Şimdi Ara

E-ten Glofiish X500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
0
Favori
11.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pocket pc phone'ların en incesi diye duyuruldu!
    E-ten M600+ ile aralarındaki farkları avantaj ve dezavantaj olarak inceleyelebiliriz.
    Zira bildiğim kadarı ile henüz Türkiye'de yok!

Macaristan'da ön siparişte...
    132.000 Hungarian Forint = 505 Euro fiyattan...

E-ten Glofiish X500

Resmi internet sitesi
    http://www.etencorp.com/products/Communication/X500.php

İşletim Sistemi
    Windows Mobile™ 5.0 software for Pocket PCs (AKU 3.2)

İşlemci
    Samsung SC3 2442 400 MHz Processor (E-ten M600+ da SC3 2440 var!)

BELLEK
    128 MB Flash ROM, 64 MB SDRAM (E-ten M600+ 256 MB ROM var!)

EKRAN
    2.8", 240 x 320, 65,536 colors, TFT-LCD

BOYUTLAR
    113 x 59.5 x 15.5 mm
    146 g (with battery)

KABLOSUZ
    GSM/EDGE Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz
    GPRS/EGPRS Class B, Multi-slot Class 10
    Bluetooth® v2.0 class 2 + EDR,
    WiFi IEEE802.11b/g Certificated (E-ten M600+ da 802.11 /g yok!)

GPS
    (E-ten M600+ da yok!)
    Embedded SiRF Star III chipset, TMC function supported*,
    SiRF Instant Fix ( Ephemeris Extension )
    (*subject to change by region)

KAMEREA
    Built-in 2.0 mega pixels CMOS camera, up to 1600 x 1200 resolution

HAFIZA KARTI
    Micro SD card slot (E-ten M600+ da SDIO)

USB BAĞLANTI
    Mini USB Sync (E-ten M600+ da yok!)

PİL
    (E-ten M600+ da 1440 mAh)
    Lithium Polymer rechargeable with 1,530 mAh capacity
    Talk time* : 5~7 hours
    Standby* : 150~200 hours,
    Pocket PC usage* : 10~15 hours
    GPS usage* : 5~7 hours

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 3 Aralık 2006; 1:20:40 >

• Rom değerlerini yeterli seviyeye çekmeleri gps eksikliğini kapatıp aynı maliyete ürün piyasaya sürmeleri demek, yani rakam değişmeyecek ancak mini usb, yüksek kapasite pil ve gps gibi bazı artılarla rom eksiği dışında eksiği olmayan bir cihazı uygun rakamdan sunacaklar. Bence güzel bir ürün..
  • Doğru zira aynı siteden E-ten M600+ biraz daha ucuz! Ama Türkiye'de fiyatlar değişebilir. E-ten M600+ oldukça yüksek bir seviyeden piyasaya girmişti.
    X500 ise GPS artısı dışında temelde aynı ürün. ROM azalması bence kötü. Ayrıca ben MicroSD'de sevmiyorum. Avantajları dezavantajları olsa da temel olarak iyi bir ürün. En azından görünüşü... Hala plastik ama daha şık duruyor!
  • http://www.mobileplanet.com/p.aspx?i=140450 adresinde ise 750$ olarak görünüyor. Fiyatlar ön sipariş olduğu için değişken... Eten-user.net X500 başlığı altında satılan tüm yerlerin listesi var.
  • bu modelin fotoğraf için merceğinin daha ii olduğunu duydum. ayrıca yanlış hatırlamıyorsam otomatik odaklamada mevcut. bence en güzel özelliği ise m600+ a göre ince olması.
  • Ben biraz işin ergonomisine de takılıyorum.
    Büyük eller için özellikle bu önemli.

İnce telefonlar (özellikle Samsung serileri) bana çok kullanışlı gelmiyor. Yaptığım denemelerde rahat edemedim.

Ben E-ten M600+ ın karizmatik olmayan görünüşüne rağmen çok rahat ediyorum kullanırken...
    Umarım bu da öyledir.

Türkiye'de fiyatına ve benim E-ten M600+ ın 2.el fiyatına göre upgrade durumunu gözden geçirirken kafama takılanlar şunlar olacak!

1- 256 ROM
    2- SDIO
    3- Türkiye satış fiyatı ???

Artılar ise...
    1- 802.11 G
    2- EDGE
    3- Mini USB
    4- GPS
    5- Pil
  • buna ne demeli. karşınızda m700 :)

E-ten Glofiish X500

tabiki asparagas olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexterx -- 11 Kasım 2006; 23:58:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    e tab-4 ??????
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • inşallah ultravizyon sözünde durur da alırız asus p525 den ilgisizlik ve oyalama taktikleri yüzünden vazgeçtim bu alet iyi bir alet fakat artık dist firmalarında yaklaşımı alet in özellikleri kadarda önemli hale geldi yedek parçası servisi vs vs hadi hayırlısı bakalım ı'm waiting ...
  • Eten x500Ü bir haftadır kullanıyorum. Bir çok açıdan oldukça iyi. GPS'i oldukça hızlı ve bir dakikayı bulmadan uyduları buluyor. Ayrıca uydu bilgilerini internet aracılığı ile de günceliyor. Şık bir tasarımı var. Boyut olarak biraz uzun tabiki ancak ergonomik olarak bana oldukça iyi geldi. İGO oldukça düzgün çalışıyor ancak tomtom 5,20 ve 6'yı çalıştırdım uydu alıcıyı çalıştırdığını görüyorum ancak uydu bilgisini alamıyor. N.turk eski versiyonu çalışıyor ama harita görüntüsü 10-15 sn'de bir değişiyor. Yeni versiyon ise uydu alıcıyı çalıştıramadı. En azından tüm portları denememe rağmen ben beceremedim. Yine de çok güzel bir cihaz tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oksay

