacağımı bilmiyorum çok kararsızım yardımcı olurmusunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: amentus

Sa abiler. Bende istemeyerek focusumu satmış bulunmaktayım. Şuan kafamda Ford mondeo 2011 model ve üstünü almayı düşünüyorum fa kararsız kaldım. Etrafımdaki çoğu insan 1.6 nın gitmediğini alırsan 2.0 tdci otomatik almam gerektiğini falan söylediler ne yapacağımı bilmiyorum çok kararsızım yardımcı olurmusunuz

A.selam kardeşim.
    Gitmiyor derken 1.6 dizel olupta mondeodan çok daha iyi giden d sınıfı araç hangisi varmış onuda söyleseydiler.
    Şimdi kıyaslama eğer 2.0 dizel ile yapılırsa evet araç gitmiyor diyebilirsiniz ancak kıyaslama 1.6 dizeller arasında yapılırsa araç gayet güzel gidiyor.Siz en güzeli test sürüşü yapın kulaktan dolma fikirlere çok itimat etmeyin.Size bunu söyleyen arkadaşlarınızın çoğu bu aracı kullanmamış bile olabilir.
    Bu araçlarda konfor ve ekonomi hedeflenmiştir vede başarılmıştır işin özeti budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_turedi -- 1 Kasım 2015; 17:43:09 >

• Diğer 1.6 modeller ile kıyaslandığı taktirde bu aracın gitmediğini hantal olduğunu kasasının ağır olduğunu söylediler. Ben bu aracı kullanmadım fakat imkanım 1.6 dizel yada benzinli alacak güçte. Önceki aracım focus tu onunla kıyasladılar aracı focusun daha iyi olduğunu söylediler

• amentus kullanıcısına yanıt
    Araç kesinlikle hantal değil,şöyle bişey söyleyim performans çok önemli fakat performanstan daha önemli olan aracın sürüş sırasında neler yapabildiği,yoksa 2.0 bile alsanız spor araçların yanında performansları çok yavan kalır,kısaca tatminkar
  • Bende passat almaktansa mondeo alma taraftarıyım fakat bu araçların 1.6 benzinli ve dizel olanların yakıt tüketimi nedir

• Siz test sürüşü yapın bence.focus daha hafif bundan dolayı performansı haliyle aynı motorla biraz daha iyi hissettirebilir.Dediğim gibi en güzeli sürmek ve sürüş esnasında performansa bakmak.sizi tatmin ederse millet ne derse desin önemli değil.ben yeni superb yide test ettm 120 hp ama araç mondeo ile benzer karakterde gidiyor performans olması gerektiği kadar ama fazlası yok yani.
    Bugün konya seydişehirden antalya serik e geldim sabit hız 110 ile 5.1 litre yaktı.yol yokuş aşağı ,dönüş rampa çıkacağım için ortalama değişecektir bakalım yarın dönecem.bir önceki aracım 2012 c-max idi aynı yolu aynı hızlarda 5.8 ortalama ile tamamlıyordum.bakalım bunda ne olacak bakacaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_turedi -- 2 Kasım 2015; 20:57:10 >
  • 12-13 bin km de ve hafif performanslı kullanıyorum şuan ki ortalama 6.0
  • Uyku kaçtı bende biraz dolaşayım dedim ,ama alışkanlık oldu ilk kuzunun sitesine girmeyince rahatsız oluyorom
    Arkadaşlar testi güzel yapmış eleman,şanzıman konusunda birşey diyemiyecegim çünkü manuel kullanıyorum,elemanın passatla kıyasta tek bir sözü tüm olayı özetlemiş
    MONDEONUN İÇİNDE OLMAKTAN ÇOK DAHA MUTLUYUM ,benim için testin bittiği yer orası.
    yok ekran az algılıyormuş yok kapı cebinde kaplama yokmuş hikayeden teyyare ,E sınıfına bile konumlandıra biliyorsan tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_turedi

quote:

Orijinalden alıntı: amentus

Sa abiler. Bende istemeyerek focusumu satmış bulunmaktayım. Şuan kafamda Ford mondeo 2011 model ve üstünü almayı düşünüyorum fa kararsız kaldım. Etrafımdaki çoğu insan 1.6 nın gitmediğini alırsan 2.0 tdci otomatik almam gerektiğini falan söylediler ne yapacağımı bilmiyorum çok kararsızım yardımcı olurmusunuz

A.selam kardeşim.
    Gitmiyor derken 1.6 dizel olupta mondeodan çok daha iyi giden d sınıfı araç hangisi varmış onuda söyleseydiler.
    Şimdi kıyaslama eğer 2.0 dizel ile yapılırsa evet araç gitmiyor diyebilirsiniz ancak kıyaslama 1.6 dizeller arasında yapılırsa araç gayet güzel gidiyor.Siz en güzeli test sürüşü yapın kulaktan dolma fikirlere çok itimat etmeyin.Size bunu söyleyen arkadaşlarınızın çoğu bu aracı kullanmamış bile olabilir.
    Bu araçlarda konfor ve ekonomi hedeflenmiştir vede başarılmıştır işin özeti budur.

Şimdi millet beni taşlayacak ama, mesela passat 1.6 tdi 120 bg lik motoru, o kasayı 10.8 sn de hızlandırıyor.
    Tamam tamam, fazla üzerime gelmeyin, eksiyi basıp geçin :)

• Evet eve dönüşü tamamladım c-max ile 5.8 yaktığım yerde mondeo ile 6.1 yaktım.henüz aracım 1000 km altında ilerleyen zamanlarda tüketim dahada azalacaktır çünkü fabrika verisi c-max tan daha düşük.bunu baz alırsak reel kullanımdada daha az yakması gerekiyor.
    Bu arada passat 10.8 sn de 100 km hıza çıksada tork az olduğu için nedense aynı motora sahip superb de ben fark hissedemedim.aman aman bir fark yok yani hiç motor güçlerini bilmeyen sürücü iki aracıda test etse iki araçtan hangisi daha güçlü olduģuna karar veremez.
    Neyse isteyen passat alsın zaten biz araćlarımızdan memnunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_turedi -- 2 Kasım 2015; 20:58:22 >
  • quote:

Dayanamayıp aldım burdan

http://www.otommodamarket.com/tarz-ford-mondeo-2015-v-3d-havuzlu-paspas-urun8197.html

Burhan bey paspaslar geldi mi?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.