Şimdi Ara

MWC 2015 : Yezz ilk Project Ara konseptini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • MWC 2015 : Yezz ilk Project Ara konseptini tanıttı





    Google'ın modüler akıllı telefon projesi Project Ara'da artık son dönemece girilirken, kapalı kapılar ardında üretici ortakların da modül çalışmaları devam ediyor. ABD'li akıllı telefon üreticisi Yezz, MWC 2015 etkinliğinde Project Ara altında neler sunacağını gösterdi.

     

    İlk başlarda tasarım konusunda eleştirilere uğrayan Project Ara, anlaşılan ilginç fikirlerle bunu telafi edecek gibi görünüyor. Yezz bir akıllı telefon için gerekli tüm modülleri üretmeyi planlıyor ve bir telefon maketini de fuarda sergiliyor.

     

    Google'ın kısıtlamaları nedeniyle Endoskeleton adı verilen ana iskelet üzerinde 11 adet modül yuvası var ve modüller bu yuvalara göre tasarlanmak zorunda. Ancak süsleme kısmı üreticinin inisiyatifine bırakılmış ve ortaya da göze hoş gelen tasarımlar çıkmış.

     

    Yezz yaz sonlarına doğru Porto Riko'da pilot denemeye başlayacak olan Project Ara için tüm modülleri üretmeyi düşünüyor. Bunlar arasında ekran, APU, kamera, güneş enerjili batarya, şarj modülü, oyun kontrolcüsü yer alıyor.

     

    Project Ara esnekliğe önem verdiği için medikal odaklı bazı modüller de kullanılabilecek. Aslında bu 11 yuvaya gelecek modüller cihaz için olmazsa olmaz modüller. Ancak kullanıcı örneğin cihazı şarj ettikten sonra şarj modülünü çıkaracak ve deneysel bir modül takabilecek.

     

    Yezz'in Project Ara akıllı telefonları yaklaşık olarak 200$ civarında olacak. Ancak iskelet yapının 50$ fiyat etiketine sahip olacağı biliniyor. Bu durumda 11 modülün toplamda 150$ maliyetinin olacağını hesap edebiliriz. Yezz projenin zenginlerden ziyade alım gücü ortalama olan yaygın bir kitleye hitap edeceğine inanıyor.







     







  • Güneş enerjili batarya en dikkat çekileni.Büyük telefon üreticlerinden böyle kendi kendine sarj olan bir telefon bekliyorum.Yada çok kısa bir sürede sarj olan bir telefon bekliyorum.Özellikle bu yıl LG veya apple den bekliyorum.Çünkü apple bir çok batarya mühendisi almıştı..

  • sonuca ulaşsın artık şu proje

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya kötü olmamalı. Orta segment için 200$ güzel fiyat. Ancak Ram 2gb olmalı. Kamera da önemli.

  • İhtiyacımız olmadığı zamanlarda Şarj ve kamera modülünü çıkartıp yerine batarya takabiliyorsak baya kullanışlı olabilir.

  • aslında sınırlı kalmış bu parçaların hepsi küçük kareler olsa mesela 5-6 tanesini batarya olarak kullanma gibi olsa daha iyi olurdu.

  • Son dönemlerde beni heyecanlandırmayı başaran ender projelerden birisi. İşlemci, gpu değiştirip aynı telefonların sürekli ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirilmesinden sıkıldım. Umarım kısa sürede büyük ilerlemeler sağlayabilirler.
  • herkes bir şeyi atlıyor. bu proje gerekleşirse androidin yeni sürümü için üreticilerin keyfinin domalmasını beklemeyeceğiz. her cihaz bir nevi nexus olacak
  • Güzel bir şey geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upgrade ederken isteyen parçaları kolaylıkla yurt dışından alabilir. Temel sistemi buradan almak yeterli olur. Bu da büyük fiyat avantajı sağlar. Gerçi devlet ona da bir engel getirir sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.