Şimdi Ara

HDMI ARC ile Pioner AVR ilişkilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...

    Samsung smart tv'lerin hdmi üzerinden ses iletebilme özelliğini nasıl kullanabilirim? yardımcı olursanız iyi olur.

    TV : Samsung 40H6470
    AVR : Pioneer VSX-520

    ARC bildiğim kadarı ile dolaşımlı ses oluyor. Mesela tv'nin desteklemediği ses formatlarını passtrough yaptırıp AVR'den alamaz mıyız? Veya desteklediği formatları da tv'den değil de AVR'den hdmi üzerinden nasıl alırız ?

    Not : Hali hazırda optik kablo ile dijital sesleri avr'ye aktarabiliyorum problem yok, hdmi üzerinden nasıl aktarabiliriz ? mesela truehd veya dts-hd master sesler optikten gelmez.



  • ARC hd audio signal göndermez.Kapasitesi yetmiyor yani,DTS HD MASTER,Dolby True HD gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bunu kullanmanın mantığı tam olarak nedir ? AVR'ye ses göndermek için değil mi? ama bağladım ses alamıyorum.
  • ocaklilar kullanıcısına yanıt
    Üstad 2 gündür bende bunun peşindeyim, nasıl ve hangi yöntemlerle çalışır tam olarak çözebilmiş değilim. O yüzden konu açtım. Takipte kalın, eğer bişeyler çözersek paylaşırız.
  • merhaba hocam

    hdmi arc ın çalışması için bağlantı yapılacak 2 cihazında desteklemesi gerekir ayrıca tv ler 5.1 olarak sadece dolby destek vermektedir dts için ise 2.0 destekleri var bunlardan başka format aktaramazsınız ama geçenlerde hd sesler için tv lerde çalışmalar yaptıkları hakkında habere denk geldim belki ileride destek verilir

    520 arc desteklemediği için tv nizin bu özelliğini kullanamazsınız hd sesler için pc yi kullanabilirsiniz tabi ekran kartınızında hd sesleri desteklemesi gerekir yada harici media player ile hd sesleri alabilirsiniz pcden ses almak için forumda bunun için konu var göz atarsınız
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum hocam...

    Ben de VSX-520'nin uyumsuzluğundan şüphe ettim ama emin olmadığım için bilene danışalım dedim. Aydınlatmanız iyi oldu.

    DTS 2.5 Neo adında bir çıkış özelliği görünüyor menülerde ve TV gelen kaynak mp3 dahi olsa bu biçime çevirerek iletebiliyor. Enteresan bir durum, ses gerçekten çok iyi oluyor bu özelliği açınca. Faraza dts-dolby digital- ac3 vb kaynakları dinlerken de zaten menü de aktif duruma geliyor, seçince AVR'de aynı format ismi geçerek sesi olduğu gibi iletebiliyor.

    Ayrıca başka bir durum daha var, ARC hdmi 1.4 ile çalışabiliyormuş.
  • merhaba hocam önemli değil

    pioneer vsx-2010 model bir avr o zaman bu desteği eklememişler 2011 yılından itibaren tüm avr lerinde arc desteği gelmiştir

    evet arc için hdmi 1.4 olmalı
  • Siz ne yaptınız hocam? sistemde herhangi değişimler oldu mu ? Yoksa halen imzadakiler ile devam mı?

    Ben forumda çok değerli bir ağabeyimiz'in tavsiyesi ile Yamaha NS-777 aldım. Hiç bu kadar saf, doğal ve bütün tonların dengeli gelebileceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Hatta Yamaha konusundaki hiç alakası olmayan bütün asılsız bilgileri ve yorumları silip süpürecek cinsten bir performansa sahip. Pure direct modunda rezil bir ses alıyordum, bunun sebebi hoparlörlerin sesi pure direct modunda doğal verememesi ile alakalı imiş. Ben de hep AVR'yi suçlardım. Aslında bunu sizin açtığınız Pioneer AVR kullanıcıları bölümünde sabit mesajlara eklenebilir.


    Buradan Kurşun hocam'a selam ve saygılar.
    @Kursun_
  • Merhaba hocam benim sistem halen aynı duruyor vaktim olmadığı için üstünde calısamıyorum ama kompakt bir set alıp kullanma düsüncem var bakalım kısmet yeni hoparlörler hayırlı olsun güle güle kullanın keyifle dinleyin yamahaları bir kaç kez kendi AVR lerinde sinema demosunda dinledim ama bir fark görmemiştim fakat pioneerın sert ve parlak karakteri ile uyumlu olmuş anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar.

