Şimdi Ara

Bir kitap sitesinden bekledikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle bu foruma 2005ten beri üyeyim çocukluğum gençliğim burada geçti diyebilirim, buradaki insan çeşitliliğinden, kitap severlerin çokluğundan dolayı,bu girişimimin buradan gelecek cevaplarla iyice şekilleneceğini çok iyi biliyorum, çok sıkmadan hemen bir şey danışmak istiyorum sizlere.
    Bir ortağımla beraber kitap sitesi kurmaya karar verdik ve yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik gibi işin, sitemizde diğer kitap sitelerinde olmayan pek çok özellik olacak (şu an yazamıyorum mobilde olduğumdan dolayı)ve en önemlisi her zaman takip edebileceğiniz oldukça kapsamlı ve eğlenceli bir de blogumuz olacak. Ancak sormak istediğim şey, sizin gibi potansiyel okurlarımızın bir kitap sitesinden bekledikleri şeyler nelerdir? Biz oldukça fazla kafa yorduk bu işe ancak aklımıza gelmeyen bir dolu şey olabilir, sizin istekleriniz doğrultusunda siteyi olabilecek en iyi şekilde işler halde açabiliriz diye düşünüyorum. Fikirlerinizi merakla bekliyorum. Teşekkürler. (Not: Dh'ye özel indirimlerimiz de olacak :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kişiye özel indirimler vermesi ve bu indirimlerin diğer sitelerdeki gibi az olmamasını beklerim.
    Ayrıca bol bol kitap ayracı yollayın.
  • İndirimlerimiz bolca olacak yani en azından gidip fiziksel bir dükkandan almaktan çoook daha ucuza geleceğini garanti ederim. Kişiye özel indirimler için de platin altın gümüş bronz üye tanımlamaları yapılıyor belli bir alışveriş yapan tabiri caizse "level" atlıyor :) tabii ki sadece çok alışveriş yapan değil, kitap incelemesi yapan, yorum yapan, paylaşan da puan kazanacak. Kişiye/gruba özel pazarlama için oldukça çok çalışıyoruz gerek yazılım ekibimizle gerek diğer çalışanlarımızla.
    Edit: kitap ayracı vb. konusunda da sürprizlerimiz olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicho -- 16 Mart 2015; 14:15:52 >
  • Kitaplara eşya muamelesi yapmamasını ve kitap alıcılarını yolunacak kaz olarak görmemesini beklerim

• İlk etapta indirimleriniz diğer sitelere göre daha fazla olması lazım bence. Mesela ben bir kitap alacağım zaman idefix, d&r ve kitapyurdu gibi sitelerden fiyatlarını karşılaştırırım. Sizin sitenizdeki fiyatlarla saydığım sitelerdeki fiyatlar aynıysa sizi seçmem ben çünkü yeni bir site ve ne kadar güvenilir olduğunu bilemem. Tabi bu indirimler sonucu zarar edebilirsiniz ama bir kere güvenilirliğinizi ispatladığınız zaman kara geçebilirsiniz.
    Kitapları özenle kargolamanızı da öneririm. Kitaplarda hasar oluşmazsa siteye olan güven artar. Arada küçük sürprizlerde yapabilirsiniz. Benim için en önemlisi ise müşteri hizmetleri. Bu konuda çok dikkatli olun lütfen. Bazı firmalar telefonlara bile cevap vermiyor.
    Şimdiden sizi tebrik ediyorum. Sizin için bol kazançlı bizim için bol indirimli günler dilerim.

• Puan kazanıp harcama iyi olur düşünmüşsünüz de zaten.
    Paypal olmalı benim için mutlaka.
    Kargo bedava limiti yüksek olmamalı 20-25 iyi bence. Bir de tabi tedarik süresi, paketleme vs.

