Şimdi Ara

Adsl modem önerisi: Geek Krypton Serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adsl modemini değiştirmek isteyenler veya yeni adsl modem alacaklara bir tavsiye, benim hiç aklımda yoktu yeni adsl modem almak ama bu yazıyı okuyunca birden aklıma düştü sizde üşenmeden okuyun lütfen; pclabs blog sayfasından alıntıdır; Kaynağı budur

    quote:

    Merhabalar,
    Bir Geek yetkilisi olarak konu ile alakalı açıklama yapma gereği duydum. Bizler GEEK markası ile 2003 yılından bu yana çeşitli ürünlerin araştırma ve geliştirmesini yapmakta, ürettirmekte ve üretmekteyiz. ADSL ürün grubumuzdaki UE serisi ADSL modemler Dünya’da önde gelen bir modem üreticisine ürettirilmiş, bellenim yazılımına (firmware) belli ölçülerde müdahale edilmişti. Bu sebepten ötürü benzer plastik kasalara sahip başka markaların da piyasada olması doğaldı. Fakat Geek markası olarak, kullanıcılarımıza her zaman daha fazlasını sunmak adına Çinli üreticilerin bize sağladıklarının ötesinde, Türkiye’ye özgü özellikler, Geek’e özgü yenilikler üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladık.

    Promax Q serisi ile; Türkçe ve İngilizce çift dile kullanım, interaktif sesli kolay kurulum sihirbazı, splitter + line filter, cFosSpeed, 180 sayfalık ADSL rehberi hediyeleri gibi Türkiye’de ilk defa uygulanan yenilikler ve üst düzey router özelliklerine sahip bir serinin tasarımı yaptık ve Dünya’da önde gelen bir üretici firmaya ürettirdik. Promax Q serisi ürünlerimizin kalitesi kullanıcılarımız tarafından takdir edildi. Bu sayede birçok ödül aldık.

    Fakat bununla da yetinmeyip Ağustos 2005 yılında kullanıcılarımıza daha iyisini sunmak adına Geek Krypton Serisi adı altında çok ciddi Ar-Ge yapılanması içerisinde girdik. Öngördüğümüz projede elektronik baskı devresi tasarımından, bellenim yazılımına (Firmware), endüstriyel tasarımdan üretimine kadar tamamen Türk Malı olan bir ürün geliştirme düsturu ile yola çıktık. Bu amaç doğrultusunda dünyanın en büyük mikroçip ve silikon platform üreticilerinden Conexant ile sözleşme yaptık.

    Tüm bunları yaparken çıtamızı en üst seviyede tuttuk. Dünya genelinde sadece 4-5 firmanın bellenim yazılımı tasarımı geliştirmeye cesaret edebildiği özel bir platformda bazı özellikleri Dünya’da İlk ve Tek olan bir ürün üzerinde çalıştık. Ürün lansmanını CeBIT-2006 Hannover fuarında 25m2 stant açarak tüm dünyaya duyurduk. Aldığımız olumlu tepkiler ve siparişler yaptığımız ön anlaşmalar doğru yolda ilerlediğimiz konusunda bizleri mutlu etti ve fuarda Telekom alanında teknoloji geliştiren ve pazarlayan ilk tek Türk firması olmamız bizlere gurur verdi.

    Projemiz devletimizin bazı kurumları tarafından da desteklenmektedir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Teknokent ve Bilkent Üniversitesi CyberPark projemize değer verdi ve neticesinde tüm Ar-Ge çalışmalarımızı bu teknoloji geliştirme merkezlerinde yürütmeye başladık. Bununla da kalmadı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve TÜBİTAK-TEYDEB projemizi desteklemeye uygun buldu ve bu güzide kurumlarla sözleşme imzaladık.

    En nihayetinde, 15-20 dolarlık basit Çin üretimi ürünlerin çok çok ötesinde, performans olarak çok üst seviyede, kimi özellikleri piyasada 500 dolar seviyelerinde satılan ürünlerde dahi bulunmayan TAMAMEN Türk Tasarımı bir ürün ortaya çıktı ve seri üretime içinde bulunduğumuz hafta itibarı ile başlandı. Ürünümüz planlarda bir aksilik olmadığı takdirde bu ay içerisinde Türk ve Dünya DSL kullanıcılarının hizmetinde olacak.

