Şimdi Ara

G402 Hyperion Fury Test Masamızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj












  • Teknik Özellikler

     

    Çözünürlük: 240 – 4000 dpi

    Maks. hızlanma: >16 G*

    Maks. hız: >500 ips*

    Usb:2.0 1000 Hz

    Mikro İşlemci: 32 bit

    Dinamik sürtünme katsayısı: Mu (k): 0,09µ (k)*

    Dayanıklılık: 20 milyon tıklanma

    Ayak: 250 kilometre

    Ağırlık: 108 gram



    Programlanabilir Tuş:8 Adet

     

    Ürünün fiyatı ortalama: 145 TL 



    G402 Hyperion Fury Test Masamızda



     


    8 adet programlanabilir tuşu ve hibrid algılayıcısı ile dikkat çeken bu son teknoloji fare, 4000 dpi çözünürlüğe sahip. Usb 2.0 arabirimi ile çalışan, 32 bit mikro işlemcili ürün, 108 gram ağırlığı ile oldukça hafif gözükmekte.1 mili saniye rapor hızı sunabilen G402, 20 milyon tıklanma kapasitesiyle geliyor.



    G502'yi daha yakından tanımadan önce, G402 merak ettiğim farelerin başında geliyordu. Tasarım olarak dikkatimi çekebilmişti. Daha yakından inceleme fırsatı bulduğum için ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum. G502'ye nazaran daha sade bir tasarım çizgisi izlemiş.


    G502'nin o mekanik havasının birazcık gerisinde kalsa da hem sade hemde dikkat çekici özelliğini koruyabilmiş. Özellikle mavi led ile harmanlandığı zaman, afili ve şişirilmiş farelerden ziyade, hoş bir sunum yansıtabiliyor.



    Farenin kavrama yerlerini kauçuk malzeme ile donatmışlar. Geriye kalan yerlerin ise elde kötü bir his bırakmayan kaliteli bir plastik ile donatıldığını söyleyebilirim. Kauçuk kısımların kolay kolay soyulacağını ve kötü bir görüntü oluşturacağını düşünmüyorum. Ürün genel olarak, parlak siyah ile bezenmiş keskin hatlara sahip. Bu özelliği nedense tuşlardan daha fazla dikkat çektiğimi çekti.




    G402 Hyperion Fury Test Masamızda





    G402'nin, oldukça hafif olduğunu belirtmeliyim. Kablosuz bir şekilde 108 gram ağırlığına sahip. Ürünün örgülü bir kablo yapısına sahip olmayışı onu gerçekten daha tercih edilesi kıldı. Sebebi ise G502'nin kablosunun örgüleri bir süre sonra kullanıma bağlı olarak atabilmişti ve bu yüzden böyle bir tasarımı daha iç ısıtıcı buldum.



    G402 Hyperion Fury Test Masamızda



     Hyperion Fury, Logitech Delta Zero teknolojisiyle üretilmiş optik algılayıcıyı,  hibrid algılayıcıyla birleştirerek, 500 IPS'in üzerinde tarama hızı sunabiliyor. 1 mili saniyelik rapor hızı bulunan optik faremiz 32-bit arm işlemci ile gelmekte.


    Fareyi uzun bir süre kullanma şansım oldu, fushion engine'in etkilerini hissetmek zor olsa da optik algılayıcıya katkısı olduğunu belirtmeliyim. Farede rahatlık açısından hiç bir sıkıntısı yok. Elim büyük olmasına rağmen oldukça rahat oturdu ve hissiyat açısından da tatmin edici. Açıkçası çok komplike bir fare değil. Yazılımın da katkılarıyla kolay kontrol imkanlarının hepsini sunabiliyor. Bunların dışında gelişmiş teknolojiyle bezenmiş olması ve uygulama desteği, gerçekten önemli mevzular.



