Şimdi Ara

HTC One M9'un ısınma problemi çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC One M9'un ısınma problemi çözüldü 

     

    Geçtiğimiz günlerde HTC'nin benchmark testlerinde 55 dereceyi aştığını sizlerle paylaşmıştık. Tartışmalara yol açan test sonuçlarının ardından Snapdragon 810'un ısınma problemi akıllara gelirken HTC durumun yazılımsal bir problemden kaynaklandığını belirtmişti. ABD'de düzenlenen etkinlikte de konu ile ilgili son kullanıcıların bu tarz problemler yaşamayacağı belirtilmişti.



    XDA forumundaki bir geliştiricinin paylaştığı bilgilere göre HTC sözünü tutmuş ve ısınma problemini çözmüş gözüküyor. Geliştirici cihazın OTA güncellemesi aldığını paylaşırken güncelleme kayıtlarında "termal problemin giderildiği ve kamera performansının geliştirildiği" belirtiliyor. OTA Güncellemesi sonrası benchmark testlerini yenilendiğinde ise cihazın 40 derece seviyesinde çalıştığı da belirtiliyor.



    Problemi çok geç olmadan çözen HTC'nin kısa süre sonra raflarda yerini alması bekleniyor. Son paylaşılan bilgiler de problemsiz güncel yazılımın bir çok HTC One M9 için hazır olduğu ve kısa süre içinde sevkiyatlara başlanacağı yönünde.







  • yav he he işlemcinin performansini sinirlarsan tabiki düşer sıcaklık.. geliştirici cihazi çok daha yüksek puan alırken bu lg g flex 2 ve bu m9 un performanslari daha düşük.. bu işlemci tam performans calismiyor işte.. bendeki lg g2 dahi soğuk ruzgarli havada antutudan 42bin aldi evde veya normal havada 36bin alıyor.. qualcomm abarti islemci hizlari yerine 1.5 ghz de falan kalmali 28nm de bizim neyimize 2 ghz hızlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 21 Mart 2015; 16:18:40 >
  • Bir yanım inanmamı söylüyor diğer yanım yazılımla çözülecek kadar kolay bir şey değil bu inanma diyor ama galiba ben inandım yazılanlara bakılırsa İnşallah doğrudur.
  • olu dogdu bu islemciyi kullanan ve kullanacak cihazlar.gecmis olsun simdiden.zaten sagir sultan bile duymustu bu islemcinin asiri isinma problemi oldugunu.o zamanda vardi simdi de var.
  • Çalışma frekansı düşürülmüş olabilir böylece daha az isinacaktir ama performans düşüşü olcaktir bunu da unutmamak lazım.
  • He kardeş he. Fiziksel bir sorun yazılımla çözülemez. Ancak sınırlanabilir. Sınırlayınca da ne olacağı belli. Geliştirici cihazları hala 50 dereceye çıkıyor mu? Çıkıyor. Ona rağmen daha yüksek puan alıyor mu? Alıyor. Yapılan şey tamamen kısıtlamadan ibaret. Arayüzde belki fark etmez 1.5GHz ile 2GHz ama oyunlarda bariz fark eder.
  • S800'de ndaha fazla thermal throtling yaşayacağı çok açık. Her 2 dk da bir kasmasına hazır olun.
  • Samsung hakliymis demekki...Demekki bu sene telefon alinacaksa samsung alinacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LooF

