Şimdi Ara

Galeri dışında ikinci el araç alım satımına 50 bin TL ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.otoguncel.com/oto-haber/galeri-disinda-ikinci-el-arac-alim-satimina-50-bin-tl-ceza/

    Sitenin altında yer alan galericilerin yorumlarına da bakarsanız iyi olur :)

    Maliye, herhangi bir vergiye tabi olmadan bir yılda üçten fazla araç satışı yapanları yakın takibe aldı. Denetim birimleri, 10 araç alıp satan bir kişiye 50 bin liralık vergi çıkardı. Yetkililer ayrıca, ticaret yasağına rağmen araç alım satımı yapan devlet memurlarını tespit edip bağlı bulunduğu kuruluşa bildiriyor. Bir yıl içerisinde üçten fazla ikinci el araç alıp satan komisyonculara Maliye’nin çıkardığı fatura ağır oldu. Herhangi bir vergiye tabi olmadan ikinci el araç alım satımı yapanlara geriye yönelik mükellefiyet tesis ettirilince elde edilen kârdan daha fazla vergi çıktı.

    Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı denetim birimleri, 10 araç alıp satan bir kişiye 50 bin liralık toplam vergi çıkardı. Komisyoncudan 50 bin liralık gelirin vergisi istenecek. Edinilen bilgilere göre uzlaşma komisyonlarında cezalar silineceği için 10 araç alıp satanın cebinden ortalama 4-5 bin lira civarında bir para çıkacak. İlk satışını 2006 yılında yapan bir komisyoncu, beş yıllık vergi mükellefi sayılacak. İkinci el araç alım satımını ek iş olarak yapan memuru ise büyük bir risk bekliyor. Komisyoncunun devlet personeli olup olmadığına bakılmadan ticarî mükellefiyet tesis eden Maliye Bakanlığı’na bağlı inceleme elemanları alım satımını yapan kişinin memur olduğunu tespit etmesi halinde bağlı bulunduğu kamu kuruluşuna bildirecek.

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda memurun hiçbir ticarî faaliyette bulunamayacağı hükmünün yer aldığına dikkat çeken üst düzey bir Maliye yetkilisi, “İncelemeyi yapan kişi, komisyonculuk yapanın devlet memuru olduğunu öğrenirse disiplin amirine bildirmekle yükümlü. Bu tespitin yapılmasının ardından soruşturma açılır. Disiplin amiri, gerekli olan işlemi yapar. Eğer bizim bakanlığımızda çalışan bir memuru tespit edersek ben soruşturma açarım.” dedi. Türkiye’de ikinci el araç alım satımının dört milyona dayanmasının ardından cni artırmak amacıyla komisyoncuların kapısını çalmaya başladı. Bir yıl içerisinde üçten fazla araç alıp satan komisyoncular, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın radarına takılıyor. 2011 yılı içinde takipteki 1 milyon 686 bin mükelleften 623 binine mektup gönderilerek vergi dairesine çağrıldı. Edinilen bilgilere göre bir yıl içerisinde 12-13 araba satan eski bir milletvekili dahi bulunuyor. Türkiye genelinde 40 bini kayıtlı, 60 bin civarında ise kayıt dışı olmak üzere yaklaşık 100 bin civarında galerici bulunuyor.

    2011’de 3 milyon 700 bin ikinci el araç noterler aracılığı ile el değiştirdi. Bunun 1 milyon adedi galericiler tarafından yapıldı. Geriye kalan alım satımlar ise komisyoncular tarafından gerçekleştirildi. Gelir İdaresi’nin banka, noter ve emniyet kanalıyla elde ettiği bilgiler ışığında yılda birden fazla araç alıp satan komisyonculara yönelik vergi incelemesi başlatması, bu işi yapan yaklaşık 50 binin üzerinde kişiyi de harekete geçirdi. Beş yıl önce satılan üç dört araba için vergi mükellefi yapılanlar olduğuna dikkat çeken S.Y. isimli bir ikinci el araç alımı satımı yapan kişi, yedi sekiz araç satışı yapan bir komisyoncuya 50 bin liralık fatura çıkarıldığını kaydetti. Henüz tebligat yapılmayanların endişe içerisinde beklediğini aktaran S.Y., “Bizler vergi vermeyelim demiyoruz ancak bize çıkarılan toplam vergiler çok yüksek. 10 araba alım satımından 10-15 bin lira kazanan bir kişiye bunun iki katı fatura çıkarılmış. Bu verginin ödenmesi mümkün değil. Maliye, geçmişteki cezaları silerse biz düşük bir oranda vergi ödemeye razıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

    Zaman, Haber7







  • Yoh artık lebronjames
    Devlet nereden para sökeceğimi şaşırdı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vur kırbaçi vatandaşa vurrr.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar güzel
    Herkes işini yapsın :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaş vergi kaçırmasın devlette kırbacı vurmasın. İşçisi memuru eşek yüküyle vergi ödüyorsa, senede 40-50 arabayı tutturduğuna çakan merdiven altı galericilerde herkes gibi ödeyecek vergisini. Kayıtlı çalışan kesime yüklenmeyi bırakıp bu kaçak göçek rant kesimine vergi ödetmeyi başarabilirsek bu devlet gerçekten kalkınır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 1 yılda keyfi 3 yada 4 araç değiştiriyorum
    aldığım fiyata satıyorum bunlardan kar ettiğimi nasıl ispatlayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bir vatandaş için sened üç araç hakkı fazlasıyla yeter ucuza araç alıp pahalıya satarak kâr yapıp piyasayı alt üst eden insanlar için gayet iyi bir uygulama olmuş
  • 3 tane ben, 3 tane hanım, 3 tane annem, 3 tane babam, 3 tane arkadaşım var çok sağlam onlar da 9 eder. Ehh yılda 21 araba satsam köşe dönerim :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galericileri sevmem ama hiç üzülmedim.
    Al-sat'çılar galericilerden daha rahat yalan söylüyorlar.
    Aracı sattıktan sonra cep telefonunu da değiştirdi mi, bul bulabilirsen.
    Galericilerin en azından bir adresi/mekanı var.