• eski dergilerin koleksiyonları satılabilir. mesela notos'un 50 sayısının hepsi veya uykusuzun belli sayıları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En son hangi kitabı okudunuz?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hızlı cevaplar için teşekkürler herkese, bazı isteklere cevap vermeye çalışayım buradan, çok güzel yorumlar gelmiş çünkü.
    -Öncelikle okurlarımıza asla yolunacak kaz muamelesi yapmayacağız, bizim kitap sitesi kurmamızın amacı zaten tekelleşmeye karşı durmamız. Zaten kar politikamız okuyucuya yüksek fiyat çekerek maliyeti çıkartmak değil, tedarikçilerle özel anlaşmalar yaparak bizim alış fiyatımızı düşürüp sürümden kazanmaktır.
    -Belli bir tl üstü bedava olacak ancak ne yazık ki kitapyurdu gibi bir hacime ilk yıl sahip olamayacağımız için 20tl üstünü bedava yapamayabiliriz fakat yine de bazı siteler gibi 80-90tl üstü bedava gibi uçuk fiyatlar çekmeyeceğiz, o x üstü bedava olayını biraz da siz okurlarımızın sepet ortalaması belirleyecek gibi duruyor.
    -Ancak yine de diğer sitelere nazaran çok ucuz kargo seçeneği olacak.
    -Paypal ödemesi, kredi kartları, hatta sürpriz bir çok ödeme seçeneği olacak.(En iddialı olduğumuz konulardan biri)
    -Kargo olayına gelince paketleme konusunda özellikle herkesin çok seveceğine emin olduğumuz bir projemiz var
    -Tedarik sürecine gelecek olursak, mümkün olan en kısa zamanda göndereceğimize inanıyorum çünkü iki şehirde 4 farklı tedarikçimiz mevcut.
    -Telefonla sipariş ve desteğimiz her zaman olacaktır yukarıda da belirttiğimiz gibi bizim için en önemli şey müşteri memnuniyeti zaten.
    Başka aklınıza gelen bir şey olursa söyleyin, gerçekleştirmeye çalışalım

• alicho kullanıcısına yanıt
    Ne zaman açılacak, belli bir tarih ya da tahmin var mı?
  • Bana göre en önemlisi kitapların zarar görmeden gelmesi zaten fiyatlar az çok birbirine yakın sitelerde
  • Ayraç yerine hediye kitap vermesini isterdim Mesela 200 Tl'lik bir alışveriş yaptım diyelim. Ayrıca bir panel açılıp hediye kitabı seçin gibi bir panel ordan da istediğimiz kitabı hediye verya %70-%80 indirimli vermelerini isterdim.
  • Selamlar tekrardan,
    Öncelikle sitemiz en kısa zamanda açılacak izmir kitap fuarına yetiştirmeye çalışıyoruz, ancak sanırım standlar önceden kapılmış, ne yazık ki katılamayacağız gibi duruyor son anda boşalan bir yer olmazsa, yani site en kötü nisan sonunda açılmış olacak. Domain hazır, şirket hazır, site tasarım ve kurulum aşamasında ana tema hazırlandıktan sonra yavaş yavaş aktif edeceğiz, dediğim gibi en kötü bir ayı kaldı.
    Kitaplara zarar gelmeyeceğinin garantisini ne yazık ki veremiyoruz kargo çalışanlarından dolayı ancak karton kutuda ve poşetlere sarılı şekilde gelecek, yani asla ve asla öyle sadece baloncuklu şeylere sarıp kargonun poşetine koyup göndermeyeceğiz. Tek kitap alsanız bile ona uygun bir şekilde sitemizin ismi basılı şekilde kutu veya benzeri bir şeyin içinde gelecek. Sanırım kargo arabası kaza yapmadıkça iyi durumda olacaklar .
    Hediye kitap konusunu bizde düşündük, dediğimiz puanlama sistemine göre ekstra indirim veya hediye kitap, özel keçe ayraç, defter vs vs alabileceksiniz zaten.
    Gelen önerilerin yüzde yüze yakını zaten sitemizde olacak şeyler arkadaşlar, açıkçası bunları görmek beni umutlandırdı, umarım hepiniz sorunsuz ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabileceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicho -- 16 Mart 2015; 22:39:03 >

• Puan biriktirmeliyiz, her kitabın bir puanı olmalı.
    Mesela ben Sefiller'i aldım 12 puan kazandım, Suç ve Ceza kitabı 300 puan. Ben puanı biriktirince bu kitabı alabilmeliyim.
    Kitaplar bence çok özenli kargolanmalı, yanında kesinlikle ayraç -reklam ayracı değil, estetik ayraçlardan-, arada kahve koyulmalı bence.
    Site tasarımının uygulaması olmasa bile mobili olsun. Ve tasarımı sade, yumuşacık olsun. Aldığımız türün kitaplarına yakın kitapları görebilmeliyiz. Siteniz açılınca alışveriş yaparım. Şimdiden başarılar :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederim. Puan sistemi entegre edilecek açıldığında site hiç şüpheniz olmasın. Ufak ufak pek çok sürpriz çıkacak sadece aldığınız kitaplar çıkmayacak merak etmeyin eşantiyon konusunda bir numara olacağız .
    Mobil uygulamamız ise inşallah site açıldıktan sonra mümkün olan en kısa zamanda hazır olacak. Fiyat araştırması yapmaktayız şu anda. (Yine pek çok sürprizle beraber açılacak sadece kitap, e-kitap olmayacak)

