Şimdi Ara

Sahte hafıza kartı -sd card vs..- nasıl kullanılabilir (sözde değil, gerçek değerinde!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
10
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu hakkında forumda araştırma yaptım ama.., tekrar olduysa kusura bakmayınız.
    Malum piyasada, bol miktarda, yüksek kapasiteli sd card 'lar çok ucuz bir şekilde satılmakta ve bu hafıza kartları çoğunlukla sahte ,
    yani;
    yazmış oldukları değerlerin çok altında kapasitelere sahip olmakta.
    Kullanılması durumunda; yazıyor gibi görünmesine rağmen, yazılanları okuyamıyorlar.

Bu sahte hafıza kartları içlerinde gene de belli bir kapasiteyi barındırmakta.

Konumuz işte bu tip kartlardan, güvenli olarak ne kadarını kullanabiliriz.
    Bu işi yapan bazı programlarda İnternet'te bulunabilir ama amacımız bilgisayara en az harici program indirip, işimizi halletmek.

İşe başlamadan önce hafıza kartını formatlıyoruz (dolu ise), bilgisayarımıza indireceğimiz tek program var "h2testw"
    Bu programı indiriyoruz ve çalıştırıyoruz.
    Teste ne kadar hafızanın gerçek olduğunu buluyor (işlem baya uzun sürebiliyor, kartın boyutuna göre 1-2 saat kadar).

Bizim örneğimizde (32Gb) bu tip bir rapor çıkıyor:

Warning: Only 31987 of 31988 MByte tested.
    The media is likely to be defective.
    7.5 GByte OK (15736439 sectors)
    23.7 GByte DATA LOST (49772937 sectors)
    Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
    0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
    23.7 GByte corrupted (49772937 sectors)
    0 KByte aliased memory (0 sectors)
    First error at offset: 0x00000001e03cee00
    Expected: 0x00000001e03cee00
    Found: 0xf85c3de08e7b8434
    H2testw version 1.3
    Writing speed: 4.93 MByte/s
    Reading speed: 11.1 MByte/s
    H2testw v1.4

yani 32Gb kartta sadece 7,5 Gb OK gerisi boş/hikaye. Bu bilgiyi bir yere not edelim!

Bundan sonrası tamamen bilgisayarımızda var olan programlarla devam edeceğiz.

Ara/çalıştır dan; (Not: tırnaklar yazılmayacak)
    1) "cmd" yazıp komut istemini açıyoruz
    2) burada "diskpart" yazıp enter yapıyoruz. (istenirse denetime onay veriyoruz)
    3) şimdi "list disk" komutunu çalıştırıyoruz
    4) örneğimizdeki “disk 1” DiKKAT: yanlış disk seçmeyin.
    "select Disk 1" yazıp enter yapıyoruz
    5) "clean" yaz, enter

Buraya kadar her şey yolunda gitti ise;

Birim silinmiş oluyor.

komut penceresini artık kapatabiliriz.

6) şimdi, bilgisayarımızdan "Disk yönetimi" ni açıyoruz
    7) siyah olan "ayrılmamış bölüm" bizim sd card oluyor ve bunun üzerinde
    sağ tıklayıp "yeni basit birim" seçiyoruz.

Bundan sonra, sırası ile (yukarıda not aldığımız sağlam yer kadar olan miktarı) yaratacak olduğumuz kısım için,
    örneğin bende 7,5Gb kullanılabilir alan çıkmıştı, 7,5Gb için 7500 yazıyoruz, ben garanti olsun diye 7100 yazdım, FAT32 seçiyoruz ve birim adını veriyoruz,
    (hızlı formatı seçebiliriz).. işi bitiriyoruz.
    Artık diğer bölüm gözükmez oluyor. Hiç sıkıntı olmadan sağlam/gerçek kısımda yazma /okuma yapılabilir.

Bundan sonra tekrar "h2testw" ile tekrar test ettim.. sonuç;

*********SAHTE 32GB>>7,1GB*****************

Warning: Only 7083 of 7084 MByte tested.
    Test finished without errors.
    You can now delete the test files *.h2w or verify them again.
    Writing speed: 6.22 MByte/s
    Reading speed: 14.2 MByte/s
    H2testw v1.4
    Son not (lar):
    1.Bu tip hafıza kartına ne kadar güvenilebilir bilinmez, siz siz olun önemli verilerinizi buna emanet etmeyin (!)
    mp3 çalarda vs kullanabilirsiniz.
    2. "FAKEFLASHTEST" tipi programlar hafıza kartını "RAW" yapabiliyor..
    gerisinde problem yok.
    3. Aynı işlemleri sahte USB belleklerde de uygulayabilirsiniz.

