Şimdi Ara

Casper Nirvana N210 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Teknik Özellikler:




    İşlemci: Intel Atom Z3735F İşlemci , işlemci Hızı 1.83 GHz.

    İşletim Sistemi: Windows 8.1

    Ram: 2 GB DDR3

    Harddisk: 64 GB Sata

    Ekran: 10.1" (1280x800) TN, On Parmak Multi Touch

    Kablosuz Ağ: Intel Wireless Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11b/g/n

    Kart Okuyucu: SD Kart Okuyucu

    Bluetooth: Var

    USB Port: USB 2.0: 2 Adet (1mini USB+1 USB)

    HDMI & VGA Port: Mini HDMI:1 Adet

    Klavye: Ayrılabilir Klavye

    Kamera: 0.3 MP Ön Kamera, 2MP Arka Kamera

    Batarya: 6000 mAh

    Ağırlık: 616gr Tablet, Toplam 1087 gr

    Boyutlar: 257 x 172 x10.3 mm

    Ekstra: Ayrılabilir Klavye, Office 365,  1 TB One Drive



    Casper Nirvana N210 İnceleme



    1.33 - 1.83 GHz frekans aralığında çalışabilen, Intel'in 2014 yılında piyasaya sürdüğü yeni nesil atom işlemcisi Z3735F, 22 nm üretim teknolojisiyle N210 üzerinde çalışabiliyor. N200 serisine göre özellikle depolama ve sistem belleği tarafında ciddi farklar sunan N210, 2 GB’lık sistem belleği ve 64 GB kapasiteli dahili hafızasıyla yetecek gibi duruyor. Ayrıca kapasitenin yetmediği durumlarda ise MicroSD kart slotunu da kullanabilme imkanına sahibiz.


    Casper Nirvana N210 İnceleme


    Windows 8.1 yüklü olarak gelen Nirvana N210, 10.1 inç boyutlu ekranda 1280x800 çözünürlük sunabiliyor. Nirvana N210’un diğer özelliklerine baktığımızda HDMI çıkışına, 2 ve 0.3 MP çözünürklü 2 adet kameraya, 1.5 W çift hoparlöre ve 6000 mAh kapasiteli bataryaya yer verildiğini görebiliyoruz.





    Metalik tonları taşıyan koyu gri renkli kasaya sahip olan Nirvana N210, hem tablet hem de bilgisayar formuna sahip bir yapıyla geliyor.  Kutu içeriğinde yer alan klavye ile tableti kolaylıkla birleştirdiğinizde karşımızda Atom işlemçili bir bilgisayar olarak durabiliyor. Tablet ve klavyeyi ayırmak son derece basit. Öncelikle tabletin tasarımına yakından bakacak olursak, hafif ve şık bir tasarıma sahip olduğunu belirtmem gerekiyor.


    Casper Nirvana N210 İnceleme


    Tabletin sol kısmında, Micro-Usb, HDMI ve kulaklık girişine ek olarak, MicroSD kart girişi, Windows butonu ve son olarak ses kontrol butonları da yer alıyor. Üst kısımda sadece güç butonu yer alırken, tabletin alt kısmında da klavye bağlantı noktasını görüyoruz. Tabletin ön kısmında Casper logosu ve 0.3 MP kamera varken, arka kısımda 2 adet hoparlör, ortada Casper logosu ve son olarak 2 MP çözünürlüklü kamera bulunmakta.





    Tabletin kutusundan çıkan klavye de tablet ile aynı renge sahip. İçinde harici bir batarya bulundurmadığı için oldukça ince ve hafif olan klavye, tam Türkçe tuş dizilimine sahip. Ayrıca üzerinde barındırdığı USB girişi ile harici depolama birimi veya fare kullanım imkanı da sunabiliyor.  Küçük boyutlu bir touchpad’e sahip olan klavyenin yumuşak tuşlarıyla keyifli bir deneyim sunduğunu söyleyebilirim. özellikle M - Ö - Ç  ve sağında kalan tuşların diğerlerine küçük olması sanki butonlar sonradan zorla sıkıştırıldığı izlenimi yansıtıyor. Tasarım konusunda bu handikapın dışında günlük kullanımı zora sokacak herhangi bir olumsuzluk olduğunu düşünmüyorum.


    Casper Nirvana N210 İnceleme


    Tablet klavyeye takılı durumdayken gerçekten mini bir bilgisayar havasını yansıtabiliyor. İkisinin birlikte ''1087'' gram ağırlığına ulaştığını da belirtmeliyim. Aslında oldukça ideal  bir seviye olduğunu söyleyebiliriz. 1.5 kg ağırlığa çıkan cihazları da hesaba katarsak.


