Şimdi Ara

Toshiba, mobil cihazlar için geliştirdiği 13MP'lik yeni görüntü sensörünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Toshiba, mobil cihazlar için geliştirdiği 13MP'lik yeni görüntü sensörünü duyurdu


     

    Teknoloji dünyasının birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmalarından Toshiba, mobil cihazlar için geliştirdiği 13 megapiksel çözünürlüğündeki görüntü sensörü T4KB3'ü resmi olarak duyurdu.

     

    Cep telefonları ve tabletler hedef alınarak hazırlanan arka aydınlatmalı BSI CMOS sensör T4KB3, teknik olarak 1/3.07-inç boyutunda 13 megapiksel çözünürlük sunuyor. İncelik noktasında birbirleriyle yarışan mobil cihazlar için yeni bir tasarım metoduyla üretilen T4KB3, bu sayede sınıfının 13MP çözünürlük sunan en ufak sensörü olarak karşımıza çıkıyor. Enerji tasarrufu açısından Toshiba'nın seri üretimdeki mevcut çözümleriden %53 oranında daha verimli olduğu belirtilen sensör, yüksek kare hızındaki çekimlerin genelde karanlık olması (Kısa pozlama değerleri nedeniyle yüksek ışık ihtiyacı oluşuyor) sorununu da "Bright Mode" adı verilen teknolojisi sayesinde çözüyor. Full HD (1920x1080 piksel) çözünürlükte yapılan saniyede 120 karelik (Slow Motion imkanı) çekimleri olduğundan dört kat daha parlak / aydınlık şekilde işleyebilen T4KB3, 8Kbit'lik programlanabilir hafızasıyla da iki farklı ışık koşuluna özel lens parlaklık düzeltmelerini hafızasında tutabiliyor. Örneğin iç ve dış çekimler farklı ışık profilleri uygulayabilen sensör, bu profiller arasında geçiş imkanı sunabilmesiyle de kullancılarına seçim şansı tanıyor. Sensör ayrıca 4K ile 2K çözünürlüklerde saniyede 30 kare video çekimi de gerçekleştirebiliyor..

     

    Toshiba T4KB3'ün ayda 2 milyon adetlik seri üretimine 2015'in Nisan ayında başlanıyor.











  • arka aydınlatmalarda noise sorunu olmuyor muydu? kamera kısmında geride kaldım da. :(

  • Htc nin kullandigi toshiba uretimi kameranin kalitesi vasat incelemelerde

  • iPhone 6S'de bunu bekliyoruz gına geldi 8 MP'lik kamerasından.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nehalem

    iPhone 6S'de bunu bekliyoruz gına geldi 8 MP'lik kamerasından.

    de tam tersine 8 mp sabit dursun sensorleri büyütsünler. 20 mp sensorler gercekten de kumlanmadan geçilmiyor. piksel var ama detay yok . adam gibi olsun 8 mp olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nehalem

    iPhone 6S'de bunu bekliyoruz gına geldi 8 MP'lik kamerasından.

    de tam tersine 8 mp sabit dursun sensorleri büyütsünler. 20 mp sensorler gercekten de kumlanmadan geçilmiyor. piksel var ama detay yok . adam gibi olsun 8 mp olsun.

    Aynen öyle, ne kadar ufak sensöre ne kadar çok piksel sıkıştırılırsa noise problemi artacak, suluboya gibi kötü fotoğraflar çekilecektir. Sony'nin 20mp'lik cihazlarının tam boyuttaki halleri
    noise ve blurdan geçilmiyor. Büyük sensör de koyamıyorlar çünkü telefonu kalınlaştırıp kamera çıkıntısına yok açıyor. Dolayısıyla küçük(1/3") sensöre fazla piksel sıkıştırılmasının hiçbir anlamı yok.
    Iphone kamerası da çok iyi değil, ama geliştirilmesi gereken nokta sensörün büyütülmesi ve ois eklenmesi olacaktır. Daha fazla piksel malesef sensörü büyütmeden, dolayısıyla kamera çıkıntısı olmadan kaliteyi düşürmekten başka işe yaramaz.
    Bu yapılınca da nokia'nın eleştirildiği gibi neden çıkıntı var ve cihaz kalın diye kasaya yönelik tonla olumsuz eleştiri gelecektir. Dolayısıyla şimdilik piksel sayısı yeterli.




  • sony daha iyi bu konuda HTC toshiba sensor kullandı ama pekte iyi değil

  • T4KB3 virüs adı gibi

  • Sony'ye rakip olabilecekler mi bakalım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.