Şimdi Ara

Yeni Nexus akıllı telefonu Kirin yongaseti ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yeni Nexus akıllı telefonu Kirin yongaseti ile gelebilir





    Google'ın yeni Nexus akıllı telefonu için önemli bir değişiklik yaparak Çin'den bir ortak bulacağına dair iddialar, bu ortağın Huawei olabileceğine dair yeni işaretler ile güçlenmişti. Elbette Huawei işin içine girdiğinde Kirin işlemcisi de kaçınılmaz oluyor.

     

    Hisilicon ile uzun süredir yongaseti tasarlayan Huawei, ilk başlarda bekleneni veremese de daha sonra Kirin adıyla yeni bir döneme geçti ve işleri rayına oturtmaya başladı. Firma MediaPad X2 ile birlikte Kirin 930 adında 64-bitlik yeni yongasetini tanıtmıştı. Bu durumda yeni Nexus akıllı telefonunda Kirin yongasetinin kullanılma ihtimali artıyor.

     

    Huawei'nin gelişmiş fabrikasyon süreci ile güçlü bir 64-bitlik Kirin yongaseti üreteceği ve bunu da yeni Nexus akıllı telefonunda kullanacağı ifade ediliyor. Yani bir bakıma grafik birimini hariç tutarsak Exynos 7420 ve Snapdragon 810 yongaseti ile aynı çekirdek yapısına sahip olabilir. Veya Huawei Cortex-A72 çekirdeğine yer vererek daha güçlü bir yongaseti elde edebilir. 

     

    Huawei hatırlanacağı üzere Çin'in en büyük yonga tasarımcılarından Hisilicon ile önce ortaklığa başlamış sonrasında da şirketi tamamen satın almıştı. Hisilicon 2013 yılında 1.4 milyar dolar gelir ile Çin'in bir numaralı yonga tasarımcısı olmuştu.

     

    Hisilicon yakın zamanda Kirin yongasetlerini üçüncü taraf firmalara da tedarik etmeyi istiyordu. Eğer Nexus iddiaları gerçekleşirse bu durum Hisilicon için kaçırılmaz bir fırsat olabilir. Nexus akıllı telefonunun yine yıl sonuna doğru tanıtılması bekleniyor.







     







  • Qualcomm'un bundan sonra işi çok zor. Milleti az kazıklamadı batsa dahada iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu komple sd810 kullanan telefonları bu sene çöp yapıyor.
  • Kirin 930'da Cortex-A57 yok. Düz 8 çekirdek Cortex-A53. 16nm ile de üretildiğine dair bir bilgi yok. GPU'su da Mali-T628.

    Nexus için zayıf.

    Huawei ile Google'ın anlaşmasının yeni Android One için olması daha akla yatkın. Geçen sene bu zamanlarda da Mediatek çipli Nexus geleceği haberi vardı. Neticede o proje Android One çıktı. Nexus için zayıf kalacak Kirin 930 da Android One için aşırı güçlü kaçar. Haberin görselindeki Kirin 620 uygun olabilir.

    Nexus için Huawei'nin kesenin ağzını açıp paraya kıyması lazım, ama yapacağını zannetmiyorum.

    Android One'ı Hindistan ile test ettiler. Şimdi gelişmekte olan ülkeler için genişleyeceklerse düşük maliyette belli bir kalite seviyesi için Çinli Huawei ideal tercih olacaktır. Diğer Çinliler Çin dışına doğru dürüst çıkamadı henüz.

    Samsung ile anlaşmayacaklarsa yeni Nexus telefonu için Qualcomm yine tek tercih olur. Mediatek MT6795 ile MT6595'in ötesine geçeceği yerde geriye adım attı ve daha yüksek performansa oynayacağı yerde daha ucuza yöneldi. Yeni MT6732'den sonra MT6735'te aynı şekilde daha zayıf ve daha ucuza yöneldiğini gösteriyor.

    NVIDIA telefon pazarına girmiyor.

    Intel'in yeni nesil Atom X7'si üst seviye için çok zayıf görünüyor.




  • yeni nexus u bilmem ama nexus 6 ortada yok. forumdaki fiyatları da 2600 tl felan. ne ile gelir bilemem ama fakat fiyatı yüksek olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qualcomm'un çok çalışması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kirin için çeşitli bilgiler mevcut. Cortex-A57 taşıdığını düşünen fazla. Nisan ayında herhalde yongasetinin tam detayları ortaya çıkacak.