Eten x500Ü bir haftadır kullanıyorum. Bir çok açıdan oldukça iyi. GPS'i oldukça hızlı ve bir dakikayı bulmadan uyduları buluyor. Ayrıca uydu bilgilerini internet aracılığı ile de günceliyor. Şık bir tasarımı var. Boyut olarak biraz uzun tabiki ancak ergonomik olarak bana oldukça iyi geldi. İGO oldukça düzgün çalışıyor ancak tomtom 5,20 ve 6'yı çalıştırdım uydu alıcıyı çalıştırdığını görüyorum ancak uydu bilgisini alamıyor. N.turk eski versiyonu çalışıyor ama harita görüntüsü 10-15 sn'de bir değişiyor. Yeni versiyon ise uydu alıcıyı çalıştıramadı. En azından tüm portları denememe rağmen ben beceremedim. Yine de çok güzel bir cihaz tavsiye ederim.

GPS programı kutuyla birlikte gelen cd ler içinde çıkmıyormu ?
    128 MB RAM olması sence dezavantaj mı?
    Klavyesiz kullanımı rahatmı ? ben şahsen M700 ü bekleyeceğim
    Nereden aldın ve kaça aldın ?

• Malesef gps programı olarak sadece gps viewer programı var.
    128 RAM yeterli gözüküyor.
    Ben klavyenin avantaj değil, ekranı küçülten yada cihazı kalınlaştıran ve bozulabilecek bir parçası olması nedeniyle dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Daha önceki cihazlarım ipaq 6340 ve O2 atom'da da klavye yoktu ve eksikliğini hiç duymadım. Ayrıca türkçe karakter kullanmayı seviyorum.
    Macaristandaki eten'in satış sitesinden aldım. Yaklaşık olarak cihaz + shipping ücreti 710$. Tabiki buna yüzde 10 gümrük vergisi ve masrafları eklemelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oksay -- 2 Aralık 2006; 23:24:52 >
  • quote:

Malesef gps programı olarak sadece gps viewer programı var.
    128 RAM yeterli gözüküyor.
    Ben klavyenin avantaj değil, ekranı küçülten yada cihazı kalınlaştıran ve bozulabilecek bir parçası olması nedeniyle dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Daha önceki cihazlarım ipaq 6340 ve O2 atom'da da klavye yoktu ve eksikliğini hiç duymadım. Ayrıca türkçe karakter kullanmayı seviyorum.
    Macaristandaki eten'in satış sitesinden aldım. Yaklaşık olarak cihaz + shipping ücreti 710$. Tabiki buna yüzde 10 gümrük vergisi ve masrafları eklemelisiniz.

Kargoyla Türkiye ye gönderiyorlar mı? Kayıt nasıl yaptırdın?
  • Fedex'le gönderiyorlar. Kayıt için fatura ve fedex ile geldiğine dair kağıtları gümrük müdürlüğüne götürdüğünde kayıt yapıyorlar. Ancak yılda bir telefon getirme hakkınız var. Bu arada tomtom' da çalıştırmayı başardım. Problem GPS Baut hızının 57600 olması gerekiyormuş
  • quote:

Fedex'le gönderiyorlar. Kayıt için fatura ve fedex ile geldiğine dair kağıtları gümrük müdürlüğüne götürdüğünde kayıt yapıyorlar. Ancak yılda bir telefon getirme hakkınız var. Bu arada tomtom' da çalıştırmayı başardım. Problem GPS Baut hızının 57600 olması gerekiyormuş

nasıl güzel çalışıyomu ... hangisi sence iyi .. Tom tom.. İgo ... hangisi ?
  • Igo'nun programı daha iyi gibi gözüküyor ama ben malesef anadoluda yaşıyorum ve benim kullanabildiğim tek harita tomtom'un Eastern_Europe haritası. Yinede Ankara veya İstanbula gittiğimde igo'yu kullanıyorum, tomtom'a göre kullanımı daha pratik ve bendeki haritası daha güncel.
  • bir takım problemlerden bahsediliyor sms service vsvs inşallah rom update ile çözülür

http://www.eten-users.net/

oksay telefon görüşmelerinde ses kalitesi nasıl birde sms ile problem yaşadınmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labraxx -- 4 Aralık 2006; 16:08:15 >
  • Eten X500 ile ilgili sorunlar :

1) Sms gönderirken kilitlenme.
    2) Telefon konuşmalarında eko, kötü ses kalitesi, görüşmenin kesilmesi.
    3) Sbp plus programında iconların farklı yerlerde görünmesi.

Eten forumundaki tırıvırı sorunları yazmadım. Bunlar common problem. Tüm X500 sahiplerinin yaşadığı ortak sorunları aldım sadece. Umarım düzeltirler.
  • Şu ana kadar sms gönderirken veya alırken bende problem çıkmadı.
    Telefon görüşmelerinde O2 Atom'a göre Eten çok daha kaliteli bir görüşme sağlıyor.
    Sbp plus'ı yüklemedim henüz ama sunnysoft backup manager,o2 plus 2.0, resco (explorer, radio, keyboard), opera, tomtom, igo, mobipocket, tcpmp gibi programlar sorunsuz çalışıyor. Beni ençok etkileyen Eten'nin üzerinde gelen call filter programı oldu. Başarısızlığa uğrayan programsa Garmin Que. GPS bağlantısı kuramadım bir türlü.
  • oksay cevap için teşekkürler

bu arada m600 plus topiğinde ultravizyon hakkında çok olumlu bilgiler gördüm bilgilernize umarım diğer firmalarada örnek olurlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.