Şimdi Ara

nokia nın ölü pikselleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadasım cep telefonu almak istediğin söyledi bende kangurum.comdan 540 ytl ye 512 mb hafıza kartı dahil 6131 almasını söyledim oda aldı birincisi telefon istediği renkte gelmedi ayrıca telefonda 3 adet ölü piksel çıktı kangurum.com telefonu iade almadı teknik servise götürmesini söylemiş.sonra nokia yetkileri aradı 4 ölü piksel olmazsa değiştirmiyorlarmış düşünsenize küçücük ekranda dört ölü piksel philips bile 82 ekran televizyonda 3 ölü piksele kadar değiştirme yaparken nokia küçücük ekranıyla 4 diyor kangurum.com u ve nokia yı kınıyorum sizde sanal alışverişlerinizde kangurumu.com u tercih ederken birkez daha düşünün

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koseaa -- 10 Kasım 2006; 15:44:51 >

• ölü piksel nedir.. telefonda nasıl anlaşılıyor .. konuyu teknik tarafını bilmeyenler için aydınlatabilir misin.

ben de 6131 aldım ve birkaç yerden bu modelin sorunlu olduğu duyumunu almıştım..

bahsettiğin ölü piksel sorunu nedir??
  • geçmiş olsun.internetten satış her zaman dezavantaj bence.görüp almakta fayda var.
  • ölü piksel LCD ekranlarda çözünürlük vardır örneğin 176 x 128 gibi buda ekranda 176 tane satır 128 tane sütün vardır.Bu satır vesütünların birleşme noktalrınada piksel denir.Ekranın bu satır ve sütünlarından gelen elektrik sinyallerine göre LCD dedki o noktalar renk değiştiriler hepsi bir araya gelincede ekrandaki resmi yada yazıyı oluşturular.İşte bu noktada bu piksellerin bazıları bu elektrik sinyallerine tepki vermez ve sürekli parlar.Arkadaşımın ekranında da telefonu açar açmaz parlayan bunun gibi 3 adet piksel vardı.
  • tşk ederim arkadasım bulunduğumuz yer anadolunun şirin bir ilçesi yeni ürünleri ancak internetten almak mumkun

quote:

Orjinalden alıntı: Biohazard

geçmiş olsun.internetten satış her zaman dezavantaj bence.görüp almakta fayda var.
  • +1

güzel anlatım olmuş.
  • tşk ederim işim bu

quote:

+1

güzel anlatım olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şirin ilçenizde biraz bekleyip şirin olan sehire gidince alsaydınız keşke sizinki biraz mecburiyetten oluor ama bazen 10-20 ytl için internet alışverişi yapanlar var
  • walla ben böyle birşeyi kontrol etmedim.. bilmiodum ki edeyim..))

du bakayım.. akşam eve gidince hatunun telefonu bi kontrol edeyim war mı gebermiş piksel...
  • Haklısın arkadasım ama yaptık bi hata biz ettik siz etmeyin diye burdayım

quote:

Orjinalden alıntı: casanovaking23

şirin ilçenizde biraz bekleyip şirin olan sehire gidince alsaydınız keşke sizinki biraz mecburiyetten oluor ama bazen 10-20 ytl için internet alışverişi yapanlar var

• eğer başınıza böyle bir olay gelirse,
    telefonda sorun var falan demeyin,
    beğenmedim iade etmek istiyorum diyin,
    15 gün içinde iade hakkınız var,
    ama sorunlu derseniz iade almazlar ve servise götürmeniz gerektiğini söylerler.
  • tşk

quote:

Orjinalden alıntı: MAG

eğer başınıza böyle bir olay gelirse,
    telefonda sorun var falan demeyin,
    beğenmedim iade etmek istiyorum diyin,
    15 gün içinde iade hakkınız var,
    ama sorunlu derseniz iade almazlar ve servise götürmeniz gerektiğini söylerler.
  • yok baba o beyenmedim i yemiyorlar tel de alsan monitörde tv de memluniyetsizlikten iyade durumunda servis kontrolünde ölü piksel varsa değiştiremiyorsun . üçe 5 e kadar ölü pikseli (markasına göre ) sorun kabul etmiyorlar ama iade durumunda olay ediyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaisersosse

yok baba o beyenmedim i yemiyorlar tel de alsan monitörde tv de memluniyetsizlikten iyade durumunda servis kontrolünde ölü piksel varsa değiştiremiyorsun . üçe 5 e kadar ölü pikseli (markasına göre ) sorun kabul etmiyorlar ama iade durumunda olay ediyorlar

beğenmedim dediğin zaman servis kontrol etmiyor.
    yani haberleri olmayacak ölü piksel olduğundan,
    kutulayıp tekrar satışa koyuyorlar.
  • quote:

geçmiş olsun.internetten satış her zaman dezavantaj bence.görüp almakta fayda var.

Arkadaşım internetten alışverişi sevmem ancak. Yiğidi öldür hakkını yeme internetten alışverişin avantajı zaten bu.

Sanal ortam alışverişleri mesafeli satışa girer ve her halukarda 1 hafta içinde koşulsuz iade hakkın var üstelik telefon istediğin renkte gelmemiş bunun içinde tüketici kanunda madde var ürün eğer satıcı tarafından belirtilen ya da tanıtımında bahsedilen niteliklere sahip değil ise iade hakkın doğar. Kısacası adamlar ürünü SS taktiğine göre almak zorundalar. Almayız diye bir şey söylemeye hakları yok. ancak sen ölü pikselden bahsedip hata etmişsin ama bu bir sorun çıkarmamalı mesafeli alışverişlerde 7 gün içinde sözleşmeden cayma hakkın var bunu unutmayın. Arkadaşına söyle mutlaka değişmleri lazım. Mesafeli alışverişlerde ki bu kuralın nedeni ise gayet basit ürünü mağazadan almadığın için göremiyorsun onun için bu şekilde bir cayma hakkı tanınmış kullanıcılara. Git ve tüketici haklarına başvur. Sizin haklarınızı kullanmanızı engelledikleri için ceza bile öderler (tazminat daha iyi olur tabi de).

• bir bayiye gitsen bir hafta sonra geri getirsen kimse tınlamaaz ama internetten alışverişde 1 hafta içinde geri dondurebilin arkadaşın dediği gibi. bence internet daha güvenli. hb topicine yazdıgım gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

bir bayiye gitsen bir hafta sonra geri getirsen kimse tınlamaaz ama internetten alışverişde 1 hafta içinde geri dondurebilin arkadaşın dediği gibi. bence internet daha güvenli. hb topicine yazdıgım gibi

Çok doğru bir tespit..
  • kardeş verdiği hukuksal bilgiler çok gfaydalı teşekkürler ölü pikseli olan arkadaş hakkını mutlaka tüketici hakem heyetinde aramalıssın lütfen peşini bırakma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.