Şimdi Ara

Oyun geliştirme motoru Unreal Engine 4 ücretsiz oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Oyun geliştirme motoru Unreal Engine 4 ücretsiz oldu


     

     

    Epic tarafından geliştirilen Unreal Engine piyasadaki en popüler oyun motorlarından birisi, Unreal Engine 4 ise geliştirilen oyun motorunun son sürümü ve bir çok yeteneğe sahip. Bugüne kadar 19 dolar aylık ücret karşılığında oyun geliştirmek için kiralanabilen oyun motoruna artık ücretsiz erişilebileceği açıklandı.



    Oyun geliştirmek isteyen tüm geliştiriciler artık Unreal Engine 4'ün en güncel sürümünü ücret ödemeden kullanabilecekler. Ancak geliştirdikleri oyunun geliri bir çeyrek içinde (3 ay) 3 000 doları aşarsa bu kazançtan Epic'e pay bırakmaları gerekecek. 3 bin doları geçen 3 aylık gelirlerde gelirin %5ini isteyen Epic böylelikle oyun geliştirmek için başlangıç maliyetinin azaltılmasına imkan sunmuş oluyor.



    Unreal Engine 4 oyun motoru ile hali hazırda PS4 , Xbox One , Linux ,SteamOS  ve mobil platformlarına oyun geliştirilebiliyor ve VR teknolojileri için içerik üretilebiliyor. Ayrıca oyun dışında mimarlık ve iç tasarımlar da bu oyun motoruyla çok başarılı bir şekilde yapılabiliyor. Bu açıklamadan önce para ödeyerek oyun motorunu kiralayanlara 30 dolarlık bir Unreal Engine Store çeki verileceği de belirtildi.







  • Yani direk sadece bu programla oyun yapabiliyoruz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel haber gerekli kişiler işlerini daha rahat görürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahane haber. Yeni oyunlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma adıyla örtüşen bi hareket olmuş, hll olsn adamlara. Bikaç kişilik küçük gruplarda yıllık lisans ücreti, kazanacakları 3 kuruşla karşılaştırınca yüksek miktarlar tutabiliyordu (1000$'ları aşabiliyor). Bunlara ilave araçlar da eklenince maliyetler yukarı çıkabiliyor (speedtree de mesela 19$ istiyor). Küçük geliştriciden tut merak edip kurclamak öğrenmek isteynlere, başka işler için kullanmak isteyenlere, cross platform çalışmak isteyenlere (Windows DX -- Linux GL) kadar herkes için baya baya bi imkan vermiş olacaklar. Bravo şimdilik.

  • Apple satın almamışmıydı ?

  • Zaten şimdiye kadar aylık 19 dolar üyelik ücreti vardı, bunu 3 ayla çarparsak yaklaşık 60 dolar eder. Ve bu yeni sistemde 3000 doların (minimum 3000 dolar olduğunu var sayıyorum) %5 ini istiyor buda 150 dolar eder. Bu nedenle siz daha çok kazanırsanız daha çok ödeyeceksiniz demek. Açıkcası ücretsiz değil fiyatını arttırmış anlamına geliyor.

  • hadi toplanın Knight Online'ı bu motorla tekrar yazalım rezil edelim şu mgame mi.
    15 yıllık oyunu hala yamalayıp devam eden rezil firmanın elinden alırız şerefsizim.

  • Oyun dünyası için FELAKET bir haber. Geçen nesilde arkadaşım xbox360 sahibiydi ve bütün oyunları Unreal Engine 3 ve 3.5 dan yapıldığı için o grimsi dandik grafik motorundan "ZEHİRLENDİ" ve acilen hastaneye kaldırdılar doktor acil Yoğurt tedavisine başlamıştı o derece durum vahimdi. Allahtan Sony oyun yapımcıları bu iğrenç oyun motoruna pek yaklaşmadılar .
  • Büyük_Darius B kullanıcısına yanıt
    bence senin durumun daha vahim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav akil var mantik var,
    Bisey bedava neden olur, hatta 100 bin dolara kadar da yardim ediyor epic. Neden ?
    Cunki artik bagimsizlar icin unity aaa oyunlar icinde cogu firmanin kendi grafik motoru var. remedy olsun, ND olsun, mercurysteam vs cogu sirket artik kendi motorunda gelistiriyor oyunlarini.
    Neslin basinda bir kac oyun Unreal Engini 4 ile yapildi, Goruldu ki ne kadar kasarsan kas stabil degil android gibi hayvani derecede donanima ihtiyac duyuyor. O yuzden ben bu nesil epic bu sekilde hamleler yapsa da onceki nesil gibi cok fazla unreal engineye sahip oyun goremeyecegimize inaniyorum.
  • 30$'lık çekimizi alalım
  • Benim anlamadığım bu programla direk nasıl oyun yapabileceğimiz? bunun hakkında DH olarak bir video veya makale yazarsanız sevinirim. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Firma adıyla örtüşen bi hareket olmuş, hll olsn adamlara. Bikaç kişilik küçük gruplarda yıllık lisans ücreti, kazanacakları 3 kuruşla karşılaştırınca yüksek miktarlar tutabiliyordu (1000$'ları aşabiliyor). Bunlara ilave araçlar da eklenince maliyetler yukarı çıkabiliyor (speedtree de mesela 19$ istiyor). Küçük geliştriciden tut merak edip kurclamak öğrenmek isteynlere, başka işler için kullanmak isteyenlere, cross platform çalışmak isteyenlere (Windows DX -- Linux GL) kadar herkes için baya baya bi imkan vermiş olacaklar. Bravo şimdilik.

    Aynen hocam harika oldu, böyle olayların artması gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu program zortladı oyun moyun hikaye ne koparırsak kar diyorlar millet safya bedava deyip atlıyorlar hemen..

  • cryengine den de bekliyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FightForBeer

    Zaten şimdiye kadar aylık 19 dolar üyelik ücreti vardı, bunu 3 ayla çarparsak yaklaşık 60 dolar eder. Ve bu yeni sistemde 3000 doların (minimum 3000 dolar olduğunu var sayıyorum) %5 ini istiyor buda 150 dolar eder. Bu nedenle siz daha çok kazanırsanız daha çok ödeyeceksiniz demek. Açıkcası ücretsiz değil fiyatını arttırmış anlamına geliyor.

    Hocam %5'lik Royalty Fee zaten hep vardı, aylık 19$ olan üyelik ücretini kaldırdılar ki bu da oyun geliştirmeye merakı olanlar için çok güzel fırsat yarattı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzprmksz -- 3 Mart 2015; 21:49:29 >
  • Oyun geliştirme motoru Unreal Engine 4 ücretsiz oldu

    Oyun geliştirme motoru Unreal Engine 4 ücretsiz oldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vay be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.