Şimdi Ara

golf alacaklar için öneriler (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.137
Cevap
31
Favori
130.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Satış temsilcisinden aldığım son bilgi bu şekilde. Bu sebepten ötürü 5.8 Compsite ekliyorlar. Açıkçası pek işime gelmiyor acaba dışarıdan oem mi almalı.(2850TL vermektense Necvow falan alınabilir bence.)

Aynı şekilde Durban jant içinde yapılabilir. (17'' oem ler) Bu ikisini dışarıdan oem olarak 2000TL ye kapatırken, VW bayisinden alırken 4750TL çıkıyor.

Psn: Orcuncetin7 Steam: orcuncetin77
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

6.5'' ekran artık gelmiyormuş.
    Satış temsilcisinden aldığım son bilgi bu şekilde. Bu sebepten ötürü 5.8 Compsite ekliyorlar. Açıkçası pek işime gelmiyor acaba dışarıdan oem mi almalı.(2850TL vermektense Necvow falan alınabilir bence.)

Aynı şekilde Durban jant içinde yapılabilir. (17'' oem ler) Bu ikisini dışarıdan oem olarak 2000TL ye kapatırken, VW bayisinden alırken 4750TL çıkıyor.

6.5 ekran gelmiyormuş derken?
    5.8 gelmiyor artık. 5.8 sipariş verenlere 6.5 gönderiyorlar.

Yukarıdaki yazı, satış temsilcisi tarafından, bana gnderilen tam mail metini.

Birisi yanlış ama hangisi. :)

• Arkadaşlar %3 indirim ve bayi indirimi vergisiz fiyat üzerinden mi hesaplanmalı son fiyat üzerinde mi? 78200'den 75500'e düştü bayi. İndirim pazarlığı yapmamıştık sipariş verirken ama st indirimin vergisiz fiyat üzerinden yapıldığını söyledi. Toplam %3.5 indirim olmuş oluyor son fiyattan. Az sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ekte istediğiniz özellikleri bulabilirsiniz. Teklife navigasyon eklemedim. Onun yerine highline donanımdaki ekranı ekledim. Çünkü artık 6.5’’ gelmiyor.

Yukarıdaki yazı, satış temsilcisi tarafından, bana gnderilen tam mail metini.

Birisi yanlış ama hangisi. :)

@SILVERSHADOW Hocam arkadaşın dediği doğruysa benim sipariş boşa mı gitti?
    Not: Fiyatlar ÖTV+KDV ekli değil.
     golf alacaklar için öneriler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensar77 -- 11 Ağustos 2015; 12:06:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Y@huz@

Arkadaşlar %3 indirim ve bayi indirimi vergisiz fiyat üzerinden mi hesaplanmalı son fiyat üzerinde mi? 78200'den 75500'e düştü bayi. İndirim pazarlığı yapmamıştık sipariş verirken ama st indirimin vergisiz fiyat üzerinden yapıldığını söyledi. Toplam %3.5 indirim olmuş oluyor son fiyattan. Az sanki.

Hocam bayiye Vergiler dahil fiyat üzerinden indirim yapmasını yapmazsa ve size vergisiz fiyattan indirim yapıp sonra vergileri eklerken indirim yapılmış gibi fatura kesmezse maliyeye şikayet edeceğinizi söyleyin. Bakalım ne yapacak uyanıklar?
  • 75'e düştüler hocam en son. Beklediğimden 750 TL az. %5 bekliyordum, son fiyat üzerinden %4'e geliyor yaptıkları. Aracımı takasa verdim, istediğim fiyatı verdiklerinden çok üstelemedim daha. Ama fatura keserken dikkat edicem söylediğiniz duruma.

Golf 7 lerde bulunan bağımsız süspansiyon olayı. 125 ve 150 HP lık araçlarda varmış sanırım.
    Tam bağımsızmıdır değilmidir çözemedim. Sadece arka taraf bağımsız diyenler var?
    Konfora ne derece etki eder?
    1.2 ve 1.4 TSI arasında gidip geliyorum.
    Confortline ın üzerine, beyaz opak, titan siyah kaplama,
    Sürüş konfor paket,Işık sürüş paket, %65 kararlımış cam, dijon jant, ergoactive koltuk, katlanır yan ayna,5.8 composition media ekran, yer tasarruflu stepne.
    Bu özellikleri eica etsem hesaplayabilirmisin?
    1.4 ve 1.2 TSI confortline modellerine ilave ederek.

