Şimdi Ara

Alman araştırmacılardan okuma hızına göre kaydırma yapabilen teknoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Alman araştırmacılardan okuma hızına göre kaydırma yapabilen teknoloji


     

    Metin okuma süreci herkes tarafından farklı hızda gerçekleştirilen bir işlemdir. Bazı durumlarda sorun çıkartan bu durum için Almanya merkezli Saarland Üniversitesi ve Yapay Zeka Araştrma Merkezi tarafından geliştirilen prompter (Haber bültenlerinde spikerlerin haberi okudukları sistem) benzeri teknoloji, okuma hızına adapte olabilen ilginç bir takip sunabiliyor.

     

    Günümüzde ticari olarak da satışı yapılan göz takibi özellikli gözlük modelleri üzerine kurulan teknoloji, iki adet kızılötesi kamera ile çalışma gösteriyor. Bahsi geçen kameralardan bir tanesi kişinin yüzüne dönük şekilde göz hareketleri ile bakış yönünü algılarken, diğer kamera ise okunacak metnin yer aldığı ekrana dönük şekilde kişinin anlık olarak okuduğu noktayı belirliyor. Bu karşılıklı entegrasyon sonucunda kişinin okuma hızına bağlı olarak metnin diğer kısımlarını kaydıran yani kişinin okuyabileceği şekilde önüne getiren sistem, gerçek zamanlı olarak çalışma gösterdiği için anlık okuma hızı değişikliklerine de seri bir şekilde adapte olabiliyor.

     

    Şimdilik tek bir ekranda üç farklı kişiye kadar çalışma gösterebildiği söylenen okuma teknolojisi, geliştirilmeye ve ticari kullanım alanları aranmaya devam ediyor.

     








  • Okurken direk, goz organimizin hareketi hizli oldugundan gozu cabuk yorabilecegi dusuncesi aklima geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında güzel ama sadece yazıyı kaydırsın diye gözlük takılmaz, yani en azından ben takmam; ama felçli, eli kolu çalışmayan arkadaşların işine yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.