Şimdi Ara

Yeni geliştirilen sistem ile üç boyutlu baskı süreci 25 ile 100 kat arası hızlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yeni geliştirilen sistem ile üç boyutlu baskı süreci 25 ile 100 kat arası hızlanıyor 

     

    Üretim dünyasının son yıllarda gördüğü en büyük inovasyonları arasında yer alan üç boyutlu baskı teknolojileri, birçok imkanın önünü aralıyor olmalarına rağmen katmanlı üretim süreci nedeniyle oldukça yavaş çalışıyorlar. Bu noktada Carbon3D firmasının hazırladığı sistem, belirtildiği kadarıyla süreci 25 ile 100 kat arasında hızlandırabiliyor.

     

    Bu hız seviyesini geliştirdiği "Continuous Liquid Interface Production" ya da kısaca CLIP adı verilen teknoloji sayesinde elde etmeyi başaran Carbon3D, standart yazıcıların aksine baskıyı direkt olarak ısıya duyarlı sıvı reçine içerisinde yapıyor. Dijital ışık projeksiyon sistemiyle çalışan süreç, belirli ışık patlamaları ve oksijen ile baskıyı direkt olarak reçine içerisinde gerçekleştiriyor ve böylece baskılar mevcut sistemlerin katmanlı yapısından farklı olarak tek parça halinde 25 ile 100 kat arasında daha hızlı şekilde alınabiliyor. Carbon3D pazarlama müdürü Rob Schoeben, tek parçalı üretim sayesinde üç boyutlu yazıcıların prototipler dışına çıkarak ticari ürünler hazırlama noktasında da kullanılabileceği söylüyor.

     

    Yeni teknik hakkında hazırlanan tanıtım videolarını direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz. 

     









  • Geleceğin teknolojilerine yön verecek 3d baskı için keşke yerli bir markanında tren kaçmadan bu sektörde yer almasını dilerdim. Belkide vardır ben bilmiyorum. Birkaç yıl içerisinde zihindeki imgelerin direk olarak yazıcıdan çıkabileceği günü göreceğiz sanırım. 3D modelleme yapanlar içinde yeni bir ekmek "fırını" olacaktır. IKEA bir marka ile anlaşıp kendi yazıcısını satıp katalogtan seçeceğiniz ufak boyutlu nesneleri indir-yap mantığıyla bambaşka bir noktaya getirirse kimse şaşırmaz sanırım.

  • Şunu izleyince , orada ne oluyor anlamak güç. Ciddi manada saçma gelse de , gerçek olduğunu bilmek düşündürücü.
  • Bu teknoloji 3 yıldır aktif zaten. Abidik gubidik telefonların haberlerini (hadi üst orta sınıf telefonları geçtim) yapacağınıza okuyucularınızın ufkunu arttırmak adına böyle haberler yapsnız ne güzel olur...

  • bu işin patenti yanılmıyorsam 1986 yılında Charles Hull tarafından alındı.

    Ve aynı yılın sonunda da ilk makine üretidi. Bu tarz 3 farklı sistem var Stereolithography SLA, Laser Sintering SLS ve Direct Metal Printing (DMP) Bunlar ışın ile neredeyse molekül boyutunda maddeleri birbirine kaynattığı için çok yüksek çözünürlükte, istenirse kaymak gibi şeklinde tabir edilen pürüzsüz çıktılar almak mümkün. Bunu ister sıvı polimer veya toz metal veya porselen gibi bir çok hammadde için kullanabilirsiniz. Bu ve benzeri tüm metotlara sinterleme diyorlar. Ucuz olsa da alsak.http://www.3dsystems.com/projet1200 +

    Sinterleme tekniğini kullanan 3b yazıcılarla modeli haraketli parçalar içerecek şekilde basabiliyorsunuz. yani bir Rulmanı bilyeleri dahil tam bir şekilde basabiliyor ve direk o bilyeyi hareket ettirebiliyorsunuz.

    Şu an kullanılan FDM (Fused Deposition Modeling) sistemleri ile kıyaslanamayacak ölçüde ileri bir teknoloji. Bunu da Kendin yap şeklinde üretmeye çalışıyorlar.

    Zaten nihai ürün dahi üretebiliyorlar bu seçimli lazer sistemine sahip yazıcılarla.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.