    Yaklaşık 750 Lira olan fiyatının hakkını tam olarak verdiğini söyleyemem. Özellikle TN panel kullanan ekran, görüş açıları konusunda oldukça yetersiz kalıyor. Tam cepheden bakmadığınız durumlarda görünübilirlik ve renk algısı değişebilmekte.


    ürün malzeme kalitesi olarak orta düzeyde özellike donanımı koruma görevini üstlenmiş arka kapağın biraz esnek olduğunu ve olası darbelere karşı pek güven vermediğini söyleyebilirim.


    Tasarımda rastladıgım en büyük eksiklerden bir tanesi şarj olurken bize durumu gösteren bi bildirim ledinin olmayışı oldu, bu bağlamda şarj olduğunu  zannedip bazen yolda kalabileceğimi ister istemez düşündüğümü belirtmeliyim.




    Açıkçası tasarım olarak hoş bir sunuma sahip olsa da ekran kalitesi beni birazcık düşündürmüyor değil. Kaliteli, nokta aralığı daha az olan bir ekran kullanmalarını isterdim. 

     

    Casper Nirvana N210 İnceleme


     


    Öncelikle işletim sisteminin 32 bit gelmesi beni birazcık düşündürse de 64 bit seçeneğini kurma imkanına sahip olduğunuzun da altını çizmek ister.


    Windows 8.1 işletim sistemiyle gelen tableti bir süre kullanma fırsatım. Oldu bu bağlamda yapısı gereği multimeyda işlerde her hangi bir sıkıntı yaratmadığını söyleyebilirim. 



    Dokunmatik algı performansı tatmin edici bir performans sunabiliyor. Yalnız bazen boşta kalan elinizin arka kısıma oluşturduğu baskının izlerine ekranda rastlamak rahatsız edici olabiliyor. Klavye ile kullanımlar sırasında touchpad’in zaman zaman kendi kafasına göre hızlandığını veya yavaşladığını gözlemledim.  Bu yüzden bu senaryodaki kullanımda harici bir fare ile kullanmanızı tavsiye ederim.


    Windows 8.1’in genel arayüz kullanımı ve sistematiği ile ilgili zaten yeterince bilgi mevcut olduğu için, oyun, ses ve web tarayıcı  odaklı senaryodaki performansına değinmeyi uygun gördüm.


    Casper Nirvana N210 İnceleme


     

    Oyun performansına değinecek olursak, Nirvana N210’un orta ve alt düzeyde hemen hemen her oyunu rahatlıkla çalıştırabildiğini söylemek mümkün. Asphalt 8, Six Guns gibi oyunları deneyimlerken büyük oranda akıcı bir performans gözlemledim. Tabi sistemi biraz daha yük altına sokan Modern Combat 5 gibi oyunlarda ise biraz daha düşük detaylara inmek gerekti.





    Sentetik testlere geçtiğimizde ise bize her zaman zilyon tane test yapmak yerine tek bi test yaparak fikir beyan eden 3d mark ile çalışmayı daha uygun gördüm. 3D Mark testlerinde aldığı skorları ekranda görebilirsiniz. Bu bağlamda orta seviyeye yakın bir performans sunduğunu fiyatıyla doğru oranda gittiğini söyleyebilirim. 

     

    Casper Nirvana N210 İnceleme 

     


    Geekbench testine geçtiğimizde özellikle işlemci performansının Asus'un Memo Pad 7 modelli ürününden bir tık daha iyi olduğunu görebiliyoruz.


    Oyun deneyimi sırasında cihazda yer alan 1.5 W iki hoparlörün ortalama düzeyde bir ses performansı sunduğunu belirtebilirim.  Tablet üzerindeki hoparlör daha çok tiz ağırlıklı sesleri aktarabiliyor.  Oyunları hem tablet modunda hem de klavye ile oynayabilmenin de büyük bir avantaj olduğunu belirtmeliyim. Tabi bu durumda da tavsiyem harici bir fare kullanılması yönünde olacaktır.


    Dediğim performans olarak orta düzeyde bir alet olmuş.




    Windows işletim sisteminin en büyük getirilerinden biri olarak web ve arayüz deneyiminin  tatminkar bir seviyede olduğunu söylemek mümkün. Hem Chrome tarayıcısı hem de Internet Explorer iyi bir performans sunabiliyor.





