Şimdi Ara

Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
6.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz gün sol şeritte ilerlerken aramızda en fazla 20 metre bulunan kamyonun sağ şeritten önündeki tırı sollamak için sinyalsiz ve kontrolsüz bir şekilde atlaması sonucu çok kötü bir kaza geçirdim.

    Arabanın içinde toplamda 5 kişi olmamıza rağmen çok şükür sadece arka koltukta oturan bir arkadaşımın burnu kanayarak, ufak sıyrıklarla kazayı atlattık. Arka koltuktakiler kendi kemerlerini takmadıkları için kaza esnasında bacaklarıyla ön koltuklara dayandıklarından sadece belimde ufak sayılabilecek ağrı var, o da birkaç güne geçecekmiş. Yarın eksper aracı inceleyip pert olup olmadığına karar verecekmiş. Sizce bu araç perte çıkar mı?

    Aylar Sonra Gelen Edit:

    Hızımı ve sigorta şirketimi soran birçok kişi oldu, dosya artık kapandığı için detayları buradan da yazayım dedim. Kasko şirketi Anadolu Sigorta idi. Hiçbir şekilde bana sıkıntı yaşatmadan, toplamda 24 gün içinde anlaştığımız araç bedelini ödediler.

    Kaza ise Bursa yolundan Kocaeli'ye dönerken (Halıdere-Değirmendere arası) oldu. Gece geç saatte (23:30-24:00) yol kalabalık olmadığından hızlı (dip gaz ağırlıklı) gidiyordum (Biliyorum çok çok yanlış bir hareket tasvip etmiyorum, yanlış anlaşılmayayım). Kazadan önce kadranda 170 küsür bir hız olduğunu hatırlıyorum. Yolda bir kamyon-tır birikimi artmaya başlamıştı. Sağ şeritten giden kamyon, önündeki tırı sollamak için sol şeride (kazanın olduğu yol düz ve aramızda en en fazla 7-8 arabalık boşluk varken) yollar nasıl olsa boş mantığıyla sinyalsiz ve kontrolsüz çıkmaya başladı. Kamyonu farketmemle en fazla 1 saniyelik fren+direksiyon manevrası fırsatım oldu. Hızımdan dolayı ne yavaşlayabilme ne de kaçabilme imkanım oldu. Kamyon sürücüsü ifadesinde 60 km/h ile gittiğini belirtmiş, ben de kaza esnasında kendi hızımın 120 civarına düştüğünü tahmin ediyorum. Fotoğraflardan da gözüktüğü gibi kamyonun kasası yaklaşık 20 cm kadar camdan içeriye girdi, gerçekten kıl payı kurtardık.

    Kaza anını ve sonrasını soran arkadaşlar vardı; hızımdan dolayı fren+manevra yapmış olmama rağmen ne kaçabilme ne de durabilme imkanım vardı. Tam kasaya vurma anında aklıma nasıl geldi bilmiyorum ama direksiyonu kırık tutmayayım ki sonrasında savurup takla atmayayım, arkadaki tırlar yandan vurmasın diye düşünerek direksiyonu airbag açıldığı gibi ya da açılmadan hemen önce (tam hatırlayamıyorum) düzledim. Airbaglerin açılma anındaki görüntüsü ve yanık kokusuyla insan ciddi tırsıyor. İlk başta arabada yangın çıktığını ve arabada sıkıştığımı sandım. O korkuyla her iki koltuğunda kemer tokasını açtıktan sonra birkaç saniyelik şoktan sonra arabadan herkes direk dışarıya çıktı daha doğrusu kaçtık. Kazadan sonraki gün arabayı servise çektirdikten sonra tekrar aracın içine oturmaya çalıştım ve ilginçtir ki ne bacaklarım ne de kafam sürücü koltuğuna sığamadı.

    Kazadan hemen sonra yoldan şans eseri geçen ambulansla ilk muayenemiz yapıldı. Ambulansla hemen hastaneye, hastanede 2 saatlik müşahededen sonra da hemen karakola ifade vermek için götürüldük. Kazadan sonraki ilk saatlerde oluşan korku (17/12 tansiyon) ve stresten pek bir ağrı hissetmezken sabah uyanınca ilk başlarda günler geçtikçe ağrısı artan, toplamda da 10 gün süren ciddi bel ağrısı çektim. İlginçtir hiçbir yerimde morluk olmamasına rağmen, kazadan tam 3 gün sonra göğüs kafesimde de 1 hafta boyunca süren ağrı oluştu. Kemersiz olan arkadaşlar ön koltuklara uçtuklarından onların yükü de bizim üstümüze geldi sanırım. Ucuz, gerçekten çok ucuz atlattık ve benim için hayatım boyunca unutamayacağım, sağlam bir ders çıkartıp minimum zararla atlattığım çok ciddi bir kaza oldu.

