Şimdi Ara

Microsoft Spartan hakkında yeni görseller yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft Spartan hakkında yeni görseller yayınladı


     

     Microsoft'un ilk olarak Windows 10 etkinliğinde internet dünyasının karşısına çıkarttığı Spartan kod adlı yeni internet tarayıcısı hakkında yeni görseller ortaya çıktı.

     

    Mswin.me adlı internet sitesininin yayınladığı son görsellerden de görülebildiği üzere oldukça sade bir arayüzle hazırlanan Spartan, bildiğiniz üzere sayfalarda ekran kalemi ile notlar alınabilmesine ve bu notlar ile birlikte sayfaların saklanarak başkalarıyla paylaşılmasına imkan tanıyabiliyor. Sistemde yüklü diğer internet tarayıcılarına da destek vereceği belirtilen Spartan, ekranı dörde bölerek herhangi bir sayfayı dört farklı modda çalıştırabilecek ve tema desteğini de bünyesinde barındıracak. Dijital sesli asistan Cortana entegrasyonu ile örneğin bir restaurant'ın internet sitesine girildiği zaman bu mekanın rezervasyon, adres, telefon ve çalışma saati gibi bilgilerini direkt olarak adres barının sağına yerleştirilen Cortana simgesiden gösterebilecek olan tarayıcı, ayrıca sayfa içerisinde yer alan kelimeleri sayfadan çıkmadan Cortana yardımıyla arayabilecek. Yeni görsellerinden de ayarlar bölümü, adres barından Bing arama desteği, yeni okuma modu, favori sayfa kaydı, sekme arayüzü ve yine Cortana entegrasyonu gözler önüne serilen tarayıcı, halen geliştirilme aşamasında olmasına rağmen sağlam bir alternatif olacağını şimdiden müjdeliyor.

     

    Windows 10 ile beraber gelmesi beklenen yeni tarayıcının geçtiğimiz günlerde yayınlanan videosunu aşağıda izleyebilir, görsel galerisine ise buradan ulaşabilirsiniz.

     



  • yalan yok, tasarımını çok beğendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. parti eklentiler için de mağaza sunarsa diğer tarayıcılar arasında çok yüksek bir pazar payına sahip olur.
  • Nihayet Microsoft elindeki imkanları entegre bir şekilde kullanmaya ( kullanışlı ve pratik bir şekilde ) başlamış anlaşılan.

    Elinde Bing gibi arama motoru var, zorla her yerde kullandırmak için zorlayacağına böyle kullanışlı bir şekilde sunması zaten kullanıcıların işine gelirse
    pazar payında yükselmesini sağlayacaktır.

    Windows 10'un incelemelerine de bakıyorum arada bir youtube üzerinden ve o da hoşuma gitmeye başladı. Adam gibi rekabet olursa zaten diğer firmalar da çıtayı yükseltmek için
    daha fazla çözüm üreteceklerdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.