Şimdi Ara

Nvidia bu kez iş istasyonları için yeni çözümünü duyurdu : Quadro M6000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nvidia bu kez iş istasyonları için yeni çözümünü duyurdu : Quadro M6000

     

    Geçtiğimiz günlerde tek çekirdekli en iyi GPU iddiasıyla Titan X modelini tanıtan Nvidia bu kez iş istasyonları için yeni çözümü Quadro M6000'ı tanıttı.




    Quadro M6000 modeline bakacak olursak ilk kez Titan X modelinde kullanılan GM200 grafik birimi bu kartta da görülürken 3072 CUDA çekirdeği bulunduruyor. Yine 12 GB DDR5 belleğe sahip kart 384 bit veri yolunda 317.4 GB/s bant genişliğine imkan veriyor, ancak bu değer Titan X modelinde yaklaşık 30 GB/s daha yüksekti. Oyundan ziyade iş odaklı bir kart olan  Quadro M6000 modelinin Titan X'den farklı olduğu diğer noktalara bakacak olursak karttan 2 adet HDMI portu kaldırılıp yerine DisplayPort 1.2 yerleştirilmiş durumda. Bunun dışında kart sanal gerçeklik gözlüklerine de destek sunuyor.

     

    Quadro M6000 grafik kartının standart saat hızı 998 MHz olurken boost ile bu hız 1114MHz'e kadar yükselebiliyor. TDP değeri ise 250W olarak açıklanmış durumda. Quadro M6000 modelini satın almak isteyenlerin ise 4299 dolar ödeme yapmaları gerekecek.








  • Yazılımsal olarak Firepro serisi hala Quadroların gerisinde mi? Yani nvidia teknolojilerine alternatif çözümler getirildi mi? Kullanılan programların nvidia kartlarının kendine özel teknolojilerini desteklemesi nedeniyle AMD pek tercih edilmiyor çünkü bu alanda. Yanlışım varsa düzeltilmek isterim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyattan ancak uygulamalar ek özellikler sunarlarsa satılır.

    4299 dolar ülkemizde 10.000tl'yi geçer.

    %18kdv+4299 dolar fiyatı katınca 13.000tl çıkıyor.Kargo,firma karınıda ekledikmi 15000tl'yi bulur gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Tuoni

    Bak burda ne var!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberde yanlış bir kıyaslama yapılmış. Quadro bilimsel hesaplama için kullanılmaz. O iş için nvidiada Tesla var. Orada da daha çiçeği bununda k80 modeli var. 28nm devam ettiği sürece k80 en yüksek tesla modeli olarak kalacağa benzer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple mac proda firepro tercih etti.başka birşey söylemeye ihtyiaç duymuyorum

  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Tek cekirdekli en iti grafik karti olup olmadigini belirleme degil sadece teyit etmemiz mumkun..habere girisi bu sekikde yaparak insanlari yanlis bilgilendiriyorsunuz..
    O idda Nvidia nin iddasidir..dogru olsa bile objektif habercilik anlayisi ile bagdasmayacak bir hamle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 21 Mart 2015; 14:19:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Sizden ricam yazdiklarini tekrar okurmusunuz..ozellikle son cumleri...

    Haber de ise grafik kartlarinin olmazsa olmaz teknik ozellikerinden tdp degeri verilmemis..
    200 watt gibi bir degerden soz edikiyor..shader sayisindan sonraki 2.bomba olarak gorulebilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 21 Mart 2015; 14:31:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, nvidia'nın iddiası ancak kart çıktı ve testlerde de iddianın doğru olduğu görülüyor. Tarafsız olmak tabi ki gerekli ancak değil demek daha yanlış olmaz mı bu durumda? Mesut Çevik de aynı şekilde söz ediyordu karttan. Yine de iddia olarak değiştireyim güç tüketim değerlerini birazdan ekliyorum habere
  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Ok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    @Tuoni

    Bak burda ne var!

    ne var?28nm'de olması gerekenden düşük gm200 ile quadro yapamazlar diye bir iddiam mı vardı?bu fiyatla bakılacak bir şey gerçekten alınacak değil.
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Evet Nvidia' nın gerisinde kaldı Ati bu konuda. Nvidia sanırsam piyasayı domine etmiş durumda. Bir yandan Nvidia' yı stabilitesi açıdan daha çok beğensemde diğer yandan piyasada tekele gitmesi nedeniyle nvidia' nın fiyat politikasından hiç memnun değilim.(Q4000K kullanıcısıyım)
  • Quadro ekran kartlar OpenGL ve OpenCL için geliştirilmiştir. Directx performansı genel tüketiciye hitap eden aynı fiyat sınıfındaki üst düzey kartlardan düşüktür. Oyun oynarsın, ama o kadar iyi olmaz yani :) Zaten bunu alan teknik çizim, video-grafik işleme, simülasyon vs. için alıyor. Teknik çizimler için (Solidworks ve Autocad) taşınabilir iş istasyonu kullanıyorum ben de. Bu ürüne kıyasla çok daha alt seviyede Quadro K1100M'li bir cihaz kullanıyorum. Bu yazılımlardaki performansı 960M, 970M gibi grafik işlem birimlerinden daha iyi. Bunlar için ISV (Independent Software Vendor) denilen bir sertifikalandırma sistemi vardır. Nvidia'nın Quadro sertifikaları sayısı muadili AMD'nin Firepro'sundan fazladır. Birçok yazılımda Nvidia yine daha stabil çalışıyor. Fakat belli yazılımlarda AMD, Firepro'nun optimizasyonunu daha iyi yaptığı iddia ediyor. Kullanmadığım için bilemiyorum, ancak piyasada standardı Nvidia belirliyor. Quadro serisi bilhassa sertifikaları gereği fiyatı epey yukarıdadır. İş piyasasında bu cihazlardan para kazananlar o yüksek meblağları ödemekten imtina etmiyorlar haliyle. Bir grafik işleme (rendering) işi 1 saat de sürebilir, 8-9 saatte kullandığın yazılım, sistemin ve yaptığın işe göre. Eğer 1 saatte biter müşteriye teslim edersen hem hızlı teslim eder memnun edersin, hem de geriye kalan zamanda başka işler alırsın. Dolayısıyla o para (illa M6000 olmak zorunda değil, Quadro herhangi bir tane olabilir) o karta evet verilir :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Haberde yanlış bir kıyaslama yapılmış. Quadro bilimsel hesaplama için kullanılmaz. O iş için nvidiada Tesla var. Orada da daha çiçeği bununda k80 modeli var. 28nm devam ettiği sürece k80 en yüksek tesla modeli olarak kalacağa benzer.

    dh incelemelerinin çoğu yanlış zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.