    Samsung hakliymis demekki...Demekki bu sene telefon alinacaksa samsung alinacak.
    çıksın, alanlara göre bakarız artık
  • Htc Sony ve Lg exynos tercih etseydi daha iyi olurdu
  • Hayatımda ilk defa donanımsal problemin yazılımla çözüldüğünü duyuyorum. Mühendislikte bir ilki başardın htc ne diyelim sen milleti kandırmaya çalış. Samsunga rakip cihaz çıkaralım diye s810 kullanan bütün firmalar müşterisini kazıklama yolunu seçtiler. İlk yarıyı pas gecseydinizde s6 çok satılacak korkusuyla müşterinizi aptal yerine koymasaydiniz daha iyiydi.
  • Htc böyle haberlerle zararın önüne geçmek istiyor sadece. Qualcomm a çok bel bağlamanın cezası budur. Esnek olacaksın. Kimde iyi işlemci varsa onu kullan. Gerekirse mtk gerekirse exynos. Kimseye bağlı bir şirket değilsin sonuçta. Sonra ceo kovup durursun böyle.
  • Qualcomm bu gidişle taipan'a oturacak gibi. Zaten ellerinde veri yokken yeni mimariimiz Taipan diye reklam yaptılar
    Eski işine baseband'a yoğunlaşsın Qualcomm, CPU senin neyine ? S4pro başarılıydı ilkel a9'lardan daha iyiydi ama sonra ilerleme katetmedi.Taipan'la da ilk yıl başarıyı yakalar, dengeli bir performans/pil denklemi oluşturur sonrasında Asenkron yapı için yerinde sayıklamaya devam eder. Ardından Samsung'a Apple'a laf atar 2 yıl sonra da tükürdüğünü yalar.
  • herkes muhendis kesilmiş valla cok biliyonuz ya konuşun anca :) sorsan meslegini ve bilgisini ev alıp aylık ev masrafı hesaplamaya ancak yeter bu ülkede htc gibi yerinde sayar tabi :)
  • Fiziksel problemi ancak fiziksel olarak çözebilirsin. Yada yazılım ile işlemcinin max frekansını yani performansını düşürürsün ve doğal olarak ısıda düşer. Yazılım ile ısınmayı çözdük açıklaması ancak çoluk cocuğu kandırır.
  • Abi mtk 6595 mt versiyonunu kullansalardi h265 kodekle sorunsuz 4 k video ceker antutuda 47 puan aliyo s810 Yuksek puan alabilir ama surdureblir performans olmafiktan sonra ne ise yarar arm a72 cekirdekli 14 nmtre 4 cekirdekli mediatek islemcileri bekleyin derim yeni kral mediatek ve exsynos lar olacak samsung s6 suan kral 14 nm nin kaymagini samsung yer qualcom bakar zuppeligin Sonu bu lg g4 meditek yada exsyons islemciyle cikarsa rakiplerini ters koseye yatirir
  • Qualcoma bel bağlayan LG SONY HTC ye geçmiş olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf silver

    Qualcoma bel bağlayan LG SONY HTC ye geçmiş olsun...
    Neyden feragat edildi yada kısıtlama yapıldı onuda bildirselermiş. Ne olursa olsun S810 hk bu kadar iddaa ortaya atılmışken ve qualcom dan ikna edecek bir test ve açıklama gelmemesi sorun olduğunu gösteriyor.
  • Önceki paylaşılan haber 55 derece olan işlemci değil kasanın sıcaklığı.Zaten günlük kullanmda 3g acık 10-15 dk nette gezerken bile işlemciler pasif soğutma oldugu içn 55 dereceye kolaylıkla ulaşabiliyor.Heleki testlerde işlemci sıcaklığı htc m9 da tahminen 70-75 dereceleri görmüştür.Aslında birçok android cihazda antutu sırasında 65 70
    dereceler anlık olarak görülebiliyor.Ekran üzerinde cpu ısıyı takıp etmeye yarayan bir app kullanırsanız test sırasında bu değerleri görürsünüz.

    Cihazlarınızda işlemci sıcaklıklarına bakmak istiyorsanız Cpu Temp programı işinize yarayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 21 Mart 2015; 19:01:32 >
  • Siz ne kadar çok şey biliyorsunuz, size yazacağım 15 satırlık buglu program ile değil telefonu bilgisayarınızın işlemcisini sınırlara taşırım.

    Herkes mühendis kesilmiş, hobi olarak evde işlemci üretiyorlar sanki :)

    Ergenlerinde hemen aklına işlemci frekansını kısmışlardır gelmiş hahahah çok komiksiniz keşke azalarak bitseniz :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.