    Belirttiğiniz gibi ARC (audio return channel) HDMI 1.4 versiyonu ile eklendi.
    Pioneer VSX-520 HDMI 1.4 desteklediğine göre ARC desteği olması lazım.
    http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/VSX-520-K/page.html

    TV'nizin menüsünden bu özelliği açmanız, sinyali HDMI'a yönlendirmeniz gerekebilir.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Aleykumselam hocam...

    Sanırım kullandığım kablo HDMI 1.4 versiyon olmadığı için iletemiyor olabilir. Bir ara 1.4 kablo alıp dediklerinizi deneyeceğim.

    Saygılarımla.
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Sağolun, daha iyisi sizlere nasip olsun hocam...

    Artık bu işe başlamış birisini kompakt bir sistem keser mi orası düşünülür :) Pioneer'in ses kalitesini ve kaynağı düzgün iletebilme başarımını bu hoparlörler ile daha bir keşfettim desem yeridir.

    Bilirsiniz, forumda Yamaha hakkında bilinçsiz çok önyargılar var. İyi ki onlara kulak asıpta hareket etmedim.

    Saygılarımla.
  • merhaba hocam kesinatı yok zaten sadece niyet var belli olmaz gene kule tipi bir set kurabilirim o anki duruma bağlı kısmet :)

    yamaha hakkında benimde önyargılarım var ama adam akıllı dinlemedim belki dinlesem fikrim değişebilir

    pioneer kullanıcısı üzmez birde aklıma gelmişken vsx-520 nin hdmi desteği yanlış hatırlamıyor isem 1.3 destekliyor o yüzden arc yok diye biliyorum

    iyi akşamlar kalın sağlıcakla ....
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun...

    Evet kısmet olur da Yamaha dinleme imkanınız olursa kullanılan ampli ve ayarlarına dikkat edin. Çünki Yamaha ses üzerinde herhangi bir şekillendirme ve tonalite gibi oynamaları sevmeyen, sesi olduğu gibi FLAT halde çok başarılı bir şekilde iletebilen türden sürücülere sahip.

    Resmi sitesinde 1.4 desteği olduğu ifade edilmiş (ya da benim çevirim yanlış olabilir )

    http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/VSX-520-K/page.html


    Selamlar, saygılar.
  • bakalım hocam belki denk gelir bir yerde bende flat sesi severim hiçbir etkenin sese karışmasını istemem siz dinleme yaparken EQ yu kapatıyor musunuz ? yada pure direct ile mi dinleti yapıyorsunuz ?

    evet 1.4 ü destekliyormuş fakat arc desteği olsa menüye eklenirdi diye düşünüyorum çünkü o özelliği açıp kapatabilme oluyor diğer gördüğüm pio avrlerde durum böyleydi 520 de hiç böyle bir ayara denk gelmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_955

    bakalım hocam belki denk gelir bir yerde bende flat sesi severim hiçbir etkenin sese karışmasını istemem siz dinleme yaparken EQ yu kapatıyor musunuz ? yada pure direct ile mi dinleti yapıyorsunuz ?

    evet 1.4 ü destekliyormuş fakat arc desteği olsa menüye eklenirdi diye düşünüyorum çünkü o özelliği açıp kapatabilme oluyor diğer gördüğüm pio avrlerde durum böyleydi 520 de hiç böyle bir ayara denk gelmedim



    hocam evime tv için sinema sistemi düşünüyorumda Pioneer VSX-924 & Magnat 1002 HCP bunları alıcam dediğiniz tv sesini avr den dinleyebilirmiyim yani anlatmak istediğim film müzik ve normal tv yayınlarını
    Pioneer VSX-924 den sesi alabilirmiyim?
  • DaRk_BeeR kullanıcısına yanıt
    TV'nin sesini AV sisteminden almanın tek yolu HDMI ARC değil.
    Evet, HDMI ARC yönteminin TV ile AV receiver arasında tek kablo ile HDMI üzerinden AV receiver'ın TV'ye hem görüntü hem ses aktarması, hem de karşılığında TV'den ses almasını sağlama avantajı var.

