Şimdi Ara

MWC 2015 : MediaTek'den Chromebook modellerine yönelik Helio X10 yongaseti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • MWC 2015 : MediaTek'den Chromebook modellerine yönelik Helio X10 yongaseti





    Mobil pazarda önemli bir başarı yakalayan ve alt seviye segmentte yüzde 50 pazar payını geride bırakan MediaTek, gözünü bu kez tablet ve dizüstü modellerine gözünü dikmiş durumda. Firma yongasetlerini Chrome OS ile uyumlu hale getiriyor. 

     

    Firmanın lanse ettiği Helio X10 adındaki yongaseti giderek kalabalıklaşan listeye yeni bir isimlendirme yaparak çeki düzen verme adına ilk aşama olacak. Helio X10 firmanın MT6795 64-bitlik yongaseti ile başlıyor. Cortex-A57 ve Cortex-A53 çekirdeklerini temel alan yongasetinde 700MHz hızında çalışan PowerVR G6200 grafik birimi yer alıyor. Yapı itibariyle yongaseti Chromebook modellerine göre optimize edilmiş. 

     

    Helio X10 yongasetinin en önemli yeniliği 120Hz ekran yenileme hızını desteklemesi. Bu sayede tablet ve dizüstü modelleri televizyon ekranları kadar akıcı görüntüler sunabilecek. Ayrıca yavaş çekim konusunda da 480 kare/saniye oranları elde ediliyor ki iPhone 6 serisinde 240 kare/saniye hızında yavaş çekim özelliği mevcut. Yongaseti anlık faz algılama ve otomatik odaklama teknolojilerini de daha iyi hale getiriyor.

     

    Belirli iş yüklerini GPU üzerine aktaran CorePilot teknolojisi sayesinde yongaseti performansı artırıyor ve enerji tüketimini de azaltıyor. MediaTek yongasetini Snapdragon 810 ile testlere sokmuş ve yongaseti Snapdragon 810'u geride bırakmış. Ancak şu ana kadar ki testlerde MT6795 yongaseti Snapdragon 810'un oldukça gerisinde kalıyordu. Firmanın testleri nasıl uyguladığı ise bilinmiyor. MediaTek bu seriyi daha da genişleteceğini belirtiyor. Muhtemelen daha önce duyurusu yapılan modeller de bu isim altına girecek.







     







  • s810 gecikince biraz yalan oldu sanırım

  • Qualcomm u tokatlayan tokatlayana :D

  • yahu o değilde Samsung'un cep telefonuna koyduğu SoC'u lenovo chromebook'un da kullanıyor ama Qualcomm'un fanları hala Cpu'da Qualcomm iyi diyor. Çok ilginç.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtrhn

    yahu o değilde Samsung'un cep telefonuna koyduğu SoC'u lenovo chromebook'un da kullanıyor ama Qualcomm'un fanları hala Cpu'da Qualcomm iyi diyor. Çok ilginç.

    O da ayri bir sacmalik. Telefon fanını anladikta islemci fanı olmak nedir?

    Htc veya sony samsugdan islemci almaya baslarsa kimse sasirmasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mediatek'in ürün çeşitliliğinin artması ve isimlendirmesinin kafa karıştırması nedeniyle Helio markasını duyurmasıyla alakalı. Helio X, Mediatek'in üst seviye çipleri, Helio P de güç ve enerji sarfiyatının dengeli olacağı seri olacak.

    Özellikle batı pazarları için seçilmiş. Çin'e özel ayrı bir isimlendirmesi olacakmış.

    Helio X10 denen çip bizim bildiğimiz MT6795. Snapdragon 810'dan hızlı değil. Chromebook'a özel de değil. Telefonlarda göreceğiz yakında.
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Bilse fanı olmayacak zaten. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf 480 fps için bile tercih edilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.