    G402 Hyperion Fury Test Masamızda



     Farenin 8 adet makro tuşu bulunsa da, biz oyuncular tabiki de 6 tanesini kullanabiliyoruz. Tuşlara ulaşım tahmin ettiğimden daha rahattı, özellikle gövde kısmına tuş dayatılmış farelere nazaran hiç zorlanmadığımı belirtmeliyim. En çok hoşuma giden şey bir yandan ateş ederken diğer bir yandan da aynı parmakla hassasiyet seviyeleri arasında geçiş yapabilmem oldu. Özellikle oyunlarda şöyle bir avantajı var, iki veya üç farklı silah kullanan arkadaşlar için yapılarına uygun geçiş imkanları,  gerçekten büyük bir kolaylık sağlayabiliyor.




    G402 akranı olan Rival'e nazaran imlecin ilerleyiş açısını ayarlama özelliğine sahip değil. Ürünün bağlı bulunduğu uygulamadan bahsetmem gerekirse; fare ya da bilgisayarda kayıtlı profillere erişebilme imkanına sahibiz. Çeşitli oyun profilleri düzenlemek mümkün ve hassasiyet seçeneklerinden tutun ışık ayarına kadar bir çok seçenek mevcut.


     

    Farede bir başka hoşuma giden özelliklerden bir tanesi de özellikle Counter Strike oynarken ''kanas'' kullanan biri olarak, daha hassas bir hedefleme sağlamak için dpi yavaşlatabilme imkanına erişebilmem oldu. Genelde fareyi sol el ile kullanan arkadaşlar için tasarlanmadığından ötürü alacak arkadaşlara uygun olmadığını da belirtmeliyim. 











  • Herkese iyi seyirler diliyorum.
  • Ortalama 115 TL demissinizde 160 - 180 tl ortalama :D

  • qdry kullanıcısına yanıt
    Ortalama 145 TL. Fiyat aralığı değişiyor aslında yerinden yerine. Bu arada videoda Amazon fiyatını baz almışım onu 145 TL TR fiyatı olarak güncelleyeceğim.
  • bana 30-40 liralık ekstradan 2 tuşu olan kablosuz bir şey tavsiye eder misiniz?

  • dediği gibi piyasada 150-170 tl arası değişen fiyata sahip bir mouse. Ben her ne kadar 150 tl ye g502 alsam da 200 tl ye kadar çıkıp yine de g502 tercih ederdim. Oyunlarda olmasa da çizimlerde tekerleği serbest bırakma olayı aşırı derecede kullanışlı kılıyor mouse u

  • MERHABA BEN SIKI BİR FPS OYUNCUSUYUM LOGİTECH G402 VE LOGİTECH G502 ARASINDA KALDIM SİZCE HANGSINI ALMALIYIM ?

  • TrevorReznik T kullanıcısına yanıt
    Rival, 402 ya da g502 farketmez hangisini tercih edersen.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Cs go hs iyi atılır

  • Hocam merhaba , benim 150tl bütçem var,mouse'u claw tarzı tutuyorum ve fps oyuncusuyum, macrolu mouse + mouse pad almayı düşünüyorum öneriniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egebaran55 -- 1 Mart 2015; 14:02:59 >
  • DH Sezer kullanıcısına yanıt
    Hocam Rival kullanıcısı olarak şu cümlenizi tam anlayamadım ? "G402 akranı olan Rival'e nazaran imlecin ilerleyiş açısını ayarlama özelliğine sahip değil"


    Birde özellikle CS gibi FPS oyunlarında performans (sensör,teknoloji vs.) olarak 1. sıra Rival mı G402 mi ?
  • Rival incelemesinde bir göz at istersen kısa bir sahnede gösteriyorum fare imleci hiç sapmadan dümdüz bir açıda ilerleyebiliyor. Normalde bir çok farenin imleci zikzak çizer
  • benim bildiğim piyasadaki en iyi sensör G502 de.
    hatta 402 çıkacak diye tomshardware de konusu vardı değmez falan demişlerdi bilmiyorum.
    rival da güzel bir fare :P
  • beyler 115 liraya bulabilen varsa paylaşsın benimle :)

  • Ben ozelliklerine bakmadan aldim MOBA oyuncusuyum moba oyunlarinda sıkıntı olur mu acaba ?

  • Ben 60-70 e aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.