    Yeni GEEK Krypton Serisi hakkında daha detaylı bilgiyi internet sitemizden de bulabilirsiniz. (www.geek.com.tr)

    Geek Krypton serisi ile yazıda bahsi geçen elektrik şebekelerinden kaynaklanan voltaj dalgalanması sorununun önüne 110-240V çalışma aralığında sabit akım üretebilen trafosuz adaptörler ile geçmiş bulunmaktayız. Türk Telekom görevlilerinin tavırlarını ise kötü örneklerin genellenmesinden kaynaklandığını söyleyebilirim.

    Saygılarımla,
    İbrahim ŞENEL
    Geek Pazarlama Müdürü










  • zaten uzun bi süredir bu modemlerin piyasaya çıkmasını bekliyorum..inşallah fiyatları da uygun olursa bundan aalacağım ztn şimdi kullandığım modem de ue serisi memnun olduğum için bnları bekliyorum
  • Yalan değilse ne hoş bir haber. Şimdiye kadar Conexant'ın "kırıklarını" kullanan bir firma, madem kendi teknolojisini üretecek kadar ciddi bir Ar-Ge'ye sahip, şimdiye kadar yapsaydı ya. Zararın neresinden dönülürse kârdır diyoruz ve bekliyoruz.
  • Çok güzel bir atılım allah mahçup etmesin, UE serisini aldığımda GEEK diye bir marka piyasada pek yoktu iyimi ettim kötümü derken cihaz hala çalışıyor çokta memnunum inşallah bu yeni cihazlarıda böyle sorunsuz olur.
  • Ben, İstanbul'da oturan birisi olarak Geek markasıyla ortaya çıkan bu Şirketin Ankara'daki çalışmalarını ne de olsa uzaktan takip edebiliyorum. Vaktim olsa, Ankara'ya gidip kendileriyle tanışıp görüşmekde isterim. Yapmak istedikleri şeyler çok güzel; ki dedikleri doğruysa yeni Krypton Serisinin sadece tasarımı değil üretimi de Türkiye'de gerçekleştiriliyormuş...

    Türkiye'deki üretim alt yapı eksikliği demeyelim de üretim maliyetlerinin özellikle Çin gibi büyük üretim merkezlerine oranla ciddi olarak pahalı kaldığı bir noktada ADSL modem üretmek gerçekten de "cesaret edilmesi" zor bir konu; umarım hesaplarında kitaplarında yanılmazlar.

    Yurtdışı Fuar'lara (Hanover CeBIT, GITEX ve şimdi de CES/USA) katılmaları ve GEEK markasını tanıtmaları da çok ilginç ve takdir edilesi bir konu. (Bu tür Fuar'lara katılımım gerek zaman, gerek işgücü, gerekse finansman olarak ne yükler getirdiğini çok iyi bilen birisi olarak...)

    Web Sitelerinde Wi-Maz konusunda (abonelerin kullanacağı ürünler) birtakım konulara da el attıkları/atacakları anlaşılıyor.

    Ancaaak: Bu başlığın ilk mesajına bir göz atınız; Kasım 2006'dan alıntı.

    Keza Türkiye'de yayımlanan bazı IT Dergilerinde de bu Krypton serisinin reklamları (VoIP'lu modelleri hariç...) yer aldı/almakta. Ancak bu Krypton serisi ürünlerin hiçbirisi benim bildiğim kadarıyla İstanbul'da herhangi bir yerde satışa sunulmuş değil.

    Bu durum ister istemez bazı soru işaretlerini getiriyor!... Örneğin, üretim aşamasında teknik birtakım problemler mi çıktı? (10-20 adet prototipin kusursuz çalışmasındfan sonra seri üretime girildiğinde olmadık sorunların çıktığı durumlarla sıkça karşılaşmış birisi olarak!...) Yahut, finansman darboğazına mı girdiler de son vuruşları yapamıyorlar? Veya, az kişiyle çok iş yapmaya çalışıyorlar da günler 24 saatten ibaret olduğıundan bir türlü yetişemiyorlar?

    Geek'çilerden en kısa sürede doyurucu ve ikna edici bir açıklama yapılmasını rica ediyor; çalışmalarında da buradan ötesi için başarılar temenni ediyorum...




  • Geek'çi arkadaşlar: Neler oluyor??? Yeni ürün seriniz Krypton'un halen "adı var, sanı yok!".

    Kötüye yormak istemiyorum ama bu kadar gecikme ister sitemez insanın aklında soru işaretleri oluşturmakta!...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.