Ayrı bir soru renkli ekranlı yol bilgisayarı nedir? 500 tl farklı ne veriyolar açıklarsanız sevinirim? Gereklimidir?
    Bütçem 64 civarı max.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Pm de attım kusra bakmayın yeniyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cglrglby -- 11 Ağustos 2015; 21:30:04 >

• cglrglby C kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz 64 civarı ise o donanımlar epey kesilir 1.4 zaten kafadan elenir

• 2013 VW Golf 1.4 TSI ACT DSG Highline BEYAZ Sunroof, U Led, Led Stoplar, 18" Durban, Adaptif Şasi, ErgoAktive Koltuk, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Geri Görüş Kamerası, Discover Media, Renkli Yol Bilgisayarı.
    • Yazlık 225/40/18 Potenza S001 Kışlık 205/55/16 WinterContact TS850

• Iphone 8 plus
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam %5lik bir indirimide düşünürsek olabilir gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cglrglby

Hocam %5lik bir indirimide düşünürsek olabilir gibime geliyor.

Bütçe 64 bin derken sıfır araç için mi bu bütçe??

Orijinalden alıntı: uuR-

Sayın SILVERSHADOW Hocam ;

29 yaşındayım , evliyim ve ilk araba olarak VW düşünüyorum ama çok yabancısıyım , yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Golf 1.2 comfortline tsi dsg (otomatik şanzıman) almayı düşünüyorum. Standart opsiyonlara ek olarak ;

-Metalik Renk
    -Panoramik Açılır Cam Tavan
    -17'' Madrid jant - 18'' Durban mı almalıyım yoksa ?
    -Sürüş Konfor Paketi Standart mı? emin değilim, değilse bunuda ekletebilirim.
    -6.5 '' comp. media
    -Işık Görüş Paketi
    -Bi-Xenon farlar ve LED gündüz sürüş farları ( Ledli stop lambaları buna dahil mi?)
    -Renkli Ekran
    -Keyless Entry

Bunların dışında olmazsa olmaz dediğiniz opsiyonlar nelerdir ? Katlanabilir yan aynalar hangi pakete dahildir? Ergo Active koltuk çok gerekli midir sizce ?
    Aslında en çok sormak istediğim soru ;

1.2 Tsi yi test etme şansım olmadı sizce bu motor alınır mı? Aslında biraz daha maddi imkanları zorlayıp 1.6 TDI DSG Highline almak daha mı mantıklıdır ?

Son olarak ;

VW Doğuş oto kartal bayisiyle telefonda konuşmama istinaden aracı şimdi sipariş etsem 3 ay beklemem gerektiğini söylediler. Ayrıca aralık ayında ki siparişlerimizin 2016 model olacağını söylediler.

Çok kararsızım aslında . Yardım Lütfen.

Şimdiden ilginize teşekkürler.

Değerli Hocam;
    Öncelikle motordan başlayalım.
    Ben 1.2 TSI kullanıyorum performansı tatminkardır. sonuçta siz 110 beygirlik ve turbo beslemeli bir benzinli araç kullanacaksınız ve cidden ataktır 0 ila 120 km hızlar arasında.
    Bu performans ve yol tutuş 120 den sonra ara hızlanma gerektiren sollamalar ve son hıza tırmanırken 1.4 'ün farkını ortaya koymasıyla fark edilir ancak.
    Kullandığınız güzergah aşırı iniş çıkışlı ve 25 km lik orta mesafelerde ise Dizel size fayda sağlamaz. Ama imkan varsa alırken ödediğiniz farkı satarken geriye aldığınız ve yakıt tüketimi en kötü hallerde dahi benzinlilerden iyi olduğundan dizel tercih edilebilir.
    Fakat bu kadar donanımı Comfortline'a yüklemek satarken boşa gitmesine yol açacaktır haberiniz olsun.
    Fakat 1.4 TSI ACT alırsanız hem 2 silindir kapatma teknolojisi ile sakin kullanımda dizelleri kıskandırır hem yol tutuş ve fren değerleri 1.2 TSI'dan bir tık iyidir hem de satarken Highline ve ACT olduğu için muadilleriyle aynı fiyata satılır ve tüm donanımlar para eder.
    Öncelikle Comfortline donanımı için sürüş konfor paketi olmazsa olmaz biçiminde alınması gereken bir donanım pakedidir.
    Buna ön ve arkada park sensörleri ile cruise conrol ve hız sınırlayıcı dahildir. Ayrıca bunu alınca geri vitese takınca sağ aynanın aşağı eğilerek kaldırım seviyesini göstermesi özelliği de gelir.
    Durban alırsanız spor süspansiyonla alınması zorunludur ve aile aracı olmaktan bir hayli uzaklaşır konfor bakımından. Bu nedenle Madrid jantları öneririm.
    LED gündüz sürüş farları ile Bi-Xenon farlara Led stoplar dahil değildir. Led stoplar katlanır aynalarla bir arada ayrı bir paketle alınır. Led stoğlar zevk meselesi ama elektrikli katlanır aynalar mutlaka alınmalı çünkü çok faydalı bir donanım. Bu nedenle hesaplamaya dahil ettim.
    Son olarak da bazı donanımları çıkartıp 1.4 ACT Highline ile alternatif bir hesap çıkarttım.
    Bana kalırsa sadece 1.4 ACT highline alıp hiç bir şey ekletmeden zevkle kullanın derim..