    Cihazın çoklu medya yetenekleri konusunda yine Windows işletim sisteminin nimetlerinden faydalandığını söylemek mümkün fakat sahip olduğu donanımın limitlerinin çok yüksek olmadığını belirtmek gerekiyor. Yüksek bitrate ve çözünürlük oranına sahip olan video dosyalarının gösterimi sırasında zorlandığını söyleyebilirim.


    Ön Kamera ve arka kamera performansından bahsetmem gerekirse noise oranı oldukça yüksek geldiği için açıkçası bana yetecek düzeyde net ve kaliteli bulmadım ama skype da iş göreceğini düşünüyorum.


    Wireless çekim gücü oldukça tatmin edici öyle çok fazla oda değiştiren biri olarak akranı bazı tabletlere nazaran sinyal kaybı yaşatmadı.

    Casper Nirvana N210 İnceleme 

    3 Hücreli Pilden oluşan cihazın batarya performansından bahsetmem gerekirse yük  altında ortalama 2.30 saat dayanabilirken standart kullanımda ortalama 5 saatin üzerine çıkabilmekte.


    Bu arada cihazın sol arka kısmı dışında pek ısınan ve rahatsız edebilecek bir noktası olmadığını da belirtmeliyim. 


    cihazın teknik anlamda oyun dışı ihtiyaçlar için yeterli olduğunu söylemek mümkün.














  • İyi seyirler arkadaşlar. İnceleme sonrası mutlaka dinleyin. Huzur yüklü, sağlıcakla kalın.

  • Kameralar çok düşük kalmış. Ön 1.3 arka 5 olmalıydı en az.

  • İşte yukarıdaki özelliklerde ama 8 veya 8.4 inç falan olan bir tablet arıyordum, -ki almama rağmen yine de arıyorum...

  • Doğrusu fiyat\performans ürünü demek zor :( işlemci düşük tutulmuş video hızlandırma ve benzeri donanımsal destekleri sunmuyor 3735F, Panel tft, Oyun tarafındaysa windows tableti cazip kılan steam indie oyunları ya da pc klasikleri gibi, genel anlamda; android, ios tabanlı oyunlarda bu işlemci iyi performans sunamıyor. Klavye ile gelmesi ve 64gb hdd ise hoş,

    1 yıldır atom 3740'lı windows tablet kullanıyorum. (Asus vivotab note 8) Windows tablet olayı beni fazlasıyla memnun etti. Zbrush gibi bir modelleme uygulaması dahi en ufak bir performans sıkıntısı olmadan çalışıyor, PS ve AI zaten sorunsuz. Ücretsiz gelen office uygulamaları da tatminkar. Tabi kişisel kullanım senaryolarım bunlar, kalem desteği olmadığında bir anlamı kalmıyor platformun benim için. Ama yine de gelecek nesil atom işlemciler çok vaatkar görünüyor.

    Misal, boş zaman bolluğunda Grid2 yükledim tablete, korkunç süren yükleme ekranlarını bir tarafa koyarsak oyun akıcı çalışıyor :S [https://www.youtube.com/watch?v=qFkZmrzd5xs]





  • Yıl olmuş 2015..Hala TN panel((YAZIK EDERSİNİZ GÖZÜNÜZE))..Yok klavyesi, usb girişi varmış..64 gb miş geçin bunları..Cihazı kullanırken en çok muhattab olacağım parçası EKRANI değil mi ?

    Sadece Karşıdan bakarken net görüntü elde ediliyormuşşş..Hiç mi kafayı sağa sola çevirmeyecez ..Hem bu tür cihazlar daha çok ekranı yatık şekilde kullanılıyor..

    IPS panel olmayan cihazları ne alın nede aldırın...

  • Neredeyse bütün bileşenleri bu kadar kalitesiz ve giriş seviyesi olan bir cihaz için f/p ürünü demek baya zor. Yinede inceleme için teşekkürler.

  • Teknik özelliklerde IPS denmiş ama anlatırken TN deniyor. Sanırım TN'dir zira casper'ın kaliteli bir ürün yaptığını görmedim. Tablette şarj ederken usb iptal yani saçmalık. Ya şarj girişi ayrı olmalıydı ya da en az 2 tane standart boy USB veya micro USB olmalıydı. Ekran çerçeveleri de çok kalın ve çirkin ama Windows tabletlerin hepsi böyle çirkin nedense bilerek çirkin yapıyorlarki kimse almasın.