    Kamyon sürücüsünün ben sağ şeritte ilerlerken bana arkadan vurdu demesi, arabada araç içi kamera olmaması ve civarda da mobese bulunmadığından arkadan çarpmadan dolayı 8/8 ben kusurlu bulundum. Ama kamyon sürücüsünün ehliyetine biriken ceza puanlarından dolayı el konuldu.

    Bu arada arabanın hasar masrafı 42 bin lira değil tam olarak 50.416 liraymış.


    Kaza resimleri:

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim



    ---------------------------------------------

    Edit: Araba için servis ekspere 42 bin lira hasar göstermiş, eksper de raporu inceledikten sonra araba için pert kararı çıkartmış. Kasko teklif göndermiş ancak hala bana ulaşmadı. Bu sürecin bu kadar yavaş ilerlemesi normal mi?

    ---------------------------------------------

    Edit 2: Kasko araba için 51.500 liralık teklif gönderdi, forumda ilk teklife itiraz edince yeni teklifin genelde daha yüksek geldiğini gördüğümden bizde rakama itiraz ettik bakalım sonuç nasıl gelişecek. (Devletin 2012 Civic için belirlediği kasko bedeli 55.100 lira)

    ---------------------------------------------

    Edit 3: Kasko teklife itiraz ettikten 3 gün sonra 53.000 liralık ikinci teklifi gönderdi. Aracın piyasasına göre rakam güzel geldiğinden kabul ettik.

    Taksirle yaralama şeklinde tutulan kaza tutanağına da savcı takipsizlik vermiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 27 Kasım 2019; 2:17:41 >







  • Buyuk gecmis olsun.Yetkili servis perte cikarir bence.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun.. Aracınız muhtmelen pert olur.
    Arkadan çarpma gibi değerlendirilmemesi için mobese falan var mı civarda diye bi inceleyin derim.
    Gerçi polis de tutanak tutmuştur muhtemelen ama, kamyoncunun yolumda giderken bana arkadan vurdu demesi olası..
  • Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi kamyon sürücüsü ben sağ şeritte giderken arkadan bodoslama girdiler diye yalan ifade verdi, civarda ne mobese ne de dükkan kamerası varmış. Tek tesellimiz kasko olması ve can kaybı olmaması.

    Hem kamyoncu hem de ben uzlaşmaya açık bir şekilde birbirimizden şikayetçi olduk. Bu durumda süreç nasıl işleyecek bilginiz var mı?
  • Geçmiş olsun bu arac perte cikmazsa hicbir arac cikmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük geçmiş olsun, çok ciddi bir kaza atlatmışsınız Allah korumuş. Aracınız yüksek ihtimalle perte çıkarılacak. Sadece hava yastıkları 10.000 tutar, motordu karportaydı masraf 25.000 lirayı bulacaktır.

    Kasko şirketleri bu tür durumlarda hiç uğraşmadan perte çıkarıyor. Pert araçlar sanayici esnafa açık artırma ile satılıyor sonra çizik boyalı diye 2. elde satışa sunuluyor.
  • Kesin kamyoncu kendini hakli çıkarttırmak için tutanaga "arkadan vurdu" demiştir dedim,öyle de çikti ne diyim geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön ızgaranın yerinden oynadığı kazalarda bile araç perte çıkarılabiliyor. %99 perte çıkar. Geçmiş olsun.
  • İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, kendi hızımızı düşünüyorum da şu anda günlük hayatımıza devam edebilmemize, kırık çıkık bile olmamasına o kadar çok şaşırıyorum ki.

