Şimdi Ara

Bilgiyi Paylaşmalı Mıyım? Kafam Karışık!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öğrencilik hayatım boyunca, kendi notlarını vermeyen bilgisini paylaşmayan kişilerin kendine güvensiz ve aciz olduklarını düşünmüşümdür. Saygı da duyarım ama onlardan biri gibi olmak beni rahatsız ediyor.

    Üniversite 3.sınıfım. 2.sınıfın başından itibaren bazıları tamamen okul dışı, bazıları ise mesleki fayda sağlayan fakat okulla ilgisi olmayan; ilgi duyduğum, para kazandıracak veya çalışmak zorunda hissettiğim bazı konular hakkında araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bundan da zevk alıyorum açıkçası. Fakat hem okul hem spor/beslenme hem de öğrenci evi ev işleri olunca (temizlik, yeme içme, bulaşık, çamaşır vb.) her işimi düzenli ve bir plan dahilinde yapmam gerekiyor. Çoğunlukla da yapıyorum. Burada sıkıntı yok.

    1,5 yıllık çalışmanın sonunda karşılığını almaya başladım bazı şeylerin. Biraz para kazanıyorum (miktar az fakat artacağını düşünüyorum), kafamda güzel projeler var... Okul için gerekli olan bilgisayar programlarını işimi görecek kadar öğrendim veya öğrenmekteyim, öğrenmeye de devam edeceğim. Artık yakın çevremdeki arkadaşlarım da bu gelişmenin farkındalar.

    Son zamanlarda birkaç arkadaşım bana, 'Ya sen ... programını iyi kullanıyorsun veya ... konusunda bilgilisin, bana da öğretsene' gibi tekliflerle geliyorlar. Benim aylarımı verdiğim, yeri geldiğinde okul işlerimi aksattığım ve bana yardımcı olacak kimseyi bulamadığım için internetten ve kitaplardan araştırdığım konularda; sanki bir günde öğretilecek şeymiş gibi, ciddiyetsizce yardım istemeleri beni rahatsız ediyor. Bu arkadaşlar ki, bu kendimi geliştirme sürecimde motivasyonumu bozmaktan başka hiçbir şey yapmadılar. Ne zaman ki karşılığını almaya başladım, bunu hissettiler, o zaman benim gibi olmak için hayatımı, yaptıklarımı, nereye gittiğimi falan sorgulamaya başladılar. İçimden onlara hiçbir şey öğretmek gelmiyor. Hatta bırakın onları, zamanında motivasyonumu bozmamış, bana herhangi bir zararı dokunmamış kişiler geldiğinde bile, gerçekten yardıma ihtiyaçları olup olmadığını bilmediğim için yardım etmek istemiyorum. Çünkü insanlarımız hazır bilgiyi çok seviyorlar. Araştırmaktan, okumaktan, emek harcamaktansa bilen birinin her şeyi anlatması işlerine geliyor. Ben de artık bana bir şey soran olursa, cevabı vermek yerine bulabilecekleri kaynaklara veya işlerine yarayabilecek başka konuları araştırmaya yönlendiriyorum. Hatta bunu bile isteksiz yapıyorum ve böyle yaparak bencilleştiğimin de farkındayım.

    Bilgimi bu saydığım insanlarla paylaşmamak beni rahatsız etmiyor aslında. Sadece değişmeye başladığımı fark ediyorum. Benim en büyük hayalim ileride büyük bir insan olup gelecek nesillerin, yani çocukların eğitimine ve gelişimine katkıda bulunarak kaliteli insanlar yetiştirmekti. Ben elimden tutup beni yukarılara çekecek kimseyi bulamadım, bu nedenle kendim yukarı çıkıp başkalarını, özellikle en saf duygu ve düşüncelere sahip çocukları yanıma çekecektim. Oysa daha kendi arkadaşını yanına çekmek istemeyen bir insan, ileride işini gücünü bırakıp neden başkalarının çocuklarıyla ilgilensin ki? 'Param olsaydı herkese yardım ederdim' deyip parası olduktan sonra çeşitli sebeplerle kimseye yardım etmeyen insanlardan olmak istemiyorum ama gün geçtikçe de onlara benziyormuşum gibi geliyor.

    Bu arada araştırdığım konularda uzman olduğum için söylemiyorum bunları. Hatta her zaman kendimi yetersiz hissediyorum. Sadece bilgi birikimim az da olsa, bu bilgiyi paylaşmak içimden gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım?







  • Bence paylaşmalisin paylastikca kendini daha iyi hissedeceksin unutma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakettiğini ve gerçekten çabaladığını düşündüklerine yardım edebilirsin. Örneği konu hakkında temel bilgisi olup, detaylı sorular soruyor ve bu işi yapmaktan zevk alıyorsa. Ayrıca nasıl yapıldığını değil, nasıl öğrendiğini anlatman daha iyi olur. Ben olsam hiçbir türlü yardım etmem. Bende iyi niyetlerle yardım ediyorum, oda bilgilerini bana aktarsın istiyorum ama rakip olmaya çalışıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K

    Hakettiğini ve gerçekten çabaladığını düşündüklerine yardım edebilirsin. Örneği konu hakkında temel bilgisi olup, detaylı sorular soruyor ve bu işi yapmaktan zevk alıyorsa. Ayrıca nasıl yapıldığını değil, nasıl öğrendiğini anlatman daha iyi olur. Ben olsam hiçbir türlü yardım etmem. Bende iyi niyetlerle yardım ediyorum, oda bilgilerini bana aktarsın istiyorum ama rakip olmaya çalışıyorlar.

    Ben de öyle düşünüyorum. Maalesef şimdilik hak eden ve gerçekten çabalayan birileri denk gelmedi.
  • Öyle insanlarla uğraşarak vakit kaybetme ,öğrenmek isteyen her işte çabalar ve sana soru sorar bunlara yardım etmelisin . Birisi program öğretmeni isterse cevap olarak temel bilgileri öğrenmesini ve belli seviyeye ulaştiktan sonra yardim edebilecegini soylersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha öncesinden aramın iyi olduğu insanlara kısmen yardımcı olurdum.Ama şey derdim sen nasıl kullanılacağını vs öğren, takıldığın.bi noktada yardımcı olmaya çalışırım tarzı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.