Şimdi Ara

Siz siz olun bazı şeyleri ertelemeyin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , sabaha sabah içimi dökmek istedim. 26 yaşındayım , askerden yeni geldim ve mesleğim var çok şükür. Görünen tek hedefim evlilik gibi duruyor şu an için. Askerden döndükten sonra iş başı yaptım ve aynı ortamda çalıştığım yeni birini gördüm , daha ilk görüşte etkilendim bu kişiden. Uzun zamandır hissetmediğim duygularım tekrardan hatırlattı bana kendisini. Gel zaman git zaman hafif bir yakınlaşmada oldu muhabbet anlamında. Ama erkeklik gururum ön plana çıktı ve bu kişiyle ciddi bir şeyler düşündüğümü hissettiremedim bir türlü kendisine. Aslında hal ve hareketleriyle o da benden bir atılım bekliyor gibiydi. Neyse 2 gün önce iyice düşündüm ve taşındım , ortak tanıdık vasıtasıyla konuştuğu biri var mı bir yoklayayım dedim. Bu sabah gelen haberle şok oldum. Kız geçen hafta biriyle konuşmaya başlamış. Şimdi içim içimi yiyiyor 2 hafta önce neden harekete geçmedin diye. Moralim baya bozuldu bu kızı nasıl kaçırdım diye. Uzun lafın kısası özellikle ciddi bir evlilik düşünen arkadaşlar , önünüze gelen kısmetleriniz için ağırdan almayın. Daha sonra pişmanlık duyarsınız aynı benim gibi.







  • Yemeyenin malını yerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22yasindayim, erkeklik gururu vs umrunda olmaz bu konularda. Gider konurum, olursa olur olmazsa olmaz. Bu olayi lisede farkettim, suan eski iliskilerime bakinca gulup geciyorum. Hatta daha 3-4 gun once uzun bi iliskiyi bitirdim, dun gittim ben devam etmek istiyorum diye konustum, aksam aradim ayni sekilde. Butun sansimi denedim bunun gururu olmaz sonradan uzuluceksem

    ozlu bir soz vardi. Gecmisinize baktinizda yaptiklarinizdan cok yapmadiklarinizdan pisman olucaksiniz diye. Gayet konu icin ideal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Şubat 2015; 11:49:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta bazı şeyler tecrübe kazandırıyor bizlere. Tecrübe kazanmak için ise hatalı kararlar vermek gerekiyor bazen. Sanırım bu konudaki tecrübemi hatalı bir kararım neticesinde elde edebildim. Daha önce kız konusunda bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Ama bir an önce kafamı toparlayıp önüme bakmam gerektiğini de düşünüyorum bir yandan.
  • Ben de yaptım böyle bir hata hatta nicelerini yaptım ama benim farkım zerre pişman değilim. Pişman olmak misyonlarım arasında yer almadı hiçbir zaman. Önemli olan dediğin gibi ders çıkarmak. Ama her olayda da aa bundan bir ders çıkarayım demek de olmuyor.
    Bir daha böylesini nasıl bulurum diye düşünürdüm eskiden ama öyle işlemediğini anlayınca biraz daha somut bakabiliyorum olaylara bence bu çok önemli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen senin baktığın gibi de bakabilmek gerekiyor sanırım. Gönül işlerine bu yaşıma kadar çok fazla yer vermedim hayatımda. Bu işlerden önce okuma , meslek sahibi olma , askere gitme gibi durumların hallolması gerektiğini düşündüm. Ve artık geldik 26 yaşına , artık bu işlere ağırlık vermenin zamanının geldiği kanaatındayım. Daha başlamadan bitti gibi bir durum oldu ve hafiften çarpılmışa döndüm. Ya başlayıp belirli bir süre geçtikten sonra bitseydi durumum nasıl olurdu düşünmek bile istemiyorum açıkçası.
  • *InfLeXibLe* kullanıcısına yanıt
    Mesleğini eline almışsın ,askerliğini yapmışsın.Tam kızların evde kalmamak için ciddi düşüneceği dönem seçen siz olursunuz bu saatten sonra canınızı sıkmayın,sizin dönemde asıl mesele kapağı atmayı çalışan birisi değilde gerçekten mutlu olabileceğiniz birisini bulmak.Umarım Allah karşınıza helal süt emmiş birisini çıkartır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhn0654 -- 28 Şubat 2015; 15:11:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Ortalıkta çok kız var ama mesele evlenilecek temiz bir kız bulabilmek. Aile sağa sola bakmak istiyor ama buna da ben sıcak bakmıyorum. Sanki ben bir işi başaramamamışım da ailem bana kız bulmuş gibi bir durum olacak hissine kapılıyorum. Bakalım Mevlam neyler neylerse güzel eyler. İnşallah herkesin hakkında hayırlısı olur.
  • *InfLeXibLe* kullanıcısına yanıt
    Sizin durumunuzda olsam bende aynen öyle hissederdim.Ayrıca kalbini çarptıracak birisini bulmak yerine ailenin bulduğu kızla mantık evliliği yapmak çok ter geliyor bana ,kötüdür diyemem kesinlikle ama mantık evliliği bana çok sahte geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın hocam , insanların şekilden şekile girebildiği , farklı maskelerle gezdiği bu devirde tam anlamıyla birini tanımak çok zor. Bakalım sonu nereye varacak.
  • Yukarı taşıyalım.
  • her görüşmeye başladıgı kişiyle evlenecek degil ya. bu sonuçta nişan söz degil. görüşme dedigine göre sanki görücü usulu tarzı. büyük ihtimalle çıkmıyorlar da. sevgili değiller yani. bence bi çıtlat. millet düğünden kız kaçırıyor
  • Tahminime göre görücü usulü gibi. Ailelerin haberi var , işin kötü tarafı konuştuğu çocuk askere gitmiş daha yeni. Benim devreye girmem etik olmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *InfLeXibLe*

