Şimdi Ara

Gitarda lick ve shred ne demek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gitarda lick ve shred ne demek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • "Lick" için "müzik cümlesi" demek doğru olur sanıyorum. "Shred" demek de "yardırmak" gibi bir şey. Yani çok hızlı şekilde çok nota çalmak.
  • ShaG kullanıcısına yanıt
    lick i biraz daha açar mısın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SONEKTRA

    lick i biraz daha açar mısın ?

    Tam olarak nasıl anlatılır bilmiyorum, bir esere bir paragraf gibi bakarsak lickler de o paragrafın cümleleridir yani.
    Bir eser nasıl oluşur? Farklı farklı melodilerin, motiflerin, figürlerin arka arkaya çalınmasıyla, değil mi? İşte o arka arkaya çalınan ancak kendi içlerinde de bir anlamları, kararları olan parçalara deniyor cümle. Gitar solosundan örnek vereyim, o gitar solosunu parçalara ayır deseler, rastgele bölmezsin değil mi? Onu dinleyince zaten anlarsın nerelerden bölebileceğini, cümlelerin başlangıçlarını, bitişlerini. Yani solo yekpare değildir, parçalar halindedir.
    Daha açık bir şekilde anlatamıyorum, anlatabilecek varsa bir el atsın. Gerçi bu yeterince açık olmuştur sanıyorum, bir gitar solosu aç, bu dediklerimi o solo üzerinden anlamaya çalış, muhtemelen anlayacaksın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShaG kullanıcısına yanıt
    Riff mi yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SONEKTRA

    Riff mi yani?

    Hayır, riff ayrı. Riff genelde arka arkaya tekrar edilir ve daha kısa motiflerdir. Lick ise kısa da olabilir uzun da olabilir.
    Şu videoyu 2:38'den sonra izle:

    Mesela 1. "Lick"te birkaç nota çalıp, bendler vs. yapıp La'da (Re teli 7. perde) bitiriyor ya, işte o bir licktir. Diğer gösterdikleri de aynı şekilde.
  • konuyu hortlatmış olacam ama bu ararlar buy işi araştırdığım için bi cevap yazayım dedim. basit olarak ACDC black in black te ilk baştaki ezgi riff oluyor.dikkat edilirse şarkı sürekli bu riff üzerine dönüyor.riff tek ölçüde olur bir kaç ölçüde.lickler riffleri oluşturur.bir soloyu çalmak istedeiğinizde ölçü ölçü yani bölüm bölüm çalışırsınız ilk olarak.işte o bölümler lick oluyor.yani tek başına çaldığınızda pek bişey ifade etmeyen egzersizler.shred ise arkadaşın dediği gibi yardımadır.şarkı sonlarındaki sololara shred diyebilirisz belki.internett bir tekniğin videosunu açtığınızda öğretici ben bu tekniği biliyorum hesabına bişeyler sallar onada shred diyebiliriz.Sonuç.lickler riffleri oluşturur ama rifler shredi oluşturmaz.duman şarkılarında riffleri bolca kulanır örnek "ah" şarkısındaki girişteki melodi sürekli döner rifftir.sondaki soloda shrede girebilir.shred konusunda çok kesin konuşmuyorum çünkü shred biraz sallamadır.Yani söyle düşün AH şarkısının solosunu kayıtta çaldı eleman solo oluyor evet ama konserde gaza geldi buldu kafayı soloyu farklı şekilde attı shred tam olarak bu.
  • LGmax L kullanıcısına yanıt
    O kadar hortalttın ki ben gitar çalmayı bıraktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.