    Ama TV sesinin AV ses sisteminden alınmasını sağlayan tek yöntem HDMI ARC değil.
    Gerekirse TV'nin optik veya analog RCA phono jak'ından ikinci bir kablo ile bunu sağlamak mümkün.
    Eğer uydu receiver'ınız HD ise ve HDMI ile AV receiver'ınıza bağlı ise zaten uydu receiver'ınızın sesi AV sisteminize geliyor. Sorun sadece harici bir uydu receiver değil de TV'nin içindeki uydu/kablo receiver'ı kullanıyorsanız çıkıyor. Onun da çözümü AV receiver'a daha önce bahsettiğim şekilde ikinci bir bağlantı (optik/RCA) yapmakla çözülüyor.

    Her ne kadar mantıklı gelmiyorsa da des_955'in belirttiği gibi tüm HDMI 1.4 destekleyen cihazlar ARC ile geri dönüşü desteklemiyor anlaşılan.
    Zira anladığım kadarı ile cihazlarda HDMI ARC desteği yanında HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) desteği de gerekiyor. Bu destek sayesinde AV ses sistemi kontrolu TV'ye bırakıyor.
    Benim anladığım kadarı ile bu destek ile teknolojiye çok yatkın olmayanların en az kablo bağlantısı ve tek kumanda (TV'ninki) ile sistemi yönetmesi amaçlanıyor. Gerçi bu bağlantının her iki cihaz menüsünden yapılması gereken ayarları pek teknolojiye yatkın olmayanlar için değil... Bu sistemin en hızlı takipçileri 5'i bir yerde ev sineması ses sistemleri... (Şu Samsung, Sony, Philip'in yaptıkları...)
    İnsanın, üreticiler bu işlerle uğraşacaklarına, TV üreticileri görüntü, ses sistemi üreticileri de ses kalitesini arttırmak için uğraşsalar daha iyi olacak diyesi geliyor...

    Ayrıca şu yazıdahttp://www.cnet.com/news/what-is-audio-return-channel-arc/ bazı TV'lerin HDMI ARC üzerinden sadece 2 kanal ses verdiğini, bazı TV'lerin harici kaynaktan aldığı sesleri dolby digital olarak veremediğini, ayrıca ARC'ın Dolby TrueHD ve DTS HD gibi kayıpsız yeni formatlar ile uyumlu olmadığı belirtilmiş.

    Bu nedenle HDMI ARC (ve CEC) ile ev sineması ses sisteminizden ses almak için kendinizi kasmamanızı, optik ile hayatınızı yaşamanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 4 Mart 2015; 22:19:34 >




  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Evet NS-777'leri kullanmaya başladıktan sonra EQ ve TON ayarlarını Müzik dinlerken tamamen flat ve kapalı, Pure Direct modunda kullanıyorum ve çok da memnunum. Diğer dijital ses kaynaklarını kullanırken ise AVR'nin kumandasında STANDART yazan butonu kullanarak kaynak ne ise o şekilde almayı sağlıyorum. Bundan önce söylediğim gibi, NS-777'ler ton ayarları ile oynanmasını sevmiyor. Zaten bir hoparlörden beklenen kriterlerden birisi de ; FLAT sesi nasıl verebildiğidr. Bundan öncesinde kullandığım Infinity Reference 81 MKII 'lerde pure direct modunda veya EQ kapalı iken berbat bir ses alırdım. Bunun AVR'den kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Ta ki ; Kurşun hocam'ızın tavsiyesi ile NS-777'leri alana kadar :)

    Evet ben de herhangi bir kaynakta ARC'yi desteklediğine dair bilgiye rastlamadım. HDMI 1.4 ile ARC Sayın Kurşun'un dediği gibi TrueHD ve DTS-HD Master kaynakları iletemiyormuş. O zaman hali hazırda kullandığım Optik çıkış zaten işimi görüyor.

    Saygılar, selamlar.




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, zaten optik kullanıyorum ve bahsettiğiniz gibi TrueHD ve DTS Master formatlarını iletemediği için bana bir getirisi olmayacaktır. Zaten hali hazırda optik 5.1 kaynaklı bütün formatların sesini iletebiliyor.

    Bir bakıma, ARC kullanım kolaylığı ve cihaz karmaşasını asgariye indirgemek amacına yatkın bir teknoloji. Aynen dediğiniz gibi, bu tür zırzavat şeyler yerine ; Ses kalitesini nasıl iyileştirebiliriz diye üzerinde dursalar daha iyi olur.

    ARC'den tamamen vazgeçtim ve Optik ile yola devam.

    Selamlar, saygılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.