  • Güzel haber, tekelciliğe tekmeyi basıyorlar.

    Çalışacaksın aga, aynı işlemci oc yapa yapa yeni işlemci diye satma devri bitecek.
  • huawei ye bravo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel de facia olur geliştiriciler ve ileri düzey kullanıcılar için. Snapdragon ne kadar çok ısınsa da geliştiricilerin en iyi bildiği chipset şu an. En çok rom, kernel ona çıkar.
  • MWC 2015 Mediapad X2'nin tanıtımında Huawei, Kirin 930'a açıklık getirdi.

    "Sporting a 2.0GHz Kirin 930 ultra-octa chipset, the 64 bit eight-core CPU of A53 in the Huawei MediaPadX2..."

    http://m.huawei.com/enmobile/consumer/press/news/hw-415713.htm
  • Resmen mahvettiler su nexusu. Nexus 5 den sonra bitti

  • akıllı telefon alacaksan ya apple ya nexus alacaksın..ferrarim var yol yok misali donanım ne kadar guclu olursa olsun adam gibi yazılım yoksa bi işe yaramaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 11 Mart 2015; 11:16:42 >
  • General. kullanıcısına yanıt
    Batması değil de artık şu işlemci tarafından ellerini çekseler iyi olur. Yoksa Baseband tarafında Qualcomm öncü bir firma.
    Ama artık şu Snapdragon performanslı diyenler güldürüyor beni buna editörlerde dahil.
  • Yorumlara bakıyorum da.
    Snapdragon 810'un ısı sorunları, diğer üreticilerin geri kalması vs.
    Sanırım herkes aynı fikirdedir ki:
    14nm nin de süper avantajı ile bu sene Exynos malı götürür.
    Güç tüketimi de zaten yerlerde sürünüyor. Adamlar enerji tüketimini
    %40 düşürmüşler ki, S6 da 2550 lik pil koymalarına rağmen hiç başlarını
    aşağı eğmiyorlar. 2550 ile 2800 arasında %10 güç farkı var.
    Ama yongasetinin güç tüketimi komple %40 düştüğüne göre çok iyi.
    S6 ya 2550, S5 teki 2800 den bile daha iyi sonuç verecektir..

  • Düne kadar snapdragon işlemcilere bel bağlayıp hep en üst düzeyini almak için yarışa giren üyelerin şimdilerde snapdragon ailesine giydirmesi aşırı samimiyetsiz duruyor.
  • Qualcom iyice yarıştan düşüyor, bir senede işler çok değişti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtrhn

    Batması değil de artık şu işlemci tarafından ellerini çekseler iyi olur. Yoksa Baseband tarafında Qualcomm öncü bir firma.
    Ama artık şu Snapdragon performanslı diyenler güldürüyor beni buna editörlerde dahil.

    Snapdragon performanslı zaten.

    Bundan sonrası size değil genel yazıyorum.

    14 nm diye bayıldığınız exynos ve 810 un 2k'daki performanslarına bir bakın isterseniz aradaki gpu farkı nelere sebep oluyor.
  • Titanyum Adayı T kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtrhn



    Snapdragon komple SOC ismi. Krait mimarisi geride kaldı deseniz anlarım ki haklısınız ama Snapdragon 810 Gpu olarak güzel işler çıkarıyor. Performansı sadece CPU değil komple sistem olarak karşılaştırmak gerek. Ama CPU açısından diyorsanız evet son nesil Exynos işlemciler daha hızlı.

    İşlemci tarafından ellerini çekmeleri isteği ise ilginç. Yeni yaptıkları açıklamada yeni Taipan mimarisine geçecekleri belli oldu ve Exynos işlemcilerin kullandığı mimarinin de üstünde bir mimari olan a72 mimarisini orta seviye 620 işlemcisinde kullanacak.

    Bu sene belki kötü geçiyor olabilir ve bence bunun sebebi rakip yokken aynı şeyi ısıtıp ısıtıp önümüze sunmalarıydı (800-801). Ancak eğer söylenenleri zamanında yapabilirlerse yine rakipsiz olacaklar diye düşünüyorum. Samsung direkt ARM tasarımları kullanırken ve Qualcomm en güçlü ARM mimarisini orta seviyede kullanacağız derken çok ilginç olaylar dönmedikçe lider yine Qualcomm olacaktır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.