Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xnet -- 27 Kasım 2018; 1:10:04 >

• Yakınımın numarasını Vodafone'na taşmıştık sim kartı telefona takınca ekranda mesaj gönderiliyor yazdı. 80 kuruş bakiyeden kesildi. Rehberden iki yabancı numarayı sildim. Vodafone foruma şöyle bir göz gezdirdim. Forumdaki yetkililer hala sorunu çözmüş değil. sorunu akıllı telefon uygulamalarından olduğunu söylüyorlar. Kronik vodafone sorunları işte :) ayrıca paylaşımınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Bendede geveyli iphone vardı. Ondada aynı şekilde sürekli yurtdışına sms gönderiyordu. Ayda 1-2 kere. Demekki bana has değilmiş. Aynı şekilde diğer kullanıcılardada varmış.

Telefonu şimdi kardeşim kullanıyor onunda hattından sürekli tl gidiyor. Çözümü varmıymış?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

quote:

Orijinalden alıntı: ZafiraBJK

Merhaba,

Bendede geveyli iphone vardı. Ondada aynı şekilde sürekli yurtdışına sms gönderiyordu. Ayda 1-2 kere. Demekki bana has değilmiş. Aynı şekilde diğer kullanıcılardada varmış.

Telefonu şimdi kardeşim kullanıyor onunda hattından sürekli tl gidiyor. Çözümü varmıymış?

Çözümü ilk mesajın içerisinde yazıyor. Yabancı olan 2 numarayı rehberinizden silerseniz sorun çözülüyor. Çözüm için Technical Support ve Customer Services adındaki kayıtları silmeniz yeterli.

Okudumda sanki çözüm değilmiş gibi geldi.

Deneyeceğim. Fakat iphone'da sim rehberini nasıl görüyoruz. Benim bildiğim kadarıyla sadece içindeki listeyi alabiliyoruz direkt olarak telefon hafızasına öyle düzenleyebileceğimiz bir seçenek yok diye hatırlıyorum.

• Ben de bugün Turkcell hattımı Vodafone faturasıza taşımak için başvurdum. Turkcellin YAZ 400 paketi sona erince Vodafone'un 18 TL'lik "Altın 1 GB Tarifesi" gayet mantıklı bir seçenek gibi görünmüştü.

Vodafone konularını incelerken @eurosim'in bu konusuna da denk geldim. Yurtdışı SMS gönderimi probleminin oluşması bir tarafa Vodafone'un umursamazlığı ise daha ciddi bir sorun gibi görünüyor. İlk defa Vodafone kullanacağım, şimdiden kafamda soru işaretleri oluştu. Bana verilen Sim Kart zarfına bakıyorum da sorunlu seriden değil gibi görünüyor. Henüz Sim kartı takıp o 2 yurtdışı numara var mı bakmadım, bir ara deneyeyim en iyisi hat aktif olmadan önce.

Düzenleme: Sim kartı eski telefona takıp rehbere baktım, o 2 vodafone numarası YOK, 250 adetlik rehber tamamen boş. Yani bendeki Sim fotoğrafta da gösterildiği gibi sol taraftaki sorunsuz seriden.

Bu arada; Vodafone Simini 2li yapmışlar, Mini Sim-Micro Sim şeklinde. Nano Sim kesimi yok. Oysa geçen sene aldığım Turkcell Hazır kartı 3lüydü ve Nano Sim kesimi de yapılmış halde hazırdı. Vodafone hala bu sisteme geçmemiş ve Nano Simi ayrı satıyor galiba.

Bilgilendirici konu ve açıklamaları için @eurosim'e teşekkür ederim. Ayrıca, kendisinin bir başka konuda verdiği ilave bilgileri de aşağıya kopyalıyorum, aynı başlık altında bulunması başkaları için de faydalı olabilir:

quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

Vodafone UK'a ait 2 servis numarasına SMS atmasından dolayı oluyor. Çözümü daha önce forumda paylaşıldı bende paylaştım.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=103307952

Technical Support ve Customer Services adındaki iki tane Vodafone UK numarasına hat açılınca SMS atıyor. Muhtemelen simkart üreticisi firma bir hata yaparak Vodafone UK için ürettiği sim kartların bir kısmını Vodafone TR'ye de gönderdi veya Vodafone UK için üretilen kartlara atması gereken yazılımı Vodafone TR için üretilen kartlara da bastı.

Numara taşıma da ya da yeni hat alımında hattınız aktif olmadan önce hattınızı bir telefona takıp (özellikle varsa akıllı olmayan) Technical Support ve Customer Services adındaki 2 sim numarasını silerseniz açılınca otomatik SMS atmayacaktır.

Ayrıca şu an bayilere 128 K sim kartlar gelmiş durumda ve onlarda böyle bir sorun yok. Ancak her bayide bulunamıyor.

Şu an sorunlu ve sorunsuz olan 64K Simkartlar için bir grafik koyuyorum, üzerinde bay-bayan olan kartlarda bu sorun yok, 20 milyon Vodafone ailesi yazan ve kalabalık olan kartlarda ise bu sorun mevcut.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 23 Temmuz 2015; 13:44:13 >

• Samsung Note 3 kullanıyorum, sim rehberinde öyle yabancı bir numara yok. Telefonda 2 hat takıyorum, biriden gönderiyor, diğerinden göndermiyor. Telefonda da sorun olduğunu sanmıyorum.
  • ya yine aynı sorunu yaşıyorum, kardeşime vodafone faturasız hat aldım, bu sorunu kendi hattımda da yaşadım, eski model telefonda mesaj atmıyor ama iphone'lara takınca mesaj atmaya çalışıyor, şu an hatta bakiye yok ondan atamıyor. sim kartı eski telefona takıp rehberini telefona aktardım sadece 542 olan vodafone telefonu kayıtlıydı, yabancı bir numara yoktu. neyse onu da sildim. kontrol ettim. sim kartta numara kesin yok, sim karttan aktar diyince sim kartta kayıtlı numara yok diyor. neyse sonra taktım iphone'a yine mesaj atmaya çalışıyor. nasıl çözülecek bu iş? müşteri hizmetleri kesinlikle çözmüyor bu sorunu, kendi başıma geldiğinde de çözememişlerdi. sonra artık almamaya başladı ama başta 2 kez almıştı, başkalarından daha çokta almış. içerde ne kadar bakiye varsa o kadar alıyor heralde. bu sorunu hala çözemediler arkadaş, tek yaşadığım sorun bu, onun dışında sorunsuz şekilde kullanıyorum bir buçuk yıldır ve gayet ucuz, zaten beğenmesem kardeşime de almazdım ama bu sorunu unutmuşum. yine de bu sorunu atlattıktan sonra vodafone gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westblood -- 9 Temmuz 2016; 20:47:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.