Şimdi Ara

KM DÜŞÜRÜLMÜŞ ARAÇI ALIP SATMIŞIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar öncelikle,

    başlıkta da belirttiğim gibi, fark etmeden kilometresi düşürülmüş aracı ya 2012 yada 2013 yılında satın almışız,(3. ağızdan yazdığım için tam tarihi çıkartamıyorum) o zaman ki gerek tramer gerekse ekspertiz raporunda herhangi bir problem çıkmamış idi, sanıyorum o zaman kilometre bilgisi gelmiyor idi yada sorgulama yapılmamış..
    Araç 2014 yılı mayıs ayında satmak için sahibinden.com a ilan verdik, o zaman tramerde sorgulama yaptık çünkü hasar kaydı ne çıkıyor, km ne çıkıyor zamanı da göz önünde bulundurarak unutulmuş idi, aynı ay içerisinde aracı biri satın aldı, üzerinden yaklaşık 10 ay geçtikten sonra, bugün tarafımıza ulaşıp aracın km ile oynandığını belirtmiş ve dava açacağını iletmiştir.

    Elbette bu bir suç, yapanlar da cezalandırılmalıdır.. fakat tüv.türk kayıtlarında muayne tarihleri ve kmler yazmakta, emsal olarak yazıyorum tarih ve kmleri araç 2006 model 11.11.2009 da 80.000 km 11.11.2011 de 30.000 km de, bizim muayne yaptırdığımız 3. muaynesi aracın ve 2013 yılında yaptırıldı km 50000 idi diyelim km bir öncekine oranlandığında aradaki 2 yılda gayet normal bir artış göstermiş ama aracın artık bilmiyorum bizden önceki sahibi bu haltı işlemiş hem bizi hemde karşı tarafı mağdur etmiştir..

    Bu konuda araştırmalar yaptım, araçların iadesi kararı çıkıyormuş mahkemede, ama hiç 3.kişili bir durum görmedim, ve size sormaktan başka çare de bulamadım belki bir tanıdığınızın başına gelmiştir,
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim tekrar iyi forumlar arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkankdr -- 1 Mart 2015; 1:58:16 >



  • Aracın girdiği iki muayene arasındaki KM tutarsızlığının tarihi (2009'da 80.000, 2011'de 30.000) ile sizin satın aldığınız tarih (Atıyorum 2012) çakışmıyorsa hiç kimse sizi suçlayamaz yalnız. Mantıken bu böyle değil mi?
  • Arkadaşın dediği gayet mantıklı, alıcıdan sorun ne zaman kaç km de muayeneye girmiş
  • ticari işletme olmadığınızdan tüketici kanununa, esastan da hüsnüniyet görüldüğünden davanın lehinize işlemesi mümkündür. durumu güzelce izah edin karşı tarafa. dava açarsa da yapılacak bir şey yok. ilk duruşmayı bekleyin. kesinlikle aracı geri almayı veya bir miktar para ödemeyi düşünmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 1 Mart 2015; 11:39:53 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Çakışma zaten olamaz böyle bir şeyi biz yapmadık ki
  • Gizli ayıp var fakat bizi bağlamaz herhalde diye düşündüm, birde arayıp siz bizi kandırdınız yalan söylediniz vs tarzında konuşunca üzüldük..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkankdr

    Çakışma zaten olamaz böyle bir şeyi biz yapmadık ki

    Onu diyorum ben de, çakışma yoksa korkmayın.
  • Kesin arac dizeldir ve ticari olark trch edilen bi modeldir,gecmis olsn hocam sizin bi sucunuz yok korkmayin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, sıkıntı bir durum.
  • Araç coupe Audi A3 hocam
  • Arkadaşlar herhangi bir arama olmadı bu durumdan sonra, sanırım bizden para koparmaya çalıştı sattığımız kişi, anlamadık. Herkese teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.