Şimdi Ara

Dyson'dan batarya teknoloji firması Sakti3'e 15 milyon dolar yatırım geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dyson'dan batarya teknoloji firması Sakti3'e 15 milyon dolar yatırım geldi 

     

    1993 yılında James Dyson tarafında kurulan İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bildiğiniz üzere elektrikli süpürge, el kurutma makinesi, pervanesiz fan ve ısıtıcı gibi hem teknolojik hem de tasarımsal açıdan ilginç ürünlerin altına imzasını atıyor. Son dönemde özellikle kablosuz çalışan çözümleriyle dikkatleri üzerine çeken Dyson, teknoloji yatırımlarına devam ederek ABD Michigan merkezli Sakti3 firmasına 15 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.

     

    Geliştirdiği teknolojileri Michigan Üniversitesi'ne dayanan Sakti3 firması, Sony'nin 1991 yılında öncülüğünü üstlendiği ve günümüzde hemen hemen bütün elektronik cihazlarda kullanılan sıvı bazlı lityum-iyon piller yerine, içerisinde hareketli parça yer almayan SSD depolama birimlerine benzetilen katı hal pil teknolojileri üzerinde çalışma gösteriyor. Katı lityum elektrotlar kullanan bu batarya teknolojisi, ufak alanlarda daha fazla enerji depolanmasına imkan tanırken, daha güvenli bir alternatif oluşturuyor ve söylendiği kadarıyla kolay şekilde düşük fiyatlara üretebiliyor. Dyson'un Sakti3'e yaptığı 15 milyon dolarlık yatırımın altında ise kendi bataryasıyla sadece 20 dakika çalışabilen kablosuz süpürgelerini geliştirme amacının yattığı söyleniyor. Ancak Sakti3'ün geliştirdiği batarya teknolojileri bundan çok daha fazlasını sunabiliyor ve her ne kadar James Dyson kabul etmese de Dyson marka olası bir elektrikli otomobil için kullanılabileceği de yapılan tahminler arasında yer alıyor.

     

    Batarya teknolojilerinin gelişmesi tüm dünya için büyük önem arz ederken, sadece Dyson değil birçok diğer teknoloji devi de yeni enerji depolama yollarını keşfetmek için ciddi bütçeler harcıyor.

     





  • Süpürgelerin Apple'ı 3d led tv fiyatına süpürge satıyor adamlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Archimert

    Süpürgelerin Apple'ı 3d led tv fiyatına süpürge satıyor adamlar

    Htc m9 , 2800 TL

    s6 edge 2800-3000 TL


    Apple f/p cihazı olma yolunda ilerliyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: Archimert

    Süpürgelerin Apple'ı 3d led tv fiyatına süpürge satıyor adamlar

    Htc m9 , 2800 TL

    s6 edge 2800-3000 TL


    Apple f/p cihazı olma yolunda ilerliyor .

    Uzun zamandır takip etmiyorum fiyatları hakikaten öyle olmuş, aldığım telefonu en az 2 sene kullanma gibi bir prensibim var bir dahaki Apple olacak sanırım bu gidişle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.