Şimdi Ara

SICAK HABER: ONKYO VE PIONEER BİRLEŞTİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum sakinleri.


    http://www.onkyo.com/ bugün bu adrese girdiğimde "Pioneer Home Electronics Corporation changed its corporate name to Onkyo & Pioneer Corporation on March 2, 2015" yazısıyla karşılaştım. Ayrıca şurada da detaylar var.


    http://www.digitaltrends.com/home-theater/onkyo-will-soon-pioneers-home-av-division-pioneer-brand-lives/


    Sony Aiwa'yı bitirmişti. Acaba Onkyo da Pioneer'ı bitirir mi?







  • Pioneer 2-3 senedir çok sağlam cihazlar üretiyordu neden böyle birşeye ihtiyaç duymuşlarki acaba ?
  • Pioneer "Home AV" bölümü Onkyo'ya satmış. İyi bir haber . Onkyo daha makul fiyata kaliteyi sunan bir firma en azından teknolojiyi Pioneer'dan daha ucuza getiriyor, alt seviye cihazlarına bile desteği kesmiyor (bknz Onkyo 636 atmos özelliği). İyi olmuş gibi görünüyor.
  • 1-2 ay önce okuduğum bir şeydi sırf bu yüzden pioneer almadım. bir de pioneer lx78'ye atmos desteği veremedi ama onkyo 636'ya atmos desteği verdi



    edit: lx78 yanlışlık oldu.. lx87 yazacakken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 2 Mart 2015; 18:10:41 >
  • drserk kullanıcısına yanıt
    Lx-78'de atmos desteği var. O cihaza da vermeyecekse yoğ artık.
  • EASTanbul kullanıcısına yanıt
    78 yanlışlıkla oldu. LX 87 olacaktı
  • Bildiğim kadarıyla bu Pioneer'ın ilk el değiştirmesi değil. Daha önce 1998'de de el değiştirmiş, hatta büyük harfli efsane logosu da buna istinaden değişmişti. Hatta o tarihten sonra dj ürünleri üretti ve stereodan uzaklaştı ve eski kalitesini aratır oldu. Bakalım bu değişim neler götürecek Pioneer'dan?
  • DENON&marantz vs Onkyo&Pioneer
  • Evet, bu tür birleşmelerin örneği çok. Büyük markalar ar-ge süreçlerini daha verimli hale getirmek, tasarruf yapmak ve teknoloji desteği için ortak olabiliyorlar. Hele ki, Uzakdoğulu ucuz ürünlerle rekabette ayakta kalabilmek için bu tasarruflar daha da önem arz ediyor.


    2008 yılındaki JVC-Kenwood birleşmesi de bu örneklerden biridir mesela. Philips TV biriminin %70'ini TVP ortaklığına davretmiştir. 2001 yılındaki Denon-Marantz birleşmesinin de temel sebeplerinden biri budur. Daha öncesinde Onkyo ve Teac ar-ge işlerini birleştirmiştir vs. örnekler çoğaltılabilir.

    Bu yeni teknoloji çağında artık büyük şirketler ile, küçük ölçekli firmalar arasındaki fark git gide azalıyor. Örneğin; bir müzikçalara ihtiyacınız varsa, Ipod'da, herhangi bir ucuz müzikçalar da temel olarak aynıdır. İkisi arasındaki ses kalitesi farkı belki var belki yoktur. Eskisi gibi çok katlı müzik seti dönemi kapandığından, artık insanlar, ucuz, işini gören ve fonksiyonel ürünlere yöneliyorlar.

    İşte bu bağlamda, ucuz ürün üreten firmalar ile büyük firmaların arasındaki fiyat-fayda oranı git gide kayboluyor. Fiyat kıramayan büyük firmalar da çareyi böyle birleşmelerde veya iş kollarından bazılarını başka firmalara devretmekte buluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzdağı -- 3 Mart 2015; 20:40:47 >




  • merhaba,
    peki bu birlesme pionnerden ne goturur yada ne kazanir? komple hi fi pazarindan cekilecek mi yoksa teknoloji transferi mi yapacak dersiniz? pionner av almayi dusunuyordum, Denon mu alalim simdi?
  • Bu geçişin meyvelerini vermesi en az bir yıl sürer bence alabilirsiniz. Hali hazırdaki Distribütör yapısı da değişmeyecektir. Ancak bilinmesi gereken konu Pioneer ekiplerinin üretilmiş tüm envanterler ile birlikte ONKYO bünyesine geçme durumudur. Buna birleşme demek biraz zor geliyor bana ONKYO'nun tüm operasyonu büyük abisi GIBSON Gitar firması desteğiyle satın alması durumudur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Bu geçişin meyvelerini vermesi en az bir yıl sürer bence alabilirsiniz. Hali hazırdaki Distribütör yapısı da değişmeyecektir. Ancak bilinmesi gereken konu Pioneer ekiplerinin üretilmiş tüm envanterler ile birlikte ONKYO bünyesine geçme durumudur. Buna birleşme demek biraz zor geliyor bana ONKYO'nun tüm operasyonu büyük abisi GIBSON Gitar firması desteğiyle satın alması durumudur.


    Merhaba,

    "Onkyo & Pioneer Corporation" yazdığı için birleşme tabirini kullandım. Bu arada acaba Onkyo ve Teac'ın tamamı mı, yoksa bir kısmı mı Gibson Brands bünyesinde? Bu konuyu tam olarak bilmiyorum.
  • Pio araba teybi markası olarak devam edecek anlaşılan

    Onkyo Pio markasını piyasadan silmez ama her markanın dünya da kendine has müşteri kitlesi vardır. Bu bölgede Pio daha çok bilinir tercih edilir belki Pio.yu burada parlatmaya hatta Onkyoyu pazardan çekmeyi ve ağırlığı Pio ya vermeyi bile düşünebilir firma. Global firmalar pazarlara göre markalarını konumlandırırlar.
    Çok seneler önce Irak ilk karıştığı ve kuzey kesimi özerk hareket etmeye başladığı dönemde mesela Arçelik markasının beyaz eşyayı bu bölgeye ihraç edip satamadığını biliyorum. Arçelik fason üretip o bölgede bilinen tutan bir başka markayı basıp beyaz eşya satardı o dönemde.




  • http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gibson_Guitar_Corporation

    Kimler var bilseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar ciftlesti ise cocukları guzel olur be
    5010 la Lx 90 cocukları yakışıklı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksadın maliyetleri kısmak olduğu bir organizasyondan mucize beklememek lazım bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bilginiz var mı? Acaba Onkyo ve Teac tamamen Gibson Brands'e mi ait şu an?
  • Buzdağı kullanıcısına yanıt
    2013 de 51.3 milyon dolara %51 payını alarak hakim ortak olmuş Teac ve Esoteric de.
    2012 de de fiyat belirtilmemiş ama Onkyonun kendi firmasında ikinci büyük pay sahibi olduğu belirtiliyor bu durumda her ikisinde de GIBSON hakim ortaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Gibson şimdi Pioneer'ın da ev eğlece kısmının sahibi olduğuna göre, elektronik dünyasında "tekel" olmaya doğru gidiyor diyebilir miyiz? Yeni dünya düzeninde sanırım tekel markalar ayakta kalacak. Örneğin, uzmanlara göre Otomotiv sektöründe iki grup gelecek vaadediyor. Volkswagen ve Fiat grubu. Elektronik dünyasını da büyük markaların bir arada olacağı böyle bir "ittifak" savaşına benzetmek mümkün mü?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.