    Kaportasına elle bastırınca çok çok zayıf hissiyatı uyandıran Civic'in nasıl 5 yıldız aldığını düşünüyordum ama gerçekten daha eski, başka bir araba olsaydı hayatta olmazdık şu an. Hatta bunu sadece ben demiyorum olay yerindeki herkes böyle bir kazada bu araçtan nasıl sağ kurtuldunuz diye sordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 6 Mart 2015; 0:30:47 >
  • Allah korumuş geçmiş olsun, airbagler bile 10-15bin eder yetkili serviste perte çıkarırlar
  • Geçmiş olsun, sert pert olmama ihtimali yok gibi, sizlere bir şey olmaması sevindirici

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aracınız %99.9 pert, çok büyük geçmiş olsun, canınıza birşey gelmeden kurtulmanız sevindirici.
  • Kesinlikle pert. Bi galerici alır bunu yaptırır, sadece ön tarafta temizlik boyası mevcut diyerek satar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hızının kaçtı.kamyon tahmini kaçtı.daha önce bi bmw vardı tıraş arkadan çarpmış ölümlü kaza meydana gelmişti o zaman da demiştik kamyonları altına demir ızgara şart sizin araçta alt Tampon da bişey yok kaporta sıyrılmak biraz daha hızlı olsaydınız tam ön çerçeve komple kamyonun altına girerdi emin olun başka bi araba olmasaydı durum farklı olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun .Araç %99 perte çıkar.Hızınız kaçtı acaba?İhhs testlerinde başarılı sonuçlar almıştı civic 2. sıradaydı sanıırm.Hiç kimsede bir şey olmaması sevindirici.
  • Gecmis olsun.Araç pert.Hava yastıkları açılmış en basitinden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talhadogdu

    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, kendi hızımızı düşünüyorum da şu anda günlük hayatımıza devam edebilmemize, kırık çıkık bile olmamasına o kadar çok şaşırıyorum ki.

    Kaportasına elle bastırınca çok çok zayıf hissiyatı uyandıran Civic'in nasıl 5 yıldız aldığını düşünüyordum ama gerçekten başka bir araba olsaydı hayatta olmazdık şu an. Hatta bunu sadece ben demiyorum olay yerindeki herkes böyle bir kazada bu araçtan nasıl sağ kurtuldunuz diye sordu

    Yaptığınız ilginç bir genelleme olmuş. Kamyon hareket kalinde olduğu için daha az hasarla atlattınız diye tahmin ediyorum. Hatta önü biraz yüksek bir araç olsaydı altına bile girmezdiniz büyük ihtimalle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazloo

    quote:

    Orijinalden alıntı: talhadogdu

    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, kendi hızımızı düşünüyorum da şu anda günlük hayatımıza devam edebilmemize, kırık çıkık bile olmamasına o kadar çok şaşırıyorum ki.

    Kaportasına elle bastırınca çok çok zayıf hissiyatı uyandıran Civic'in nasıl 5 yıldız aldığını düşünüyordum ama gerçekten başka bir araba olsaydı hayatta olmazdık şu an. Hatta bunu sadece ben demiyorum olay yerindeki herkes böyle bir kazada bu araçtan nasıl sağ kurtuldunuz diye sordu

    Yaptığınız ilginç bir genelleme olmuş. Kamyon hareket kalinde olduğu için daha az hasarla atlattınız diye tahmin ediyorum. Hatta önü biraz yüksek bir araç olsaydı altına bile girmezdiniz büyük ihtimalle.

    O konuda haklısınız, yüksek bir araçta alta girme gibi bir durum olmazdı. Ben çoğu japon otomobillerindeki ince kaportanın altında bu kadar sağlam bir çelik kafes olduğunu, böyle bir koruma sağlayacağını tahmin etmiyordum sadece, darbeyi çok başarılı bir şekilde sönümledi ve çok şükür ufak sıyrıklarla atlattık.




  • Yeni fotoğraflar

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim

    Yüksek Hızla Kamyonun Altına Girdim Edit: Araç Pert Detayları Ekledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 5 Mart 2015; 19:32:52 >




  • Hocam geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış.Ne yalan söyleyeyim kamyona arkadan vurma kazaları aklıma geldi konu başlığını görünce kesin dedim kendisine birşey olmadıysa yanındakilere birşey olmuştur.

    Araç kameranız olsaydı hiç uğraşmazdınız git kardeşim kime şikayet ediyorsan et video var kafam rahat istersen milyar dolarlık avukat tut diyebilirdiniz ama yapıcak birşey yok olan olmuş.Aracın parasını tekrar aldıktan sonra size tavsiyem güzel bir araç içi kamera almanız dual (ön arka) olursa tadından yenmez.

    Tekrar geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.