Şimdi Ara

Araba değişimi, ev peşinatı vs vs... YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

    Öncelikle mevcut durumu bir anlatayım; 2012 Polo Bluemotion 1.2 TDI kullanıyorum. Sıfır almıştım ve taksitleri Haziran ayında bitiyor. Aylık maaşım da 4500'den 5000'e çıktı yeni ve şantiyeye gittiğim aylarda (senenin yaklaşık 6 ayı) 7-8bin civarına çıkıyor (şantiyeye gittiğimde şirket araç veriyor). Yaklaşık 1500 tl de kira gelirim var. Ev kirası olarak da 750 tl veriyorum. Oturduğum evi almaya kalksam da fiyatı 180-200.000 tl civarında.

    Şimdi ilk aklıma gelen, hazır maaş da biraz daha arttı, arabanın taksitleri de bitiyor. Arabayı piyasası olan 38-40bin civarında satıp, ev peşinatı olarak verip oturduğum evi almayı düşündüm. Zaten 750 kira + 1100 araba taksiti derken yaklaşık 2000 tl ev kredisi ödeyebilirim.

    Ama sıkıntı şu; evim Bursa'da ve işyerim Istanbul'da. Evdeyken çoğu zaman home-office çalışıyorum, ama bazen Ist ofise gitmem gerekiyor. Bunun için de 7'deki Mudanya-->Kabataş BUDO deniz otobüsüne yetişmem gerekiyor. O saatte arabasız yetişmeme neredeyse imkan yok.

    Diğer taraftan, şeytan diyor - git Jeep Renegade, Fiat 500X, Volvo V40 veya BMW 1.16d al, keyifle bin. Ama hem tekrar krediye girip bir sürü faiz ödemek, hem de kirada kalmak mantıklı gelmiyor.

    Arabayı satıp düşük bir şey alsam da, elimde kalan %25 peşinat için yeterli olmayacak.

    Veya 6 ay filan araba kredisi gibi her ay 1100 tl kenara atıp, şantiyelerden gelen ilave parayı da koyup mu girsem..

    Karar veremiyorum, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Abi Al bir tane Palio Speedgear,ayağını yerden kessin.Şanzımanı sorunsuzdur.Sadece bagajı küçük.Madem ev alabilecek durumun var,hiç arabaya verme o paraları. Hem kiraya verdiğin paraya da yazık.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hocam ev almak akillica olan. Maddi durumumuz iyi aracinizi satip üstüne krediyle evi alin. Ben 60 ay kredi ile ev aldim dun son taksidi odedim. Bu arada arabamida aldim. Sizi idare edecek düşük bütçeli araçlara bakin ev kredisi bitene kadar idare edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamın bir sözü var,

    Ev araba getirir, araba ev götürür.

    Ev alırsan en azından güvencen olur. Ev hiçbir zaman değer kaybetmez.Aksine, hele gelişen bir semt ise iki üç misline çıkar. Kira giderin olmaz.

    Araba alırsan, en basitinden 3-5 bin lira değer kaybı olur. Ayrıca bunun benzini var yakıtı var vergisi var muayenesi var.. Hazır şirketin araç veriyor nasıl olsa. Biraz sıkarsın dişini, daha sonfa alırsım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de buna benzer çeliskiler var ama bildigim tek sey oncelik ev. Anladigim kadariyla ekonomik durumunuz evin kredisini 4 yil gibi bir surede musait
    Keyfime bakayim diyorsaniz 4 5 yil disinizi sıkın evi alin gerisi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturdugun evi alma. Akilli yatirimlik ev al. Misal benim 100 er bin liraya aldigim 2 gecekondu 750 ser tl kira getiriyor. 100 bin tl ye kentsel donusum alanindan gecekondu al hem iyi bir yatirim olsun hem kirani odesin.

    Gecekondu tarzi evler arsa tapulu oldugundan krediye uygun degiller. Nakit parayla almak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve bir ekspertiz yaptırın derim. Değeri 200 falan yazdırabilirseniz 150 kredi çeker, evi alır, üstüne ayağınızı yerden kesecek bir araba da alırsınız.
  • Eğer istersen mutlaka şu durumda bile para biriktirebilirsin. Hazirana kadar devam et. Aracı değiştirip 15 bin civarında bir araç alabilirsin. Yani düşüncen güzel ev işine gir ve ev sahibi ol inşallah.
  • Hocam önce kafanızı sokucak kendi eviniz olsun zaten sonra gerisi gelir ayağınızı yerden kesecek bir araç alıp biraz idare edin
  • 5000 tl gelirim olsa 3,500 tl ile ev kredisine girerdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce evi al arabanı alırsın daha sonra. Arabayı sat güzel bi fiyata ama 200bin liralık değilde daha az fiyatlı bir ev al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syerturan

    Eve bir ekspertiz yaptırın derim. Değeri 200 falan yazdırabilirseniz 150 kredi çeker, evi alır, üstüne ayağınızı yerden kesecek bir araba da alırsınız.

    Kredi başvurusu yapmadan ekspere çağırabiliyor muyuz.. Yaklaşık 5 senedir kirada oturduğum ev, tam rakam konuşmamakla birlikte ev sahibi aynı sitedeki diğer dairelere göre daha uygun verebileceğini söyledi.

    180.000'e verirse, 45.000 peşin verip, 135.000 kredi çekip, 6 senede 2500 taksitle ödeyebilirim diye düşünüyorum. Şantiyelerden gelen paraların üzerine de 3-5 koyup idareten bir araç alabilirim herhalde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba şu anda zorunlu ihtiyaç değilse ev almak daha mantıklı.
  • labidu kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle
  • Eve kredi başvurusu yapılmadan eksper gelmez. Ekspertiz hizmeti bankalar aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu gelirle rahat rahat ev - araba kombinasyonu yapabilirsiniz tabiki işinizin akıbetine güveniyorsanız.
  • Senee 2002'ydi, amca bey kendisine kooperatiften 2 ev yaptırmış (bursa nilüferde). Birine oturacak, diğerini de satsam mı kiralasam mı diye düşünüyor.. O sırada bir arkadaşı talip oluyor eve, sıfır aldığı bir kaç yüz km'deki Clio'suyla takas teklif ediyor. Bizimki tamam diyor ama birşeyler oluyor, takas gerçekleşmiyor. Sonra amca satıştan vazgeçip evi kiraya veriyor.

    Gel zaman git zaman sene oluyor 2015. O arkadaşta Clio hala duruyor. Satsa 12-13 lira belki eder. Amcada da ev hala duruyor. Satsa 0 km BMW 5.25 xdrive rahat alir.

    Kıssadan hisse, eve gücün yetiyorsa arabaya dönüp bakma bile..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev herşeyden önce gelir bence, yukarıda yazığın en iyi araba 116d, polonun 2 katı para vereceksin ama sana polonun 2 katı zevk vermeyecek
  • mantık ev der hocam her zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev kesinlikle öncelik tercihiniz olması lazım. Gayrimenkul her zaman kazandırır.
  • Ev alma komşu al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.