Golf 1.2 TSI BMT 110 PS DSG Comfortline.............. 71.700 TL

Metalik Renk farkı.................................................. .: 1.098 TL
    Panoramik açılır cam tavan.......................................: 3.100 TL
    17" Madrid Jantlar....................................................: 1.830 TL
    Tam boy çelik stepne düşülecek................................: - 176 TL
    Tam boy alüminyum stepne ilave edilecek..................: 548 TL
    Sürüş konfor paketi..................................................: 1.518 TL
    6.5" Composition Media farkı................................... .: 1.367 TL
    Işık paketi...............................................................: 451 TL
    U led Gündüz Farlı Bi-Xenon Farlar.............................: 3.315 TL
    Renkli ekranlı çok fonsiyonlu yol bilgisayarı.................: 500 TL
    Keyless entry...........................................................: 1.095 TL
    Led stoplar ve elektrikli katlanır yan aynalar................: 1.872 TL
    -----------------------------------------------------
    Toplam: 88.218 TL

Golf 1.4 ACT BMT 150 PS DSG Highline.................. 89.000 TL

Metalik Renk farkı.................................................. .: 1.098 TL
    17" Madrid Jantlar....................................................: 1.830 TL
    Dijon jantlar düşülecek .............................................: 570 TL
    U led Gündüz Farlı Bi-Xenon Farlar farkı......................: 1.605 TL
    Keyless entry...........................................................: 1.095 TL
    Toplam: 97.158 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: cglrglby

@SILVERSHADOW
    Hocam merhaba, öncelikle yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Çok yararlı bilgi sahibi oldum sayenizde.
    Sizi rahatsız etmemin nedenine gelirsek,
    Golf 7 lerde bulunan bağımsız süspansiyon olayı. 125 ve 150 HP lık araçlarda varmış sanırım.
    Tam bağımsızmıdır değilmidir çözemedim. Sadece arka taraf bağımsız diyenler var?
    Konfora ne derece etki eder?
    1.2 ve 1.4 TSI arasında gidip geliyorum.
    Confortline ın üzerine, beyaz opak, titan siyah kaplama,
    Sürüş konfor paket,Işık sürüş paket, %65 kararlımış cam, dijon jant, ergoactive koltuk, katlanır yan ayna,5.8 composition media ekran, yer tasarruflu stepne.
    Bu özellikleri eica etsem hesaplayabilirmisin?
    1.4 ve 1.2 TSI confortline modellerine ilave ederek.

Ayrı bir soru renkli ekranlı yol bilgisayarı nedir? 500 tl farklı ne veriyolar açıklarsanız sevinirim? Gereklimidir?
    Bütçem 64 civarı max.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Pm de attım kusra bakmayın yeniyim :)