    Klavye Türkçe dizilim ve büyük enter tuşuyla fena değil gibi. Ama büyük küçük işareti için zaten bir tuş varken bir tane de sağa konmuş ve ö ve ç harfleri küçülmüş. Saçma sapan iş. Tabi "yerli bilgisayar" ama aslında çindeki bir modelin çakması olunca böyle oluyor. Yine klavyenin arkasındaki kocaman 2 telefon kadar yer kaplayan kambur ekstra saçma olmuş. Bari oralara sağa ve sola 2 tane usb 3 koyun.

    Dahili emmc yongası ne acaba? Onun hızı çok önemli ve tabletin performansını işlemci kadar etkiliyor. Onun da hızı yani okuma ve yazma performansı ölçülmeliydi. emmc 5.1 olmasını beklemiyorum tabi daha yeni çıktı ama en azından 4.5'tir inşallah.

    Ekranın en az 1920x1200 ve en az 16:10 olması gerekiyor. Tabi en güzeli 4:3 ama apple dışında taklit android tabletler ve bazı çin malı windows tabler dışında kullanan yok nedense. Geçen 180 liraya satılan tablette de aynı işlemci vardı. IPS panel kullanımı 200-300 liralık tabletlerde bile mümkün halbuki. Klavyenin maliyeti en fazla 15-20 liradır. 20 liraya kocaman sunni deri bluetooth kalvyeli ipad kılıfı almıştım. Yani bunu alana kadar daha ucuza IPS panelli çin tabletlerini almak daha mantıklı. Benim gözüm pipo w3'te. İstemiyorum ben böyle yerli marka filan. Yapıyorsan adam gibi yap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 15 Mart 2015; 13:20:24 >




  • ekran hiçte ips panele benzemiyor , ekranı vasat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw arkadaş şuna fhd adam gibi panel koyun... Olmaz bu Casper'dan

    İnceleme için teşekkürler.

  • Ürün çalıştığım mağazada var. Malzeme kalitesi vasat alınacak bir ürün değil.

  • işlemci çok kötü ben önce işlemciye bakarım ve 3775 olmalıydı.

  • Özellik tablosunda IPS yazıyor ama incelemede TN olduğunu açıkça belirtmişsin. Düzeltirsen iyi olur @DH Sezer

    Fiyatı 700 lira civarında olduğu halde çoğu yönden girişin de giriş seviyesi bir ürün. Bence alınabilir bir ürün olmamış.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Düzelttim. Teşekkürler.

    Bu arada yorumlara baktım malzeme kalitesi konusunda daha iyi olabilirmiş. Videoda da belirttiğim gibi bu tarz inceliklere dikkat edilebilirmiş. Onun dışında performansı ve ikisi bir arada yapısı gerçekten iş görebiliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Casper windows 8.1 i batırmış.

    Ekran TFT olması özellikle görüş açısı berbat.

    Çok ağır .

    Ön ve arka kamera çok vasat. Video Sohbetlerde vasat çözünürlük ile rezil olursunuz . Sakın yeni aldın demeyin ( almışsanız tabi ) .

    Malzeme kalitesi çizilen cinsten olmamış.

    LED lerin olmaması tam bir fiyasko .


    Casper en bernat 2015 ürünlere adayım diyor! ...

    Kısacası Çinden çakma bir model .

    Çinde IPS panel retina ekranlı daha iyi işlemci tonlarca ürünler var.

    Klavye kendi başına ağır olması bu ağırlığına rağmen dahili batarya beklerken olmaması düşündürücü .

    Kısacası alınmaz.

    Yerli ( sözde ) malı olmasından üzülüyorum da.

  • Bir mahzuru yoksa sesi yazıya çevirdiğiniz programı öğrenebilir miyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    Öyle bir program kullanmıyorum. Ayrıca o tarz programlar daha hala tam anlamıyla başarılı değiller.
  • kapıya bacaya sokmayın malzeme kalitesi ve yazılım çok berbat. elimde bitane var sürekli açılış logosunda kalıyor 1 ayda 20 kez format attım başka türlü açılmıyor. sistem güncelleme yapamiyorsun sunucu yanıt vermiyor. müşteri hizmetleri devlet memuru gibi sadece mesai saatlerinde çalışıyor.

  • Suçlu Casper değil. Suçlu windowsu hafif, taşınabilir, alınabilir fiyatta güzel bir cihaz ile piyasaya süremeyen microsoft.

  • casper mı casperın hiç birşeyi alınmaz teknik desteği rezil bir firma telefon arızalarına kullanıcı hatası bilgisayardaki donanım sorunlarında yazılımsal değil aynen geri gönderen bir firma ürünü satıyorsunuz bari arkasında durun dimi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.