    Tahminime göre görücü usulü gibi. Ailelerin haberi var , işin kötü tarafı konuştuğu çocuk askere gitmiş daha yeni. Benim devreye girmem etik olmaz diye düşünüyorum.

    valla güzel huy paha biçilmez benim güzel kardesim. :) sana Rabbim inş boyle mertligine göre güzel bir eş nasip eder. hayırlısı olsun. karar senin.

    benim üstte o sekilde yazma sebebim boyle gorucu usulu benim cok görüsme basımdan gecti, annem beni evlendirmeye kararlı, cok ısrarcı. görücü usulu pek olmuyor kolay kolay. bu konuda tecrübem var :D

    bence takipte kal madem, ama bir aracı ile de bir cıtlatırsan kızın haberi olsun. iyi olur gibi.
  • İçim bi kötü oldu lan konuyu görünce.Geçmiş olsun abim bende 21 yaşındayım daha önce 1.5 sene ciddi ilişkim oldu. İlerletmeyi düşünürken önüme mezhep ve aile engeli çıktı. Kötü bir durum en iyi ben bilirim. Siz yinede atılmaya devam edin sonuçta kız size hayır veya ilişkim var vs. dememiş belki o da diğer kişiyle ciddi düşünmüyor sadece konuşuyor. Seçim yenge aday adayına kalmış canınızı sıkmayın..
  • Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için . Takipte kalmayı düşünüyorum rahatsızlık vermeden. Allah sizede hayırlı bir eş nasip etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONUR_345241

    İçim bi kötü oldu lan konuyu görünce.Geçmiş olsun abim bende 21 yaşındayım daha önce 1.5 sene ciddi ilişkim oldu. İlerletmeyi düşünürken önüme mezhep ve aile engeli çıktı. Kötü bir durum en iyi ben bilirim. Siz yinede atılmaya devam edin sonuçta kız size hayır veya ilişkim var vs. dememiş belki o da diğer kişiyle ciddi düşünmüyor sadece konuşuyor. Seçim yenge aday adayına kalmış canınızı sıkmayın..

    Güzel yazmışsın kardeşim. Bu işler nasip kısmet ama kısmetini de kovalaman lazım tabiki. Allah senin karşınada hayırlı birini çıkarır elbet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim allah hayirli olani nasip etsin diyeyim oncelikle , bendede şu sorun var suana kadar bir cok kiz tanidim ama iclerinde ikitanesi cok guzeldi eli yuzu duzgun birincisiyle 2013 de stajda tanismisdim baya konustuk bana karsi davranislarida cok samimiydi baya konustuk fala filan derken ve artik teklif etme zamani geldi diye dusundum ama bi gun yaninda birini gordum ve daha kim oldugunu sormadan erkeklik gruru iste hemen gemileri yaktim staj bitene kadar konusmadim ve bana son gun seninle neden hic konusamadik diye biseyler soylemisdi ondan sonra onu hic gormedim ama keske sorsaydim ona bu kim diye belki normal bi arkasdi neyse is isden gecti pismanmiyim evet :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pro_Pc -- 1 Mart 2015; 0:39:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pişman olmaktansa deneyip görmek daha iyi.Belki bir daha görmeyeceksin ama görebilirsinde olaylardan sonra ama unutulur gider herşey.Sineye çekilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ortamda çalışmanın bu tip sıkıntıları oluyor. Ya reddedilirsem bir daha yüz yüze bakamayız düşüncesi kavuruyor insanı. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.