Değerli Hocam;
    Bağımsız bağımsızdır.
    Tam veya yarım diye bir farkı yok.
    Önler yük araçları hariç ve çok eski model araçlarda olmak kaydıyla tüm araçlarda bağımsızdır.
    Konfor dolaylı etkisidir.
    Asıl etki yol tutuş, frenleme gücü ve viraj alma kabiliyetini arttırmasıdır.
    Fakat bir tekerlek çukura girerken veya virajda iç kısımdaki tekerlek aracın ağırlığını yüklenirken aksi istikametteki lastikler bağımsız olmayanlarda tıpkı tahterevalli gibi bir taraf inerken ötekinin çıkması nedeniyle havaya kalkarak hem aracın kontrlünün azalmasına hem de sarsıntının artmasına neden olur .
    Bağımsız süspansiyon özellikle yüksek hızla girilen viraj ve bozuk yollarda arka kısımda oturanları özellikle rahatsız eder.
    Benim gibi limitlerde kullanan Standart bir sürücü ikisi arasındaki farkı asla anlamaz.
    1.2 TSI yeterli hocam.
    Fakat bu kadar donanım eklenirse yazık olur.
    Maksimum 3 donanım veya 3-4 bin liralık fark makuldur Comfortline'a ekleme yaparken.
    Fazlası geriye alınamayan bir depozittir.
    Çünkü satın alanlar cam tavan ile Gündüz U ledli Bi-Xenonlar hariç hiçbir donanıma ekstra para vermezler. Ne kadar donanımlı olursa olsun comfrtline comfortline'dır.
    Bu nedenle standart highline alın geçin derim ben..
    Şu anda 74 Bin lira olan Highline %5 standart indirimle size 70 bine gelir ki sizin eklediğiniz donanımlı fiyattan hepi topu 3 bin lira fark vardır.
    Renkli ekranlı çok fonksiyonlu yol bilgisayarı, devir ve sürat göstergeleri arasındaki bilgi ekranıdır ve bu standart araçlarda siyah beyazdır. Highline alırsanız bu da standart olarak gelir. Özellikle navigasyon alınırsa çok ama çok etkilidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: magic32

2015 golf'de navigasyon için gereken minimum donanım seviyesi ve navigasyon fark ücreti nedir?

Değerli Hocam;
    Minimal donanı seviyesi olan Midline Plus'ta
    Minimal donanıma ihtiyaç duyan 6.5" ekranlı Discover Media'yı alamıyorsunuz.
    En az Comfortline olmalı. ayrıca 1.367 TL ödeyerek Discover media'nın altyapı olarak kullanacağı 6.5" ekranlı composition media da satın alınmalı.
    Dolayısıyla Hesap şöyle:

Golf 1.2 TSI BMT 110 PS Manuel Comfortline..............62.300 TL
    Discover media...................................................... .: 3.320 TL
    ----------------------------------------------------------------------------
    Toplam:66.987 TL

8" ekranlı Discover Pro almak için de en az comfortline olmalı
    Discover pro alınırken mevcut medya cihazı toplam tutardan düşülür.

Discover Pro...........................................................: 9.017 TL
    *Composition color 5" Tutardan düşülecektir..............:- 1.866 TL

• SILVERSHADOW kullanıcısına yanıt
    Murat hocam teşekkürler, sizin sitenizi de okuyorum,
    bu bilgileri başka yerde bulmak zor, sağolun...

bu durumda ben 1,2 dsg comfortline düşünüyorum,
    navigasyonu ve sizce olmazsa olmazları ekleyip bi liste yaparsanız çok makbule geçer,

teşekkür ederim,

benzeri donanımın jetta versiyon bilgisi sizde varmıdır bilmem, eğer varsa karşılaştırmak için onu da eklerseniz sevinirim
    zira henüz tam karar veremedim jetta-golf arasında...

Sizin 6.5'' diye bahsettiğiniz ekranı satış temsilcisine bir türlü doğrulatamadım. Böyle bir ürünün gelmediğini bu sebepten 5.8'' lik ürünü verebileceğini iletiyor. Buda 2850TL cik. :)

Böyle bir ürün artık GOLF 7 ler için sipariş geçilemiyor diyorlar.

Aşağıda görmüş olduğunuz kombinasyonu seçiyorum sanırım. Son hali bu şekilde tabi sizin bahsettiğiniz ekstra 6.5 ile, olmazsa 5.8 için bu kadar para vermeyip OEM deneyeceğim sanırım.

Toplam indirim ile aldığım sigorta vs herşey dahil anahtar teslim fiyatı paylaşıyorum.

Eğer 6.5 olsaydı 80,395TL sigorta vs herşey dahil fiyat.