Anlatım, biraz uzunca oldu ama işlemler çok kolay, sadece ilk test zaman alıyor, buna da yapacak bir şey yok..
     Sahte hafıza kartı -sd card vs..- nasıl kullanılabilir (sözde değil, gerçek değerinde!!) Sahte hafıza kartı -sd card vs..- nasıl kullanılabilir (sözde değil, gerçek değerinde!!) Sahte hafıza kartı -sd card vs..- nasıl kullanılabilir (sözde değil, gerçek değerinde!!) Sahte hafıza kartı -sd card vs..- nasıl kullanılabilir (sözde değil, gerçek değerinde!!) Sahte hafıza kartı -sd card vs..- nasıl kullanılabilir (sözde değil, gerçek değerinde!!) Sahte hafıza kartı -sd card vs..- nasıl kullanılabilir (sözde değil, gerçek değerinde!!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.E -- 1 Mart 2015; 14:49:29 >

• Teşekkürler sayenizde sahte kapasiteli flash belleği gerçek kapasitesine çevirdim.
  • Elimde 20 den fazla sahte 64 128 vardı . Hepsini gerçeğine 7.3 e çevirdim
  • Güzel anlatım ,peki virüslü kartı nasıl temizleriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkan

Güzel anlatım ,peki virüslü kartı nasıl temizleriz?

virüslü kart derken.. neyi kastediyoruz.. biraz açabilirsen
  • Bitaz konu dışı oldu galiba;Depolama kapasitesi doğru fakat sürekli virüs bulaşan bi kartım var onu tam anlamıyla nasıl formatlarım?team marka

• abdullahkan kullanıcısına yanıt
    çok basit gibi gelebilir ama; farklı bir cihazda, fotoğraf makinası, kamera gibi bir cihazda (işletim sisteminden bağımsız olan) formatlamayı denedin mi hiç?

Şayet sorun devam ediyorsa, virüs nereden bulaşıyorsa, kaynağında çözüm üretmek lazım!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Micro SD kart aldım sahte mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abdullahkan kullanıcısına yanıt
    Windows sistemler, sistem dosyalarını veya virüslü dosyaları göstermez. Linux işletim sisteminde hafıza kartınızı çalıştırırsanız tüm içeriğe erişebilirsiniz. Tavsiyem "Linux Mint"i edinin ve live cd olarak başlatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkan

Bitaz konu dışı oldu galiba;Depolama kapasitesi doğru fakat sürekli virüs bulaşan bi kartım var onu tam anlamıyla nasıl formatlarım?team marka

gec gordum ama olurda formda dolasıyorsan hafıza kartındakı vırus derklen nasıl bırseyden bahsedıyorsunuz acabılırmısınız.ornegın hafıza kartı ıcınde kısayol mu var genelde mp3 calarların hafızasında oluyorda.bu tıp sıkıntılar.sızın bahsettıgınız vırus nedır acaba sorunu tam yazabılırmısınız ? pm atabılırsınız.tesekkurler
  • usb veya hafıza kartında kısayol olusmus ıse dosyalarınıza pcde erısemıyorsanız yapmanız gereken cok basıt. Boş metin belgesi (not defterı ıcıne) içerisine aşağıdaki komutları yazın :

@echo
    attrib -h -s /s /d
    @echo off

dosya uzantısınızı ıstedıgınız bır ısım yazın .bat olarak yazın.yanı ornekk: deneme.bat seklınde olacak.sonra bu dosyayı alıp hafıza kartına atın sonra wın7 ve ustu ıse sag tıklayıp yonetıcı olarak calıstırı secın o kadar.programdan cıkın.ve kartı tekrar cıkarıp takın artık dosyalarınızı pc ye kopyalayın ıcerısındekı yabancı bılmedıgınız dosyaları sılın.pc de veya telefonda bellek kartınıza format atın gule gule kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.