Hazır bu kadar öneri yapan ilgili okur yakalamışken bir şey sormak istiyorum birazcık genel bir soru ancak, internetten alışveriş yaparken tercih ettiğiniz sitelerde aradığınız en önemli özellikler nelerdir? Sade tasarım ararım, hızlıca ödeme yapmak isterim, olabildiğince az bilgi vermek isterim vs gibi şeylerden bahsediyorum. Teşekkürler.

• alicho kullanıcısına yanıt
    Sordugun soruya kendi acimdan bir cevap vereyim. Sitenin guvenirligini kanitlamasi icin kredi karti bilgilerini vs. iyi korumasi lazim, bu konuda altyapiniz iyidir umarim. Tasarimi karisik ve goz yorucu olmasin ama sade olacak diye cok duz de olmasin. Kitapyurdundaki gibi kitaplar hakkinda bilgiler verilirse iyi olur. Musteri hizmetleri konusunda da kaliteli hizmet verirseniz neden sizi tercih etmeyelim ki kendini kanitlamis sitelerin yerine..

Bunlar disinda herkesin soyledigi; kitabin zarar gormeden gelmesi, arada bir kucuk surprizler(), ucuz kargo ve hizli tedarik, hacimli alisverislere bir takim avantajlar gibi seyleri atlamazsiniz zaten hedefiniz buyukse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 17 Mart 2015; 20:13:42 >
  • Merhabalar,
    Sitede herhangi bir kredi kartı saklanma durumu olmayacak zaten 3d secure ile yapacağız işlemleri, işlemler tamamen sizle banka arasında olacak, güvenlik konusunda en ufak bir endişe olmasın.
    Kitapyurdu gibi sitelerdeki açıklamalar, bilgiler mevcut olacak. Fiyatlarımız ise ne sizi sıkacak ne de kendi ayağımıza sıkacak şekilde ayarladık, bir çok referans siteden ucuz oldu. Şu sıra bir tek operasyonel iş olarak kargo şirketleriyle mutabakata varmak kaldı. Buradan siteyi duyurmak için sabırsızlanıyorum
    Teşekkürler herkese.
  • Merhaba arkadaşlar yeniden ben, bazı gelişmeleri paylaşmak istiyorum sizlerle, sitemizin beta sürümü hazır gibi, bu hafta çarşambaya kadar açılmış olur sanırım, ilk etapta şunlar olacak;
    -Tüm kitaplarda en az yüzde 25 indirim olacak (45e 50ye hatta 60a kadar giden kitaplar olacak)
    -Kargo ödeyen 15-20 çeşit kitap olacak
    -Kargo ücretimiz ilk zamanlar 4.8tl olacak (ilerleyen zamanlarda 3.8e inecek)
    -64TL üstü kargo bedava olacak (bu kesin değil şu anda, ancak site oturmaya başladıkça kademeli olarak inecek, 30tlye kadar indirmeyi düşünüyoruz)
    -Saatlik,günlük şok indirimlerimiz olacak (Şu yayınevinde saat 12:00-18:00 arası %45 indirim gibi)(İsteyenlere sms ile bildirilecek)
    -Son olarak kesinlikle ve kesinlikle hediye ve paketlemelerden memnun kalacaksınız bunu garanti edebilirim

Site açılınca tekrar yazacağım bu konuya, açılıştan bir iki ay kadar sonra ise (tam sürümde) okuyucunun kendisine yani şahsa özel indirimler, puan ve kupon kazanma gibi kampanyalar yapacağız ancak ilk etapta operasyonel sürece alışmamız gerekiyor ekip olarak.

Not: Yukarıda yazmayı unuttum tabii ki DH üyelerine özel kuponlarımız olacak , site açıldığı zaman konuya yazan okuyuculara indirim kuponlarını özel mesajla ileteceğim.

Sormak istediğiniz bir soru, öneri, görüşünüz varsa buraya yazabilirsiniz. İyi okumalar herkese.

• Merakla bekliyorum hayırlı olsun şimdiden

• Vay be sevindim. Açıldığı zaman deneme amaçlı kitap alacağım. Merakla bekliyorum.
  • Yaza bir sürü kitap alma fikri var aklimda sitenizi merak ettim açıkcası.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.