Ama olmadığı için: 79.104TL

Kısacası:

17" Dijon Jantlar + stepne.........................................: 687 TL
    Geri Park Kamerası..................................................: 609 TL
    Işık paketi...............................................................: 451 TL
    Toplam: 85.119TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensar77 -- 12 Ağustos 2015; 15:48:22 >

• quote:

@SILVERSHADOW

Sizin 6.5'' diye bahsettiğiniz ekranı satış temsilcisine bir türlü doğrulatamadım. Böyle bir ürünün gelmediğini bu sebepten 5.8'' lik ürünü verebileceğini iletiyor. Buda 2850TL cik. :)

Böyle bir ürün artık GOLF 7 ler için sipariş geçilemiyor diyorlar.

Aşağıda görmüş olduğunuz kombinasyonu seçiyorum sanırım. Son hali bu şekilde tabi sizin bahsettiğiniz ekstra 6.5 ile, olmazsa 5.8 için bu kadar para vermeyip OEM deneyeceğim sanırım.

Toplam indirim ile aldığım sigorta vs herşey dahil anahtar teslim fiyatı paylaşıyorum.

Eğer 6.5 olsaydı 80,395TL sigorta vs herşey dahil fiyat.

Ama olmadığı için: 79.104TL

Kısacası:

17" Dijon Jantlar + stepne.........................................: 687 TL
    Toplam: 85.119TL

Değerli Hocam;
    Bilmediğini kabul etmeyecek kadar inatçı ve hata yaptığını kabul etmeyecek kadar kibirli satış temsilcileriyle daha önce de karşılaştım.
    Haziranın 1'inden bu yana hangi teslim edilen "composition media" cihazı 5.8" miş keşke bir örnek gösterse..
    Daha önce sipariş formu dahil hatalarla karşılaştık.
    Turkuaz denen sipariş programının güncellenmemesinden kaynaklı bir durum. Opsiyonel donanım listelerini dahi zahmet edip güncellemedi.
    Siz benim verdiğim hesaba güvenebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: magic32

Murat hocam teşekkürler, sizin sitenizi de okuyorum,
    bu bilgileri başka yerde bulmak zor, sağolun...

bu durumda ben 1,2 dsg comfortline düşünüyorum,
    navigasyonu ve sizce olmazsa olmazları ekleyip bi liste yaparsanız çok makbule geçer,

teşekkür ederim,

benzeri donanımın jetta versiyon bilgisi sizde varmıdır bilmem, eğer varsa karşılaştırmak için onu da eklerseniz sevinirim
    zira henüz tam karar veremedim jetta-golf arasında...

Değerli Hocam;
    Jetta'nın üretim yeri Meksika
    Golf'ün üretim yeri Almanya
    Golf'te kullanılan malzeme kalitesi ile donanım çeşitliliği Jetta'da maalesef bulunmuyor.
    Bagaj çok önemliyse yer tasarruflu stepne alırsanız bagaj tabanı 10 Cm aşağıya iner.
    Comfortline'ın olmazsa olmazı "sürüş konfor paketi"dir.

Eğer çocuk varsa arkaları renkli camlı alırsanız cam filmi derdi ile uğraşmazsınız.

Büyük şehirde yaşıyor veya sıkışık yerlerde park mecburiyeti varsa mutlaka elektrikli katlanır yan aynalar gerekli.

Bu aracın genel görünüşünü ve gece görüşünü U ledli Bi-Xenonlar baştan sona etkiler.
    Kabul ediyorum pahalı ama İmkan varsa sonuna kadar zorlanarak da olsa alınmalı.

Eğer navigasyon alacaksanız 500 TL fiyatına karşın etkin bir performansa sahip, özel animasyonlu renkli ekranlı çok fonksiyonlu yol bilgisayarı önerim olur.

Yabancı konfigüratörde geri görüş kamerası 6,5" discover media'ya dahil ama bizde son duruma göre dahil değil ve 609 TL farkla alınır.

Golf 1.2 TSI DSG 110 PS Comfortline..................... : 71.700TL
    Discover media...................................................... .: 3.320 TL
    %65 karartılmış renkli arka ve yan arka camlar..........: 500 TL
    Renkli ekranlı çok fonsiyonlu yol bilgisayarı................: 500 TL
    Elektrikli katlanır yan aynalar....................................: 872 TL
    Yer Tasarruflu stepne................................................: 118 TL
    Tam boy çelik stepne düşülecek............................... .: - 176 TL
    Toplam: 83.643TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 12 Ağustos 2015; 19:30:42 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.