    Bu al-satçılar yüzünden sahibinden satılık araba kalmadı, bunların kar marjları yüzünden piyasa yükseldi.
    Bir de deli gibi vergi kaçırıyorlar.
    Bu işi yapacaksan, aç bir mükelleflik.

    Hiç üzülmedim valla. Herkes vergisini verecek
    Galerici de, kuyumcu da, doktor da, esnaf da...
  • en iyi galerici ölü galerici
  • Haber başlığı da tam ülke gündemimiz gibi.
    Tamamen fiyasko. 2. el araç alım satımına 50 bin TL ceza nerde yahu? Ceza yiyen mi var? bu kadar asparagas haber olamaz.
    Haberde geçen metin şöyle değil mi ? "Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı denetim birimleri, 10 araç alıp satan bir kişiye 50 bin liralık toplam vergi çıkardı. Komisyoncudan 50 bin liralık gelirin vergisi istenecek. Edinilen bilgilere göre uzlaşma komisyonlarında cezalar silineceği için 10 araç alıp satanın cebinden ortalama 4-5 bin lira civarında bir para çıkacak."

    Çıkacak ceza 5-6bin TL anca.

    Notere bir kısıtlama getirilir, yıl içinde bu 4. alım satımınız olduğu için işleminizi gerçekleştiremiyoruz, oto alım satımıına ait ruhsatınızı getirin sisteme işleyelim öyle satışa devam edebiliriz dediniz mi, bu iş biter.

    Mevcut uygulama ile bu işin önüne geçilmesi mümkün değil.




  • Acemiliğine gelmiş onun. Bu işi yapanlar zaten 3 araç kuralını biliyor, 3ten sonrasını aile bireyleri/yakın arkadaşlar üzerine alıyor. Bunu resmi olarak engellemek imkansız, alıcının dikkat etmesi lazım son tescil tarihine.
  • Yakinda 3 kisilik ailede 3 den fazla yogurt , ekmek , baldo pirinc , meyve suyu , don , atlet , t shirt , gomlek alanlardan da vergi alirlarsa hic sasirmayin.

    Hatta sifona cip yerlestirip 3 den fazla sifon cekene su israfi sebebiyle vergi alir bunlar iyice mokunu cikardilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kırbacı ? Adamlar bariz vergi kaçırıyor , araç başı 2000 en az kazanıyorlar. Tamamen kayıt dışı. Ben tonla vergi veriyorum herifler göbeğini kaşıyor , milleti dolandırıyor ,

    Tabi ki ceza olacak !!! Sizin de yaşınız mı küçük bilmiyorum bu yılda 3 kuralını yeni mi duydunuz ?

    Kurala uyulmayınca ceza yazılacak tabi.
    Siz şimdi 170km ile radara yakalanınca da aynı Yorumları yazıyorsunuzdur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet neyi eleştiriyor anlamış değilim bu al-satçılar 2. El piyasasını bu hale getirdi. Beter olsunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence az olmuş ceza 3 ay hapis versinler.

    Ben para cezasina karşiyim adaletli degil.

    Kamu yararina iş yaptirsinlar .1 ay boyunca sokaktaki izmaritlwri toplatsinlar hem daha caydiririci olur.


    Her turlu kanunsuzlukta kamu görevi vereceksin.yada hapis.

    Kirmizida g3cene ayni isikta 3 gun boyunca g3len g3cen yasli v3 cocuklara yardim görevi verceksin.uzerindede b3n.kirmizida g3ctim yazicak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMBO KRALI -- 4 Mart 2015; 10:51:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi olmuş piyasayi rezil edenler bu al-satçılar. Ulan 2. El araclarin 0km araclarla yarıştığı bir ülke haline döndük dünyada yok boyle ilginç bir durum. Vergisiz bir kazanca karşıyız herkes paşa paşa vergisinide cezasınıda odeyecek. Umarım verginin 10 katıda ceza olur bak nasil odüyorlar tıpış tıpış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 4 Mart 2015; 10:50:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgs0

    Çok iyi olmuş piyasayi rezil edenler bu al-satçılar. Ulan 2. El araclarin 0km araclarla yarıştığı bir ülke haline döndük dünyada yok boyle ilginç bir durum. Vergisiz bir kazanca karşıyız herkes paşa paşa vergisinide cezasınıda odeyecek. Umarım verginin 10 katıda ceza olur bak nasil odüyorlar tıpış tıpış.
    Aynen öyle piyasayı bunlar şişiriyor. Birazcık temiz araba buldularımı pazarlıkla bunaltıp piyasasının 1000 lira altına alıp 1000 lira üstüne satıyorlar. Sıkıntılı kazalı araçları da fiyatı iyice öldürüp ederinin 3-4 bin altına alıp yalan dolanla ederinin 1-2 bin üzerine satıp daha da fazla kar ediyorlar.
  • keşke uygulansa bu cezalar.

    piyasa zaten bu al satçılar yüzünden çığrından çıkmadı mı ?
  • Gerekli bir uygulama, ancak ceza bana hafif göründü, ayrıca eş çocuk akraba üzerinden satış devam edebilmesi şeklinde açık da mevcut... Yıllık 2. el satım sınırı 3 değil 1 olmalıydı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.